Kottan çıkarılma gerekçelerine ve M.Uslu'nun her iki şirketteki mevcut paylarına bir bak bakalım eşitler mi?
Gelişmeler üzücü ve bir o kadarda düşündürücü, hakkımızdan hayırlısı olsun.
Printable View
önemli olan kottan çıkma nedenleri değil
sonuçta iki şirket birbirine bağlı
en önemlisi gen yatırım ın gen power holding te a gurubu hisseleri var bunlar şirketi yönetmesini sağlıyor
yani ticaret kanunun da eğer gen yatırım holding e bir şey olursa şayet
battığını düşün o zaman genpower holding te batıyor
gelelim diğer konuya
müjdat ın paylarına
birinde hiç payı yok
diğerinde yüzde 85 payı var görünüyordu
bu yüzde 85 lik payını en son artı yatırım a satmıştı
ne oldu sonra orasını bilen yok
müjdat ta kaldığını düşünelim yüzde 85 payın
gen yatırım ın sahibi kim
müjdat
sonuçta iki şirketin sahibi olduğu için
biri batarsa diğeri de batıyor
yani bir fark yok
eğer ileride olursa genpower jenaratör batmazsa devam ederse her iki şirket te ticari hayatına devam edebilir
ama bu jenaratör batarsa her iki şirket hem holding hem yatırım hem polisac hem diğer şirketleri batmış oluyor
burda asıl sorun mahkemesi devam ederken 10 mayıs tarihli iflas erteleme mahkemesi devam ederken bunun yapılması borsada hak hukuk kalmadığını gösterir herkeze tavsiyem borsadan uzak durun y.t.d.
lanet olsun borsaya
Müjdat usluya şimdik bu msj attım cevap bile yazmadı arkadaşlar Size o kadar inanmıştım ki , Biriktirdiğim o paralarla küçükte olsa çocuklarıma bir ev alabilirmiyim diye 2 yıldır yatırım yaptığım şirketiniz hisseleri yok oldu Artık her sabah, sabah namazında sonra bize bu ıstırabı çektirene Rabbim huzurunda her gün duamı
edeceğim ne istedin bizden helal paramızdan . Abi ☹ Müjdat USLU bumudur hani sen memur çocuğuydun garibanın saçını okşardın belki seninde gerekçelerin vardır kendince seni anlamak zor değil belki ama SPK dosyasını okudum her satırını çalarak ticaret yapmak daha kolayına geldi belki belki birileri akıl verdi, üç günlük dünyada bu kadar ah almaya değermiydi Müjdat bey şikayetçiyim senden abi eğer bu dizeleri mi okuduktan sonra güle biliyorsan dön aynada kendine bak abi seninde yavrularım var Pınarın var Deniz'in var onlarda senin kıymetlin bizimde evlatlarımız var ne diyeceğiz şimdi iyi geceler mükemmel Ada'm mükemmel bir firmayı yok ettin bunu anca dahi bir insan yapar dı .. İyi geceler Murat DOĞAN
Kottan çıkarılan payların tekrar Borsa kotuna alınması
Madde 28- (1) Yönetim Kurulu, ortaklığın başvuru yapması durumunda Borsa kotundan
çıkarılmış olan payların tekrar kota alınmasına karar verebilir. Borsa kotundan çıkarılan payların
kottan çıkma koşulları saklı kalmak kaydıyla tekrar Borsa kotuna alınabilmesi için,
a) Borsa kotundan çıkarıldığı tarihten itibaren 1 yıl veya daha az bir süre geçmiş ortaklık
paylarının,
1) Yönergenin 23 üncü maddesinin 1 inci fıkrasının (a), (b), (e) ve (h) bendlerinde, 24 üncü
maddesinin 1 inci fıkrasının (c) ve (d) bendlerinde, 25 inci maddesinin 1 inci fıkrasının (a), (b), (ç)
bendlerinde ve 26 ncı maddesinin 1 inci fıkrasının (a), (b) ve (c) bendlerinde sayılan nedenlerle
kottan çıkarılmış olması durumunda, söz konusu nedenlerin ortadan kalkmış olması ve varsa
Yönetim Kurulunun kararında belirtilen diğer şartların yerine getirilmiş olması,
2) Yönergenin 23 üncü maddesinin 1 inci fıkrasının (c), (ç), (d), (f), (g) ve (ğ) bendlerinde,
24 üncü maddesinin 1 inci fıkrasının (a), (b) ve (ç) bendlerinde, 25 inci maddesinin 1 inci fıkrasının
(c), (d) ve (e) bendlerinde ve 26 ncı maddesinin 1 inci fıkrasının (ç) bendinde sayılan nedenlerle
kottan çıkarılmış olması durumunda, söz konusu nedenlerin ortadan kalkmış olması, varsa Yönetim
Kurulunun kararında belirtilen diğer şartların yerine getirilmiş olması ve bu Yönergenin ilgili
maddesinde aranan kota alma şartlarının tamamının sağlanmış olması,
b) Borsa kotundan çıkarıldığı tarihten itibaren 1 yıldan daha fazla bir süre geçmiş olması
durumunda, kottan çıkma nedenlerinin ortadan kalkmış olması, varsa Yönetim Kurulunun kararında
belirtilen diğer şartların yerine getirilmiş olması ve bu Yönergenin ilgili maddesinde aranan kota
alma şartlarının tamamının sağlanmış olması
gerekir.
