bu kadar başarılı analizler,müthiş..
tebrik ederim Sn Devir.
Printable View
bu kadar başarılı analizler,müthiş..
tebrik ederim Sn Devir.
İlk sondaj gemimiz Akdeniz'e uğurlanıyor.
Yolu açık olsun.
İki - üç yıl içinde, cari açık üzerinde ciddi etki yaratabilecek büyüklükte bir rezerv bulunması halinde endeksimiz kaç olur sizce?
Not: Rüya demeyin, biz bulamayız demeyin ... sonuçta Amerika'yı yeniden keşfetmeyeceğiz, diğerleri nasıl bulduysa pekala biz de öyle bulacağız.
Elliott analizi yapabilen vAR mı düzgününden?
Ocak zirvesinden sonra beş dalga yapmış durumda, tamamlanıyor sanki. 120 altında biter mi?
DEVİR Hocam, Afrika'da mısınız, arada ses verin, herşey yolunda mı?
Bizi sorarsanız, piyasada şu an "öldük, bittik, batıyoruz" duygu durumu hakim ve hakimiyet yayılmaya devam ediyor. Sistem çöküyor, tarım toplumuna geri dönmek zorunda kalacağız vs gibi görüşleri çokca duyar oldum etrafımdan.. Olumsuz duygular had safhada veya had safhaya yakın gibi görünüyor..
Sayın devir 93-95 arasını işaret etmişti . 2017 yükselişine 7,40 dan başlayan garanti bankası hızla o değere gidiyor gibi.
Tüm portföyü 96000'den yerine koydum. Ağırlık akbnk, işctr. Tüpraş ve Ereğli de dahil edildi.
Buradan sonra kaç bin puan daha düşer konusu borsayı iyi bilen arkadaşların işi.
--
hayırlı olsun,malesef sizden 1 saat öncede ben aldım..
çok isbaetli analizlerinizin devamını (pozisyonlamam gereğide dilerim):)
DEVİR Hocam, analizin zaman hedefi nasıldı acaba? Hani 2009 şubat/mart döneminde analizde "artık buralar diptir" 1,5-2 sene bekleyen bankaları 3-4 katına satar demiştiniz.. Bu sefer 95-96 binlerden alınan malların tahmini zaman hedefi nasildir acaba? Endeks için 200.000 'leri telaffuz ettiginizi hatirliyorum..
İlk grafiğinizde hangi bilgiye dayanıp çektiğiniz boyun eğrisinden, aşağıya doğru dibin 18,7 de olduğunu buldunuz?
Bize basit bir anlatım yaparsanız memnun olurum.
DEVİR Hocam, 93 binlere geldik.. Bakalım, daha aşağısı olmazsa yine nokta atış analiz gerçekleşmiş olacak. Tabii işin kötü yanı keşke sizi okuduğumuz kadar, az da grafik baksaydık.. Kanalın tepesinde 120 binlerde satmak beklemek vardı.. Üstelik Siz de sattığınızı yazdınız, 115 binden bile satsak yine müthiş olacaktı.. Şimdi buralardan alınabilirdi tekrar aynen sizin yaptiginiz gibi..
Şu an 93 binler yanıyor. İnşallah buralar diptir ama piyasa çok kötü bir gelişmeyi fiyatlıyor, hayırlısı bakalım.. borsada dibin dibi de yoktur ama bakalım neler göreceğiz..
borsanın genel havası BOZUK
yabancı satışı genelde devam ediyor
SEÇİM belirsizliği ve seçimlerin 2 tura kalması
ve bu arada cumhur ittifakının mecliste çoğunluğu kaybetmesi
RTE nin böylesi bir durumda seçimlerin iptali yoluna bile gideceği
LONDRA da konuşuluyor
RTE ve ekibine güvensizlik had safhada YABANCI YATIRIMCI larda
Sn. Devir stop seviyesi var mı. Seçim sonucu kaos ihtimali olabilir mi?
GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
DEVİR abi pazar öncesi son bir genel değerlendirme rica etsek? saygılar..
DEVİR hocam secimleri de bildi, şimdi kendisinden de bir balkon konusması bekliyoruz :)
ASUS_Z012D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://resmim.net/f/ZsdnXn.png
not edelim
gelişmekte olan ülkeler endeksi haftalık grafiği , yükselen trend çizgisini aşağı kırmış , bir an evvel tekrar yukarılara yöneldi yöneldi yönelmedi zor günler bekliyor bizleri sadece bizi değil rusya brezilya Arjantin şili çin Filipinler
sayın devir bu grafik hakkındaki görüşlerinizide merak ediyoruz
Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır
Dow önderliğinde global borsalarda 3-4 ay sürebilecek bir rallinin başlaması lazım artık.
Sn. DEVİR Hocam,
Bu arkadaş da sıkı elliotçu ama global borsalarda DOW öncülüğünde çöküş bekliyor. İki analist arasında bu kadar keskin fark nasıl olabiliyor?
https://twitter.com/FinansTezlerim/s...66318388035584
Sayın Faruko, kendı adıma sorunuzun cevabı, tecrube, yorumlama, zamanlama bakıs acılarıdır. Sadece teknık analız rakam, formul ve bırcok somut bılesenı olan mevcut duruma gore hedef belırlemek ıcın yapılan calısmadır. Hangı hedefe (asagı-yukarı), nasıl, ne zaman gıdecegını ongormek ıse baska bır seydır. Ben de bıst'ın bu sevıyelerde dıp olusumunun devam ettıgını, bu yıl sonuna kadar (belkı 2019 baharı) son zırveyı de asacagını sonra buyuk buhran gıbı bır krız, dusus olacagını ongoruyorum. Saygılar... Devır Bey/Hanım umarım hadsızlık olarak algılamazsınız...
Sayın alekss grafik güzel eline sağlık.Grafiği bir'de şöyle yorumlasak nasıl olur.Mesela gezi olaylarından sonra vuku bulan temmuz ayında'ki darbe bastırılmasaydı o dip 2008 de'ki gibi aşağı uzarmıy'dı.Böylece 7 yılda bir gelen kriz 2008-2015 tamamlanırmıy'dı.
Grafiğe 2004 yılından bir trend çizsen,2015 le karşılastırsak nasıl olur.
sayın Dandanakan
2004 yılı dip seviyelerinden çizilen bir trend çizgisi ilgili endeks 35 seviyelerine gelirse bir anlam taşıyabilir
zaten bu endeks 35 seviyelerine gelirse bizm u 100 de aşağı yukarı % 30 gerileme riski taşır
paylaşımımda bir kriz geliyor veya kriz gelmeli falan demek istemedim
sadece trens çizgisi kırılımlarına dikkaet çekmek istedim
umarım hızlı bir şekilde yukarı dönmeye başlar endeks
Gündemi oluşturan haber ve gelişmeler anlık öneme haizdirler ve kısa zamanda unutulacaklardır. Trendlere yaptıkları düşünülen etkiler, zannedildiği kadar ağırlıklı değildir
-Ralph Nelson Elliott-
Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır
Sayın alekss 2004 çizgisini dipten yukarı doğru,yani 2015 dibinden yukarı çektiğin gibi çizersen 2004 çıkışıyla 2015 çıkışının benzerliğine bakalım diye söyledim.
Endeks dip tepe zaman analizinizi biliyoruz , tuprs için de paylasabilir misiniz ☺
GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün Bloomberght sitesine baktım. Inanilmaz karamsar haber ve yorumla dolu. Sanki büyük bir global çöküşün esigindeyiz.
Demek ki ellerimizi ovusturmaya baslayabiliriz.
Saksıya fesleğen gibi oturtmak anlamı da çıkar.
--