Bilen yok mu ?
Printable View
Dostum,bir yazının önü arkası vardır...
O hesapım neyi anlatıyordu...
103K parayı sözde 12 den 60 gün diye yatırıyorsun,
1)3K dışarda kalıyor..
2)Günlük degil gecelik hesap yapıldıgı için,haşırt bir gün valor kaybı oluyor...
Yani örnekdeki gibi 103K %12 yatırdım sanıyorsun ama gerçekde faiz oranın oluyor 11.459...
Anladınmı....:yes:......:hi:......:kahkah:.....:vk :
Günlük Faiz Getirisi = (Anapara / 100) X (Faiz Oranı / 365) X Gün Sayısı
103.000 TL’nin 3000 TL‘si dışarıda 100.000 TL’nin 1 günlük faiz oranı % 12 ‘den
1. Brüt Getiri: 32.88 TL
2. Stopaj (%15): 4.93 TL
3. Net Getiri: 27.95 TL
4. Toplam: 100,027.95 TL
103.000 TL’nin 1 günlük faiz oranı % 11,6505 denk gelir
1. Brüt Getiri: 32.88 TL
2. Stopaj (%15): 4.93 TL
3. Net Getiri: 27.95 TL
4. Toplam: 103,027.95 TL
103.000 TL’nin 1 gün faiz oranı % 11,459 dan hesaplarsak,
1. Brüt Getiri: 32.34 TL
2. Stopaj (%15): 4.85 TL
3. Net Getiri: 27.49 TL
4. Toplam: 103,027.49 TL
Yani örnekdeki gibi 103K %12 yatırdım sanıyorsun ama gerçekde faiz oranın % 11,6505 oluyor. Çünkü boşta kalan 3000 TL hiçbir zaman hesaba girmediği için. Hesapta yanlışım varsa affola.
Aslında sıkıntı vergi sisteminde yada diğer arkadaşın yazdığı gibi katma değer yaratmakta değil.
İstediğiniz kadar vergi sistemini değiştirin, katma değer yaratın, yapılan ticaretin şekli ülkede değişmedikçe vergi ödemelerinde sıkıntı bitmez, aflarda bitmez.
Ben 200.000 TL fatura kestiğimde 36.000 TL KDV yi peşin, elde ettiğim karında 3 ay içinde vergisini ödeyip, fatura bedelinide 5~6 ayda alıyorsam, o vergiler ödenmez değil ödenemez, ödenemiyorda. Birde aldığın çek dönerse düşün gerisini.
Borcuna en sadık millet neden vergisini ödemiyor iyi analiz etmek lazım.
Ödeyemiyor çünkü.
Benim vurgulamak istediğim konu daha temel bir husus .
Sizin bahsettiğiniz detaylara aynen katılıyorum .
Benim üzerinde durduğum konu :
Binbir güçlükle ödenen vergilerin karşılığının , vergi ödeyenlere yansımaması.
Bireylerin , ödenen vergilerin en hafif tabiriyle çarçur edilmesi.
Bu hastalık çözülmeden işimiz zor. Kimse kimseye güvenmiyor.Bu devam etmez ,edemez !
TL mevduat'a negatif faiz vermeyen Banka Aranıyor..???!!!!
Hükümet gizlice ve fark edilmeden, sürekli enflasyon yoluyla vatandaşların varlıklarının önemli bölümünü kamulaştırabilir. John Maynard Keynes
Kapitalist sistemi yıkmanın en iyi yolu parayı geçersiz kılmaktır. John Maynar Keynes
Enflasyon yasasız vergilendirmedir. Milton Friedman
Tarihin enflasyon tarihi olduğunu söylemek abartı olmaz. Enflasyonlar genellikle hükümet için hükümetlerce tasarlanır. August von Hayek
Yanlış yönetilen bir ulusun ilk çaresi para biriminin enflasyonudur.(değersizleştirilmesidir) İkinci çaresi savaştır. İkisi de geçici refah sağlar. İkisi de kalıcı yıkım getirir. İkisi de politik ve ekonomik fırsatçıların sığınağıdır. Ernest Hemingway
Burjuvayı yok etmenin en iyi yolu onları vergi ve enflasyon taşları arasında öğütmektir. Vladimir Lenin
Enflasyon vergileri açıkça yükseltmeden insanların varlığını almanın bir yoludur. En evrensel vergidir. Thomas Sowell
Altın standardının yokluğunda, tasarrufları enflasyon yoluyla kamulaştırmadan alıkoyacak bir yol yoktur. Güvenli bir değer marketi yoktur. Alan Greenspan
iyi akşamlar , lira dolar opsiyon fiyatlamasında internette bulduğum şu siteden nasıl fayadanılabilinir ?