(2) Borsa kotundan çıkarılan payların tekrar Borsa kotuna alınabilmesi için yapılan başvuru
tarihi itibariyle diğer kottan çıkma koşullarının oluşması halinde, Yönetim Kurulu gerekçelerini
belirterek payların tekrar kota alınmamasına karar verebileceği gibi, NİYİP’te işlem gören paylar
hariç olmak üzere Yakın İzleme Pazarına alınmasına da karar verebilir.
(3) Birinci fıkranın (a/1) bendi kapsamındaki ortaklıkların payları kottan çıkarıldıkları
pazarda tekrar işlem görmeye başlar. Birinci fıkranın (a/2) ve (b) bentleri kapsamındaki ortaklıkların
paylarının kota alınmasında hangi pazarda işlem göreceğine ilişkin olarak aşağıdaki esaslar
uygulanır.
a) Yıldız Pazar, Ana Pazar veya Yakın İzleme Pazarı’nda işlem görmekte iken kottan
çıkarılan paylar; bu Yönerge’nin 8 inci maddesinde yer alan kota alma şartlarının sağlanması
arkadaşlar acaba mahkeme sonucu ve yapılacak kapsamlı rapor ve gelecek üç aylık bilanço dahilinde bu şartları yerine getirebilir mi şirket ? ne dersiniz
yatırım tavsiyesi değildir..
ben biste takmış durumdayım yaa, hiç bir uyarı yapmadan 1 haftada nasıl kottan çıkarıyor anlamadım. dardanel uyarılmıştı benim takip ettiğim ve hala işlem görüyor tabi ki banka borçlarını da ödüyor bu arada. Acaba dava olumlu sonuçlanırsa topluca bist hakkında bimere şikayette bulunsak faydası olur mu?
Şirketi kurtaracak formül belli , varlık fonu görülüyor ki işe yaramıyacak alacak senetlerinde bulunan 42 milyona yakın bir para var 24 aylık faiziyle belki 55 milyon eder bunu Kayyum ve mahkeme marifeti ile şirkete 18 yada 24 ay taksitle dava dosyasına kazandırılırsa SPK bu gelişmeyi kabul görür YTD
En son sorduklarında hisselerinizi sattığınızı ve 21 lot bıraktığınızı "(Uslu'dan daha çok hissem var diyebileyim diye") söylemiştiniz. Yanlış mı hatırlıyorum?
Bu kadar çok dolap dönen bir kağıdın tahtasının kapanmasına şaşırdık mı?
Şu an patronun kendisi, dahi bilmiyordur bu şirket mali açıdan ne durumda, bilançolarla o kadar çok oynandı ki ...
Siz değerlendirmelerinizi hep Gen Yatırımım battığı düşüncesiyle yapmışsınız ancak şirket kottan çıkarıldı iflası henüz verilmedi. Şirketin henüz faal olduğunu varsayarsak ve bu patronun borsaya kote iki şirketinden hangisini daha kolay geri döndürebileceğini düşünürsek diye söyledim ben o karşı çıktıklarınızı. Sonuçta umut beslemeye çalışıyoruz ve bu denli çok bilinmeyenli bir denklemde mantık sadece önsezilerle yürüyor maalesef ...
