temettu oranini dogru tahmin ettim ancak bu kadar fazla, neredeyse 500 milyonluk bir gecmis yillar zarari piyangodan mi cikti nedir anlamadim. Ilk sene icin beklentilerim gerceklesti, fiyat hedefi icin acelem yok. Huzurla temettumu bekliyorum.
Printable View
Kar beklentimin altında kaldı, geçmiş yıl zararları sonrası neredeyse karın tamamını dağıtıyor. Firmanın temettü firması olacağı netleşti artık. 2021 temettüsü çok daha yüksek olacaktır.
Artık önümüzde 2021 ilk çeyrek bilançosu var. Orada Türkiye Hayattan gelecek 100 milyon temettü geliri görebiliriz.
sn pit,
bu gecmis yillar zararini bu seneki bilanco ile sifirladik diye dusunebilir miyiz yoksa onumuzdeki sene karindan da yine supriz sekilde boyle bir gecmis yil zarari dusebilirler mi? Bu konuda bilginiz var mi acaba bilanco ve muhasebe kurallari geregi nasil oluyor bu isler? Yani bu seneyi tamamen karli kapatmammiz durumunda gelecek sene temettusunu kemiksiz beklemek hakkimiz mi yoksa gecmis yil zararlarinin bir kismi hala mahsub edilmemis olabilir mi? Ne dersiniz?
...3 şirketin birleşimi sonrası artırılan sermaye ile eski birleşik sermaye arasındaki fark 220 mil geçmiş yıl zararları kalemine atıldı.
Toplamda önceki dönemdeki geçmiş yıl zararları 489 mil sıfırlandı.
Bu mahsuplaşma olmasaydı 1 tl brüt temettü açıklanacaktı zira TVF strateji gereği tüm karı dağıtma prensibinde...
%82 sine yakın paydaşlık oranı ile aslan payını alma ilkesi gelecek yıllar için sağlam temettü verimiyle tercih edilecek.
İlk çeyrek bilançoda sıfırlanmış geçmiş yıl zararı ilk çeyrek karı civarında artıya geçecek.
Önümüzdeki sene en az oluşacak net kara paralel 1 tl üzeri net temettü verir.
https://i.hizliresim.com/feoMEb.png
sn pit ve sn Anatolien her zamanki gibi aydinlatici cevaplariniz icin tesekkurler. Gelecek sene icin cok guzel hareketler olacak bu durumda insallah.
Anatolien ustadim size mesaj atmak istedim ama mesaj kutunuz dolmus.Tursg ile olan ilginiz bitmemis olacak ki yine bulusmus olduk baslik altinda. Selamlar, sevgiler.
Gerek 2020 bilançosu gerekse 2021 ve sonrası hızlı büyüme beklentisi nedeniyle yatırıma değer bir hisse.
Yüksek temettü verimi de pastanın üstündeki, organik , genetiği değiştirilmemiş çilek :)
Karanlik odada isi bitirdiler.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dert neymis anlasildi.Bilen biri cakmis olmali.CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Davul tokmak bunlarin elinde..canlari me isterse o....Bizler figuran.
TURSG 9 nisanda brüt 0.42 net 0.36 temettü dağıtacak. şuan 6.13 fiyatı ile işlem gören hisse eğer bu fiyat aralığından bölünürse 5.71 fiyatı ile diğer sigorta şirketleri arasında en ucuzu olacağı kesin. Vakıfbank(Güneş Sigorta), Halk sigorta ve Ziraat sigortanın birleşmesi sonucunda oluşan sigorta devi. Kanal İstanbul projesi gündemiyle hareketlenen çimento ve demir çelik hisseleri düşünüldüğünde bu kanal projesini de sigorta bünyesine katar diye düşünüyorum. Kesilikle yatırım tavsiyesi olmayıp şahsi düşüncemdir.
9 Nisan'daki dağıtacak temettü ödemesi ve halka açıklık düşünüldüğünde yanlış hesaplamadıysam yaklaşık 79 milyon bir rakam ödeme yapacak. Bu meblağın fiyatı ucuz olacak Tursg dönmesi bir en az tavan yaptırır diye düşünüyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir. Kararlarınızı lütfen araştırarak alınız.
Kanal İstanbul projesi yapılırsa eğer bu gibi büyük projelere yapılan sigortalar karlı olmaz. Daha önceki Nükleer Santral projesinde olduğu gibi yüksek oranda reasürans yapılacağı için primin büyük kısmı reasüransa gider. Öte yandan büyük proje primleri toplam prim üretimi rakamını karsız da olsa yukarıya çeker.