http://www.derivativeengines.com/FX%...login_dcd.aspx
bunların hepsi tabiki doğru , fakat insanlar hem yüksek enflasyona maruz kalıp yinede tabir i caiz ise "yemeyip-içmeyip" başını sokacak evi yoksa bir şekilde bu parayı biriktirmeye çalışabilir.
fakat ülkemiz de böyle bir durum da bile bankadaki bu birikiminiz "gasp" edilebiliyor.. yani çok uyumlu, uysal insanlara bile "çık terörist ol" denmek istiyor.
tabi başka yönüyle bakıldığında eşitler arası-eşitsizlik yapılıyor. yani " dağ başı" gibi bir durum.. deli dumrul hikayesi..
böyle bir ülke görmedim.. duymadım.. sen konuyu bilirsin bosporos.. aynı bankadan dibs alan insanlar arasında %50 ye varan farklı hak gaspları normalmiş gibi algılatılmaya çalışılıyor.
ağustos 2002 yılında dibs alan insanla, haziran 2003 yılında dibs alan insanlara aynı fark ödendi..
hak yemek tamam, gasp tamam, başka insanlara göre farklı hak-hukuk tanımlamasına da tamam.. aynı banka, aynı dibs.. arada %50 ye varan hak gaspı..
bunu kimse savunmasın..
saygılar..
aslında makul bir insansınız gibi geldi fakat insanoğlunun aklı ve zekası yetersiz , bunun dışında doğallığın da kendi dışındaki olayları kavraması diye birşey söz konusu değil..
sizin uygun başlığa uygun bulmadığınız konuda , kaç insan intihar etti, kaç bin kişinin yuvası dağıldı, on binlerce insanın hayatı karardı vs. bu konuları bilmeniz mümkün değil..
yani bu nasıl birşey biliyormusunuz? insanlar can çekişirken bağırıyor, fakat siz bu çığlıklardan rahatsız olup , şikayetçi oluyorsunuz..
ben rxpu muydu neydi ona söyledim çok ciddiydim ama o ciddiye almadı.. BÜTÜN PARASINI , EVİNİ , BARKINI HEPSİNİ SATIP YARIN BANA GETİRSİN.. VE HAYATIN OLAĞAN AKIŞINDA OLABİLEN BİRŞEY GİBİ HAYATINA DEVAM ETMEYE ÇALIŞSIN.
1 SAAT SONRA AYAĞINA TAŞ BAĞLAYIP KENDİNİ DENİZE ATMASINDAN KORKARIM..
hayatta başımıza gelen ve gelecek herşeyin nedeni anlamamak, anlamak istememek.. kötü niyeti, hainliği vs zaten saymıyorum bile .. sadece anlamamak yeterli..
tuhaf bir insansın.. algıların kurbanımısın (yani iyi niyetli bir insan olarak) yoksa benimle konuşmaman gerektiğini idrak edemiyomusun anlamadım..
jondowes bunu çoktan idrak etti, dünya da imar bankasın da devletin yaptığı gasp ın eşi benzeri yok.. doğruları söyleyebilecek yapıya sahip değilsen hiç konuya girmemelisin "jondowes" gibi... değilse bu olayı savunamazsın akıl almaz bariz durumlar var..
savunmaya veya algı yönetimine soyunursan komik duruma düşersin.. bu konuyu hiç biryerde finans, ekonomi bilgisi olan insanlar olaya muhatap kişilerle konuşmazlar, tv ler de, medya da asla konuşulmaz.
bunun nedeni var tabi.. her banka konuşulur fakat imar bankası konuşulmaz.
ayrıca yaklaşımınızı çok olumlu buldğum için muhtemelen bildiğiniz bir konuyu tekrar hatırlatmak istedim; benim şu an maddi bir sıkıntım yok, tabi olay meydana geldiği yıllardı ciddi sıkıntılar yaşadım..
ve en önemlisi, bu olaydan benden çok daha kötü etkilenen insanlarla tanıştım.. bir kaç hafta içerisinde bile anormal sıkıntılar yaşamaya başlayan insanlar oldu.
onların gözlerinden bakıldığında bu olaya kayıtsız kalan insanlar bile kesinlikle "insan" olarak tanımlanamaz.. yani bırakın haince banane vs diyenler.. kimse konu hakkında bilgiye sahip değil burada atıp tutuyor..
konuyla ilgisi olmayan devlet tarafından yapılan algı yönetimine inanıyor, buraya bora yaşar diye bir dangalak geldi..
dünya dan bi haber.. kuş kadar beyni yok adamın bilmem kaç bin mesaj atmış.. imar bankası , işte dünya da eşi benzeri görülmemiş.. vs vs.
insan bu derece muhakemeden yoksun, düşüncesiz, fikirsiz olabilir mi? devlet kurumları ne dediyse papağan gibi gelip burada onları söylüyor..
oldu , gözlerim doldu.
