Bugün yayınlanan takas ilginç. İşlem hacmi görece yüksek olmuş ve Şeker almış Tekstil satmış. Fİnans ortalıkta gözükmemiş. Finans birkaç gündür satışta yok. Malı bitmiştir inşallah.
Printable View
Bugün yayınlanan takas ilginç. İşlem hacmi görece yüksek olmuş ve Şeker almış Tekstil satmış. Fİnans ortalıkta gözükmemiş. Finans birkaç gündür satışta yok. Malı bitmiştir inşallah.
Ne oldu millet, dilimizi mi yuttuk? :)
Birileri hisseye uzun vadeli girme kararı aldı gibi.. Bakalım devamı gelecek mi?
Bugün alan satanı gören varsa yazabilir mi?
Bilançoyu beklediğimiz bu günlerde Panoranın yıl sonu tavan kur politikasını tahmin edeniniz varmı? Bu arada enflasyonist ortamıda göz önünde bulundurmak gerek bence TÜFE %11,90 ÜFE %17 .
Son durum;
-2017 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarında geçerli olmak üzere Aylık Asgari ve Hasılat Kira bedellerinin hesaplanmasında 1 EURO = 3,00 TL ve 1 USD = 2,70 TL tavan kur uygulanmasına... -
Saygılarımla...
Sn. Thinktank,
Bitişiğinde biri yeni açılmış, biri de açılmak üzere olan 2 avm var, bunlar Panora'nın kira artışı üzerinde önemli bir baskı yaratıyor. Bunun yanına ülke genelindeki emlak fiyatları ve kiralarda görülen bir gerileme eğilimini koyun. Bu etkenler dikkate alındığında şirketin kira gelirlerini artırmaktan çok doluluk oranını yüksek tutmaya çalıştığını gözlüyoruz.
Tabi bu kira artışı politıkası karlılığını ve piyasa değerini olumsuz etkiliyor. Bu durum devam edecek gibi. Aslında diğer GYO'lar da kira artışı konusunda temkinli davranıyorlar. Panora'nın yanında beliren iki yeni avm dolayısıyla biraz daha fazla temkinli davrandığı da bir gerçek.
Ancak bu kira politikasının sonuçları kanımca, fiyatına yedirilmiş durumda. Fiyat/kazanç oranı AKMGY'de 11, YGGYO'da 9 civarında iken Pagyo'da bu oran 7'ler civarında. Yani yeni avm'lerin iskontosu fiyatına yansımış durumda.
Yani kısacası kira artışlarında fazla beklenti içinde olmamak gerekiyor. Önemli olan yüksek bir doluluk oranının sürdürerek makul bir kira geliri ile bu dönemi atlatmak. Şirket yönetimi de kanımca bunu yapmaya çalışıyor..
Sn.ekfuture,
durumu biliyorum, sizin dediklerinize katılıyorum. Sizin tahmininiz kurların değişmeyeceği yöndemi o zaman?
ben euro da 3,25 beklentimi belirtmek isterim, % 8 bir artışa denk geliyor. Hem kiracıyı korur, rekabetçi kalır hemde yatırımcıyı sevindir.
dolar 3 tl euro 3.4 tl 2018 fiyat tahminim...
2017 kar hariç defter degeri 8.4 tl ve her yıl 40-45 kuruş arası temettü veren bir şirket ...
kayıtlı sermaye tavanı bu yıl bitiyor 90 milyon dan 5 kat artırma hakkı var geçmiş yıl kar sermaye ekleyip eklemeyecegi için bir sinyal olacak bizim için...
Sayın ekfuture nın tavan kur tahmini dolar 2.70 euro 3.00
Sayın elfidaa nın tavan kur tahmini dolar 3.00 euro 3.40
Benim tavan kur tahminim ise dolar 2.90 euro 3.25
Bu arada yanlış hatırlamıyorsam, kira şözleşmelerinin %95 euro üzerinden, %5 ise dolar bazlı, bir şirketin özel isteği üzerine dolar bazlı sözleşme yapılmış. Tabi bu durum değişmiş olabilir çünkü bu bilgi 3 senelik.
