https://www.youtube.com/watch?v=bGMNx7n4rSs
Erhan Hocam merhaba,
Burada 407 trade gözüküyor. Trade başına kayma komisyonu 70 puan almak gerekmiyor mu? Giriş için 25, çıkış için 25 ve komisyon için 10 puan. Bu durumda 407 trade 28k maliyet yapar.
Saruhan Bey,
8 ay backtest sonucu sistemin başarısı hakkında çok yanlış bilgi verebilir. 8 ay test sonucuna bakıp işleme girmek facia ile sonuçlanabilir. 10 yıllık data üzerinde aynı başarıyı sağlıyorsa o zaman sistem güzel diyebiliriz.
Portfoy 2571 tl de
Bugun 13.03.2019 tarihi saat 11:10 itibariyle 500 tl tasarruf daha eklenmistir.
Lot fiyati yarindan itibaren 1250 tl olacakmis.
2 lot sistemde bagli oldugu icin yarin zararli islem yaparsa teminat yetersiz kalmamasi icin aktariyorum.
Cuma gunu sinyalleri ve portfoyu yayimlarim.
Herkese bol kazanclar.
DAHA ONCE BAHSETTIGIM BİLANCO EXCEL ALGORITMASI PEK BIRSEY YAPTIGI YOK % KARLILIGA VE DÜZENLİ BİLANCOLARA GÖRE PUANLAMA YAPIYOR BİRAZ DAHA GELİŞTİRMEYE CALISACAGIM.
SANIRIM SON KEZ UCRETSIZ VERIŞIM OLACAK BU.
KURCALAYIN BAKIN BAKALIM EKSIK HISSELER VARSA BANA BILDIREBILIRSINIZ. BANKALAR, GYOLAR, YATIRIM ŞİRKETLERİ, FİNANS ŞİRKETLERİ GİBİ ŞİRKETLER YER ALMAZ. BUNUN DIŞINDA EKSİK SANAYİ VARSA BELİRTİN SİZİN GÖRDÜĞÜNÜZ YANLIŞLIK VARSA BUNU DA BİLDİREBİLİRSİNİZ.
GÜLE GÜLE KULLANIN.
NOT: BİR BAKIŞ AÇISI SERGILEMEK ICIN YAYIMLANAN BIR DOSYADIR. BURADAKI DEGERLERDEN SONRA HISSENIN DETAYLI ANALİZ EDİLİP KARAR VERILMESI GEREKIR BU TABLO HERHANGİBİR HİSSEYİ ÖNERMEMEKLE BİRLİKTE EN YÜKSEK PUANI ALMIŞ OLMASI O HISSENIN KAZANDIRACAGI ANLAMINA GELMEZ.
EXCEL DOSYASINI İNDİR #BOBY
https://i.hizliresim.com/v6GmPR.png
tşkr erhan
şu sitede güzel gibi
https://fintables.com/sirketler/THYAO/oran-analizi
evet kullandım ben demosunu güzel tasarlamışlar fakat verileri excele dırek cekemıyorsun kopyalıyor excele.
fast web den daha az analiz seçeneği var. Bu sebeple ben fastwebi tercih ettim. geçişe dönük bilanco verısı de sınırlı kalıyor.
yoksa gorsel olarak ve kullanış açısından bır yatırımcıya guzel bılgıler verıyor program.
Ben daha cok bilanco verıler üzerinde analiz back test gibi durumları kontrol edıp model gelıstırmeye calıstıgım için. fast web daha avantajlı.
sıradan bır yatırımcı ıcın malıyetı ucuz kabaca en azından hıssesı hakkında bılgı sahıbı olması ıcın iş görür bir program. Fast web biraz daha fazla seçenek ve excele dırek cekme ve verı coklugu avantajıyla bence bır adım onde.
