eğer idare mahkemesi yürütmeyi durdurma talebini reddediyorsa davayı da genelde esastan reddeder...
ben de artık idari dava kısmı için sorun görmüyorum..
Printable View
adamın oy hakkı yok çağrı yapmazsa..
eee birileri çıkıp genel kurulu toplarsa neler olur :) süper olur..
işte çağrıya zorlamak için bir yöntem..
amma buradaki kişileri toplasak 100bin lot bile çıkmaz :)
neyse bu kadar bilgi yeter, gerisini kendime saklayayım..
herkesin kendi portföyü kendi kararı..
kötümser yorumlara çok takılmayın..
haydi son mesajım bu saygılar herkese.
Diyelimki birileri çıktı ve genel kurulu topladı. Burada yatırımcı lehine ne gibi kararlar alınabilir. Veya Bayraktarı köşeye sikıştıracak bir karar alınabilir mi
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kardeş oy hakkı zaten donmuş gerçekleşmiş
Olan şeyin besini olasılık olarak yazayım.
Genel kurulu yapmayarak şirketi yönetmeye
Devam eder .
Ancak yapılacak su var şirketin yüzde 5 hissesi ile genel kurul toplantısı için noter aracılığı ile tebligat yapılabilir.
Bu durumda bunların oy hakkı olmadığından
Şirketin yönetimini değiştirme şansına sahip olmak mümkün
Kardeş bu tür şirketlerde bu kadar hisse gerçekten iyi cesaret Allah kolaylık versin
Yüzde 5 bulsakta bu işle uğraşmak o kadar kolay değil ancak bir avukat aracılığı ile yürütmek gerekli öyle organize olmak kolay değil masarafli ve uğraştırıcı oluyor.
İnşallah hakkınızı alirsiniz
Şimdi mahkeme yürütmeyi durdurdu bundan sonra 6 iş gününde çağrı yapmak zorunluluğu var mı veya bi bahane bulup yine erteliyecek mi
Yani 6 iş günü içinde olumlu veya olumsuz bi karar verecek mi yoksa sürüncemede mi kalacak bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilir mi
SEVGİLİ ARKADAŞLAR TWİTTER DE DENGE İLE İLGİLİ KARŞIMA ÇIKAN DOĞRULUĞU KONUSUNDA HİÇBİR FİKRİM OLMAYAN BU PAYLAŞIMLARI SİZE DUYURMAK İSTEDİM SAYGILARIMLA.
Av.Hasan Koseoglu
@hassankosseoglu
#denge
Özelinde sorulan soruya cevap;
Şirket pay alım teklif yükümlülüğünün ertelenmesine yönelik kararı SPK nezdinde iptal edilmiş ve şirket dava konusu konusu ederek pay alım teklifinin iptalini talep etmiştir..
İlgili mahkeme şirketin talebini reddetmiştir..Ortaklığın hâkim ortak konumuna yükselen pay sahibi,diğer pay sahiplerinin paylarını satın almak üzere teklif yapma zorunluluğu bulunmaktadır..
Gönüllü pay alım tekliflerinden caymak mümkün iken zorunlu pay alım tekliflerinden caymak mümkün değildir..Şirketin pay alım teklifini yerine getirmemesi halinde pay alım teklifine konu payların toplam bedeli kadar idari para cezası ile karşılaşabilir..Yine SPK ortağın payları dondurma Hakkı'na da sahiptir..
Pay alım teklifi zorunluluğunun muafiyetimi gerektiren bir durum olmadığından ilgili süre zarfında çağrı fiyatı ne ise alım yapmak zorundadır
Bu bilgiler herkesin bildiği bilgiler zaten doğru mu yanlış mı diye düşünmeye gerek yok.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
spk koşullu olarak pay alımını onayladığında 2 aylık süre dolmasından dolayı 2.72 tl lik fiyata faiz ilave edilmesini istemişti(31.05.2019 haberi). bu işlemin hesaplanması mı yaptırılıyor ? 5 eylülden bugüne 9 gün geçti ve açıklama M.U.Bayraktardan gelmedi.
spk zorunlu pay alımı tebliğinde 13.madde 3.kısımda) Fiili pay alım teklifi, bilgi formunun Kurulca onaylanmasından itibaren en çok altı iş günü içinde başlar. Fiili pay alım teklifi süresi 10 iş gününden az 20 iş gününden fazla olamaz.diyor
ayrıca 13.madde 2.kısım içinde Kurulca ilgili kişiye/kişilere gerekirse fiili pay alım teklifi işleminin tamamlanması amacıyla ek süre verilebilir. diyor
mahkeme sonuçlandığına göre(önceki yazılarda okuduğuma göre),31 mayısta Fiili pay alım teklifi, bilgi formunun Kurulca onaylandığına göre ,onaylanmasından itibaren(mahkemeyle ilgili haberin çıktığı tarihten de(5 eylül 2019)) en çok altı iş günü geçtiğine göre
*bayraktar mantıklı olmayan bir cezayı kabul mü ediyor?yoksa ek bir süreyle yeni fiyatı mı belirlettiriyor?
