yeni kabine ile ilgili bir liste dolaşıyor, damadın yeni kabinede de olacağını düşünenlerdenim. bu değişiklik parti içerisindeki bir çok ismin rahatsızlığının devamı demek olur, böyle olursa sular kolay kolay durulmayacaktır.
Printable View
yeni kabine ile ilgili bir liste dolaşıyor, damadın yeni kabinede de olacağını düşünenlerdenim. bu değişiklik parti içerisindeki bir çok ismin rahatsızlığının devamı demek olur, böyle olursa sular kolay kolay durulmayacaktır.
rüçhan tahtası süresince pastalara da çok anlam yüklememek gerekir. Tahtada satış yapıp rüçhan alan ya da tam tersi strateji uygulayıp arbitraj yapan kurumlar oluyor
Sanırım bu hissenin sahibi yok,bölündüğü gibi duruyor.
Dün başaramadığı 1,54-1,56 arasını tekrar deniyor, 1,56 üstünü ikinci gün kırıp gitmesini pek de beklemiyorum. büyük üçgen bitmemiş olabilir. Ama cuma ne dedik, tek senet oluncaya kadar süre vereceğiz.
Şeker E ve Şeker R aynı takılıyorlar, bedelli işi bitimine kadar bunlardan biri diğerinden ayrılabilir mi. Örneğin E 1,52 de kalıyor ama R 0,50 oluyor. Yada tam tersin R düşüyor, E yükseliyor. Bu hesabı anlamak için içeriden bilgi sahibi olmanın dışında başka bir yol yok. Normal yatırımcı için E ve R aynı gitmesi daha iyi, ikisinden de var, ama spekülasyon nerede nasıl olur veya olur mu. Bunu da düşünmek lazım.
Diğer bir konu ise RÜCHANA davet nasıl olur. Yani RÜCHAN almanın faydalı hale getirilmesi nasıl olur. Sanırım şu şekilde olur. Ana senet 1,80 hatta 2 ye getirilir. Rüchan 0,33 0,35 de bırakılır. RÜCHAN alıp bedel ödeyen daha ucuza Şeker almış olur. Bu akla yatkın bir yöntem. Ben olsam spekülasyonu bu şekilde yaparım. 2,23 E yaparım, millet rüchan alarak bedel ödemek için sıraya girer.
Fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim. Rüchan satış Şeker E almayı düşünüyorum. Henüz karar vermedim.
RÜCHAN da spekülasyon bekleyenlerin beklentisi gerçekleşmedi. Bunda Rüchan adetlerinin fazla olması ihtimali yüksek.
Sn KIZILDAĞ;Benim düşüncem.
1-Aşı haberleri ile beraber, Para Havacılık sektörü hisselerine aktı.
2-Bedelli sermaye arttıran şirket ve Yüzdelik oranları çok fazla,para bölündü.
3-Şekerin bedelli oranı düşük ,tahta hareketsiz,dikkat çekmiyor.
4-Daha önceki yıllar da bu şirketin bedellisine katılıp ve pişman olmuş insanlar,tekrar bulaşmıyor.
5-Bu saydığım sebeplerden ötürü,Gerek Rüçhana,Gerekse ana hisseye talep yok ve haliyle de Bölündüğü rakamlarda takıldı kaldı...
Sizin rüçhan satıp E (Ana hisse.) Almanız da kayıp-kazanç açısından bir değişiklik olacağını zannetmiyorum...
Süreç uzun,ilerki günlerde piyasalar ne olur bilemeyiz.Fakat % 2 -3 gibi bir çöküş olursa şeker de piyasaya ayak uydurur erir ,diye düşünüyorum..
Kar-Adam haklısın, düzeltme gelirse bence daha çok primli hisselere gelir, 2-3 gün daha akbank 5,50 de durursa 5 liradan artık alınamayacağını kabul etmiş olurlar. bakalım şeker ne yapacak.
Geçen Haftalarda bir mesajınızda bana,''Mantığınız ne diyorsa ,tersini yapın'' diye yazmıştınız..
Şekerin Tahta yapıcısı da,Bizim mantığımıza ters hareket ediyor..:oleyo:
Hem Anasını (Şekerbank E.) ,Hem kızını (Şekerbank R.) Oynatmadan ,Aynı yerde tutabilmek,büyük başarı..:yes:
28-30 arası "R" istiyorum vermiyor spek, var bir bildiği...
Bizde bulaştık,0.80 aldklarımı 1 üstünden okutmuştuk çok yavaş hareket ettiği için,1.50 bulaştık,R 0.30 aldık bekleyelim bakalım,öyle kuyastaki gibi 100-200 k lot yok bunda,sadece 20 k cık...Kuyas demişken onu ucuza verdin 36,ben bugün 2.49'a kadar yarıdan fazlasını gönderdim.