Biçmeye devam ediyorlar :D
https://i.hizliresim.com/MVQAya.png
https://i.hizliresim.com/ZX6oJZ.png
yeni maxdd ye kaç puan kaldı erhan?
ben de birşey yapacaktım diyordum ne yapacaktım ne yapacaktım derken. Sen sorunca aklıma geldi maxdd ye bakacaktım.
şu an yeni maxx rekoru kırmışız bile.
İşlem maliyetlerini hesaba katınca max dd yemiş işlem maliyetsiz bakınca max dd bolgesı burası değil.
Ya kötü bir zamana denk geldik ya sistem gerçekten kötü
aşağıya doğru gıtmeye devam etse de bekleyecegım belkı 20 bın de fılan çüş noluyor derim.
sen ne düşünürsün matador hocam
https://i.hizliresim.com/LlM50b.png
öncelikle dönem (1 ocak sonrası) olarak benim sistemlerin çarpılma dönemi diyemem. ocak 5bine yakın ortalma getiri, şubat 5bine yakın eksi, mart ise 2bine yakın eksideler. yani benim sistemler açısından yeni maxdd yedikleri bir dönem değil.
Belki yine aynı "tartışma" olacak ama bana bunlar hep optimizenin sonuçları gibi geliyor. Belki bu sistem için sen hard optimize yapmadın ama yinede sistem üzerinde ufak tefek dokunuşlarla geçmişi "güzelleştirdin". Ancak reel sonuçlar sıkıntı oldu.
Bende maxdd lerde 30binlere yaklaşan sistemlerde var. 20bin kabul edilebilir bir dd bence. tabi lot ayarlaması ile durum kurtarılabilir. dd 20bin olursa 3 lota, 25 olursa 4 lota 30 olursa 5 lota çık bence. eğer sistem getirisi zirve tazelerse yüksek ihtimalle sistemin max dd si canlı işlemlerde oluşan dd olacaktır. bundan sonra ona göre kaldıraç ayarlaması yapılabilir. şu anda maxdd nin nerde duracağı belli değil gibi.
Optimizasyonun farklı yontemlerı var. Mesela getiriye optimize etmek linear dagılıma optimize etmek. % getiriye optimize etmek.
PF ye optimize etmek vesaire vesaire.
Bunda en yüksek getiriye optimize edilmedi. Farklı bir parametreyi optimize ettim. Bunun sonuclarınıda argelerim arasına koyacagım sonuç olumlu veya olumsuz olabılır. Yaşamadan bilemyeceğiz.
Eğer olumsuz cıkarsa ..... parametresine optimize edilmiş sistem kullanmayacağım veya o parametreyi daha dikkatlı sekılde analiz edeceğim.
Sistem klasık indikatorlede calısmıyor sorun o parametre de de olabilir. Çünkü gördüğüm kadarıyla performansın büyük çoğunlugunu o yapı goturdu gıbı.
dediğin gibişimdilik bekleyelım zaman verelım ne olacak mc ye getirirse biraz daha ekleme yapar bir süre daha beklerım. Olmadı fişi çekerim.
Şu an yeni bir arge çalışmam devam ediyor. Tabi klasık yontemlerın dışında sanırım 2 3 ayı alacak testın tam sonucları ama şimdilik mesela 1 yıl için sonucları göstereyim istedim.
Oldukça heyecan verici.
https://i.hizliresim.com/YQy7WD.png
Sistemleri test ederken şunu gözlemledim. Ben her zaman yüksek grafik periyodlarının daha iyi getirdiğini düşünürdüm. Fakat sistemleri test edince düşük periyodlu grafikler yüksek periyodları geçebiliyor.
Aynı tarihten ,aynı hisseyi 5-10-15-20-30-60 dk periyodlarla aynı anda , aynı koşullarla test ettigimde, bazı hisselerde 5 dk , bazılarında 10 dk en karlı olan periyodlar olarak ortaya çıktı.
Düşük periyod- Yüksek parametre , Yüksek periyod - düşük parametre ilişkisi başarıyı getiren faktör olarak çıktı.