**eğer ek süre aldıysa neden bununla ilgili bir açıklama yapmıyor?
***ve değerli okuyanlar ;hepimiz adına sorarım SPK tebliğinde yazan bu kurallara (6 iş gününün geçmesine ) rağmen sebebi her ne olursa olsun M.U.Bayraktara özel durum açıklaması neden yaptırtmıyor.
raci şaşmaz vadisini çevire çevire piyasanın ''kurdu''olmuş.yanında olanlar da ondan nasiplenmişler tabi.
spk 5.70 gördüğü gün bu uygulamayı yapmasa çağrıdan kaçılacak mıydı? hayır. M.U.B kendisinde olan hisseleri borsada uygun zaman ve tarihte satacak mıydı? cevabı M.U.Bayraktarın diğer ortaklıkları olan şirketlerin içinde.
Olay çağrı olayı değil anladığım kadarıyla. Raci Mustafa ya hisse devri yaparak mal kaçırmaya çalışmış galiba. Raci den alacaklı olan Ak faktoring te bu duruma karşı dava açarak hisse devrinin iptalini istemiş.
Mahkeme Mustafa lehine karar verirse hissede güzel firsat olabilir. Takipte kalmak lazım.
hala birşeyler sonuçlansın diye bekliyoruz gördüğümüz kadarıyla hissede baskıda devam ediyor. süreç hakkında güncel bilgiye sahip bir arkadaşımız var mıdır acaba
Bu kasımın 4 ünden sonra tek fiyat mi olacak?
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1.30 lar alım fırsatı
VKY-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hissede çağrı mı yapılacak ne
Hisse el değiştirdi. Trawesti arkadaşlara geçti
Süreçle ilgili bilgilendirme yapılmamasını spk ya şikayet ettim, cevabı bildiririm..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şirkette bir sorun yok bence. Hakikaten gelişmekte olan bir işletme, fakat görüyorum ki gip işletmelerinin gelişmemesi için her türlü önlemler alınıyor.
Bugün spk ya yaptığım şikayet metni aşağıdadır eğer benim gibi mağdur olduğunu düşünen arkadaşlar varsa aynı metnin farklı kişiler tarafından gönderilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum. Başvuru edevlet ten yapılmaktadır, saygılarımla.
Denge Yatırım Holding A.Ş pay geri alım süreci hakkında
Şirket tarafından 31,05,2019 tarihinde kap' a yapılan açıklama ile şirket geri alım teklifinin spk tarafından onaylandığı ve
a) 1 TL nominal değerli pay başına 2,72 TL fiyat üzerinden pay alım teklifinin
b) Teklifin başlaması gereken tarihin 2 aylık süresinin dolmuş olması sebebi ile 12,04,2019 tarihi itibari ile hesaplanacak faiz tutarının pay alım teklifine eklenmesine karar verildiği duyurulmuştur.
Bu tarihten sonra şirkete yaptığım yatırımlarımı bu habere istinaden yönlendirdiğim için bir çok yatırımcı gibi mağdur edildim.
en son 05,09,2019 tarihinde şirket tarafından kap' a yapılan açıklama ile Sn Mustafa Uğur Bayraktar tarafından sürecin durdurulmasına istinaden açılan davaların reddedildiği bildirilmiştir,
Hal böyle iken bugün itibari ile bu açıklama üzerinden 65 gün geçmesine rağmen şirket tarafından hiçbir açıklama yapılmamış ve açıkça spk kuralları ihlal edilmiştir.
Yardım ve ilginizi rica ederim, saygılarımla.
Ülkede yatırım ortamının sağlanması için hukukun ve hızlı karar alabilmesinin önemi kir kez daha ortaya çıkıyor...
ne yazık ki bu tip davalar yıllarca sürebiliyor. Eğer bir cemaat veya tarikatla bağlantınız varsa sonuç düşündürücü olabiliyor ülkemizde....
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mağdur olduğunuzu düşünüyorsanız en azından başvuru yapmakla bir kaybınız olmayacaktır, forumdaki arkadaşlarda yardımcı olursa ki daha evvel pay alım sürecinde belki tesadüf olabilir ama spk tarafından bana gönderilen cevaptan yaklasık 10 gün sonra şirkete mallarımızı sattık. Bütün arkadaşlardan ricam sadece 5 dk larını ayırıp spk şikayet e bu metni yollamalarıdır, saygılar.
