çok duyarlıysan kasada sorarsın, paper or plastic..? diye
Printable View
vade yok günlük..saniyesinde hesabınıza geçiyor...fon durduğu müddetçe getirisini alırsınız...
Detaylar burada
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=32168
teşekkürler t.axaray :)
akyatırımdan para piyasası fonuna baktım az önce.
https://yatirim.akbank.com/tr-tr/yat...i-tablosu.aspx
günlük %0,36
aylık % 1,94 yazıyor.
bu oranları sürekli takip etmemiz mi lazım?
28.02 tarihine kadar 24 faiz % 5 stopaj ile devam, şu anki stopaj oranıyla 26,8 civarı bir orana geliyor ki gayet yüksek bir oran. kasım sonu 3 aylık bağlayanlar doğru hareket yaptılar.
https://i.hizliresim.com/JZl4JB.png
---------------------
TEB hatasını düzeltmiş..Üç günlük farkı + olarak hesaba geçmiş....
4 Şubat’taki Enflasyon tahmininiz nedir?
Yüksekmi cıkar, düşermi.?
Seçimden sonra doların yönü konusunda endişelerim devam ediyor.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
viop'ta teminat tutan yoldaşlara bir sorum olacak. Brüt nema üzerinden stopaj harici brüt net nema farkı adı altında ikinci bir kesinti yapılıyor mu?
Not: Finans yatırımla çalışıyorum. Stopajla brüt net nema farkı farklı rakamlar. Stopaj 15% brüt net nema farkı 5%.
hocam this is Turkiye. 5 dakka da değişir bütün işler
https://www.youtube.com/watch?v=6XtnhRAw0Aw
Faizler düşerken içinde tahvil bono barındıran fonlar extra getiri yazar fakat faizler yükselişe geçerse de yeri gelir anaparadan bile götürür.Tahvil faizlerinin düşeceğini düşünen fon alsın ama bu seviyeler artık yüksek değil bence
F3211 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Takasbank bugün 24.06 verdi bana vade dönüşü en iyisi orası gibi duruyor
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
MB faizi sabit tutunca tekrar artan mevduat oranları oldu mu? Yoksa aynı tas aynı hamam mı?
Ya arkadaşlar bu takasbank mevduat bankacılığı da mı yapıyor? Nasıl takasbanka yatiriliyor?
E turuncudan fon alip satan varmi mevduata gore daha fazla kazanmak icin hangi fon alinmali ?
TEB PORTFÖY PARA PİYASASI FONU
Günlük 0,18
aylık 1,93
yıllık eşleneği ne olur?
Aktifbankın n kolayına 28-27 orandan baglayıp hala bozmayan varmı
· İhraççı: Garanti Faktoring A.Ş.
· İhraç Şekli: Nitelikli Yatırımcıya İhraç
· Talep Toplama: 22 Ocak 2019 Salı (1 gün)
· Valör Tarihi: 23 Ocak 2019 Çarşamba
· Vade Sonu: 19 Nisan 2019 Cuma (86 gün)
· İtfa Planı: Bono iskontolu olup, anapara ve faiz ödemesi vade bitiminde yapılacaktır
· Faiz Oranı (Yıllık Basit): 86 gün vadeli Garanti Faktoring A.Ş. Bono ihracının yıllık basit faizi %22,50 (bileşik faiz %24,5128, fiyat 94,966) olacaktır
· Mevduat Eşleniği: %23,82
gerek yok dostum.
ne kadar hesap yaparsak saçma olur.
neden ?
çünkü fonlar değer esaslı çalışır tahakkuk esaslı çalışmaz.
yani elindeki fonu ay sonu bozdun, aynı gün tekrar aldın diyelim.
fonun fiyatı değişmez.
--------------------------
sen yinede en doğru sonuca ulaşmak istersen.
aylık 1.93 ün yıllık bileşiğini hesaplayarak bulamazsın.
her ay stopajı düşmen lazım. çünkü kaynaktan anında keser gelir vergisini
oda aylık net 1.737 ye gelir.
bunun yıllık bileşiği 22.955 e gelir.
mevduatta nette bunu almak istersen üzerine %15 vergi giydirirsin
oda sana % 27.006 yı verir.
akşam akşam uğraştırdın beni..
haydi hayırlı traşlar..
syg,
Finansbank 9K USD temdit 32 gün ->4.2
140 gunu daha var sanırım cıddı getırısı oldu. Ne kadar var sızde
Hocam yıllık hesaplama karışık biraz. Orda eğer mevduat aylık bağlanıyorsa bileşik getiri eklenmesi gerekir. Sadece 1 yıl vadeli bağlandıysa da stopaj yüzde 10 olması gerekir. O yüzden yıllık bazda fon getirisi mevduat eşleniği bulmak aylık baza göre biraz daha zordur. Sizin formül sadece aylık getiri karşılaştırması için doğru çalışır.
az önce 15 stopaj 22 sabit orana göre aylık hesapta bileşik faiz hesabı yaptığımda bileşik netini 20 civarı buldum.
fonda da ortalama 1.9 x 12 desek 22.8 geliyor. %10 stopaj koyunca rakam 20.52 çıkıyor.
1.95 ve üstünde 1 puan avantaj olur 21'e gelir neti. en iyi yönetilende olursanız bi parça fark eder yani.
ben fonlarda çok aman aman fırsat göremedim.
onun yerine basiti yüksek bonolar bulup almak daha ilgimi çekiyor. geçen ay 24,25'ler varken küpü doldurmak lazımdı onlarla.
tpp de fena değil ama viop teminata bağlayınca oradaki ortalama veriliyor mu bilmiyorum.