Test sürecinde puan testi yapmış olup , puan testinde komisyon anlamsız oldugu için komisyonu kaymaya ekledim binde 1 lik kayma kullandım.
Algoda bar kapanacak yeni bar açılacak öyle işleme girecek durumu var, yine bekleme olmasın diye geçici sinyal de hemen emir imkanı var.
Düşük periyod yüksek parametre kullanmak hem bar gecikmesini yaşamamak hemde geçiçi sinyalde terse düşme tehlikesi ortadan kalkar diye düşünüyorum.
Bar sayısı yeterli olsaydı 1 dk grafiği de teste katardım fakat yeterli degil matrikste.
Eskiden 1-5 dk grafik kullanarak çok zarar ettim, bende kötü anıları var , hiç görmek bile istemiyordum. Fakat testlerden sonra bütün ön yargılarım yıkıldı.
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herzaman soylerim en dusuk periyotta sistem tasarlamak herzaman avantajli.
Ancak veri uzunluguna dikkat etmek kaydiyla yine cok fazla islem tutarli istatistik demek.
Backtestler hayal kurdurur, ancak gerçeklerle zamanla yüzleşilir.
İşler biranda değişebiliyor. Yeniden kar'a oturduk bakalım ay sonuna kadar ne HALT yiyecek :kahkah:
https://i.hizliresim.com/DYglGl.png
https://i.hizliresim.com/nQ0AQ5.png
https://www.youtube.com/watch?v=YBHQbu5rbdQ
Sağlam bir topik olmuş. Tebrikler. Musait zamanda inceleyeyim.
Hocam diye hitap edeyim size... Zira iyi bir calisma yapmissiniz. Robotlara kesinlikle inaniyorum. Ona da onlem almaya calisiyorum. Piyasanin 2 gun evvel sadece garan ile tutuldugunu izledim. Cuma hepsi de asagi gitti. Dun acilista short gittim. Kisa sure artida kalabildi piyasa... Orasi bile argo tabirle gel gel idi.
güzel ve doğru bır soyleşi olmuş özellikle her indikator temelli sisteme uzaydan gelen hıper sistem zannedenler var. MOST/TOMA indikatorune verilen tepkileri okumuştum. Hayretler içinde kaldım.
HOcam bu kodu nerden buldunuz. Keşke daha önce gösterseydiniz süpermiş harika vesaire.
MOST/TOMA dediğin indikatorun fiyatların %... bilmem kaçına stop koymaktan ibaret. Yaptıgı iş basit senın yapamadıgını yapan bır sıstem. Çok fazla gözünde buyutup her ay para basacaklarını zanneden büyük bir kitle var.
BU işin gerçeklerini bu sayfada görüyorsunuz. Klasık indikator temelli kapanışla işlem yapan nısbeten verimli ve 10 yıllık veriyle optimize edilmiş istatistiksel olarka anlamlı bır sonuç turen sısteme parayı bagladık ne getiriyor ne götürüyor hepiniz burada buna şahit oluyorsunuz olacaksınız.
Üstelik ben bu işin 6 yıldır içinde olan biri olarak yaratmışım bu sistemi bu kadar uzun testten geçirmişim geçmiş tecrübelerimi aktararak yazmışım.
Dolayısıyla daha yeni yeni bu iş başlayanlar İstatistik biliminden bir haber açtıgı 6 aylık 1 yıllık verideki sisteme güvenip bu işten müthiş para kazanacağını düşünmeleri kendlerine zarar.
BU sebeple ben elimdne geldiğince destek vererek benzer videolar ve anlatımlar yaparak doğru sıstemın hangı krıterlele yaratılmalı benım yaşadıgım olumsuz ve olumlu tecrübeleri paylaşarak anlatacağım. Zamanla bu işin mantık kısmını en iyi şekilde anlatan kaynak olacağına inanıyorum.
