2,02 maliyetle Kardemir A'dayım.Hayırlı kazançlar herkese.
E6553 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
2,02 maliyetle Kardemir A'dayım.Hayırlı kazançlar herkese.
E6553 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kardemir yönetim kurulunu
krdma 4 üye
krdmb 2 üye
ile temsil ederken
2 üye de bağımsız seçiliyor...
d nin bir imtiyazı yok...
a nın b den b nin de d den daha değerli olması gerekirken; d en değerlisi oluyor...hakkaten çok ilkel duygularla anlatılacak bir durum:D
2,9x ve 4,x arasında oluşan obo formasyonu gereği düşüş trendinin sonuna aşağı yukarı gelinmiştir.buradan ilk etapta 2,17 TL'ye bir tepki beklenebilir. Yatırım tavsiyesi değildir kesinlikle
Yani zaten hisse oluşan obo formasonu gereği piyasada kötüleşince düştü.hissenin özellikle d gurubunun %400 pirimli olması satışın sert olmasını sağladı.yani düşüş nedeni Temel değil , kağıt üzerinde ki çizgiler. Yatırım tavsiyesi değildir kesinlikle.
A ve b gurubu fiyat Olarak iki yıl önceye geldi. iki yıl önce kâr yok zarar vardı.suan fiyat kazanç 3,7 .ve karda artan bir trend var.favok %33 son bilanco böyle diyor.2019 da liman, tren tekeri, sıvı çelik kapasitesinde %40 artış gibi karlılığı olumlu etkileyecek durumlar var.bu fiyatı kazanç bir kaç yıl içinde 1 e 2 ye düşerse sürpriz olmaz. Yatırım tavsiyesi değildir kesinlikle.
güzel bir alçalan takoz çiziyor gibi. yatırım tavsiyesi değildir sadece eğitim çalışmamdır.Ek 21205
A ve B temettü dağıtımı sözkonusu olunca D ile aynı payı alacak...d yi niye alırlar ki???
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Takoz formasyonu,çok sık oluşmasada, oluşması durumunda piyasada ani bir fiyat hareketinin habercisi olabileceği için teknik analizde önemli bir formasyondu. Yukarı da bir bilgi notu verdim.bu formasyon herzaman oluşmaz, oluşursa da sert fiyat hareketlerinin ayak sesleridir diyor. Arkadaşin verdiği grafik incelenir ise 1.7x alt çizgi.oradan destek bulduk. Eğer bunca zaman bu grafiği çizip sonra ben oynamıyorum diye eşeklik etmezlerse hedefimiz 3,2tl
***KRDMA* *KRDMB* *KRDMD*** KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU( Pay Alım Satım Bildirimi
***KRDMA******KRDMB******KRDMD*** KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU( Pay Alım Satım Bildirimi )
Yapılan açıklama düzeltme mi? Hayır
İlgili Şirketler KRDMA, KRDMB, KRDMD
Açıklamalar Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: II, No: 15.1 Sayılı Tebliği kapsamında Mustafa Yolbulan tarafından Kuruluşumuza gönderilen pay alım satım işlemlerine ilişkin açıklama ekte yer almaktadır.
Bildirimlerin MKK tarafından KAP'a aktarılarak kamuya duyurulmuş olması, içeriğinin MKK tarafından incelendiği, teyit ya da tekeffül edildiği anlamına gelmez.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/725395
BIST
(19/12/2018 - 09:26:51)
1,88 kirildiktan sonra dusen takoz formasyonunu gereği hedef 3,2tldir.
Aynı takoz d de 2,2 kırılınca da var.kirmis gibi orda.
KrdmrA-B yönetici hisse olmalarına rağmen hala KrdmrDnin gerisinde,bu saçma fiyatlama mutlaka düzelecek,azından fiyatlar eşitlenecek,aşağıda ya da yukarıda..
Finansman giderleri döviz artışı nedeniyle katlamaya ve 2018 e 3 aylık bilanço daki gibi gelmeye devam etse idi şuan f/k 2 olacaktı.buda demek oluyor ki piyasa normale dönsün bu hisse darphane gibi para basar.ic Piyasa da ABD ile anlaşma Piyasayı düzeltir.ticaret savaşı muhabbeti ile yapay bir dünya kirizi çıkarıldı.bu tablo da düzelirse kim tutar Kardemiri. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
yat.f kime gıcık oldun saydırıyorsun asagılara ufak lotlarla :)))
portfoyu saglam olan var, kredisiz açıksız kılcıksız oyunu sabırla sistemle kuralına göre oynayan var,kriz cıgırtkanlıgında inadına alan zafer nidalarında gözünün yaşına bakmadan satan var....gece kara karıncayı gören var :)
KAP : BORSA ISTANBUL
Yabancı yatırımcıların Pay Piyasası ve Piyasa Öncesi İşlem Platformunda gerçekleştirdiği 2018 yılı Aralık ayına ilişkin işlemler ekteki tabloda yer almaktadır.
https://i.hizliresim.com/V9aOJy.jpg
https://i.hizliresim.com/DY2bk6.jpg
Kibarca küçük yatırımcıya a Dan uzak durun diyor bu günkü hareketle.adi herifler,hisse %60 düşmüş, dipten %10 yukarı yapmışken sanki 10 kat gitmiş gibi yaptığı pirimin yarısını hemde b ve d den fazla ve hızlı bir şekilde verdi.
Çıkış dişe dokunur bir miktar da olsa idi birilerini kafesledi, şimdi düşürüyor diyebilirdik.oysa çıkışı krdmb nın gölgesinde kaldı ve topu topu%10 yükseldi.boyle mal kitleme olmaz. bu elinde krdma olanları yıldırma. Krdmb ,d al ama krdma ya bulaşma.