kardeşim mesele bonozede meselesi değil aslında, bu olay türkiye de olmamalıydı.. yani bir grup insanı ötekileştirmek.. 380bin insan aileleriyle 1.5 milyon insan..
bu insanları en çok etkileyen "ötekileştirilmek" zira bunun benzeri bir "gasp" artık türkiye de olamaz.. yani bddk nın yapabileceği en kötü şey; bir bankayı "kurtarmamak" bankaya el koyup ben ödemiyorum demesi söz konusu olamaz..
zaten olamıyacakta.. bu sadece imar bankası tasarruf sahiplerine yapıldı ve konu kapatıldı.. devletin bu insanları yine kazanması lazım.. kazanabilirmi bence bu olayı birebir yaşayanları asla kazanamaz..
fakat onların çocuklarına haklarını ödeyerek yeni nesille barışabilir..
âyrıca lutfu001 bey" sizin "aslında bilinmeyen nin söylediklerinin bir çoğunu haklı" bulmanızla rxpu , powerpc, hasbi vs insanların haklı bulmamasının bir nedeni var..
bu aslında bu kişilerin sizden çok daha fazla bilgiye (bu konu yada genel olarak) sahip olmasından kaynaklanmıyor bunun nedeni malesef "zihniyet bozukluğu" zihniyeti bozuk insanlar çok şey bildğini düşünür.. ve her konuda kendilerini haklı görürler.
bu böyle olunca "hak gaspları" da meşrulaşır.. mesela rxpu bana göre hata yapıp bana ilk cevabında " bu tür şeyler normal, bende para kaybettim, hayatın normal akışı içinde düşünmek lazım ve hayata kaldığı yerden devam etmek lazım" benzeri şeyler yazdı..
yani "yersen" algı yönetimi.. jondowes ve benzer kişiler de benzer algı yönetimlerine soyundular.. zaten devlet kurumları, siyasiler de böyle..
karşındaki insanın bilgi , zeka , akıl seviyesini kendisinden daha az olduğnu düşündüklerin de ^" onun seviyesine inip, algı yönetimi yapmaya, yani onu kandırmaya" çalışıyorlar.
bu zaten zihniyet bozukluğunun temelini oluşturuyor.. doğru , dürüst insan kendisinden daha bilgisiz , daha küçük akla sahip olduğunu düşündüğü kişiyle karşılaştığında esasen algı yönetimi yapıp ona birşeyi inandırmaya değil, tam tersine doğruları, bildiklerini onun zekasını, aklını, bilgisini göz önünde bulundurup akıl oyunlarına başvurmadan aktarması gerekir.
bu aslında mide bulandırcı birşey fakat dünyanın geldiği kötü durumun temelini oluşturan bir konudur.. trajik bir durum esasen.
Benim bildiğim bankalar gün içinde saat 17:00 ye kadar yatırdığınız paranın üstünde bir gece geçince size 1 günlük (gecelik) faiz verir. Bu şekilde 60 günü hesaplamak lazım.
1 günlük valör kaybını nasıl çıkarttığınızı anlamadım.
Anladığım kadarı ile Saat 17:00 kadar parayı yatırdığınız günü ve ertesi günü de sayarak 2 günlük diyorsunuz.
Saat 17:00 kadar yatırdığınız parayı bir gece değerlendiği için buna da 1 gecelik diyorsunuz.
Para düz mevduat da 61 günlük faiz alır demişsiniz. Paranın 61 gece bankada kalması manasına gelir. Saat 10:00 gibi yatırdığınız paranın değerlenmesi aynı günün gecesi başlar, 61 geceden sonraki çektiğiniz gün (saat 10:00 gibi) sayılmaz. Benim bildiğim doğrular bunlar, yanlışım varsa doğrusunu öğrenmek isterim. Bu formüle göre hesaplıyorum.