Yakın zaman için söz vermem zor üzerinde test yaptıgım bir strateji var. 3. wps servera entegre edeyip gerçek hesapta deneyeceğiz.
nisbeten ortalamanın üzerinde bir yatırımla başlatacağız programı sanal testler oldukça umut vadedici ancak herşeyi oturtmak 1 ayı alacak gibi yaklaşık 3 aydır üzerinde çalışıyoruz.
İnanın öğlen 12:00 da başına oturuyorum gece 24:00 da bir veya iki farklı parametreyı test edebiliyorum. Çok büyük bir veri ve cok dikkatlı analiz etmem gerekiyor.
BU sebeple sayfayla pek fazla ilgilenemiyorum. Bütün enerjımı şu teste harcıyorum bıtsın bende rahatlayacagım belkı gerçek hesaptakı sonuçları burada paylaşırım. zaman gösterecek neler olacagını.
Sağlıcakla....
https://www.youtube.com/watch?v=6kP9YxCPb9U
Most toma gibi sabit duran indikatörler iz sürdüğü gibi zararıda sabitlemektedir. Örnegin 3 -1 parametreli bir most ta 1-5 dk olsun işlem yaptıgımızı farz edelim .Yanlış sinyal geldi pozisyona girdik , fakat fiyatlar sistemin tersi gidiyor. Mostta %1 üzeri zararı garantilemeden sistem tekrar dönmez . Most taki % oranı dinamik bir yapıya sahip degil 1d k grafiktede 60 dk grafiktede aynı yerden %1 den dönecek , o yüzden bana pek mantıklı gelmiyor.
Erhan bey size bir sorum vardı. Sistem seçme , periyod şeçme ve parametre seçmeyle ilgili
Ben şu yöntemi kullanmaktayım dogrumu yapıyorum bilmiyorum yorumunuzu alayım dedim.
Derledigim bütün sistemleri ,bütün şartları aynı olacak şekilde, en sert komisyon kayma şartlarını kullanarak optimizeli bir şekilde test ederek başarılı olanlardan içinden 5-6 tanesini kendime sistem olarak begendim. Hisselereride 1 dk - 1 günlük periyod dahil bütün periyodlar olmak üzere sistem testırda test ettim. Hisseleride fiyat aralığı olan her sissedenseçim yaptım fiyatı 1-5-10-20-50-100 gibi bist tümü temsil edecek bir şekilde seçtim. Hasılı kelam sistemler için bütün şartlar eşit bir şekilde test ettim.
Şimdi elimde 5-6 civarı tek indikatörlü sistem var. Ben bunları birde başka indikatörlerle and fonksiyonu ile birleştirerek 2 indikatörlü sisteme çevirdim . Şimdi elimde 5 tek indikatörlü 5 tane 2 indikatörlü sistem var. Yaklaşık 10-12 civarı sistem oldu.
Kullanacagım ssitem , parametre , grafik periyodunu nasıl seçiyorum ona geliyorum
Örnek vererek şuan aktif olarak kullandıgım vadeli hisse üzerinden anlatıyorum.
THY vadeli 5-10-15-20-30-60 dk periyodları ayni bar sayılarına , aynı komisyon, kayma şartlarında belirlediğim 10 sistemle aynı anda optimizasyonlu şekilde test ediyorum. Test biraz uzun sürüyor. Test bitti diyeli bakıyorum sistemlerin ortalama getirisi, min ve max. getirisi , açılan işlem sayısı , karlı işlem-zararlı işlem oranı gibi kriterlere göre en başarılı buldugum sistemi seçiyorum , sistemin içine giriyorum bu sistemde başarılı periyod hangi onu seçiyorum ,sonra periyodun içine giriyorum başarılı , mantıklı , istikrarlı parametreler hangisi onu seçiyorum sonra emri bağlıyorum. Bu çalışma sonucunda en az 2 ay bu sistemde robot çalıştırmaya devam . Şuan eregli ,thy,garanti ,işc de bu yöntemi kullanarak robot çalıştırıyorum.
