Dolar'ın haftalık grafikte ivme kaybettiği görülüyor.
https://invst.ly/7oabl
Printable View
Dolar'ın haftalık grafikte ivme kaybettiği görülüyor.
https://invst.ly/7oabl
Yarın ki endeks tahminim,dünkü kapanışı olan,96657😁
Saygıdeğer, teknik analiz ve temel analiz konusundaki tecrübeli değerli üstadlarım,
Sevgili hayat, (hakkaten sevgili bilgem Don Kişot 'un dediği gibi oldu. Sanki yaşadığımız hayata bir sesleniş gibi. Güzel bir nick olmuş. Takdir ettim şimdi )
Aslında başlığın "Trend Takibi" ana fikrinden uzaklaşıyoruz gibime geliyor.
Tabi her ne kadar ununu eleyip eleğini asmış olan çok değerli üstadlarım deniz keyfi yapıp duşlarını alıp bahçelerindeki çiçeklerini sularken domateslerin boy atmaya başladığından dem vurmaya başlasalar da bizler, yani borsanın zırcahillerine bırakılacak önemli evraklarınız, sistemleriniz ve hatta kıyıda köşede kırıntı dahilinde de olsa bilgileriniz olduğunu bilen, burada bilgiye aç bir halde cafenin kıyısındaki tabure üstünde bekleşen yaş olarak genç ama tecrübe olarak eksik kardeşlerinize el vermenizi umuyorum.
Ummaktan öte bazen anarşist ruhum ayaklanıyor. Sayın apache gibi hergün ulu orta resimler atmak gibi bir ruh haline bürünüyorum.
Saygılarımla arz ederim efendim.
Sn. Selimtogrul katkılaınız ve değerli görüşünüz için kendi adıma teşekkür ederim :) Dileyen diğer arkadaşlar da kendi adına yorumunuza cevap verebilirler heralde. İşin o tarafını kendilerine bırakıyorum demek istedim.
Hayat nickini çok sevip onu anlamlı bulduğum için kullanıyorum. Hayat, bir yaşam tarzını anlatır. Hayat âşikârdır, bir derstir, yeri geldiğinde acı çektirirken başka bir yeri geldiğinde güldürür, sevindirir bizleri. Hayat bir kalemdir.. Hepimiz hayatın içindeyiz ve yaşayan tüm canlılar birbirine bir şekilde bağlıdır, bağımlıdır. Nickimdeki 2000 ise, milenium çocuğu olduğum için :) Bunu bilmeyenler için kısaca özetleyeyim:
2000'li yıllardan önce doğanlar, hem eski siyah beyaz tv, caddelerdeki ankesörlü telefon kulübelerini, hem de android telefonları, internet ve sosyal medyayı kullanmasını bildiler ve görmüş oldular. Lakin 2000 yılı ve sonrasında doğmuş olanlar sadece ikinci bahsettiğim kısmı görüp bilmiş oldular. :) Daha eskilerde yaşamış olanlar ise taş plak, telgraf, borsada hisse senedini bizzat gidip basılı kağıt olarak almış olanlar da vardır. Elektriğin olmadığı zamanlarda gazyağı lambası ışığında oturup birbirleri ile sohbet eden büyüklerimiz varmış. Şimdi ise bir aptal kutusuna (tv) bakıp oyalanır olmuşlar. :)
Borsada hisse senedi almak 2 saniyede gerçekleşiyor. Satmak ta öyle.. Bilinçli yatırımcı da var bilinçsiz de.. Bana göre bilinçsiz yatırımcı oran olarak araştırılmış olsa %95'i bulabilir. Hızlı traderler var onlardan hiç anlamam; neyi neye göre alıp-sattıklarını bir türlü çözemiyorum :) Çözmek te istemiyorum; çünkü al-sat yapa-yapa anaparayı komisyona vermiş olurum :ok:
Aklımın erdiği kadarıyle, bir küçük yatırımcının kendi kendisine sorular sorması ve aydınlanması şarttır. Yatırım araçlarına parasını yatırmadan önce mutlaka bu soruları yöneltmesi, hatta birkaç hafta boyunca aynı soruları kendisine sorarak yanıtların bilinçaltından çözümlenerek aydınlanması gerekiyor.Nedir bu sorular; anladığım ve kendim yararlanmış olduğum kadarını yazıyorum:
1- Niçin yatırım yapmalıyım? Yatırım yapma fikrimin altındaki amacım nedir?
2- Seçtiğim enstrümana yatırım yaparsam kazanabilecek miyim?