Kısa ek bilgi payşamak isterim. Son tavan kur uygulaması 23.01.2017 de yapılmış;
2017 yılı Ocak ayında geçerli olmak üzere Aylık Asgari ve Hasılat Kira bedellerinin hesaplanmasında 1 EURO = 2,70 TL ve 1 USD = 2,40 TL;
2017 yılı Şubat ve Mart aylarında geçerli olmak üzere Aylık Asgari ve Hasılat Kira bedellerinin hesaplanmasında 1 EURO = 3,00 TL ve 1 USD = 2,70 TL;
eğer bir artış söz konusu olurasa 5-6 ay sonraki temettüyüde 1-1,50 kuruş etkileyebilir... birinci çeyrekten doğan nakitide dağıtıyor çünkü. Yeni bir yatırım söz konusu olmadığı için sermaye arttırımına gitmek istermi bilemedim...
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bilanço ne zaman gelecek acaba...bu aralar fena durmuyor ama endeksin yükselmesine yine ayak uyduramadı beklemeye devam...
bencede karda yükselme patikasına girdik... ve önümüzdeki yılda devam edecek gibi gözüküyor...
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hatam yoksa geçen yıl bu dönem kar 31.7 milyon idi..
Mesajı yazdıktan sonra geçen yılın 9 ayına baktım,garantili olsun diye nokta atışımı revize ettim. Aynı anda da siz hatırlatmışsınız zaten.
İşin ilginç tarafı çok çetrefilli bir bilançoymuş gibi yasal sürenin sonunu beklemezler mi, ilginç bir politika. Sanki maliyet muhasebesi yapıyorlr. (gerçi onlar bile erken açıklıyor finansalları)
gerçi sn. ekfuture cirodanda pay alındığı için bu gecikme oluşabilir diye düşünüyorum...
en iyi dönemleride 4. çeyrektir :) hayırlısı bakalım...
amma uzattılar bilanço işini, ne zaman gelecek bu bilanço bilen var mı?
Bilanço geldi % 6 artış var....
PAGYO Solo 2017/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 33871136 Yıllık Değ%:6
PAGYO Konsolide 2017/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 33608295 Yıllık Değ%:6
%6 kar artışı gayet iyi bence herkesin enseyi kararttığı bu ortamda.
Hasılat artışı %13.5 olmuş. PAzarlama giderinde artış karı biraz yemiş.
güzel bir 9 aylık bilanço, olmsı gereken yerler 5 li rakamlar ve üstü...
hayırlı olsun fena olmayan bir bilanço...gelecek için ümit verici...sırada 5 ay sonra temettüyü almak kaldı...
güzel bilanço , inşallah iyi olur...
karın %6 yükselmesi güzel, ikinci çeyrektede %3 yükselme kaydetmiş. Bence son çeyrekte %9 yakın karda artış sağlayabilecek potansiyel var. Bu kar artışı 2018 1. dönemde devam edecektir. Ben hala 50 kuruş temettü tahminimi koruyorum, tutmasa bile çok yakın olabilir.
karı pek beğenmedi sanırım piyasa...
hiç tepki vermedi, ölü gibi...
Ne oluyor?
citi 4.12 robot emir girmiş bin lot alıyor
Bist otomaik devre kesiciye girdikten sonra dikkatimi çekti, meksa veya citi kafayı yemiş halde, 1,5 saattir izliyorum, adam en az 15 kere 10bin lot civarı alım ve satımı bir sildi bir ekledi. Mal mı satmak istiyor yoksa almak mı istiyor net olsun.
Borsanın en sığ tahtasına gelmiş psikolojik hareketler yapıyor :) Alıcıysan yaz bekle 3-5gün veren olur, satıcıysan yaz bekle 3-5 gün alan olur.
Çarşamba takasında da 30000 lot City alışı var.
İşte gerçek yatırımcı PAGYO cuların bu asil duruşunu seviyorum tahta düşen piyasada %6 artıda kimsenin umrunda değil.