En başarılı sistem, en başarılı sistemin en iyi uyum sağladıgı grafik periyodu, bu grafik periyoduna en uygun parametre seçimi şeklinde bir zincir kurdum.
2 indikatörü bağlama sebebini açıklayayım. Tek indikatörde yatay piyasada çok salakca sinyaller üretiyor, Diğer sistemler sinyal üretmese bile bu indikatör kendi havasına göre sinyal üretiyor. Ben sinyal üretimini engellemek için, 2 indikatörü birbirine baglayarak 2 indikatörden onay alıyorum. Böylece birbirinin aptalca sinyalerini önlemiş oluyorlar. Sinyale biraz geç katılıyorlar fakat 4-5 kademe geç giriş yapıyorlar. Hızlı sistemde çok giriş - çıkış yaparak zarar yazmaktansa . Az işlem azda olsa geç sinyal almaya razıyım. Genelde sinyal noktaları birbirine yakın oluyor fakat salakça sinyallerini önlemiş oluyorlar.
Sistemleri genelde günde en fazla 2-3 sinyal üretecek şekilde tasarlıyorum. Buda dalgalı yukarı, aşagı,yukarı şeklinde olan günlerde 2-3 tane sinyal üretiyor.
2 haftadır robot çalıştırmaya başkadım. Bazı hisselerde tam incelemedi ama teminata göre % 50 kar üreten var. Mesela thyde % 7 lik yükselişi kılçıksız yakaladım. Yine işce ve garantini düşüşlerini kılçıksız yakaladım. Manuelde bunları hayatta yakalayamam.
Erhan bey sistem, periyod, parametre seçme konusunda yol gösterici yorumunuzu bekliyorum.
Burada Kıvanç beye teşekkür etmek istiyorum. Kendisinden ALLAH razı olsun. Algo trading konusunda , formüller, konusunda çok büyük faydasını gördüm. Şuan çalışan robotlarımın tamamı onun yazdıgı formüllerdir.
Ismim erHandi hocam bu arada.
Benim dusuncem en dusuk periyotta sistem tasarlamaktan yana ancak 1 dakikaligi sectiginiz 1 2 aylik verileri goruyorsunuz diye biliyorum. Buda biraz veri yetersizmis gibi hissettiriyor. En azindan 5 dakikalik biraz daha geriden geldigi icin daha tatmin edici ancak bar sayisina bakarsak bar sayilari ayni. Dolayisiyla aslinda ayni uzunluktaki grafikte sistem yazmis oluyorsunuz.
5 dakikaliklar daha iyi bence bunun uzeri sert hareketlerde cok gec kalmaniza sebep oluyor 5 dakikada bile hisseleri yuzde 3 indirdikleri oluyor. Bu sebeple olabildigince dusuk periyotlara odaklanmak lazim.
Sistem parametrelerini cikan istatistiklerden yararlanarak belirliyoruz burada optimizasyon ve tecrube devreye giriyor.
Bir cok farkli yontem uygulanabilir. Benim tavsiyem dogrusal getiri egrisine odaklanin toplam getiriye degil kz egrisinin sapmasi dusuk olarak tabiri caizse ip gibi yukari gitmeli yukselisler de dususlerde sapmalar minimize edilmeli.
Gap korumasi olabilir.
Sisteme eklediginiz and lerin ise yarayacagini sanmiyorum.
Yatay piyasada kurtulmaniz pek mumkun degil.
Sisteminizin bir tanesinin al sst oklarinin resmini atin daha net bilgi icerir.
Eklediginiz ikinci indikator aslinda salakca sinyallerden kurtarmayacaktir sizi. Geciktirdigi icin kurtarmis.gibi saniyorsunuz.
1500 assagi 1500 yukari seklinde yataya sardimi habire kitler.
Parametreyi degistirip duzeltirsin 2000 puan git gel yapar yine patlatir baska yerde 2500 e cekersin bu seferde trendlerden aldigin kar hicbir ise yaramaz.