Evet sayın yatırımcı aynen öyle dedim. O kalan 21 lotuda satacaktım mahkemeye müdahil olduğum için satamadım. Bir hafta sonra Mesut Kemal ULU ve Rıza Din.... Beyfendi kişilerle telefonda konuştuktan sonra genyh kapatalımayacağı konusunda bir fikir olduk . 2 yıldır aldığım hisseleri yok pahasını verdiğim için rahatsızlık duydum son rapordada bilir kişi 2016 yıl sonu itibari ile 115.000.000 karı var dediği için. Dosyayıda bildiğimden sattığım hisselerin %25 ini geri aldım. En azından 2017- 1 dönem bilançosuna kadar bekleme kararı aldım. Sonuç ortada. YTD...
BORSA İSTANBUL A.Ş 04/05/2017 tarihi itibarı ile 26/04/2017 TARİHLİ TOPLANTI KARAR TUTANAĞININ TALEP ETTİM . MAHKEMEYE SUNMAK İÇİN
MAHKEME GÜNÜNE KADAR YETİŞİR UMARIM.
BORSA KODUNDAN ÇIKARILMASI NEDENLERİ ARASINDA YER ALAN KARARDA BAHSİ GEÇEN ; 2016 YILI FİNANSAL TABLOLARI BOZAN KAYYUM VE SORUMLULUK BEYANINDA FİNANSAL TOPLALARIN DOĞRU OLDUĞUNU İMZALAYAN YÖNETİME SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM. VE MAHKEME BAŞKANLIĞINDAN 10/05/2017 TARİHLİ KARARDA BAHSİ GEÇEN VE YENİDEN HAZIRLANMASI KARARI ÇIKAN FİNANSAL TABLOLARIN HAZIR OLMASI DAHİLİNDE SPK BAŞKANLIĞINA TEBLİĞ EDİLEREK TAHTANIN AÇILMASINI MAHKEME BAŞKANLIĞINDAN TALEP EDEECEĞİM BELKİ İŞE YARAR. YTD
Cumhurbaşkanlığı Teftiş Kurulu ve TBMM Dİlekçe komisyonuna tüm süreci anlatan. Bir çalışmam ve başvuru aşamam var. öncelikle iflas erteleme davasının sonuçlanması şart o sonuçlanmadan başvuruyu yapamayız. Yanlız bu kurumlara toplu dilekçe verebiliyor muyuz bireysel mi vermek lazım. Avk. sormak lazım dostlar.
Gerekçeli taleplerimizde öncelikle yatırımcıyı korumak için çalışma yapılması VE Başımıza gelen durumu anlatmak..
Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın görev ve yetkileri şunlardır;
Başbakanın emri ve onayı üzerine:
1. a) Bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla, kamu iktisadi teşebbüslerinde teftişin etkin bir şekilde yürütülmesi hususunda genel prensipleri tespit etmek ve personelin verimli çalışmasını teşvik edici teftiş sistemini geliştirmek,
b) 1. (a) bendinde sayılan kuruluşlarla, bunların iştirak ve ortaklıklarında, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarında, teftiş, denetim veya bu maksatla kurulmuş olan birimlerin görev, yetki ve sorumluluklarını haiz olarak her türlü inceleme, araştırma, soruşturma ve teftiş yapmak veya yaptırmak,
2. Vakıflarda, derneklerde, kooperatiflerde, her seviyedeki işçi ve işveren teşekküllerinde teftiş, denetim veya bu maksatla kurulmuş olan birimlerin görev, yetki ve sorumluluklarını haiz olarak gerektiğinde her türlü inceleme, araştırma, soruşturma ve teftişi yapmak veya yaptırmak,
3. Başbakanlık bağlı ve ilgili kuruluşlarında her türlü inceleme, araştırma, soruşturma ve teftiş,merkez teşkilatında ise inceleme, araştırma ve soruşturma yapmak,
4. Gerektiğinde, imtiyazlı şirketlerle, özel kuruluşları mali yönden denetlemek ve teftiş etmek,
5. Başbakanlık Makamı’nca verilen teftiş hizmetleriyle ilgili diğer işleri yapmak,
6.Bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla, kamu iktisadi teşebbüslerinde teftişin etkin bir şekilde yürütülmesi hususunda genel prensipleri tespit etmek ve personelin verimli çalışmasını teşvik edici teftiş sistemini geliştirmek, denetim alanında genel standartları belirlemek ve belirlenen standartların gerçekleştirilmesini takip ederek ilgili kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak görevlerini de yerine getirmek,
Ayrıca 2009/19 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı, Türkiye’de Saydamlığın Artırılması ve Yolsuzlukla Mücadelenin Güçlendirilmesi Komisyonu ile Komisyonun Yürütme Kurulu’na görevlerinin yerine getirilmesinde sekretarya hizmeti vermek, şeffaflığın artırılması ve yolsuzlukla mücadelenin güçlendirilmesi konularında oluşturulacak çalışma gruplarına başkanlık yapmak veya yaptırmak, strateji geliştirerek Komisyon ve Kurula sunmak ve onaylanan strateji, plan, program ve raporların gereklerini yerine getirmek, bu konularda ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak ile de görevlendirilmiştir. Ayrıca; Avrupa Birliği’nden sağlanan mali kaynakların kullanımıyla ilgili usulsüzlükler ve suiistimaller konusunda yapılacak inceleme ve soruşturmalarda Avrupa Sahtecilikle Mücadele Ofisi (OLAF) ile koordinasyonu sağlayacak muhatap kuruluş olarak Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı belirlenmiş ve Yolsuzlukla Mücadele Koordinasyon Birimi (AFCOS) olarak görev yapması uygun görülmüştür.
