Secbul abi bile
Löngten darbe yedi
Uzun zamandır yok
Printable View
Secbul abi bile
Löngten darbe yedi
Uzun zamandır yok
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarında rekor artışların ardından başkent Paris başta olmak üzere birçok şehirde 17 Ekim itibarıyla 21.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.
Macron, Paris ve çevresinde, Grenoble, Lille, Lyon, Aix-en-Provence, Marsilya, Rouen, Toulouse ve Montpellier kentlerinde 17 Ekim itibarıyla 4 hafta süreliğine 21.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.
Ülkede, 10 Ekim'de kayıtlara geçen 26 bin 896 vakayla salgının başlangıcından bu yana ülkede ve Avrupa'da en yüksek günlük vaka sayısı tespit edilmişti.
https://tr.sputniknews.com/koronavir...rum-ilan-etti/
https://twitter.com/haskologlu/statu...17117240070147
İbrahim Haskoloğlu
@haskologlu
• Türkiye’nin Karadeniz’de 80 milyar metreküp ek rezerv açıklaması bekleniyordu.
• Ancak 2 tane çok ciddi katman daha keşfedildi.
• Sahada beklenen rezerv 800 milyar metreküp.
• Bu da Türkiye’nin 20 yıllık ihtiyacını karşılayacak.
— Reuters | Kaynaklar
ÖS 7:34 · 14 Eki 2020·Twitter for iPhone
Vadeli kapanışında deli gibi yukarı çekenler akşam seansında sattı galiba. Resmen şort biçme hareketi
BBHT gündüz sürekli gaz ile ilgili bağlantı yaptı, gece programında ise bundan bir şey çıkmaz diye bağladılar.
Badem diyemedikleri için bireysel yatırımcılar kredili işlemler ile momentum yapıp hacim yaptırdılar diye söylediler. Kurumsal yatırımcılar bu tip haberlerde almazmış.
Eskiden
Garan
Kchol
Tuprs vs öncüydü
Şimdi bence xtumy sanki
Du biraz hele
1216 maliyet short kaldık geceye 2/3 poz nasip. Spotta %40 nakit, bilanco donemi geldi en az %50 nakit olmakta fayda var firsatlar çıkar illa ki
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Emekliler ve yabancılar birbirine ters işlem yapıyor gibi.
ikisinin de aldıkları veya ikisinin de sattıklarına dikkat edilmeli.
AKBNK, SAHOL, TCELL, HALKB ,PGSUS, THYAO, EKGYO iki tarafta da alım olmuş.
https://i.hizliresim.com/lPTBS1.png
Abi o zaman da çok üzülmüştüm şimdi de yazayım cok büyük geçmiş olsun her işte bir hayır vardır şu bankaları biziklayip durma bak uçacak kaçacak bir gün yine terste kalacaksın diye çok korkuyorum dediğin gibi o da dar piyasa aman aman aman diyeyim. Fırsatlar bitmez sendeki bilgi hem ekran hem kod olarak çok az insanda vardır once kendini koru derim naçizane selamlar sevgiler.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abd borsaları ciddi patinaj yapıyor hissi uyandırıyor bende !
yolun sonuna yaklaşıyoruz gibi
Tekfen deyim. 5.5 almaya başladım düşüyor, 5 oldu ek yaptım 4.5 oldu ek 4 oldu artık sinirler gerildi gene ek yüklü girdik filan. Neyse tam 3.80 değdiği gün emeklilik fonu sattı yabancı aldi ama öyle bir yer ki kağıdın grafiğini açsan bulamazsın iğne ucu bir yerde milyonlarca lot sattı.
Oradan bir döndü soluksuz 20 TL.
Şimdi bana diyorlar ki paranı bes yapalım fon yapalım. Sen yiyemezsin biz yiyelim. Oldu canım...
Ha haram zıkkım olsun o ayrı ispati da yok stop koydum geçmiş olsun.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Memlekette kimseye güvenilmiyor zaten. Bu BES işi veya fon yönetim işi hala bence de sakat.
2001 krizinde likit fondaydım faizler %9000 olmuş benim fon geri gitti. Muhtemelen banka elindeki bonoları fona sattı.
O zamandan bu zamana iyileşme olsa da ahlak açısından çok ileri gittik denemez.
Şirketin varlıkları ve performansı ile fiyatı arasında en az %80 korelasyon sağlayacak mevzuat veya düzenleme gerekir. Kalan kısmını AL-SAT çı tarafından değerlendirilir onlar da kazanır.
ABD ADR
TCELL BIST de pahalı kalmış, genelde çok fark olmuyordu.
https://i.hizliresim.com/HffIBM.jpg
Kurlar düşük olunca çok uluslu şirketler üretim kaydırması yapabilir diye düşünmüştüm.
