Bazen en dibi beklemek iyi değildir, Cünkü büyük bir ihtimalle bulamazsınız.
Dibe yakın oldugunu sezdiginiz yerler iyi yerler olabilir.
Bir seyler birden bire değişir ve planlarınız ters yüz olur.
Printable View
Bazen en dibi beklemek iyi değildir, Cünkü büyük bir ihtimalle bulamazsınız.
Dibe yakın oldugunu sezdiginiz yerler iyi yerler olabilir.
Bir seyler birden bire değişir ve planlarınız ters yüz olur.
En doğru bilgi;
(VAKIFBANK)
Kredinin Özellikleri
Uygun faiz oranları ve 180 aya varan vadelerle,
Eşit taksitli, eşit anaparalı, artan taksitli ve azalan taksitli alternatif planlar sunulmaktadır.
Kampanya, yeni konut alımları için geçerlidir.
Faiz oranı Findeks Kredi Notuna göre değişiklik gösterecek olup ilgili vadeye karşılık gelen faiz oranı kredi notu 1800 ve üzerinde olan müşteriler için geçerlidir.
500 bine kadar 3-180 ay arası vadelerde %0,99
Yıllık maliyet: %12,95
Not: Konut sigortası, DASK prim tutarı konutun lokasyonu ve m²â€™si gibi kriterlere göre değişiklik göstermekte olup, konut paket, DASK ve hayat sigortası maliyet hesaplamasına dahil edilmemiştir.
Bence gayet güzel bir imkan...artık fiyatı uygun konutu bulmak da alıcıya düşüyor...öyle havuzu olsun, fitness ı olsun, kapalı otopark ı olsun diyip, sosyetikler gibi yaşamaya çalışıp..,sonra 2+1 e 500 bin istenince, bu ev bu parayı eder mi yeaaahhh...hain müteyaitler, vsvs çemkirmek yok.
Konut piyasası diplerde...fiyatlar son üç yılda reel olarak %30-40 düştü..enflasyon kolay kolay %10 altına inmez 3-4 yıl ( MB nin 2020 %8-9 enflasyon tahmini fazla iyimser bence)..%13 faiz bence oldukça makul.
Yatırım için konut olayı ayrı hikaye...ama oturmak için ev alımı konusunda bu fırsat değerlendirilebilir..ancak en az yarısı peşinat olarak ödenmeli, 5 yıl vade geçilmemeli ve hemen taşınıp oturabilecek durumda olmalı.
5 yıl vadede 70.000 TL. konut kredisi çekseniz, 0.99 dan aylık geri ödeme 1.552.87 TL. tutuyor.
Bir de buna dosya masrafı hayat sigortası ilave edin.
Adam 200.000 çekecek olsa, ayda 4.436.77 TL. ödeyecek.
Bu gelirlerle , bu haberlerle yukarı çekilmiş fiyatlarla kaç kişi alır ki.
Allah kolaylık versin.
Bunu şunun için yazdım...bazı şeyler pahalı geliyor, bu ülke olarak fakirleştiğimşz için (%95 diyelim, %5 bir şekilde her durumda yolunu buluyor).
Mesela 400-500 bin ev pahalı diyoruz...ama orta halli sıfır bir araba ( otomatik olsun, temel bazı donanımlar olsun dersen) 150 binden başlıyor..4-5 yıl önce orta gelirli ailelerin alabildiği araçlar 250-300 aralığında.
Araç ev paritesi ülkemizde çok geçerli bir paritedir..ve şu an araç fiyatlarına göre ev fiyatları daha uygun bence.
Hissetiğim kadarıyla, insanlarda, enflasyon ve TL.deki değer kaybı nedeniyle bir avantaj elde etme isteği var.
Nasıl olsa gelecek senelerde bu aylık geri ödemeler, kazancıma göre çok daha ehven hale gelir diye düşünüyorlar.
Oysaki, bu planda bir belirsizlik var.
Alacağı konut gelecek 20 yılda ödenen miktarın altında kalabilir.