3- Seçtiğim enstrüman hakkında yeterli bilgi sahibi olmuş muyum? Yatırımımla ilgili eğitim almam gereken yer neresidir?
4- Ne zaman ve hangi fiyattan alacağım hakkında yeterince araştırma yaptım mı?
5- Ne zaman ve nereden satmam gerektiği hakkında bir fikrim var mı?
6- Yatırımım değerlendiği zaman bu parayı ne yapacağım?
Soruları çoğaltabilirim, ancak bu kadar soruyu bile irdeleyen kişi mutlaka eskisine nazaran daha eğitimli ve daha disiplinli bir yatırımcı olacaktır.
Önceden şuursuzca alım yapan ve zarar eden bir yatırımcı, bundan böyle alım yapıp kâr edebilen bir yatırımcı haline gelebilecektir. Yalnız; her ne kadar bilinçli olursanız olun yinede yatırım yapmayı seçtiğiniz enstrüman riskli ise ve bu riskler global ekonomiye bağımlı ise riskiniz hep açık olacaktır. Daha az riskli yatırımlar bellidir ve bunlar; altın, B tipi likit fon veya vadeli mevduat hesabı gibi araçlardır. Eğer borsada halka açık bir şirkete ortak olmayı düşünüyorsanız o zaman şu soruları da kendinize sormalısınız:
1- Global ekonomik riskler var mıdır varsa nelerdir?
2- Hangi sektöre yatırım yapmalıyım? Sektörel riskler var mıdır?
3- Seçmiş olduğum sektörün yıldızlı şirketleri hangileridir? Hangi şirketin likitidesi verimlidir? (Bu çok önemli)
İşlem hacmi çok düşük olan hisse alırsanız, büyük ihtimalle tahtacı sizinle uğraşır siz satmayana kadar hisse kımıldamaz.
Eline klavyeyi alan, yukarıda bahsettiğim şeyleri bir kere bile okumayı aklından bile geçirmemiş ve her ne olursa olsun "en doğru şeyi ben yaptım senin yaptığın yanlıştır" diyen bir güruh görüyorsunuzdur. Temel, teknik hak getire.. Aldığı kağıda lanet okuyanlar, şirket sahiplerine hakkını haram edenler, speğin o kağıdı mecbur bir şekilde seve seve olmazsa bile gelip ondan alacağını iddia edenler, kendisinden hariç herkesi suçlayanlarla dolu, faydasız bir gevezelik yumağı içerisinde tüyo arayanlar mı dersiniz :halay: Kuru kalabalık ve gürültüden başka bir şey ifade etmiyor. Faydası olan bir kaç değerli kişi varsa da arada o da kaynayıp gidiyor. Fayda vermeye çalışsa dahi kendini tam olarak ifade edemeyen insanlar da var tabi...
Siz cebinizde taşıdığınız paraya lanet okur muydunuz? Tabi ki hayır. Yatırım yapmış olduğunuz bir enstrüman için de aynı şeyleri düşündüğünüzde de aynı şey geçerlidir. Söve söve yükselen kağıt ben hiç görmedim. Benim ahlakıma terstir küfretmek, yermek, hakaret etmek. Ancak sonuçta insanız zaman zaman irade dışında kahırlanabiliyoruz. Ama bunu yapmak bir alışkanlık haline getirilmişse kişi kendi kendisini eleştirmeli ve doğru olana yönelmelidir.
Bir parça bile olsa bu bilginin fayda getirmesini diliyorum. Sürçü lisan olduysa affola.
Saygılarımla, iyi geceler, mutlu günler dilerim.
CB secim sonu en yakın zamanda ohal kalkacak :whistling: 1**.*** :wave:
17 TÜRK bankasının notu indirilmiş...yarın ki endek tahmini mi revize ediyorum 95000 diyorum...
http://www.finansgundem.com/haber/mo...usurdu/1313629
CB sincar-kandili vururuk
Vuracaz ,geliyoruz, diye bas bas yıllardır tv lerde bağırıyorlar.yani biz geliyoruz kaçın mı demek istiyorlar.yıllardır bunu düşünürüm.mücadele böyle mi olur.sen devletsin ilan etmezsin.gidersin kafalarına sıkarsın olur biter...bas bas bağırılır mı....Değil mi apachi komutanımmm..