Isin sonunda gelecegin yer cok sinyalli sistemler olacaktir. Genel anlamda
Ek 22150
Garanti 5 de bugün görülen kısımda alta kırmızılar arasında boşluklar var. Orada sistemin biri sinyal üretmiş diğeri sinyal üretmediğinden sinyal vermemiş. Böyle bir günde bile al sinyali üretirmi sistem bazen böyle aptallıklar göstere biliyor. Sistem testlerinde 2 li indikatörler başarı oranını artırmaktadır tüm sistemlerde gördüm. % 30 kar yazan sisteme 2. indikatör sinyali ekleyince %40 çıkabilmektedir. Bunu sistem testırda gözlemlediğim için uyguluyorum.
Kod bilgim,fonksiyon bilgim 0 seviyesinde, anca cross , and , or nedir onları biliyorum , derme çatma bilgiyle anca mantıklı indikatörleri toplayıp al sat robotuna bağlayabiliyorum. İleride bilgim artıkça daha gelişmiş bir sistem tasarlayabilirim diye düşünüyorum.
Fakat basit bir sistemin bile uzun bir süreç sonunda makul bir kar bırakacağını inanıyorum. İşlemlerimide bu inançla devam ettirecegim. Biraz para yönetimi , birazda mantıklı hisseler seçerek kazanma oranımı artırmayı deneyeceğim. Sadece endekse robotu bağlayım robota hiç dokunmayım bana pek uymuyor. Birde viop sepeti yaparak robotları çalıştıracagım. Biraz hisse, altın,endeks, dolar dağıtacağım portföyü . Hepsinin vadelisine robot bağlayacagım.
Özellikle yaptıgım mantıklımıydı bu konuda yorum istemiştim.
"En çok kar getiren sistemi seç, sonra bu sistemin en iyi kar getiren periyodunu seç, sonra bu periyoda uygun mantıklı başarılı parametreyi seç şeklindeki robotu bağla"
Mesela thy 1 , garanti 5 , eregli 5 , işc 60 dk sistemlerde başarılı olarak ortaya çıktı robotu bağladım çalışıyor.
Cok kapsamli bir konu bunlar.
Soyle izah edeyim
5 dakikalikta herhangibir hisse grafigi acin
Grafigi ortadan ikiye bolun bir tarafin tarihlerini baz alarak bahsettiginiz yontemle optimize edin sisteminizi bulun buldugunuz bu sistemi diger taraftaki sonuclarini gorun sonucu buraya yazin.
Ornegin
2018 ocak ila 2018 temmuz arasindaki tarihlerde sistemi optimize edip buldun.
Sanki gelecek yasanmamis gibi sanki bugun temmuz 2018 mis gibi sistemi hazirladin gecmise gore.
Peki 2018 temmuz ile bugun sistem gecmisteki gibi calismis mi
Olasilik dusecekdir buyuk bir ihtimallede kotu uretecektir.
Bunu deneyip her iki tarafin farkliliklarini buraya yazin.
Optimize ettigim yerde sunlari uretti diger tarafta bunlari uretti ben anladimki soyle soyle soyleymis gibisinden ne anladiginizi da bize aktarin.
Anlastik mi hocam
sistemin al sinyali vermesini niye aptalca buluyorsunuz grafik buradan yuzde 5 tepseydi ayni seyi soylermiydiniz.
Siz ne dediyseniz onu yapiyor sistem. Trendleri ongormez trend oldugunu varsayarak isleme girer dolayisiyla yukari bir hareket varsa long acarak denemek zorunda.
Cunku ongoru saglamiyor bir hareket goruyor ve giriyor.
Yukarda dususten once velkide icinizden lan buradan shortmu acilir salak makina dediniz ama bir baktiniz kocaman bir trend oluverdi.
Sistemcilik aslinda buyuk tecrube gerektiren bir is ve fazlaca buyuk konusmamak gerekiyor ilerde bakis aciniz cok degisecektir. Temkinli gidip kesfetmek lazim
En son bunu paylaşmıştım.
