Tahtanın oyuncusu ters köşe yapma derdin de yeterince mal almadımı acaba ama daha devam ederse yabancıda boş durmuyort..
Printable View
Tahtanın oyuncusu ters köşe yapma derdin de yeterince mal almadımı acaba ama daha devam ederse yabancıda boş durmuyort..
Dolar 3,77 gibi iken zirveyi gormus.Dolar su an 5,78
Guclu bir yukselis beklentisi mevcud.Umarim Bist olumlu havada 15 uzerine rahat atar.
Kesinlikle YTD
bu fiyatlamayı hak etmediğimiz kesin....hangi hissenin grafiğini açsam (özellikle küçük ölçekli hisseler...) almış başını gitmiş...
biz hala zirveye yaklaşamadık...kötü bilançolar ,öz sermayesi eriyenler, tavan tavan 2 kat 3 kat primli hepsi...
bunu satıp da ne alacaksın...illaki çarparlar...
yavaş da olsa bir yola girer...yatırım hissesi , bilanço hissesi ,temettü hissesi sonuçta...
bizim borsamızda iyi olan mutlaka cezalandırılır...kötü olan da her zaman popüler olur...
eğitimsizlikten bilgisizlikten...
benim aklımdaki de şu açıkçası şu anda bist tepe seviyelerde biz ise tepe seviyelerinden çok uzaktayız..şundan %100 eminim diyemesemde borsa daki ters yönlü hareketin başlaması durumunda en fazla etkilenenlerin başında indes ve benzeri şirketler geliyor borsa 2 düşerse bu 5 6 düşüyor...buda beni ürkütmüyor değil...çok çabuk eski seviyelere iner...bir diğer yandan da bakarsam yabancı bu kadar malı niye aldı düşmesine izin verirler mi diyorum...karmaşık bir ruh halinde bulunuyorum..?????
Sizce bu hisse teknoloji hissesi mi? Bana daha çok BİM in Bizim toptan ın elektronik satan ( dağıtan) versiyonu gibi geliyor. Ne dersiniz?
Sent from my iPad using Tapatalk
Türk bilişim sektöründe pazar lideri konumunda olan Indeks, IDC'ye (International Data Corporation) göre 2016-2018 yılları arası %7 YBBO ile güçlü bir büyüme göstermesi beklenen sektörde toplam iş hacmine göre %26'lık pazar payına sahiptir. Pazar payının, yeni iş alanlarının dahil edilmesi, genişleyen ürün portföyü ve sektördeki yoğunlaşmanın artmasıyla büyüyeceği tahmin edilmektedir.
Katalizör
İndeks, bayileri aracılığıyla çok geniş bir müşteri kitlesine hizmet vermektedir. Müşteri portföyü küçükten büyüğe, bağımsız yetkili satıcılardan büyük uluslararası perakendecilere ve çevrimiçi platformlara kadar geniş bir yelpazeye sahiptir. Şirketin yetkili satıcılara sağladığı alacaklarını son kullanıcılardan verimli bir şekilde finanse etmesine izin veren iş modeli ve geniş ürün ve marka yelpazesi şirketin rekabet gücünü arttıran önemli yanları olarak öne çıkıyor. Buna ek olarak şirket, ülke genelindeki geniş şube ağı, büyük tedarikçilerle uzun süreli sağlam ilişkisi, kusursuz dağıtım lojistiği ve sektördeki 28 yılı aşkın tecrübesi ile öne çıkmakta. Indeks'in 2019'da 60 milyon TL nakit temettü dağıtmasını bekliyoruz. Bu tutar %145lİk bir temettü verimine işaret ediyor.
Ustteki gayet aciklayici. Is yatirim yorumu
Sıkıntı yok nasıl olsa temettü fiyata göre verilmiyor faizlerin düştüğü ortamda harika en azından temettü mü alırım. Birgün citi satıp deutsche alıyor öbürgün tersi. Bu faiz ve temettü ortamında vadeliden çok az faiz alacak olan paralı bir yatırımcı gelir o zaman görürüm yabancıları sıkıyorsa satarlar tabii sıkıyorsa. Çok sayıda iştiraki olan kâr eden taşınmazı olan nakiti olan bir firma ortağıyım bu yüzden nema problema
Çok teşekkürler , aslına bakarsanız sorum biraz retorik bir soruydu. Ben bu şirketi diğer software şirketlerine benzetmemek ve kıyaslamamak gerektiğini düşünüyorum. Smart vb gibi bir şirket olarak düşünüp yatırım yapılmamalı. Forumu okuyan ve bu niyetle firmayı değerlendiren arkadaşlarda bir soru işareti oluşturmak istedim.
Bu eski yorum sanırım
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eski 2019.Degisen cok birsey yok
Operasyonu, pazar payı, ortaklık yapısı, istikrarı ve performansıyla güven veren bir şirket.
Halka açıklık yüksek ama hisse toplu, yabancı norveçli ortak ve güçlü finansal yapı, faaliyette bulunulan sektörün, dünyada ve ülkemizde yükselen bir trendde olması gelecek dönemler için de ümit veriyor.
Son 1 ayda alım yönündeki kurumların yabancı olması da devamını beklemek için güven veriyor.Bazan yabancılar alım yapmaya başlayınca alımı abartıyorlar gerçekten, en son aksen de 2,5 tan başladıkları çılgın alım süreci soluksuz 1 ay sürdü ve piyasada neredeyse mal bırakmayacak şekilde 4 e kadar topladılar. Indes te cılız ama süreklilik arz eden yabancı alımları devam ederse güvenle beklemek iyi bir tecih olur, umuyorum.
