bu dosyayı alabilir miyim?
Printable View
2016/12 vs 2008/12 bilançolarının hisse fiyatına olan etkisini istatistiksel olarak analiz edeyim diyorum. Daha önce 2008/3 vs. 2015/3'ü yapmıştım. Mesela 2008/12 --> 2016/12 net kâr yüzdesel artışlar ile hisse fiyatındaki yüzdesel artışları karşılaştırabilirim. Başka bilançoda neler karşılaştırılabilir? Daha önce özkaynaklar artışı, net kâr artışı, ödenmiş sermaye artışı, temettü verimi, satış artışı, geçmiş performansı karşılaştırmıştım. Başka öneriniz var mı? Arkadaşın fintables üyeliği varmış, orada iki bilançoyu karşılaştırınca direkt yüzdesel değişimi gösteriyor.
ciro esasfaaliyet karı net kar artışlarının ortaması ile hisse fiyatının artışa etkisi
veya tek tek de olabilir.
yine aynı sekılde özvarlık karlılıgı + ciro artış oranı + esas faaliyet kar oranı + net kar oranı / 4 = hisse fiyat artışı.
yıllık bazda öz sermaye büyüme %si + öz varlık karlılık % + ciro artış % si + efk %si + net kar % si / 5 = fiyata etkisi.
ciro % + efk %si + net kar %si = X
uvy borç büyüme %si + kısa vadeli borç büyüme %si = Y
X-Y = hisse fiyat etkisi ?
filtreleri iptal ederseniz tamamı gelir
http://dosya.co/dfmqlanbrkrw/matriksORAN.xlsx.html
Merhaba, birkaç gün önce söylediğim çalışmam bitti.
Buradaki derslerimizden birisi ''Time value of money'' ve dersin hocasının Erasmus öğrencilerine yönelik hazırladığı 59 sayfalık ingilizce notları var. Hoca bu notların öğrenciler tarafında tüm dillere çevrilmesini istiyor ancak daha önce sadece Litvanyalı'lar çevirmiş. Ben de teklifini kabul ettim ve 1.5 ay gibi bir sürede notların tamamını çevirdim. Bugün itibariyle internet sitesinde yayınlandı. Konu borsaya da çok uzak değil. O yüzden faydalı olabileceğini düşündüm.
http://www.time-value-of-money.com/b...i-lingual.html
Uzun vadeli temettü yatırımcılığı (temettü ile emeklilik) için bugün en uygun gördüğünüz 3 hisse hangisidir acaba ?
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uzun vadeli ama şimdilik temettüsü 2. Planda olan büyüme odaklı şirketler olarak
Kront ve Aselsan
Temettü odaklı olarak da
Şu an için Petkim.
3 temel hissem bunlar şimdilik.
Bu üçlünün yanına bilançolarına göre şu an için hektaş, trakya cam ve alka da eklenebilir.
İlk 2'si sabit
Diğerleri hikayelerine, beklentilerine veya bilançolarına değişken.
Stratejim bu.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir!!
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Yeni yazımı paylaşayım burda da :)
http://uzunvadeyatirim.blogspot.com....olu-kahve.html
arkadaşlar emekliliğime tam 12 sene kaldı. Bu 12 sene boyunca her ay ortalama 100 tl. bir hisse senedi biriktirmek istiyorum. 12 sene sonunda benim beklentilerimi karşılayacak bir birikim olsun istiyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu EREGL ve HEKTS arasında kaldım. Sizce bu iki tercihten hangisini seçmeliyim. Bir ay EREGL diğer ay HEKTS alma da olabilir mi. Ya da başka bir fikir verebilecek olan varmı acaba. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Sa. öncelikle merhaba forumda ilk mesajımda buraya kısmetmiş. Bende uzun uzun düşündüm en sonunda sizin gibi düşünerek çocuklar üniversite çağına gelene kadar her ay 100 tl lik hisse almaya karar verdim. Ben HEKTS ve PETKM aldım. Umarım ilerde iyi sonuçlar verir. ytd.
Dün bir makale okudum
https://temettuemeklisi.com/2017/01/...buyume-modeli/
yanlız kar beklentisi temettüden düşük olursa negatif çıkıyordu.(o yüzden kafama yatmadı)
bende değişik bir yöntem buldum F/T
YANİ FİYAT / TEMETTÜ
https://i.hizliresim.com/ldmWkp.png
üstte son 5 yıl verdiği temettü
DAİRE İÇİNE ALDIKLARIM fiyat/temettü
(yani şuanki fiyata göre her yıl 38 kuruş temettü verirse 11 yılda yatırdığınız parayı alırsınız hisse maliyeti sıfır olur.)
birde sağa doğru uzanan var
oda her yıl %18 arttırırsa temettüsünü 2023 yılında ulaşacağı fiyat
bu örnekte ise 6 yılda yatırdığınız parayı alırsınız hisse maliyeti sıfır olur.