Günlük Faiz Getirisi = (Anapara / 100) X (Faiz Oranı / 365) X Gün Sayısı
Ukalalık aslında her insanın içinde olan hatta belkide bilgiye ulaşmak için olması gereken bir zıtlık. İlk başta ukalayızdır, bildiğimizi sandığımız seyleri gururla etrafa saçarız, sonra çoğunluğun bilinci bizi düzeltmeye başlar. Böylelikle hatalarımızı görürüz yanlış bilgilerimizi düzeltiriz. İlginç tezat şudur ki başlangıçtaki ukalalık hata yapmak için gereklidir, yapılan hata ise doğrunun öğrenilmesi ile tecrübeye dönüşebilir. Yani belkide şu an bilgi ve tecrübeye sahip olanlar aslında bunu başlangıçtaki ukalalıklarına borçludur. Zaten zaman içinde hatalarını görmeyen mütemadiyen dışarıdan güncelleme yapmayan bir duruma da biz aslında cahillik diyoruz. O yüzden ben eminim ki bu forumda bende dahil herkes bir şekilde bir zaman ukalaydı , ama ne mutlu ki zaman içinde tecrübeye tutunamayıp cahilliğe evrilenlerin sayısı burada da yok denecek kadar az. Eski bilinmeyen yeni casual u da bu azınlığa dahil etmek haksızlık olur. Ben sadece buğday örneği ile yeni casual'u hafif kızdırıp gerçekten eski bilinmeyen mi onu test etmek istedim. Zira buğday örneğine bu tepkiyi ancak eski bilinmeyen verebilirdi. Aramıza hoş geldin bilinmeyen. İmar bankası bonozedelerinin uğradıkları haksızlıkları buradan mutemadiyen duyurulmasına bir itirazım olamaz, ayrıca desteklerimde. Ancak geçmişte söylediğim gibi bu gerçekleri anlatırken kendi psikolojimizi de sağlam tutmalı ve takıntı yapmamalıyız. Yani ingilizce deyimiyle tüm bunları daha casual (rahat, kahlesiz) bir biçimde kendimizi yıpratmadan anlatabilmeliyiz. Bunu yapalımki asıl amaç olan hak arama hedefi başarı kazansın.
Sn.casual daha önce söylediğim gibi sizi haklı görüyorum ama ülkenizde yapılan bu gasp benim için tek değildir 2000 yılı öncesi bedava doğru düzgün çalışmadan emekli edilenlerle ve sonrasında şuanki yönetim tarafından 2005-2006 yılında yapılan "1 yıl boyunca alacağı emekli maaşı kadar para ödeyerek emekli olanlar", sınav sorularının çeşitli işe girişte çalınması, mülakat yapılması, hatta şuan devam eden özel sektör işe alımlarında bile insanların elinde tüm gerekli eğitim ve sınav sonuç belgeleri olmasına rağmen işe alınanların bunlara sahip olmaması, el altından işe alım yapılması ilan bile vermiyor şirketler....; işte tüm bu saçmalıklar hak gasbıdır ha cebinizden gelip paranızı direkt almış, ha hayatınızı kazanacağınız işi başkasına peşkeş çekmiş, ha adamı kolayca emekli edip sizi 65 yaşına kadar çalışmaya mahkum edip sonrasında size daha az emekli maaşını yeterli görmüş zihniyet sadece bu ülkede olur, tüm bu basit gerçekleri görmeyip sözde müsliman halka Türk halkı denir, tüm bunların parçası olan hayatı boyunca tövbe etse işe yaramaz bu yediği kul hakkıdır, ama her birşeyden anlayan bu çakallara bunu anlatsan o devletin parası bana o veriyor der, sanki devlet cebinden para çıkartıyor...
Ayrıca ..... kurumlara her türlü masrafı ödeyip bankada faiz var diye para alış verişi yapmayanlar gibi, konuyu görmezden gelince kafa rahat, adam dünyada var olan düzenin dışında 3 kuruş parasıyla gezdiğini düşünüyor ama gerçekler ....
Neyse boşu boşuna yazıp kendimizi geriyoruz zaten bu forumu okuyanlar aklı başında insanlar...
günaydın arkadaşlar,
mevduatlarım şu an enparada. e-turuncu için internetten başvuruda bulunacam fakat "ürün açılışı ile birlikte vadesiz hesabınız bulunmuyor ise yeni vadesiz hesabınız otomatik olarak açılacaktır" diye bir not çıkıyor.
Yeni açılacak olan vadesiz hesap için hesap işletim ücreti vs.. gibi ücretler kesilecek mi acaba?
e-turuncu hesap başka, vadesiz hesap başka bir hesap mıdır?
e-turuncu kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkürler,
Bir de sunu yapiyorlar. Subeden acilan vadeli hesaplar da ole sapkin bir faiz olusumu olabiliyor. Dostum, yabanci ulkelerde ornegin Brezilya da bir USD yada Real hesabi acmayi sen yada cevrende deneyim leyen varmi, ulkemizdeki su %15-18 gibi stopaj dan kurtulsak diyordum.. :Sad::Sad::Sad::Sad:
ING Bankta dolar hesabım var ancak uzun zamandır kullanmıyorum.Gecelik dolar hesabına yatırmam için bu hesabı kullanabilirmiyim acaba.Kullanırsam da eski hesaptan yaklaşık 2 yıllık hesap işletim ücretini kesermi para geldi hesaba diye.Yoksa tamamen ayrı bir hesap mı açmalıyım e turuncu gibi.Kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim bugün dönüşüm var,garantinin oranları düşük gibi.
Resime sıgması için 30 gün üzerinden .....
Virus falan deyip exceli indirmeye üşenmemiş olsaydın bu kadar....
[IMG]http://i.hizliresim.com/R0bZQR.png[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/p0m3Xa.png[/IMG]