Bosch-Siemens bir kısım üretimini Türkiye'ye kaydıracakmış.
Öte yandan Kapıkule TIR kuyruğu sorunu çözülmesi lazım.
>>>>>>>>>
https://www.dunya.com/dunya/bsh-pits...-haberi-485338
BSH-Pitsos üretimini Yunanistan'dan Türkiye'ye taşıyor
Yunanistan'da faaliyet gösteren BSH-Pitsos'un üretim operasyonlarını Türkiye'ye taşıyacağı bildirildi.
lem palacan ben senin teee batırdın ayıcıklarımı yarın sabah bari bas bas paraları shorta
Gözüme de pazartesi olan 1140 lık pin bar takılıyor devamlı. Doldursunlarda orayı, trent falan çizelim oradan. Garibim tek tabanca duruyor.
iPhone 12 Pro 128GB modeli Vatan Bilgisayar'da satışa çıktı fiyat: 23 bin 600 TL!
Ve çıkar çıkmaz da tükenmiş :)
Biz kendimizi mi kandırıyoruz herkes de para var heralde :)
Geçen sene sonuna göre yabancı ve emekli takasları ( Yabancının çok olduğu BIST30 ve ilave hisseler)
Herifler bankaları satmış, YKBNK da şubatta Unicredit satışı vardı o yanıltıcı olabilir, onu da muhtemele satmışlardır.
TCELL, OYAKC, SISE de yanıltıcı olabilir.
https://i.hizliresim.com/f1hbNz.png
Aynı tabloyu Şubat sonundan da aldım.
Bankaları vatandaş kucaklamış görünüyor.
EKGYO da aynı gibi.
https://i.hizliresim.com/BK5H3c.png
Bademler bankalara girmiş olsa geri alım haberleri gelirdi. HALKB arada geri alım yapmıştı. Bazen birileri alım yapıyor, gitmeyince şirket geri alım yapıp spekülatörün elini rahatlatıyor genelde.
Şimdi şöyle asla yenilik karşıtı değilim , elimizden geldiği kadar en son teknolojiyi kullanalım:hepimiz en lüks arabalara layıkız , en güzel konforlu lüks evlerde oturmalıyız.Fakat bu üretilen son teknoloji ürünler kendi ülkemiz demi üretiliyor bakmak lazım üretilmiyorsa almayacağız çünkü ülke olarak döviz kaybına uğruyoruz.Fiatı 23 bin tl dediniz.Şuna inanın bırakın 23 bin tl yi 3 bin tl ye alacağınız samsung veya huawei neyse çin mallarından alçağınız telefon aynı görevi görüyor.Kalite kalitedir elbette layıkız alacağız fakat şöyle düşünmeliyiz .. biz bireysel olarak zengin olabiliriz , o ürünü alma gücümüz paramız olabilir ama ülkemizi düşünerek almamalıyız.Hiç işimiz kalmadı akşamlara kadar telfona mı bakacağız .. saatlerce fotoğraf mı çekeceğiz bunlar eli boş insanların işi.Adı üzerinde telefon 250 tl ye aldığınız basit Nokia telefon bile aynı görevi görüyor aç saatlerce konuş , görüntülü konuşssan nolur görüntülü konuşmasan ne olur.Külliyen israf ve gösteriş , boş şeyler bugün 5 milyon dolara da saat var 250 tl ye de saat var ikiside zamanı gösteriyor o kadar.Yani kısaca lüks uğruna , kalite uğruna çuvallar dolusu parayı harcıyoruz sonuç o iphone şirketleri servetlerine servet katıyorlar değer mi değer o telefon veya lük araba kendi ülkende üretilse elbette değer , o para senin memleketinde kalsa al en lüksünü al her yıl modelini yenile değer ama döviz yurtdışına kaçıyor.Başka bir örnek hava ve gösteriş uğruna bazı zenginlerimiz 1,5 -2 milyonluk arabalara biniyor inanın aynı görevi 150-200 bine alacağınız normal standartlara göre yapılmış araba da aynı görevi yapıyor.İlla Ferrari olacak başka türlü üstün insan , zengin insan olunmuyor.Maalesef insanlar arabasına göre , parasına göre değerlendiriliyor.Böyle içi boş insan çok.Sonuç lüks ve hava için çuvallar dolusu para ödediğiniz şirketleri ve onların ülkeleri gelişmiş ülke oluyor biz gelişmekte olan ezik ülke oluyoruz.
sayın sazeli, iphone veya ferrari alıp, o vergilere katlanamam.
900 dolarlık telefonun, bu ülkede 24 bin lira olması mesele.
kendime bir telefon alırken devlete 1,5 telefon almam veya 10 bin euroluk arabayı almaya kalkınca, 2 tane de devlete almam mesele.
yeter artık ya, devlet( pardon devlet dememem lazım, baştaki hükümet) cayır cayır resmen bizi silkeliyor. Böyle vergi olur mu ya!
ben kişisel olarak, büşralara, sümeyyelere, furkanlara gidecek paramı, bile bile böyle öküz verginin olduğu yerlerde harcamıyorum.