Hocam teknikden anlamayan biri olarak soruyorum. İki gündür 1.88 üstü kapanış var, hedef aynı mı? Teşekkür ederim.
LG-M700 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eyvallah hocam saolasın. Bekleyelim bakalım ağaları... [emoji16]
LG-M700 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Boş ver D de yazmayı... sen burda yaz...
Bak hisseleri sen benden iyi biliyorsun... A B D... A=4 B=2 D=1 ...
A dan kimler, B den kimler yönetim kuruluna seçilecek.. D yi ittir et..
Ama bu yönetim dağılımını genel kurul oyluyor..
Genel kurulda hepsi tek oy.. ama genel kurula gelinmeden önce , genel kurulu da kanalize edecek oy oranı var... D ye ihtiyaç var.. bunları belirleyecek olan da genel kurul... yani denklem şöyle; A dan kimler B den kimler yönetime girmelinin hesabı ve anlaşması yapılacak, sonra da genel kurulda D nin de bizimle hareket edecek çoğunluğunu nasıl sağlarız da bu yönetimi seçtiririz hesabı var...
Bir başka ifade ile, A ve B den yönetime kimlerin seçileceğine bir an için karar verebilirler... ama sonuç her oyun 1 olduğu genel kurulda D nin çoğunluğu olmadan olmaz...
Çok yönlü düşün...
Güzel açıklama olmuş, teşekkürler.
Herkesin anlayabileceği dilde a partisi ve b partisi adaylarını belirliyor d Halk oylamasına gidiyor.her durumda a iktidar ☺️
Şirket karlılığını mecbur temettü yâda bedelsiz şeklinde paylaşacak. Yoksa Halk kazan kaldırabilir. Eğer küçük yatırımcı aklını çalıştırır ise %100 yerli ve karlılık ta yolun başında olan bu şirketine ortaklığını a da ve b de söz sahibi olacak şekilde değerlendirir
B grubunda fiili dolaşımdaki hisse oranının %75,9'dan %62,31'e düşmesinin sebebi yerel basında çıkan haciz işlemi ile mi ilgili acaba?
16.235.961,58 lot (B grubunun %7,36'sı) daha fiili dolaşımdan çekilmiş....
A grubundaki fiili dolasimi,gun gun görebileceğimiz bir yer varmi fiili dolaşımın azalmasi piyasada hissenin azaldigi toplandigi anlamına gelmezmi?
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...ve-ticaret-a-s
Yukarıdaki bağlantıdan açılan sayfada, “Sermaye ve ortaklık bilgileri†sekmesinde
fiili dolaşımdaki paylar tablosunun sağ üst köşesinde siyah butondan ulaşabilirsiniz. Benim mobilden şimdi ulaşamıyorum. Masaüstü görünümden siyah butondaki aklımda kaldığı kadarı ile soldan 2. seçenekti galiba. Deneyerek bulabilirsiniz...
Hisseler haciz ile bloklanmışsa alım satım yapılamaz, bu sebeble fiili dolaşımdan çekilmiş olur diye düşünmüştüm.
Tabi başka sebebler de olabilir;
Büyük ortaklar Kardemir’den öncelikli mal alabilmek için de belli zaman diliminde hisselerini bloklatıyorlar bildiğim kadarıyla.
Veya bir yerlere teminat için de bloklatmış olan vardır belki....
Tesekkurler Programdada gosteriyor fiili dolasim oranini, tarih tarih kiyaslama yapmama imkan varmi onu bilemedim. Demissiniz ya fiili dolasim 70 lerden 60lara dusmus onuda ordan mi görüyorsunuz
Ben de tarihlere göre kıyaslama yapabileceğiniz olayı anlatmaya çalıştım.
Açılan sayfada dolaşım oranını bösteren formun sağ üst köşesinde üç dört seçeneğin olduğu siyah bir buton var. Oradan seçenekleri denerseniz, birisinde gün gün dolaşım oranlarını görebilirsiniz.
Siz o butonları denediniz mi?
Sizinkini bilmem ama, benim mobilden ulaşılamıyor. Aynı sayfayı bilgisayarda açarsanız o siyah butonu görebilirsiniz...
Mobilden bakamadim pc den deniyim tesekkur ederim
100 bin adet KRDMB vardı hepsini KRDMA ya çevirdim herkes A gidecek diyor bakalım göreceğiz ben kandım siz kanmayın Yatırım tavsiyesi değildir
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim kardemir gidecek diye bir bekletim var., kovulan genel müdürün kâr beklentisi gerçek olursa şartım bu..a,b,d farketmez.yanliz uzun zaman alır.yonetim savaşı çıkarsa a daha cazip olur.b nın lotu az.savasa gerek yok.spek götürebilir.d likit.buyuk fonlar rahat alıp satıyor ondan hareketli.yani hepsinin bir artısı var.
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...ve-ticaret-a-s
Genel Bigiler/SERMAYE VE ORTAKLIK YAPISI BİLGİLERİ
https://i.hizliresim.com/grW4zZ.png
Trump Erdoğan ile son telefon görüşmesinde, Erdoğan konuyu açmadan "şu çelik işini arkadaşlar oturup bir konuşsun" demiş...
Trump'un Türk çelik ürünlerine koyduğu gümrük tarifesinde indirim geliyor galiba.
Tabi başka akla ziyan şartlar öne sürmezse...
https://www.dunya.com/ekonomi/abd-il...-haberi-437661