O günün TL. değeri olarak, istenecek fiyat akıllara zarar bir rakkama ulaşabilir ve şartlar aynen bugün kü gibi olabilir.
Çünkü enflasyon demek, sürekli fakirleşmek demek.
Oysaki, 200.000 TL. gibi borçlanacak kişinin herhalde cebinde bi 100.000 TL. sı vardır.
Şimdi bu adam kirada otursa, 100.000 TL. ile USD alsa, ayda vereceği konut kredisi taksidi yerine dolar almaya devam etse, sonuçta BENCE karlı çıkacaktır.
Verilmesi gereken önemli karar budur.
Devletin korktuğu da budur.
Devletin güdüleme gücü para musluklarının elinde olmasından gelir.
Eğer TL. bağımlılığınız kalmazsa, yarınlara çok daha güvenle bakabilirsiniz diye düşünüyorum.
otopark değil hatta kapalı otopark lazım.
yatırımlık için alınan başka fakat oturum için alınan evde/sitede hiç bir şey olmasın yoksa aidat cok fazla çıkıyor diye çemkirenler her şeyin bir bedeli olduğunu unutuyor.
istanbulda ortalama bir semte sadece aylık kapalı otopark kiralamak istesen ayda en az 250tl isterler. merkezi yerlerde 400-500tl belki.
ya da istanbul'da bir haftasonu havuza gitmek istesen kişi başı 100tlden açarlar kapıyı.
kapalı otopark lüksünü kullanmayan bilemez, yazın serin, kışın ılık arabaya binmek inerken binerken yağmur çamur görmemek büyük lüks.
istanbul'da şimdi bir böyle şeyler türedi, araçların led farlarını çalıyorlar iki tanesi serviste 20binTL, buyur burada yak.
https://forum.donanimhaber.com/seat-...ndi--139383036
Bir diğer düşünülmesi gereken konu, aldığınız evin belki 10 sene değiştirmeyecek olmanız.
Beğendiniz aldınız, dünya kredi kullandınız, oturmak için içinize sinen evi aldınız.
Fakat, düşünün ki, bu yıl Lise 1 e gidecek bir evladınız var, gözünüz gibi baktığınız, şu Anadolu Lisesini kazansın diye kurslara gönderdiğiniz, dünya servis paraları ödediğiniz.
Okul başladı, bir ay sonra MEB'den bir karar, şu şu okullar İmam Hatip Lisesine çevrilmiştir.
Olamaz mı ? Olmadı mı ?
Keşke bunları yazmasam, burası bizim ülkemiz diyeceğim ama diyemiyorum.
Ben Atatürkçü ve Atatürk Milliyetçisiyim.
O Mursi diyor, 4 işareti filan yapıyor, Arap Milliyetçisi.
Ve yanında, her cümlesi içinde en az 3 kez Türk Milleti diyen, bir koltuk değneği.
Bunlara güvenip nasıl bu kadar parayı bağlıyorsunuz ?
Bu para hayatınız demek.
Yanılıyormuyum ?
aidat konusuna katılmakla birlikte bunu ev fiyatlarına yedirilmesi gerektiğini düşünüyorum, dışarıda 300 tl diye ben kendi evimin önüne 300 tl vermek zorunda değilim, öyleyse niye eve atıyorum fazladan 50 k ödüyorum.
tabi bizde temel konuda sıkıntılar olduğu için bu bakış açısını anlamakta anlatmakta zor oluyor.
örneğin bazı ülkelerde otopark yerini satın alıyorsun (hong kong vb. yerler) kendi evinin önüne aylık kira vermek garip aslında.
buna katılıyorum, zaten inşaat işinde olanlar bilir kapalı otopark yapmak daire başına inşaat maliyetini ciddi artırır.. o yüzden satış fiyatına eklenir.
aidat meselesine gelince çalma çırpma durumları hariç en büyük gider personel ve güvenlik gideridir, e havuzlu kapalı garajlı nispeten eli düzgün sitede güvenlik + hizmet personeli gerekiyor ki bu da aidata yansıyor ister istemez.