SON HALİ BU ŞEKİLDE.
Çok güzel bir noktada nakite geçmiş.
https://i.hizliresim.com/grJnPO.png
YAKIN ÇEKİM
https://i.hizliresim.com/ADdEOv.png
hizliresim fotografları gorunmuyor baska yere upload ediyorum artık.
Portföy başlangıç tarihi : 01.01.2019 İlk yatırım 1.904 TL / 349,90 $
Portföye eklemiş tasarruf miktarı:
+1.000 TL (06.03.2019 / 15:15 )
+500 TL (13.03.2019 / 11:10)
Bugun: 30.03.2019/19:00
Bugünkü Portföy değeri 3.365 TL / 602,59 $
TOPLAM Kar/Zarar +3,84 TL / +0,69 USD
3 Ay geçti aracı kuruma iyi para kazandırdık :)
https://i.imgyukle.com/2019/03/30/9w1SQ.png
https://i.imgyukle.com/2019/03/30/9wWje.png
Copyright all rights reserved
Created by erhanacikgoz1
Strategy Turlu Torna v1.0 Alpha sürüm
Alpha versiyonu, ilk test süreci olan beta aşamasından önceki geliştirme aşamasıdır. Esasen bu süreçte test yapılır fakat resmi olarak test aşamasına çıkmadan önceki süreçleri kapsar.
Alpha verisyonu, yazılım, tasarım, gereksinimlerin analiz edilmesi, veri toplanması ve pazar araştırmasına kadar süreçleri kapsar. Bu süreçler oldukça uzun sürebilir.
Bir uygulamanın Alpha sürümü yayınlanmışsa kullanım açısından çok umutlanmamınızı tavsiye ederiz. Çünkü çoğu uygulamanın ne yazıkki bu süreçler içinde çok hata ile verir. Biraz daha sabırlı davranıp en azından Beta versiyonu beklemekte fayda vardır.
https://i.imgyukle.com/2019/04/01/wsCgM.png
Erkan bey uygulamaya koyulan bir sistemin getirisi, performansı hangi zaman aralığına göre degerlendirilmelidir. Sistemler 1 gün zarar, ertesi gün yine zarar, sonra kar, yine kar , sonra zarar , gibi gün gün değişik şekillerde kar zarar üretiyor.
Bu üretilen kar- zarar rakamlarının 2 haftalık, aylık ,3 aylık gibi hangi zaman aralığında değerlendirilmelidir.
1 aylık zaman sürecinde zarar üreten sistem, 2. aydada zarar üretirse insan sistemine güvenemez hale gelir, pozisyonlara müdahale etmek isteyebilir. İnsan psikolojisi devreye girer otomatikman. Ne kadar bir zaman aralığında sistemin performansını degerlendirmelidir.
Bazı arkadaşlardan duyuyorum algo tradeye başladıgından beri ay bazında baktıgımda hiç zararlı bir ayım olmadı diyenler var. Süper bir getirim yok fakat istikrarlı kar ediyorum diyorlar.
Onceki sayfalarda cesitli istatistikler paylastim en uzun yatay kalma sure zarfi vb diye. 1 sene yatay 9 ay 14 ay gibi istatistikler cikiyor genelde. 9 ay yatay gitmis bir sistem her ay kar uretemez.
Urettigini idaa edenlere supheci yaklasmak lazim gelsin bu sayfada agirlayalim sistemlerini gorelim istatistiklerini gostersin.
Her ay duzenli ama az kar etsek keske. Hepimizin amaci duzenli getiri zaten
Erhan bey elinize sağlık sizi tebrik etmek istiyorum. Azimle savaşmaya devam ediyorsunuz. Bıkmadan, usanmadan yürüyorsunuz. Disiplininizi hiç bozmuyorsunuz, takdire şayan bir kişiliğiniz var. Saygı duyuyorum. Çalışmalarınızı ilgi ile izliyorum.Paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.