Yalnız dün ki genel kurul katılımcıları arasındaki yabancı fonlar dikkatimi çekti. Az olmalarına rağmen 2021 de yüksek temettü verimiyle bu sayı daha da artabilir.
Tursg tursg
Temettü verdikten sonra uçacak sanırım
Herkes temettü sonrası durulur
Bu arkadaşı temettü sonrası fena görüyorum
Asla ytd
Sent from my iPhone using Tapatalk
Temettü sonrası dökülüş....
Bugün tüm gün mal veren zevzek ve 5.94’te son satışlarını yapan zevzek
27 Nisan gününde bugün yaptıklarına pişman olmuş olacaksın.
İzle ve gör...
Sermayesi kadar her yıl kar eden şirketin değeri 10 TL olur arkadaşlar.
Ve bu şirket kimse kusura bakmasın sermayesi kadar kar ediyor ve edecek.
Bugün satanlar hayatlarının hatasını yaptılar.
Yakında bu hissenin değeri anlaşılacak.
Sadece bekleyin ve görün.
10 TL edecek hissenin geldiği yeri kaçırmayın.
Gidin değerlemeleri falan okuyun.
Gidin sigorta şirketlerinin rezerv zengini
Nakit zengini şirket olduğunu okuyun
Gidin bu kadar nakit zengini bir şirketin artan faizlerle sermayesi kadar kar ederken bunu nasıl katlanacağını hesaplayın.
Anlamıyorsanız da bugün defolup gidenler gibi defolup gidin.
Asla ytd
Temettu alinan gun piyasa iyi ise vergi farki kapanir.kotu ise hem vergi farki hemde dusus kagidi beklenmeyen noktalara getirir.gerci tum kagitlar dokuldu bugun.Ancak sigorta sektoru ve ozellikle Tursg.hacmi ile busene iyi kar getirebilir.Ancak basimizda okadar cok sorun varki[emoji779]
Çok kızmışsin arkadaş haklısın da bizim sorunumuz ekonomik değil siyasi yonetilemiyoruz ülkeye güven kalmadı.
Amacım burda siyaset yapmak değil ama sorunu doğru teşhis etmezsek olduğumuz yerde debelenip dururuz. SaygılarASUS_X00TD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Emekliler de umudu kesti sanırım... Yazık oluyor güzelim hisseye... Akgrt aylık durumu açıkladı bizimkilerden hala ses yok... Farketmez temettü den geleni de gömdüm... Ya herro ya merro
LYA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu şirket henüz halka açık olmanın anlamını öğrenemedi.
Üretimi 25 gün sonra gönderiyor.
Stratejik plan büyüme planı büyük resim açıklamaları falan uğraşmıyor.
Genel Müdür’üne sorsan şirketin halka açık olduğunu bildiğini sanmıyorum.
Ya da halka açık bir şirket olmanın ciddiyetini anladığını sanmıyorum.
Yatırımcıları düşündüğünü anladığını falan da sanmıyorum.
Asla ytd
Ek 27226
Bilginize
Siz satmaya devam edin bizde toplamaya devam edelim... Bu şirket alınmaz mı yahu https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...93f937b636.jpg
LYA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şirket her ay bir önce ki aya göre büyüyor, geçen ay %30 olan prim büyümesi bu ay %40 a dayanmış. Adamlar ise 5 küsür f/k olmuş yüksek temettü şirketini satmaya yarış yapıyor. Akıl tutulması gibi bir şey. Abuk sabuk coin almak için yarış yapanların ülkesinde böyle şeyler olması normal ama. Ne denilebilir ki, her yönü ile çok acayip bir döneme denk geldik. Biraz güven gelse böyle şirketler anında ikiye katlar.
Çok ciddi büyümüş Mart ayında.
Bu gidişle şirket geçen yılki karını aşacak.
Zaten geçen yılki karı sermayesi kadar, öyle olunca zaten 10 TL fiyat ediyor.
İş yatırım hedef fiyatı da 10.5 TL daha yeni yaptı değerlemeyi.
Faizler ciddi arttı, kasasında 6 milyar TL para var.
Sadece faizlerden 1 milyar TL kar edecek kimsenin haberi yok.
Aman diyeyim bu hissenin önü çok açık.
Henüz keşfedilmedi.
Sigorta sektöründeki diğer şirketlerle kıyaslayınca farkı anlarsınız.
3 bankadan deli gibi kredilere ürün satıyor.
Banka üzerinden sigortacılık çok karlıdır.