ytd
tamamdır verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler Sn. murat doğan
nihayet birisi çıktı ve elini taşın altına koydu.
spk dan talepte bulunursanız, tahta açılmaz bence.
ama spk nın verdiği kararın iptali için, idari mahkeme dava açılabilir. yetkili mahkeme büyük ihtimal, ankara mahkemesidir.
araştırmadan yazdım ama, büyük ihtimal durum budur. karar iptalinin belli bi süresi vardır, onu kaçırmamak lazım.
iflas erteleme davasına bakam mahkeme, tahta acamaz.
A. KAP'ta yayımlanmış olan 2016 yıl sonu finansal tablolarında özkaynaklarının negatif olması sebebiyle Kotasyon Yönergesinin kottan çıkarma şartlarını düzenleyen 23. maddesinin birinci fıkrasının "KAP'ta yayımlanan son yıllık bilançosunda, SPK'nın ilgili düzenlemelerine göre sermayesinin tamamını kaybeden ortaklıklardan, varsa sermaye artırımı/azaltımı ile ilgili sürecin saklı kalması kaydıyla, aktiflerin rayiç değerlerle yeniden değerlenmesi sonrasında sermayenin tamamının kaybının devam ettiğinin anlaşılması veya bu kapsamda yeniden değerleme yapılmaması" şeklindeki (f) bendi ile
eğerki aktiflerimiz yeniden değerleme safhasında ise, bu sebebe bağlı olarak kottan atamazsınız. ttk376 ile ilgili bilanço gereği zaten, yeniden değerleme yapılıyodur. o bilanço iflas dosyasında olmalı büyük ihtimmalle sayın murat doğan
Finansal ve ticari borçları ile vergi, SGK primi vb. ve personel borçlarını vadesinde ödeyememesi ve hakkında takipler başlatılmış olması sebebi ile Kotasyon Yönergesinin kottan çıkarma şartlarını düzenleyen 23. maddesinin birinci fıkrasının "Ortaklığın faaliyetlerini devam ettiremeyecek seviyede finansman sıkıntısına düşmüş olması" şeklindeki (d) bendi kapsamında
buna dayanarak hiç atamazsınız. şu an borsada borç yüzünden finansman sıkıntısında olmayan tek şirket belkide gen yatırım. çünkü mahkeme kararlı tedbirler var, aktif olan hiç bi takip yok. iflas ertleme reddedilirse başka tabi.
insanın hakkını araması için, hisse sahibi olması ya da çok parasının hissede olmasına lüzum yoktur.
misal ben sıfır adet genyatırım hissesine sahibim. ohal uzatılınca, nasılsa temmuza kadar hisse hareketlenme ihtimali yok diye 18-19 nisan da satmıştım. sonradan geri alacaktım.
müjdat kardeşimizin bana da verdiği zarar var. size de.
isteyen su içsin, isteyen hesap sormaya çaba göstersin.
sn. deniz4837 şu anda mahkeme sonucunu bekliyoruz merakla. 5 gün kaldı çıkacak sonuç inşallah olumlu olur . daha sonra tabi ki hakkımızı aramak için gerekli mercilere başvurumuzu yaparız.
gerekli mercilere başvurduğunuzda, size şöyle bi cevap gelebilir. kurul kararımmıza karşı 10 gün içerisinde itiraz hakkınız vardır, süre geçtiğinden dolayı şikayetiniz işleme konmamıştır. bi çok insan süreleri kaçırdığından hakkını kaybetmektedir. mahkeme kararına , içeriğine göree 7-15- yada 30 günde itira etmezseniz, kesinleşir mesela.