Sn refaba.Hoşgeldin;Hayırlısı ve Bol kazançların olsun..
Fakat,Bu Şekerin Bekcisi çok inatcı..İşimiz çok zor..:-)
Kuyaşı 2.36 dan verdiğime üzülmüyorum.
Dün,Egeeni 1325.den verdiğime üzülüyorum..Ben sattıktan sonra tavan kapattı,bugün de 1450 TL..ve gene tavanda.:vk:
Acayip volitil bir durum sergiliyor ve insanları kaçırıyor, bugün E 1.54'ü gördü gitti 1,48'den kapandı, milletin aklını karıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar...
Arkadaşlar spek yoksa bölünmeden önce almak istediği fiyattan alamadığı hisseyi baskılayıp insanların bedelli parası ödemesini istemeyip (genel itibari ile insanlar bedellilerde ekstradan para vermek istemez) kullanılmayan r leri topluca kendisi mi alacak acaba söylentilerde elini güçlendirmek adına (söylenti topikte geçen gyo, katar veya satış vb.gibi)
YTD
1.50 ler güzelce alınırken birisi 7 milyon lot tek kalem satış koyup hisseyi baskıladı. 1.50 kalkar alışa gelirse farklı bir hisse görebiliriz.
Tahtacımız sineği belini incitmeden s.ken biri o derece yetenekli yani... yoksa bu hacimlerle senedi buralarda tutmak yetenek işi gerçekten... senet az talep görüyor hemen satış verip vuruyor kafasına talep azalıyor iki gün üst üste tavan ve tavana yakın kapatıyor... psikolokjiye oynayıp başarılı da oluyor bence... Bu kadar kontrolün ve baskının da illaki bir kırılma noktası olacaktır... güzel günler yakındır inşallah...
yatırım danışmanı değilim dolayısı ile yazdıklarım yanlızca şahsi fikirlerim olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır
7 milyon lotu yazan Garanti imiş.
satıştan garanti çıkınca görününce 1.49 dqaki 7 milyon lot alışını iptal etti. gerçekten çok gaddar oynuyor. garanti artık ne derse o...
garanti asla hiç bir hissede belirleyici olmaz. bazen çok uzun bazen çok kısa sadece emanetçi olur. mesela en büyük belirleyici iş yatırımdır, gedik olabilir, global olabilir. ama garanti değil. gün sonunda garanti satarsa pozitif, alırsa negatif. örneğin son 3-4 gündür garanti aldı, bugün garanti satıyorsa pozitif ihtimal daha yükselir. birde yapı kredi belirleyici değildir. o da sadece robotik çalışır. şekerde devasa bir üçgen var, bedelli süresinin belki sonuna belki 1-2 gün kalıncaya kadar bu üçgeni muhafaza edecek.
son 10 günün pastasında 16 milyon lot garanti almış. 6 milyon işc satmış. garanti taşıdığı sürece sorun var, garanti devir etmeye başlarsa renk değişir.
şimdide 1.51 ler kalkarken 7 milyon lot 1.51 e yazdı. 16 milyon alması birşey ifade etmiyor 1 kuruşa o malı satışa koyarak baskı kuruyor. Bugün garanti olmasa 1.55 i çoktan görmüştük
1,55 üstünde 1 günlük kapanış yeterli.
Bank of, eski merinin, kademeden kar ederim zarar ederim sorunu yok, 1,52 alıp 51 satıyor yada tersi.
illa satacaksanız bırakın kağıt tavana gıtsın, ordan satın, nedir bu baskı böylee. Ykbnk elımde az ver dıye onu satıp sekerde bekledık, kısmete bak...
yapı kredi bankası tavan, büyük olay bu bence. akbank da bir ara tavan gördü. doların bu denli gerilemesi hızlı bir panik nedeni oldu. amaç varlık koruma.
alıcılarda garanti yok, diğerleri oldukca güvenli kurumlar.
marbaş ve info 30 milyon rüchan almış, ne yapacaklar bu kadar malı.
0,32 den rüchanları ana senede cevirdim, ama özel bir durum kredili malım olduğu için yapmak zorunda kaldım.
yapıdan sonra akbankımız da tavan oldu, aslında akbank birinci tavan olmalıydı, sıranın şekere gelesini bekliyoruz.
rüchanın 0,34 görmesi şimdilik güzel bir gelişme, demek ki talep var.
şeker e de garanti bankası tekrar 21 milyon lot ile birinci sıraya geldi.
marbaş ve info 44 milyon lot rüchan almış.
günlükler hariç diğer periyotlarda macd alda, günlüklerde ise macd cımbız yaptı. 2 kademe sonra ala gecebilir. tabi izin verirlerse.