Bu arada başlık hayırlı olsun. Herkesin gönlüne, pozisyonuna göre olsun.
Çoğu güneş olmak üzere lisanssız santral kurulu gücü Temmuz sonu 6,547 MW olmuş.
Gündüz peak saatlerde elektrik tüketimi saatlik 40 bin MW civarında, gece saatlerinde 25 bin MW'a kadar düşüyor.
Güneş santrallerinden sisteme elektrik verilince birilerinin de durması gerekiyor. Kömürlüler 24 saat çalışmak durumunda, doğal gaz bir miktar esnek olsa da onlar da ısınma soğuma sorunları var. En esnek olan hidrolik santraller, ama özel HES ler karlı saatlerde üretime devam eder, mecburen kamu HES leri o saatlerde duruyor olabilir. Tabi verimi düşük doğalgaz santralleri tamamen durmak zorunda. ENKA santrallerini durdurmuştu, onun dışında da santraller rekabetçi olmayınca duruyor muhtemelen.
https://www.enerjiportali.com/lisans...54781-mw-oldu/
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nun verilerine göre Temmuz ayında lisanssız elektrik kurulu gücü 6.547,81 MW oldu. Ele alınan dönemde lisanssız santrallerden elektrik üretimi ise 1.295.149,57 MWh olarak gerçekleşti.
Kazananda oluyor kaybeden de
Covid kredisi alıp 7440 TL ile
6 ayda caddede dubleks ve biemdouble beşyirmi alan var
Bu kişide birçok kişinin parasını almıştır değil mi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
180 tl ile girip alacatida ultra lux yazlik ve son model cip ile yat alani gordum pandemi bagisi ile
Ben hayatımda kolay para kazanan kimseyi tanımadım kazanan herkesin isi çok zordu kendi de işini çok iyi biliyordu. Coin den temiz 10 milyon kaldıran arkadaşım var mesela çocuk 4 sene uğraştı noral networklu machine learningli kendi kendine yapay zeka ile öğrenen trade robotu yaptı varsa bilgisi yüreği yeten çıksın o da yapsın:) beni de çok aşıyor şahsen biz mal gibi adamız işte al ver bireyler uğraşıyoruz.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar bazında, altın bazında, Mercedes c 180 bazında, tuvalet kağıdı bazında, Erzincan tulumu bazında, Samsung cep telefonu bazında, Asus laptop bazında, kibrit bazında, vivident sakız bazında, maylo kağıt mendil bazında, atasehirdeki ev bazında, Manavgat'ta arsa bazında, Estel bazında köstek bazında 5 ila 14 de bir fiyatına düşmüş bir borsada işlem yapıyoruz. Kimse bunu aklından çıkarmasın derim...
Altin denen hurdanin tum hikayesi abd teşviği olabilir mi
Vaka sayilari 400.000 e yaklasti ulkeler kapanma onlemleri aliyor altin çöpü nasil düşerim derdinde
Neymis teşvik yokmus
Global piyasaların bugün de tadı yok. Ekonomilerin tekrar kapanmayacağı söyleniyordu ama fransanın aldığı sokağa çıkma yasağı nedeniyle borsalarda bir stres olacaktır. Asya tarafı bile kırmızı. bakalım bizim GAZ bugünde yukarı taşımaya yetecek mi
Kendi de bilmiyor ki. Yazilim kendi yapıyor tabi 100 kere patlamış bir günde %40 kaybettiği filan olmuş başlarda. Müdahale ede ede duzeltmisler sonra da sürekli kazanıyor su an.
Borsada yapalım dedim, komisyon oranları nedeniyle vazgecti o kadar çok işlem yapıyor ki kurtaracak oran yuz bide 1 filan diyor. Yani araci kurum olması lazım.
Yapi kredi robotu cok büyük ihtimalle bunlarınkine benzer işlem yapıyor komisyon da vermediği için suluk gibi emiyor. ( py lar komisyon vermiyor biliyorsunuz)
Biz o kadar büyüyemeyiz gerçekçi olmak gerekirse...SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Slmlar
Dovizde yıllık pivottayız HLC/4, 7.9592 gibi
Gaz mı bulunur, petrol mü, faiz 25 mi olur, farketmez. Saraya şaklaban alıp yatırımcıları mı eğlendirirler..
Kendileri bilir.
Mutlu olmazlarsa, sonraki durak R4 9.2 olur muhtemelende 11.30larda da buluruz kendimizi...
Bazı şeylere ciddden yazık oldu...
https://hizliresim.com/y8UlO9
https://hizliresim.com/y8UlO9