Blogu ilk kurduğunuz zamanları hatırlıyorum. O dönem uzun vade ile ilgilenen fakat bir türlü başlayamayan biriydim. Blogtaki yazıları mutlaka okurdum. Borçlar nedeniyle 2 yıl civarı Borsadan uzaklaşmak zorunda kaldım. Geri döndüğümde hala ne yapacağımı bilmez şekilde bir onu al bir bunu al şeklinde hareket ederken birden aklıma geldi blog. Ve 3 defa baştan sona her yazıyı dikkatle tekrar okudum uzum vadeli yatırım yapma kararım aldım. Çok çok teşekkür ederim emeğiniz için Alper Bey. Daha fazla yazı görmek isteriz. Zamanınız oldukça yazın lütfen
.
Dün dünde kaldı.
Gelecek 5 - 10 - 20 yılda ne yaşayabilir seçtiğim hissenin
-- sektörü ?
-- kendisi ?
.
Bunu ogrenirseniz
Banada ogretirmisiniz gelecegi nasil analiz edebildiginizi.
Zaten alip unutmanin uyvnin veya emeklilik yatirimi dedigimiz stratejilerin temel sorunu bu.
En basitinde soyle bir hesaplama ve takip yapilabilir.
10 yil sonraki getirinin toplamda %500 civari olmasi gerekir diye dusundun
O halde hissen ortalama her yil yuzde 50 gitmeli
Yillik bazda hadi bazi yillar bir miktar yukari veya asaga yomde sapma payi ver yuzde 20.
Yani en jotu ihtimalle yil sonuna kadar yuzde 30 kazandirabilir.
En fazlada bir yilda yuzde 70 kazandirabilir.
Dolayisiyla hisselerini secersin beklentin bu iae yillik bazda bunlari kontrol edip gelecek 10 yillik hedefinin gerceklesme ihtimalini kontrol etmis olursun.
Onun haricinde gelecegin tahmin edip gorulebilecegi bir yontem bence yok. Usttekinyontem bile sadece bir yaklasim sergiliyor.
Bu yuzden uzun vadeli yatirimcilarin hangi gerekce ile alip hic satmadiklarina mantikli sebepler uretemiyorum.
Ya sartlaniyor alacam hic satmayacam diyor. Ozman para kazanmak cok onemli degil herhalde diyorum sirket kotu bir gidisattaysa bile satmayacak bu kisiler diyorum.
Bazilari bilanco kotuyse satarim degistiririm diyor. Ozmanda bu uzun vadecilik olmuyor diyorum.
Sonra donup dolasip gercekten uzun vadeci yatirimcilik diye bir yatirim sekli var mi diyorum. Var oldugunu goruyorum.
Nasil deraen bir hisseyi alirsin o hisse her yil senin istedigin sekil ve hedefler dogrultusunda hareket ediyorsa satmazsin yada satman icin bir sebebin olmaz ve hissenin bu davranisi 3 sene uzerine cikarsa uzun vadeli bir yatirim yapmis olursun.
Dolayisiyla uzun vadeli yatirim herkes icin uygun da olabilir hickimse icin uygun olmayadabilir.
Biz yatirimi bir kaliba girmis olmak icin yapmayiz para kazanma gayesiyle yatirim yapariz. Dolayisiyla para kazandigimiz bir hisseyide satmayiz bu elde tutma sureside 3 yili gecerse uzun vadeli yatirimci kalibina gireriz ozman dilimi icin. Fakat bunu biz degil hissenin gidisati belirledi farkettiyseniz.
Kisiler hisselerindeki hedefler gerceklesmese bile satmayarak uzun vadeli kaliba girmek isteyebilir lakin bu hukumsuzdur cunku temel amaciniz olan para kazanmakla celisir.
Sonuc:sonuc olarak uzun vadeli yatirim temel gerekcemiz olan para kazanmakla celistigi icin hukumsuzdur.
Kendine trader diye bir yatirimci bir hissede hedefleri gerceklesiyor ise para kazandigi icin satmaz ve 3 yil boyunca elinde tutabilir. Ve uyvci kalibina girebilir.
Bu sebeple pesinen kimse uyvci degildir. Pesinen ben uyvciyim diyenin.temel gayesi para kazanmak degildir
...
Arsa aldım, 1987 yılında bir televizyon parasına.
Alırken projeksiyon yaptım. Gelecek 5- 10- 20 yıl için.
Nüfus hareketleri, altyapı v.s.