Bu şirket yeterince keşfedilmemiş bir kar oyuncusu.
Üstüne bir de ciddi büyüme hedefi bar ve gerçekleştiriyor.
3-4 aya inanılmaz yerlerde olabilir
Gidin değerlemeleri okuyun.
Asla ytd.
Neyse sene sonuna doğru bakarız tekrar
Bir kaç ay hareket edeceği yok anladığım
Asla ytd
Bu kagit varlik fonunda degilmi.sanki varlik fonu babalarinin mallari gibi yok fiyatina satiyor.bugun tabana yapisti.kagit iyi gozukuyorda niye satiyorlar...
Bugün VIOP’ta işlem görmeye başladı.
Bu kadar düşmüşken değerlendirelim dedik.
Hadi hayırlısı.
Asla ytd
Vay be bilanço düşmüş burada hiç yorum yok. Ky bu kadar uzaklaşmışsa yükseliş yakın demektir. Yıllıkta 1.4mlr gibi bir kar gelmesi muhtemel, ortalama 7 f/k ile fiyatlansa yıl sonuna doğru 10₺ olması muhtemel. Özellikle prim üretim artışı yani büyüme çok güzel. Türkiye nin lider sigorta şirketi ama kimse ilgilenmiyor.
Bilanço dün gece 2 kere düştü. Borsa hayatım boyunca 15 dk arayla kar rakamı farklı 2 bilanço gönderildiğini ilk kez görüyorum.
Bunu geçersek, prim üretimlerindeki büyüme karlılığa yeterince yansımamış. Türkiye hayattan alınan temettü geçen yıl 100 milyon üzeri iken bu yıl 47 milyon olmuş.
Tüm bunlara rağmen bilanço 321 milyondan 335 milyona çıkmış. Görünen o ki Türkiye sigorta bu yıl sektörde liderlik koltuğunu korumak için karından ödün veriyor olabilir. Benzer vasat bilançolar diğer sigorta şirketlerinde de oluştu bu çeyrek.
Bana da garip geldi dun, ya akil sagligim ya da matriks app'imin bir sorunu oldugunu dusundurttu. Aslina bakarsaniz daha kotusunu 2 yil evvel Egeen'de yasamistik; bilanco gelmis, hisse yukselmis ve 1 gun sonra net karda yanlislik yapilmasi nedeniyle tekrar gonderilip dusmus, dusurulmustu. Bu kadar prim uretimine gore kar kesinlikle dusuk, fakat bence halen son bir yildaki yukselisini sindiriyor. Bu sirket icin artik istikrarli kar artisi ve temettu verimi benim icin cok yeterlidir. Sayin Pit, saniyorum sizinle hem Deva, hem Egeen hem de burda birlikteyiz. Yeri gelmisken bahsetmeliyim: paylasimlarinizi okumak buyuk zevk. Umarim her sey gonlunuzce olur. Selamlar, saygilar
https://tuncaytursucu.com/tursg-turk...21-03-analizi/
Değerli üstada teşekkürler.
Ufak bir ekleme :
Sanayi sektöründe %50 büyüdüğünüzde karınızın %50 artması beklenir.
Çünkü satılan malın karı hemen elde edilir.
Halbuki sigorta sektöründe sattığınız bir poliçenin karını hemen yazamazsınız.
2 kat ürün satsanız bile 2 kat kar edemezsiniz o bilanço döneminde.
Çünkü satılan mal, karını hemen satıldığı gün değil, 12 ay boyunca o karı verir.
Poliçe 12 ay yaşadığı İçin 2 kat satış yapsanız bile 2 kat karı önümüzdeki 12 aya yayarak elde edersiniz.
Bir poliçeden 1200 TL kar edecekseniz poliçe süresi sonunda, o zaman her ay 100 TL kar yazarsınız (kazanılan prim hesabı).
O nedenle TURSG üretimi artışının kara yansıması er geç gelecektir.
Rahat olun.
Üstüne geçen yıldan daha yüksek faiz oranları nedeniyle sektörün bu yıl rekor faiz geliri getirecek olması var.
Hatta son 3 haftalık tam kapanmanın yatan araç parkından dolayı kazaların iyice azalacak olması nedeniyle gelecek ekstra beklenmedik karı da eklerseniz bundan sonraki çeyreklerde bayram var.
Bizim borsanın düşüşüne ayak uydurduğu İçin bu kadar ucuza bir daha yakalamak imkansız.
Sene sonunda hatırlatacağım bu yazıyı.
Asla ytd