Ben Soyak Yenişehir Şelale Evlerinde (Ümraniyeye bağlı ama Ataşehir ile tam ortasında sayılır, Finans Merkezine çok yakın) aidat 381 TL veriyorum bu sene...
6 havuz, kapalı/açık otopark, spor alanları (basketbol sahası, plaj voleybolu sahası, 2 tenis kortu aydınlatmalı, çocuk parkı), fitness salonu, peysaj (şelale ve ağaçların bakımı), güvenlik ve temizlik çalışanları, bahçivanlar filan içinde...
Siteden şikayetim yok...Çok mutlu ve huzurlu yaşıyorum...
Bugün ziraate gittim .
Evet 0,99 dan veriyorlar.
Sartlar ise iki tane otomatik ödeme talimatı, kredi kartı, kmh hesap, bes, dask, hayat sigortası,konut poliçesi.
İlk kullanımda bir 2000 lira masraf var.
Tum kredilerde hayat sigortası zaten var.
Abonelikler için dask zaten mecburi.
Beni gıcık eden bes oldu. Onu da birikim yapiyoruz ayağına kabul edeceğim artık.
Kredi kartı,kmh hesap vardı zaten . İki tane de otomatik ödeme talimatı veririz artık.
Lokasyon Safranbolu.
Fiyatlar asla ölmez muazzamda artmaz.
Kiralar düşüşte ama tahminim bir kaç yıl sonra artisa geçeceği yönünde.
Alırsam ilk evim olacak oturmak için alacağım.
Netten bir ev beğendim
125 metre kare 3+1. İkinci kat.
230 bin lira istiyorlar. 11 yaşında.
Aslında aradığım 2+1 ama 2+1 düzgün yok. Sonuçta 3 kişiyiz 2+1 hayli hayli yeter.
Hali pür melalim budur.
Tavsiyeleriniz nelerdir?
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biz de 1 çocuklu bir aileyiz...3+1 de oturuyoruz...2+ 1 olsa yetmezdi diye düşünüyorum...Heleki eve yatılı kalmaya gelenler de olduğunda...3. oda yalnız kalıp sessizce kitap okumak için birebir oluyor bazen...Yada ilave TV ile istediğin başka birşey seyretmek istediğinde...
O arkadaş ta mademki oturmak için ev bakıyor kafasına da yatmış ev...İmkanı varsa alsın bence de 3+1 i...Sonradan avantajlarını görür...
benzer kampanyalar daha once de yapıldı.. 2 sene once mesela.. benzer faiz oranları ile.. Turkiye için konut alıyoruz şeklinde abuk ve ilkel bir alt metin ile..
bunların hepsi hikaye elbette.. yıllardır yamalanarak ilerleyen bir bütçe var.. siyasi islam emelleri için her türlü kanunsuzluk yapıldı şehirlerde.. yağmalandı.. beton yığınına çevrildi..
alacağın ev.. evet artık köye dönmüş bir yerde olacak eğer istanbul sa.. ülke normale döndüğünde hem nüfus azaltılacak (göç teşvik edilerek , zira sürdürülemez durumda şu anda hem de milli güvenlik riski mevcut durum) hem de bir çok bina yeniden yapılacak.. yeni caddeler, geniş alanlar olmak zorunda olacak.. yani çehre değişecek...belki şu anda alacağın evin yanından otoban geçecek.. veya üst geçit.. bir sürü abuk şey mümkün..
eğer zaten bir evde oturuyorsan ama bu faiz oranları cazip ya da fiyatlar daha fazla düşmez diye ev almayı planlıyorsan.. vazgeç..fantaziye gerek yok.. batık akp ekonomisini kurtarma çalışmaları bunlar.. evleri satabilen müteahhitler parayı dolara gömecekler.. burası herhalde net..