Tuttu veya tutmadı. Veya az tuttu.
1972 yılında GS Riva arsası ile aynı değerde olan sultanahmette bir dairemiz vardı.
Mesele bugünün popülerini değil, geleceğin popülerini bulmak.
Bulsam söyleyebilir miyim ?
Suç.
Söylesem dinler misin ?
Hayır.
Rahmetli nenem derdi ki ;
Akıllar yeniden dağıtılmış, herkes kendi aklını tekrar almış.
Çabalarınızın başarılı olmasını diliyorum.
Saygılar.
.
Sayın 0101 ;
Size bu konuda öneride bulunabilecek 2 site :
1-http://paramineyapayim.com/bireysel/urunkisa/
2-http://www.borsaanalizci.com/uvyh/
Ayrıca "TEMEL ANALİZ" bölümünde sayın kurtönderin topiğindeki bakış açısı da ilginç gelebilir.....
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=2431
Sayın mhtakif,
Gordon Büyüme Modeli'nin belirttiğiniz gibi bir çok kısıtı var fakat temettü yatırımcıları tarafından özellikle "temettüsünü her sene arttıran şirketlerde" tercih edilen değerlendirme yöntemlerinden biri.
Fakat yazı ve sonrasında yapılan denemelerde de gördüğünüz gibi koyduğum rakamlara göre çok değişkenlik gösterebiliyor ve uzmanlaşması çok zaman ve deneme itiyor.
Ama en azından bu yöneti kullanırsanız zarar eden, temettüsünü ve kârını arttıramayan şirketleri "değerlendirmeye bile almamış" olursunuz.
Saygılar, iyi akşamlar.
Ay sonunda sağlam temettüler gelecek inşallah. Alacağım temettüler kadar da birikmişim var. Biraz daha kağıt alayım diyorum ama birkaç aydır endeksi de şirketlerin yatırımlarını da takip edemiyorum yoğunluktan.
Ucuz diyebileceğiniz, yada yatırımlarının dönüşünü almaya başlayan, karlılığını arttıran vs şirketler varmı önerebileceğiniz.
Öneriler varsa üzerine bir araştırma yapmak isterim. Yalnız Finans şirketleri ile ilgilenmiyorum söyleyeyim :)
acikcasi egeen in bitiremediği bir yatırımı var, Yataş in buyuk hedefleri var, krontun onumuzdeki 2 sene yuzde 40 buyume hedefi var bakıldığında iyi prim yapmis gibi gorunebilir ama bence gidecek cok yerleri var bi bakin derim
ALKİM
İyi yönetilen karlı çalışan bir şirket.
23 Mayıs 2017 tarihinde Şirket Merkezimizde gerçekleştirilen Analist Toplantısı'nda Şirketimiz tarafından 09.05.2017 tarihinde KAP'ta açıklanmış 2017/01. Dönemine ait Alkim Alkali Kimya AŞ. ve bağlı ortaklığımız Alkim Kağıt Sanayi ve Ticaret AŞ.'ye ait Finansal Tablolarımız değerlendirilmiştir.
Bu toplantıda 2017 yılı ilk çeyrek üretim ve satış rakamlarımız ve yılsonu hedeflediğimiz tonajlar katılımcılarla paylaşılmıştır. Böylece 2017 yılında hedeflenen sodyum sülfat üretim ve satış miktarının 350.000 Ton civarında öngörüldüğü açıklanmıştır.
Çayırhan'daki Kapasite Artış Yatırımızın tamamlandığı, üretimin başladığı analistlerle paylaşılmıştır.
Lojistik bir ürün olan sodyum sülfat fiyatlarında bugünkü koşullar altında gerileme beklenmediği, hatta 2018 yılında da eğer olağanüstü sektörel gelişmeler olmaz ise fiyatların bir miktar yukarı yönü işaret ettiği açıklanmıştır.
Ülkemiz tarım sektörü için önemli bir konu olan Potasyum Sülfat Gübresi üretimi - yatırımı için yapacağımız AR-GE çalışmalarımızın devam ettiği ve 2017'de yatırıma başlamayı hedefleyebileceğimiz açıklanmıştır.
Alkim'in temettü dağıtım politikasının, yine olağanüstü koşullar olamaz ise, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da sürdürülebileceği, Şirket Politikamızın bu olduğu bununda kamuya açıklanmış bilgilerimiz kapsamında olduğu, web sitemizde yer aldığı analistlerle paylaşılmıştır.