Cb....güclü bir fener bahçe olmasını istiyoruz....ben onu 30 senedir istiyorum
İYİ geceler, IYI sahurlar😉🙂☺
Hayırlı sahurlar canlar
Maalesef böyle haberleri en son biz duyuyoruz bu haber çoktan alınıp satılmıştır son tepkiyi kazara yarın panik olan Ky verir, malum 2016 Kasımda endeks 70 bin lerde iken her gün kötü haber geliyordu, bir tek dünyaya taş yağacak ama sadece Türkiye nin üzerine denk gelecek demedikleri kalmıştı :) sonra ne hikmetse endeks kopup gitti hatta kopmakla kalmadı yol boyunca şort açan herkesi doğradılar, kamyonlara kuzu-koyun ne varsa yüklediler doğru mezbahaneye götürdüler kesip yediler sonra endeks 120 bin oldu hepimizin gözüne 130-150 bini soktular günlerce sonuç yine hüsran bu defa aşağı doğru kestiler bizi, o yüzden ne diyorlarsa tersi çıkıyor, endeks 95 bin görünce ekonomi kanalı haber yapmış Bist ayı piyasasına girdi diye, aklı başında adamlar burası diptir dediler ve şuan en mantıklı olan bu burası bencede dip oldu panikletip son kez bir vurgun yaptılar,
Ben seçim sonuçları ne olursa olsun iyimserim ama arda karı almak lazım diyorlar ben almayarak en büyük hatayı yaptım bu son düşüşler karı süpürdü attı...
Hepimizin ve ülkemizin hakkında hayırlısı olsun,
Cümleten bol kazançlar,
İyi geceler.
Hayırlı Sahurlar.
Amin hayırlı sahurlar olsun inşallah.son günler zor geçiyor Rabbim yardımcımız olsun.
MRS Fan Club
Kuruluş tarihi: Miladi 2018, Hicri 1439
Konusu: Sağlam dostluk
Üyelik başvurusu: Açık
Genel Şartlar: Atıcılar takımından olmak
Özel Şartlar: Geveze olmak
Sağladığı avantajlar:
1-Yarışmada derece yapamasan bile her gün özel olarak kutlanacaksın.
2-Bir yıl içinde en az 50.000 itibar puanı.
3-Sınırsız temel analiz desteği.
4-Sınırsız teknik analiz desteği.
5-Sınırsız hisse seçimi desteği.
BAYAN !!!!!:kahkah::kahkah::dvr::dvr: ADAMSIN ADAM
Haydi bakalım...kayıtlarımız başlamıştır...
Tamamen Yerli uretiyoruz ama maalesef pazarlayamiyoruz.O isler o kadar kolay degil.
Acaba ov Gerel'mi alsam :kahkah:
https://ares.shiftdelete.net/580x330...1444895397.jpg
Allah kabul etsin
Aynen öyle dostum, davul zurna ile savaşa gidilmez. Bir gece ansızın çökeceksinki tepelerine kurtulan olmasın, yoksa bu bataklık kurumaaaz. Önceleri fetöcüler haber uçuruyordu, şimdide haftalar önce geliyoruz önleminizi alın diyor gibi çok hassa bir konuyu politikaya alet ediyorlar.
Ansızın vurki zaiyatın az olsun ama zaiyat bunların umurundamı, yeterki birkaç oy fazla gelsin. Bence büyük harekat kandil gecesinde başlayacak gibi gibi.
İnşallah komutanımda.bunların şimdiye kadar yaptıkları,maalesef bu konuda yapacaklarının da teminatı gibi geliyor. Benim için sadece 1 tane askerimin şehit olması dünyaya bedeldir.Yıkarım ortalığı...Yollar,köprüler,yatırımlar hiçbirini gözüm görmez...Ama nerde bunlarda.şehit askerlerimize kelle diyen bir zihniyetten bir şey beklemek bence gafilliğin daniskasıdır...
Onu tünelli şehir kuşatmalarında demiştim dostum, çünki oralarda kalkan olarak kullandıkları masum insanlar vardı. Ama kandil kulliyen terörist yuvasıdır ve 2-3 saat buraya geçerli değildir. Kandildekileri esir bile almadan taş üstünde taş omuz üstünde baş bırakmadan dümdüz etmek lazım. Ondan sonrada yurt dışında temizliğe başlamalı..:)
Günaydınlar selamlar bol şanslar.
Günaydın hayırlı işler hayırlı cumalar olsun
Günaydın Dostlar, Hayırlı Cumalar. Ayrıca tüm öğrencilerin karneleri ve yaz tatilleri hayırlı olsun inşallah...
Pala döşemeye başlamış zabah zabah
Dün akşam al veren hisseler bugün al sana al sana vermiş.
Bugün al sinyali veren indikatör :oleyo:
http://img.blogcu.com/uploads/taylanutku_Al_sana....jpg