10-15 dakka araştırma yaptım..
kottan atma kararını veren bist yönetim kurulu kararına karşı, kararın tebliğini izleyen 10 gün içerisinde, spk ya itiraz edilebilir. spk nın verdiği karar nıhaidir fakat yargı denetimine açıktır.
bist e itiraz dilekçesi yazmak lazım, spk ya gönderilmek üzeeeere.
bireysel yatırımcı olduğunuz için, karar bize tebliğ edilmeyecek. o yüzden vakit geçirmeksizin, itiraz dilekçesi verilmeli.
şimdi şu dilekçeyi ben yazsam şöyle yazardım misal.......
bist yönetim kurulu, şirketimizi bilmemne kotasyon yönetmeliğinin bilmemkacıncı maddesinde, aktif değerleme yapmadığımızdan kottan şutlamıştır. fakat 18 nisan 2017 tarihinde yönetim kurulumuz karar almış, aktif değerleme çalışmalarına başlamış ve bilançoların kap ta yayınlanacağını , yine kapta duyurmuştur.
bist yönetim kurulu sadece 1 haftada, aktif değerleme yapılabileceğini sanıyosa, sanırım mars yada uranuste yaşıyo olmaktadır. bir şirketten 1 haftada bu raporları beklemek akla mantığa sığmaz. çok sevgili sportif şirketlerimiz yıllarıdr eksi özsermayede iken, kottan atılmamakta, fakat biz bir tane bile ttk 376 bilançosu yapamadan kottan atılmış bulunmaktayız.
mahkemeden çıkacak olumlu sonuç, erteleme olacaktır. ohal nedeniyle karmaşık bi durum var, iflas erteleme davalarında.
daha önceden açılmış davalarda, ortalama 1.5 senede karar çıkıyodu. ohal uzadıkça, aleyhımıze durum oluşuyo. hak etmiş olsak bile, mahkeme iflas erteleme kararını veremiyo. enteresan bi durum yani.
geçen gunde bahsetmiştik, arbul, sadece 6 saat farktan dolayı, davayı kaybetti. 1 gün önce dava açsa, şu an davası ve tedbiri devam edecekti belkideee.
bist, onları tedbirleri kalkmasına rağmen, 2 ay sonra kottan attı. önce uyardı, eksiklerini kapa dedi. 1 yıl geçici kottan attı. bizi 1 haftada tamamen şutladı.
dilekçede bu konuyada değinmek lazım.
Sayın Deniz , , 1) Bu arada borsa İstanbul'a itirazı yapacak olan kurum şirketin kendisi olsa daha iyi sonuç alınmaz mı . 2)yeni Kayyum ve bilir kişi raporları hazırlarken bilir kişi eski bilir kişi kararında bahsi geçen kararı aynen onaylarsa ve Kayyum da alacak kayıtlarındaki alacak için mahkeme ve Kayyum marifeti ile o alacağın tahsilat ile anlaşmaya varılırsa Yeni rapor ve bilanço düzeltildiğinde SPK tahtayı yine açmaz mı . YTD
İtiraz işe yarıya bilir ancak bence geri adım atmazlar gibime geliyor SPK . şuan en önemli olay Genpower jeneratörün faaliyetine devam etmesi devam ettiği sürece hiç bir sorun olmaz sadece tahtası kapalı olur ama hissedarlık haklarımız devam eder . YTD
İtirazı bist e yapalım aynı zamanda bimerede konuyu aktaralım ki takip adilebilsin. Sn. Deniz maddelere güzel değinmişsiniz de ya rayiçlerden oluşan yeni rapor hazırlandı ve sermaye kaybı buna rağmen devam ediyorsa? Sportif hisselerde Ekside diyorsunuz onların belki varolmalarını gerektiren ödeyemez duruma düşme durumları yoktur bu üretim yapıyor (du) bu durumda üretimde yapamaz. Son birşeyde hak aramak için hissedar olmak gerekmez düşünceniz samimiyse sizde itiraz edebilirsiniz.