Sn.Mustafa Uğur Bayraktar'ın bugün Şirketimize gönderdiği yazı aşağıda sunulmaktadır......Sermaye Piyasası Kurulunun 30.05.2019 tarih ve 32/765 sayılı Zorunlu Pay Alım teklifine ilişkin kararının iptali*..istemiyle Ankara 10.idare*Mahkemesinde açtığım davada, Ak Faktoring A.Ş.tarafından açılan İstanbul 20.Asliye..Hukuk Mahkemesinde görülen Tasarrufun İptali*davasında verilecek kararın, zorunlu pay alım teklifine ilişkin uyuş-..mazlığı doğrudan etkileyecek nitelikte olduğu sonucuna varılmış,Tasarrufun*İptali davasında işin esası hakkında*..karar verilinceye kadar zorunlu pay alım teklifinin iptal talebi ile ilgili açılmış dava dosyasının bekletilmesine..ve sonrasında görüşülmesine karar verilmiştir......Saygılarımla,..Mustafa Uğur BAYRAKTAR
https://kap.org.tr/Bildirim/798775 dün gönderilen haber tamamen algı oluşturmak için bu karar geri alım şartını durdurmaz, yürütmeyi durdurma kararı reddedildi yani teorik olarak geri alım süreci uygulanmalı. Lütfen spk ya şikayet edin.
METİN OLARAK KULLANABİLİRSİNİZ
Denge Yatırım Holding A.Ş pay geri alım süreci hakkında
Şirket tarafından 31,05,2019 tarihinde kap' a yapılan açıklama ile şirket geri alım teklifinin spk tarafından onaylandığı ve
a) 1 TL nominal değerli pay başına 2,72 TL fiyat üzerinden pay alım teklifinin
b) Teklifin başlaması gereken tarihin 2 aylık süresinin dolmuş olması sebebi ile 12,04,2019 tarihi itibari ile hesaplanacak faiz tutarının pay alım teklifine eklenmesine karar verildiği duyurulmuştur.
Bu tarihten sonra şirkete yaptığım yatırımlarımı bu habere istinaden yönlendirdiğim için bir çok yatırımcı gibi mağdur edildim.
en son 05,09,2019 tarihinde şirket tarafından kap' a yapılan açıklama ile Sn Mustafa Uğur Bayraktar tarafından sürecin durdurulmasına istinaden açılan davaların reddedildiği bildirilmiştir,
Hal böyle iken bugün itibari ile bu açıklama üzerinden 65 gün geçmesine rağmen şirket tarafından hiçbir açıklama yapılmamış ve açıkça spk kuralları ihlal edilmiştir.
Yardım ve ilginizi rica ederim, saygılarımla.
İlgi:11.11.2019 Tarihli Başvurunuz
İlgi dilekçeniz Kurulumuz kaydına alınmıştır. Konuya ilişkin Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılabilecek değerlendirme ve incelemelerin kamuoyunu ilgilendiren sonuçları Kurulumuz bültenleri ile duyurulacaktır. Diğer taraftan, 30.05.2019 ve 2019/29 sayılı Kurulumuz Bülteni aracılığıyla kamuya duyurulan Kurulumuzun 30.05.2019 tarih ve 32/765 sayılı kararı kapsamında oluşan alacak hakkınızı, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, hukuki yollara başvurarak pay alım teklifi yükümlüsünden talep etmeniz mümkün bulunmaktadır.
SPK BEN BİR BAKAYIM SPK BÜLTENİ ARACILIĞI İLE SENİ YARAMAZ YAPMA USLU ÇOCUK DERİM YANİ BENDEN BİRŞEY OLMAZ AMA İSTERSEN MAHKEMEYE VERİP PARANI ALABİLİRSİN ARTIK NE KADAR SÜRERSE DİYOR BENİM ANLADIĞIM BU BAŞKA BİR ANLAM ÇIKARTAN VARSA YAZARSA SEVİNİRİM.
Adamlar üçkağıtçı sizin para batmış olabilir ben işimi yapmadım bunları takip etmedim istersen mahkemeye ver alacaklı sırasına yazıl yada bir bardak soğuk su iç diyor bence.. ben o suyu çoktan içtim.. arada girip sinirimi atıyorum.. umarım hayırlı olur siz paranızı alabilirsiniz. Ama SPK nında Şaşırmış şaşmazıda kurtlar vadisi ekibini de Allah bildiği gibi yapsın...
Sent from my iPhone using Tapatalk
SPK DAN GELEN CEVAP ÜZERİNE SPK YA YAPTIĞIM YENİ BAŞVURU AŞAĞIDADIR METİN SINIRLAMASI NEDENİYLE HER ŞEYİ TAM OLARAK ANLATAMADIĞIMIZDAN DOLAYI ZAYIF GÖRÜLEBİLİR AMA MAĞDUR OLDUĞUNU DÜŞÜNEN ARKADAŞLARIN YARDIMI OLURSA DAHA ETKİLİ OLACAKTIR.