Tek negatif husus, son dönemlerde hissenin yaptığı yukarı hareket sebebiyle biraz primli durması ama geçen hafta sanki kısa vadeli düzeltmesini de yapmış görünüyor.
Yabancılar satışa geçmedikçe, beklemek ve sabretmek iyi seçenek olarak duruyor.
Tekkeyi bekleyen çorbayı içer:-))
Credit satışa geçmiş
https://resmim.net/f/9yLB8G.png
Bist 100 endeksine dahil edilmiş....ocak - mart 2020 süresince.......
Yabancı oranı düşüşe mi geçti?
Ah bu indes yine aynı hareketler
Yanlış görmedi isem 3.600.000 adet deutsche den garanti ye virman olmuş teyit edebilen olursa sevinirim nasıl olmuş hayret niye
bist 1 düşerse bu 2 3 düşer ve hızlı şekilde eski yerine gelir dedim...ama bist düşmeden eski yerine gidiyor bu ...google sorunundan mı kaynaklı...aklıma tek bu geliyor..var mı fikri olan?
Tamam bıyıklı olsun ama niye şimdi açığa çıkıyor ki aynen devam ederdi ve 3 gündür borsa artarken bizimki düşüyor bu yüzden farklı birşey olmalı gibi bence. Yani bilgi önemli bir şey oda bizde yok
Genelde takas değişimlerinden sonra hissede hareket oluyor....
10 üzeri 400 bin lot mal almıştı emeklilik fonu...zarar ederek satış yapıyor...adı emeklilik fonu ama aldığı malı 1 hafta taşımıyor....
google sorunu son 3 4 gündür çok konuşuluyor devlet haksız rekabet gerekçesi ile google ceza kesti google kabul etmiyor...2020 sonrası çıkacak telefon ve android cihazlara garanti vermiyor ggogle türkiye için şu anki anlaşmazlıkta...samsung yeni modellerini türkiyeye getirmeme gibi bir duyumda vardı sanki
Şimdi herkesin gözü garantinin üzerinde olacak. Önümüzdeki zaman diliminde bir hsber veya bir veri ile sert bir çıkış yapabiliriz. Citi bistteki çoğu hisseden çıkış yaptı. Çıkmadığı nadir hisselerden biride indes. Hatta bu dönemde payınıda artırdı.
Unutmayalım. En güzel mal çıkarken verilir..
teşekkürler sn. salt ,
bildiğim kadarıyla indes samsung telefon dağıtmıyor....despec dağıtıyordu onun da bir süre önce anlaşması sonlandı diye hatırlıyorum...indesin despec ile aynı gurup şirketi olması dışında bir bağı yok...
bu iş belki dgate i olumsuz etkileyebilir o da türk telekom dağıtıcısı olduğu için android yada samsung dağıtıyorsa etkiler...bu konuda tam bilgim yok...birşey diyemem...
ama 1 haftadır indes düşüyor....kaldı ki indes apple satıyor...bu durumun iphone ile ilgisi yok...tam tersi türkiyede samsung telefon satmayacaksa insanlar apple iphone alırlar....bu da indesi olumlu etkiler...çünkü biz iphone satıyoruz...
ayrıca bu durum esas vesteli olumsuz etkiler ...vestel de düşüş yok yükseliş var...arena indesle aynı işi yapıyor tarihi zirvelerinde yükseliyor...despec yine tarihi zirvelerinde daha dün değil evvelsi gün % 6 prim yaptı...dgate de düşüş yok...
sadece indes düşüyor ...anlamak mümkün değil...bir haftada % 15 değer kaybetti...
işte zaten bende onu dedim aklıma bu google olayından başka bir şey gelmiyor...var mı fikri olan dedim? sizde de yok anlaşılan...
google sorunu, google servislerini kullanan android cep telefonlarını ilgilendiriyor...
eğer samsung türkiyeden çıkıyorsa , çıkacaksa bu durum indes i olumsuz etkilemez...
tam tersi apple distiribütörü olarak indesi olumlu etkiler...
ciddi manada olumlu etkiler çünkü insanlar samsung almayacaklarsa iphone alırlar...
türkiyenin yarısı samsung kullanıyor...düşünsenize bu insanlar hangi telefonu alacak... herkez gider iphone alır...
Oppo da iyi bir alternatif , sanırım dgate dağıtıyor . Dolaylı + bir durum
Sent from my iPad using Tapatalk
Popo bin Türkiye distribütörü bildiğim kadarıyla indes..
İndeks Bilgisayar bu işbirliğiyle OPPO distribütörü oldu. Türkiye'nin lider bilişim teknolojileri şirketi İndeks Bilgisayar, ürünlerini 35'ten fazla pazara sunan Çinli akıllı telefon markası ile işbirliği gerçekleştirdi. İndeks Bilgisayar bu işbirliğiyle OPPO distribütörü oldu.16 Oca 2019
Arkadaş ne oluyor 2.000.000 ne demek artık bir haber versinler yuh 54 milyon tl ışlem hacmi fiyat 8.7 diyor 2.000.000 adet için
deutscheden garantiye g,den 3 milyon ozel emirle ak a işden 2 milyon da ozel emir le gedike.
bir oyunlar donuyor şahane takas gizlediler şimdi