Bir olusuma destege hazirim sevgili paydaslar, elimden geldigince...burda cidden buyuk haksizlik yapilmistir uyari vermeden olurmu yahu
Sayın deniz şimdik spk bir uzmanla görüştüm başvuruyu spk yapın dedi gerek duyarsak biz onlardan bilgi ve belge alırız dedi. Ben kurumdan izin alıp başvurumu yapıp geliyim. Ytd
başvurun başvurmasınada,
dilekçeye benim değindiğim konulara aynı cümlelerle değinin.
ben bu tarz dilekçelerden, çok verdim,
gerekçemiz belli. 1- aktif değerleme yapılmakta, kapta bilgi var, 1 haftada dünya üzerindeki hiç bi şirket, yeniden değerleme bilançosu hazırlayamaz.
2- mahkeme kararlı korumadayız. ticari borçlardan kaynaklı borçlarımıza yönelik icra takipleri, aktif durumda değil. faaliyetlerimizin devamında bi sıkıntı yok, hatta son bilanço, sınırlı olumlu görüş içeriyodu.
3- 2016-9 bilançosu ile 2016-12 bilançosu arasında, hasılat farkı varsa, faaliyetlere ve satışlara dvam ediyoruz demektir zaten ( maddi delil)
ve ayrıca genpower jeneratör bizi asla - özsermayede bırakamaz.
4 adet iştirakimiz var. faaal değil ama olsun. faaliyetsiz durumda değiliz an itibarı.
gempower iflas eder tasfiyeye girerse, bilançomuzdaki genpowerle ilgili, tüm rakamlar tasfiye olur. pırıl pırıl bilançomuz olur genpowersız.
genpower, daki borça ilgili, üzerimize düşen tek vazife, sermaye borcumuzdur ve onuda nakit olarak ödemiş durumdayız.
ve ayrıca müjdat ın spk ya yaptığı, henüz sonuçlanmamış bi başvuru var. şirketin ortaklık sermaye yapısını değişmek üzere yapmış. bilançonun giriş kısmında belirtiliyodu.
itira süremiz, geçici şutlanmada değil, kalıcı şutlanmamızın, kapta duyurulduğu gün başlar.
şirketin kayıtlı elk.posta adresine yapılan tebligatın 2 veya 3 gun sonrasında başlar.
hangi konuda , neye itiraz edeceğimizi bilmeden, süremiz başlamaz.
acele iş yapmaya lüzum yok, haftasonu fikişr alışverişinde bulunalım, dilekçeyi son haline getirelim, uygun olan birisi spk ya elden başvursun.
müjdata bırakmayalım. eder etmez sağı solu belli olmaz bunun.
ben herzaman, bildiklerim kadar genyatırım hissedarlarının yanındayım. hisseye gönuldeeeen bağım var.
müjdat adlı dolandırıcı, yalancı,hırsız, üçkağıtçı, milletin parasını iç eden , resmi evrak sahtekarını sevdiğimden değil.
hissenin kotta kalması, en fazla lehimize olan durumdur. adam , borsadaki şirketle ilgili ne dolaplar çevirdi, borsa dışı şirkette neler yapabileceğinin sınırı yok.
dilekçeden örnek kısım daha üzerinde çalışıyorum;
Borsa İstanbul A.Ş ilgi yazıda belirtilen Duyuru ile ;
Borsamız Pay Piyasası Yakın İzleme Pazarı'nda işlem gören ve Borsa Genel Müdürlüğü tarafından 27/04/2017 tarihinde seans öncesinde geçici olarak işleme kapatılan Gen Yatırım Holding A.Ş. (GENYH.E) payları ile ilgili olarak Borsamız Yönetim Kurulunun 26/04/2017 tarihli toplantısında alınan karar uyarınca;
A. KAP'ta yayımlanmış olan 2016 yıl sonu finansal tablolarında özkaynaklarının negatif olması sebebiyle Kotasyon Yönergesinin kottan çıkarma şartlarını düzenleyen 23. maddesinin birinci fıkrasının "KAP'ta yayımlanan son yıllık bilançosunda, SPK'nın ilgili düzenlemelerine göre sermayesinin tamamını kaybeden ortaklıklardan, varsa sermaye artırımı/azaltımı ile ilgili sürecin saklı kalması kaydıyla, aktiflerin rayiç değerlerle yeniden değerlenmesi sonrasında sermayenin tamamının kaybının devam ettiğinin anlaşılması veya bu kapsamda yeniden değerleme yapılmaması" şeklindeki (f) bendi ile
B. Finansal ve ticari borçları ile vergi, SGK primi vb. ve personel borçlarını vadesinde ödeyememesi ve hakkında takipler başlatılmış olması sebebi ile Kotasyon Yönergesinin kottan çıkarma şartlarını düzenleyen 23. maddesinin birinci fıkrasının "Ortaklığın faaliyetlerini devam ettiremeyecek seviyede finansman sıkıntısına düşmüş olması" şeklindeki (d) bendi kapsamında
İlgili şirketin payları 27/04/2017 tarihinden itibaren Borsa kotundan çıkarılmıştır. Denilmektedir.