paranı reel anlamda arttırmak için kendini eğit.. daha fazla çalış.. ve kiraya devam..zira alınmaya değecek ev çok çok az.. alacağın şey büyük ihtimal kümeslerden birisi olacak..
fikirtepe.. kümes yığınına tipik bir örnek..gözünüzün önüne getirin..
sorsan oturmak için ev alıyorsun.. faizler düşük falan filan.."bi daha böyle fırsat gelmez".. "zaten zam gelecek yakında".. "süper fırsat" şeklinde her saniye beynin yıkanıyor reklamlarla..
haaahhhhaa...
ama aldığın yer nasıl bir yer ? kümes.. ve beton yığını.. ve trafik.. uzunçayır..berbatın sözlük karşılığı..
bir sürü insan için fırsat olabilir.. ama rasyonel insan için ?? hayır...
Ziraat Katılım Finansman Oranlarını İndirdi- Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Ziraat Katılım, finansman oranlarını 05.08.2019 tarihinden geçerli olmak üzere indirmiş olup, yeni oranlar aşağıda sunulmuştur.
Konut Finasman Oranları:
Finansman Tutarı Azami Vade Finansman Oranı
250.000'e kadar 180 ay Aylık 0,99
250.001 - 500.000 180 ay Aylık 1,19
500.001 - 1.000.000 180 ay Aylık 1,29
1 milyon üzeri 180 ay Aylık 1,39
*Kredili çalışan konut sektörü firmaları, bu konuda Bankamız ile anlaşmaları halinde katkı payı ödeyerek daha uygun finansman oranları ile müşterilerine kredi kullanma imkanı sağlayabilecektir.
Bireysel Finansman Oranları:
Azami Vade Finansman Oranı
Tüm Müşterilerimiz için 60 ay 1,59%
Valla ben bazen kendimden bile sıkılıyorum:) o yüzden bireysel özel alanlar, benim gibiler için olmazsa olmaz...ayrıca son 2 yıldır home ofis çalışıyorum...evim 150 m2, daha aşağısı kurtarmazdı,,,,4-5 sene önce home ofis çalışacağımı düşünmezdim. O nedenle ne kadar büyük o kadar iyi diyorum ( mali durumun el verdiği en büyük-güzel ev)
Seninle kafalarımız/hayat tarzımız çoğu konuda uyuşuyor/benzer Cauti...(Bu senin için iyi birşey mi bilemem :he:)
Home ofis çalışma olayını (piyasalarda daha aktif trade bakımından) ben herhalde emekli olduğumda 2-3 sene sonra yapabileceğim...
Daha bazı eksiklerim de var doğrusu (özellikle VIOP piyasasını kullanma)...Bunları o zamana kadar tamamlamayı düşünüyorum sayenizde takip ederek ve cesaretimi geliştirerek...
Emek.
Ben bugün dedim, altın pozisyonum varsa bugün bozar dolar alırdım diye.
İki belirleyici etken var, biri değişen dünya koşulları gereği fundamental değişim, diğeri basiret.
17 yıllık bir basiret deneyimini gördük yaşadık.
Eğer inanan güvenen varsa altın'ı sıkı sıkı tutsun.
Otomatik bes te öyle yapıyordum.
Surekli donduruyordum. Çıkmak için faks falan lazım, şubeye gideceksin falan dediler. Sallayıp duruyordum.
En son mobil şubeden direk ayrılma olayını getirmişler direk cikiverdim bende.
Dört artı bir de çok fazla. İçini doldurmasi var birde .
Geniş iki artı bir ideal bence üç kisi için.
Fazla eşyaları da veririm ihtiyaç sahibine.
İkinci çocuğu düşünmediğim için mesela beşiği falan verdim gitti.
100 metre kare net. 185 bine üçüncü kat satanda var. Dört katli bina.
Tek falsosu asansör yok. 16 yaşında bina.
Bu işin yaşlanması var birde.
Aklıma yatan bir ev olmazsa 600 lira kira ile devam ederim olmazsa.