AYNI ŞEKİLDE CİMER E DE SPK İÇİN ŞİKAYETTE BULUNDUM LÜTFEN HAKKINIZI ARAYIN SAYGILARIMLA.
11,11,2019 tarihli dilekçem ile Denge Holding paylarındaki geri alım teklifi ile ilgili usulsüzlük için tarafınıza yaptığım başvuruya cevaben,''Kurulumuzun 30.05.2019 tarih ve 32/765 sayılı kararı kapsamında oluşan alacak hakkınızı, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, hukuki yollara başvurarak pay alım teklifi yükümlüsünden talep etmeniz mümkün bulunmaktadır.'' denilmiştir.
Hal böyle iken, yatırım yaparken SPK ve kurallarına güvenen küçük bir yatırımcı olarak 23/1/2014 tarihli ve 28891 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan PAY ALIM TEKLİFİ TEBLİĞİ 3. bölüm 13. madde gereği sorumluluklarınızı size hatırlatırım.
Dolayısı ile SPK tarafından konulan kuralların uygulanmaması neticesinde küçük yatırımcının yaşadığı mağduriyetlerde payınız olduğunu düşünmekteyim.
SPK nın kendi koyduğu kurallara sahip çıkacağı ve asli görevi olan yatırımcı yı koruma misyonuna bağlı kalacağına inancım tamdır.
Aksi takdirde bu kanunsuzlukta sizinde payınız olacaktır, ilgi ve yardımlarınızı rica ederim. Saygılarımla
CİMER E YAPTIĞIM BAŞVURU AŞAĞIDADIR CEVAP GELİRSE PAYLAŞIRIM, LÜTFEN SİZLERDE HAKKINIZI ARAYIN SAYGILARIMLA
KONU : SPK NIN GÖREVİNİ YAPMAMASI HAKKINDA
11,11,2019 tarihinde DENGE YATIRIM HOLDİNG şirketi ile ilgili SPK ya başvurarak
''Denge Yatırım Holding A.Ş pay geri alım süreci hakkında Şirket tarafından 31,05,2019 tarihinde kap' a yapılan açıklama ile şirket geri alım teklifinin spk tarafından onaylandığına'' ve aradan geçen yaklaşık 6 aylık süreye istinaden süreç konusunda bir ilerleme olmaması ve yaşanan mağduriyet ile ilgili SPK yı göreve davet etmeme rağmen 15,11,2019 tarihinde tarafıma cevaben,
''İlgi dilekçeniz Kurulumuz kaydına alınmıştır. Konuya ilişkin Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılabilecek değerlendirme ve incelemelerin kamuoyunu ilgilendiren sonuçları Kurulumuz bültenleri ile duyurulacaktır. Diğer taraftan, 30.05.2019 ve 2019/29 sayılı Kurulumuz Bülteni aracılığıyla kamuya duyurulan Kurulumuzun 30.05.2019 tarih ve 32/765 sayılı kararı kapsamında oluşan alacak hakkınızı, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, hukuki yollara başvurarak pay alım teklifi yükümlüsünden talep etmeniz mümkün bulunmaktadır.''denilmiştir.
23/1/2014 tarihli ve 28891 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan PAY ALIM TEKLİFİ TEBLİĞİ 3. bölüm 13. madde gereği süreci takip etmek ve uygulanmasını sağlamak SPK nın görev ve sorumluluğunda olmasına rağmen konu ile ilgili olarak SPK tarafından hiçbir işlem yapılmamış ve görevi kötüye kullanmak sureti ile yatırımcı mağdur edilmiştir.
Başvuracak başka bir merci olmadığı için konu ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum, saygılarımla.
SPK.bu gibi şirketlere çağrı durumunda
İlgili tebliğin gerekirse teminat isteyebilir
Hükmüne rağmen bugüne kadar bunu uygulayacak kapasitesi yok devletin çivisi
Çıkmış.
Allah'tan zamanında kurtuldum
Gerçekten bu SPK.zihniyetiyle baş etmek zor arkadaşlar.
Kervan ve alyag hep bu kurumun basiretsiz ve capsizliginin kurbanı olduk
Şimdide dengede mağduriyetler yaşanıyor.
İnşallah düzelir
İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesindeki dava 5 Aralık saat 09.40 da görülecek. Takip etmek lazım.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çok dengeli düşüyor
kar marjı gittikçe daha da güzelleşiyor!
Bu şirketin sahibi neden kağıdı 2.7 üzerine getirip tamam geri alacağım deyip bu işten kurtulmuyor. Zaten 2.7 üzerinde kimse satmak istemez. Kaldiki su anki fiyatla arasında atla deve farkı yok. Neden mahkemelerle falan uğraşıyor.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.