“ Öncelikle Belirtmek gerekir ki yatırımcısı olduğum Gen Yatırım Holding A.Ş 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ( SPK) hükümleri gereğince halka açık olan bir şirkettir. Gen Yatırım 05.08.1994 tarihinde Mustafa Yılmaz Ortaklığı A.Ş ünvanıyla kurulmuş olup, 29.4.2013 tarihinde ticaret siciline tescil edilmiştir. Şirket esas sözleşmesi ile şirket hem yatırım ortaklığı statüsünden çıkmış hemde ünvanı değişerek ICG Yatırım Holding A.Ş olmuştur. Daha sonra 26.12.2013 tarihli olagan üstü genel kurul toplantısında alınan karar ve 31.12.2013 tarihinde yapılan tescil ile şirketimizin ticaret ünvanı Gen Yatırım Holding A.Ş olarak değiştirilmiştir. Bu Durum 09.01.2014 tarihli Ticaret Sicil Gazetesinde yayımlanmıştır. â€
Şirketimizin ödenmiş sermayesi 10.000.000 TL dir Bağlı ortaklıklarımız olan Polisac, İzpol ve Pırıl şirketleri Şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat USLU tarafından SUSUZ ailesinden 17.09.2013 tarihli Hisse alım satım sözleşmesi ile devralınmış olup Polisac, İzpol ve Pırıl payları Genpower Jeneratör payları ile birlikte 25.11.2013 tarihinde Gen Yatırıma 5 yıl vaadeli devredilmiştir.
Yatırımcısı olduğum Genyh Bağlı ortaklıkları 31.12.2014 tarihi itibarı ile Gen Yatırımın Genpower Jeneratördeki sermayedeki pay oranı %91.73 tür. Genyh bünyesinde konsilide edilen Yatırımcısı olduğum bu şirketlerimiz yasal defterleri , kayıtları ve mali tabloları 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu , 213 sayılı Vergi Usul Kanunu , Sermaye Piyasası Kurulumuz tarafından mevzuatlarla düzenlenmektedir.
ytd
Sayin murat dogan calismalainizda basarilar dilerim...
Sn. Murat Doğan bugün elden teslim etme şansınız varsa elden teslim ediniz. Ben bist e de itiraz/şikayet maili göndereceğim spk bize gönderin demiş ama yinede aynı konuyu spk, bist ve bimere gönderelim derim ben. Not: bazen kamu kurumlarında elden verilen evraklar ve faxlar kayda giremeyebiliyor e-mail ler inkar edilemiyor.
SPK İLGİLİ DAİRE BAŞKANLIĞINA
KONU. BİST yönetim kurulunun 27-04-17 tarihli kararının itirazen iptali ve kaldırılması
AÇIKLAMALAR.
1- BİST yönetim kurulu 26-04-17 tarihinde kap duyuru yaparak gen yatırım holding şirketini kottan çıkarmıştır. İlgili kararına gerekçe olarak ise kotasyon şartlarının ilgili maddesinin
B. Finansal ve ticari borçları ile vergi, SGK primi vb. ve personel borçlarını vadesinde ödeyememesi ve hakkında takipler başlatılmış olması sebebi ile Kotasyon Yönergesinin kottan çıkarma şartlarını düzenleyen 23. maddesinin birinci fıkrasının "Ortaklığın faaliyetlerini devam ettiremeyecek seviyede finansman sıkıntısına düşmüş olması" şeklindeki (d) bendi kapsamında
gerekçe göstermiştir.