Bütün bu görüşme ve toplantı notları sitemizin haberler bölümünde " 23 Mayıs'ta gerçekleştirilen Toplantı Notları" olarak www.alkim.com internet sitemizde yayınlanmıştır ve halen mevcuttur.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
kront telekomun nasıl büyüyeceğini ve bunu nasıl sürdürülebilir kılacağını çok merak ediyorum
bütün alt yapıları söküp yeniden kuralım derse belki o zaman büyür
bir zamanlar türk telekom da büyüyordu, güzel temettüsü vardı
sonra kredi kullanarak temettü dağıtmaya başladı
ayrıca çimento ve otomotiv sektörü olmadan uzun vade olmaz diye düşünüyorum
uzun vadede kimin ne olacağını kimse bilemez.
bir strateji belirleyecekseniz bence 3 ayda bir en iyi bilanco açıklamış 5 şirket şeklinde gidin her bilanco döneminde liste değişirse sizde değiştirin.
kronta gelince çok ön yargınız var kront son 2 dönemde muazzam karlar açıkladı Çıkışın olacağını çok çok önceden öngörüp favori listemde idi benim.
karlılıgında devamıda gelebilir. ancak oldukça fiyatlandı.
şi,mdi yeni bilancoya kadar bence 15 i geçemez. yeni bilanco karlı gelirse 15 lerin delinmesi an meselesi.
Türk Telekom ile kron çok farklı sektörlerde.
Kron şirketini biraz araştırmanızı tavsiye ederim. Yazılım alanında borsaya kote 3-5 şirketten biri.
Şu an için Telekom şirketleri için yazılım işinde. Türkiye'deki Türkcell, Vodafone, Türk Telekom, digitürk gibi şirketlerle çalışıyor. Amerika, Dubai ve Pakistan'da büroları ve şirketleri var. Ayrıca beni en çok heyecanlandıran kısmı Nesnelerin interneti ve sanal zeka üzerine çalışmaları var. ( ki bildiğim kadarıyla Türkiye'de bu alana el atan başka şirket yok)
Tüm bunların üstüne temeli de çok çok iyi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1dca70ed4b.jpg
Buyrun sektöründeki şirketler arasında kront.
Şu an için brüt takasta olması alım için büyük şans diye düşünüyorum.
Özetle
Yazılım sektöründe olması
Her yıl sabit lisans gelirleri
Spesifik iş yapması
Henüz 60 çalışanıyla emekleme aşamasında olması
Temelinin iyi olması
Patronunun iyi olması ( çok önemlidir)
Her yıl %40 büyüme hedefinin olması
Bgc'nin yazdığı rapor
Yabancı oranının gün geçtikçe artması
Brüt takasta bile dimdik durabilmesi
Ödenmiş Sermayesinin az olması
F/k'sının sektör ortalamasının yarısı olması
Kront'un benim gözümde değerli yapıyor.
Yazdıklarım tamamen kendi görüşlerim olup yatırım tavsiyesi değildir.
Çimento da haklısın da otomotiv neden üstad ?
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kron logo vs gibi bir yazılım firması değil
sadece servis sağlayıcıların ihtiyacı olan yazılımı geliştiriyor
şirketin web sitesinde ''Kron, telekomünikasyon operatörleri ve servis sağlayıcıların ihtiyaçlarına yönelik yazılım ve donanım çözümleri üretmek için 2007 yılında kurulmuştur. '' denilmektedir
Emin misiniz?
Yazınızda bile " Telekom operatörleri için yazılım üretmek" diyor.
Peki single WiFi ürünü ne oluyor o zaman? Yazılım olmuyor mu?
Siber güvenlik ürünleri?
Siz en iyisi şirketin 2016 faaliyet raporunu okuyup şirket hakkındaki bilgilerinizi güncelleyin.
mhtakif hocamın isteği ve L Lawliet hocamın eski iş yatırım sayfa linkini vermesi ile birlikte sıfırdan bir excel sayfası oluşturdum, bilançoları otomatik çekiyor (yalnızca net kâr/zarar)
diğer elle girilen verileri eklemedim...
yeni bilanço döneminde excel kendisi verileri güncelleyecek... şuan Mart 2016, Aralık 2016 ve Mart 2017 verileri var. Bir de yeni sütun açıp son açıklanan bilançonun geçen seneki aynı dönem bilançosu ile farkını otomatik hesaplayan bölüm koydum... ikinci çeyrekte sütunlar otomatik olarak değişecektir, değişimi direk sütunun ilk satırındaki yazan tarihten anlayabileceksinizdir.
herkese kolaylıklar bol kazançlar dilerim.
dosya: http://www.dosya.tc/server8/2vpwbr/2...efix.xlsx.html
ekran görüntüsü:
https://i.hizliresim.com/GBdoLr.png
emeğine eline koluna sağlık,
bu kalemler çok önemli bunlarıda ekleyebilir miyiz?
Satışlar
Net esas faaliyet karı
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.