2- fakat ilgili A Bendi uyarınca kottan çıkarılmamız kanuna ve iyiniyet kurallarına aykırıdır. çünkü, son yıllık bilançomuz 13 mart 2017 de kapta duyurulmuş, hemen sonrasında 18-04-2017 de yönetim kurulumuz toplanarak, aktiflerin yeniden değerlenmesi amacıyla çalışmalara başlamış ve bunuda akabinde kap ta duyurmuştur. tarafımıza süre yada uyarı verilmeksizin kottan çıkarılmamız, şirketimiz ve yatırımcılarımızın zararına neden olmuştur. bilançoda aktiflerin yeniden değerlemesi sonrası, sermaye kaybının giderilip giderilmeyceği belirsizdir.
ayrıca, kapta yayınlanan son bilanço tamamen gerçeği yansıtmamaktadır. ilgili şirketin bilançoları kayyum tarafından denetlenmekte ve görülmekte olan iflas erteleme davasına sunulmuş fakat geçmiş yıllar karları kkonusunda beelirsizlikler bulunmaktadır. geçmiş yıllar karlarından 165 milyon tl lik kısım, mahkemeye sunulacak son bilançoda kesinleşecektir. bu miktar zaten sermaye kaybının büyük çoğunluğuna denk gelmektedir.
ayrıca ilgili şirketin 45 milyon tl lik alacağı belirsiz durumdadır ve mahkeme bu konuyuda incelemektedir.
ayrıca ilgili şirketin sahibi olduğu fabrika, dünyanın kapalı alana sahip en büyük fabrikasıdır ve bu fabrikanın gerçek aktif değeri ancak, yaniden değerleme sonrası bulunabilecek miktardadır.
3- ilgili B bendi uyarınca kottan atılma şartlarımızda gerçekleşmemiştir. çünkü her ne kadar borcumuz bulunmakta ise de, alacaklarımızda bulunmaktadır.
borçlarımız konusunda ise şu an için takip yürütülmemektedir. çünkü ankara batı asliye ticaret mahkemesi, faaliyetlerimize devam edebilmemiz için, iflas erteleme kapsamında tedbir kararı alarak, tüm icra takiplerini belirli süreliğine durdurmuştur. faaliyetlerimizin devamının şüpheli olup olmayacağı, ancak ve ancak ilgili mahkemenin kararı sonrasında netlik kazanacaktır.
3- ilgili şirket yönetim kurulu başkanı müjdat uslu tarafından kurumunuza sermaye yapısının değiştirilmesi konusunda başvuruda bulunulmuştur. ilgili başvuru şirketle ilgili belirsizlikleri ortadan kaldırmak amaçlıdır ve henüz sonuçlanmamıştır.
4- anonim şirketler borçlarından malvarlıkları kadar, hissedarlar ise taahhüt ettikleri sermaye borcu kadar sorumludur. gen yatırım holding olarak, sermaye kaybımıza neden olan şirket genpower jen.san.a.ş dir. bundan başka 3 adet daha iştirakimiz bulunmaktadır. genpower a.ş deki sermaye taahhüdümüzü ise nakit olarak ödemiş bulunmaktayız.
genpower a.ş. tasfiye edilse bile, diğer 3 şirketteki finansal varlığımız halen devam etmektedir ve ilgili genpower a.ş nin borçları yüzden bu hisselere el koyulamaz durumdadır. yani, genpower tasfiye olursa, bilançomuz zaten kendiliğinden, batık durumdan çıkacaktır, çıkmasada sermaye artırımı veyahut başka yolla, yatırımcıları tarafından kurtarılabilecek durumdadır.
SONUÇ.
yukarda ayrıntılı olarak açıkladığım üzere, bist yönetim kurulunun kararı, ilgili şirketinin yatırımcılarına telafi edilmesi güç olacak zararlar verecektir. ilgili şirketin paylarının sürekli olarak işleme kapatılmasını ve kottan çıkarılmasını sağlayan ,bist yönetim kurulu kararınnın kaldırılmasını, şirketimiz paylarının geçici olarak işleme kapatılarak tarafımıza, çoğu şirkete sağlanan 1 yıllık sürenin tanınmasını, kurumunuzdan saygılarımızla arz ederiz.