Twitterda bir arkadaş yazmış;
BBVA, SASA, İş-c, Arçelik, Şişecam, bir de Koç grubu geri alım talebinde bulunmuş. Ben tamamen ihracata çalışan SASA dan beklentim var. Bir de dolar bazlı üretim rekoru kıran İsdemir ve Ereğli.
Printable View
Twitterda bir arkadaş yazmış;
BBVA, SASA, İş-c, Arçelik, Şişecam, bir de Koç grubu geri alım talebinde bulunmuş. Ben tamamen ihracata çalışan SASA dan beklentim var. Bir de dolar bazlı üretim rekoru kıran İsdemir ve Ereğli.
Şirketin yüzde 3 ünü 5 ini alacağım dersin..
Şirketin yüzde 97 sini yüzde 30 40 değerlendirirsin bu haberle..
Yüzde 3-5 için ödeyeceğin paranın en az 10 katını zaten çıkarmış olursun..
Bir işi borsada bağıra bağıra yapıyorsan orada sağlam manipülasyon dönüyor demektir..
Borsa da işler "quietly" yürür..
Alıyorum derseler bilinki yüzde 30 40 pahalı satıyordur..
2 alır 3 satar bunu 10 kere tekrarlarsa 10 birim satmış olur..
Sonuçda almıştır..
ama..de facto
satmıştır..
Bu isi bağıra bağıra yapan BBVA manipülasyon yaptı demek ki?
SPK ya suç duyurusunda mi bulunsak?
Öyle ya..
Namissiz BBVA, tu-kaka BBVA, bak nasıl da maniple ediyor Turkish borsasını?
Halbuki sen Nasd*q da olsaydın, sessizce halletmiştin isini ve köşeyi donmustun!
Millete Malamat oldun TR de! :vk:
BBVA olayı tamamen mide bulandırıcı bi açıklama..
12.20 den hepsine talibim..
Ama veren verir vermeyen vermez ...gönüllülük esası..
o ne demek afadersin..soru 1..
soru 2..diyelim herkes verdi..Ne yapacak bu durumda..
Malın hepsini isteyen adam borsadan çıkacak demektir..
Baştan aşşa tiyatro..
Zorunlu dense idi anlardım..Ardında da açıklama gelir efendim kotta çıkıyoruzzz..
Diğer manasız iş..2018 de dolar 3.60 dan 7.20 lere giderken ihracaat yapan firmalar neden şimdiki gibi ön plana çıkarılmadı..
Dolar 2013 den beri gidiyor kimse yahu ihracaat yapan firmalar falan demedi de ne oldu da şu son 1 ayda bir anda borsa dolar hep beraber çoşuverdiler..
1994 2001 2008 2018 döviz ataklarında ne zaman borsa dolarla sidik yarıştırır bir hale girmiş..
Ben ilk kez görüyorum..
Efendim enflasyon rallisi..O ne demek se..Olsa olsa yerinde sayma olur onun adı ralli falan değil..Dolar 30 borsa 4000 olur herhalde..
ee hadi bakalım..
Yanlış anlama abi saygımız sonsuz sana..Sadece fikirlerimi yazdım..
Valla arkadaşım, yazı yazdığın diğer köydeki 'inşaat bekçisi' gibi sen de bu durumda BASARSIN SHORT'u parayı da kaparsın?
Ne gerek var vakit ayırıp 2 kelam ediyorsun ki?
Halep oradaysa arsin burada değil mi?
Birisi gelir 'Neden EURO' grafik diye en az 7-8 mesaj atar durur, diğeri de gelip "düşecek abi' der.
Not;
Bak git o inşaat bekçisine sor bakalım, KENE onu ne yapmış?
Hayatta mi halen?
Yoksa 'acimadikiii' acimadikii' deyip geziyormu?
Bilmediğimiz bir şey varsa öğrenelim diye sorduk sn BaBo. Çünkü EURO grafiklere göre bir Altın Vuruş (henüz) yok. Ama TL grafiklere göre var. Hem de çok kısa bir sürede yaklaşık %50 gibi.
Kafamız karıştı.. Bu kadar yılın tecrübesine sahip BaBo niye EUR grafik verdi diye.
Ama öğrenemedik. Öğrenebilmek için sn guneysu gibi bir 100'lük feda edeceğiz galiba. Mezesi de cabası. :he:
TL grafiklere göre en tepedelerdeyiz. Nereye gideceğimiz belli değil. Ancak euro/dolar bazında diplerdeyiz.
Sayın babo altın vuruşu sadece euro grafiklere göre başlatmaz, faiz/dolar/borsa üçlüsünün analizi sonucu rally olacağına karar verir. Topic 23.10.2021 de açıldı, bu tarihten beri hisselerdeki artış miktarı ortada....
Bu arada;
Enkanın patronu da 60 milyon lot almış.
Sent from my iPhone using hisse.net
Sayin babo bimde az da olsa geri alim acikladi sizin para nasil kaybedilir topiginizin buyük kismini gecmisde okumusdum tecrübelerinizden cok faydalaniyirum.
Altın vuruş diye nitelenen yükselişlerin pek çok bileşeni var.
Geçmişte altın vuruş başlıkları açıldıktan hemen sonra yükselişlerin hemen başlamadığı, uzun bir süründürme ve mal toplama süreci yaşandığını hatırlıyorum. Hatta bir süre düşüşler yaşandığını hani altın vuruş nerede başlamış tarzında yakınmaların olduğunu.
Bu sefer yaşanan tl bazlı yükseliş yabancı paralar karşısında Türk lirasının aşırı değer kaybından dolayı hisselerin çok ucuz kalmasıyla da ilgili olarak daha çabuk başlamış olabilir.
Nihayetinde benim beklentim ülkenin her anlamda dibe vurması dolayısıyla artık yeni bir sürecin başlaması gerektiğinin görülüyor olması. Şu anda yabancı para bazlı hala diplerde olmamız bu yüzden diye düşünüyorum.
Konjonktürel olarak baktığımızda da bu sürecin başladığı ancak netleşmesi için yönetimsel değişikliklerin bunu zamansal olarak belirleyeceğini düşünüyorum.
Yönetimsel değişiklikler den neyi kastettiginizi anlayamadim.
Takip ettigim kadariyla Altin Vurus topiginin acilis zamanlamasi bence mukemmel.
Yonetimselden kasit bunlarin piyasa icin bir seyler yapacagi ise, bos beklenti.
Secilme barajini %7 indirmeye ugrasiyorlar.
Koltuk degnegi meclis disinda kalmasin ki kanundan kacabilsin.
Simdi ben arkadaslari anliyorum. Altin vurus tl bazinda mi euro bazinda mi olacak diye tahmin merak ediliyor. Herkesin cevabini bekledigi tek soru bu.
Tl bazinda ise altin degil bronz bile olamaz cunku :)
SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İnşallah bir daha olmaz ama , olurda tekrar bir altın vuruş topiği açılırsa bir gün .
Sadece topik açılıp , geriye dönük diğer altın vuruş topiklerinin başlangıç ve bitiş tarihleri yazılsın .
festival gibi yani :)
Babonun yaptığı iyiliği adama babası yapmaz :oleyo: teşekkür ederiz Mustafa abi, yolumuz uzun ve konforlu olur inşallah.
XU30, BOB, Günlük, 7Ara21
https://i.hizliresim.com/iyrocxc.png
Altın vuruş usd ve/veya euro bazlı mı tl bazlı mı diye soruluyor....
Sevgili kardeşim yarın usd/tl 9,5 olursa altın vuruş olmuş olur mu senin için?
Bana mı dedin. ?
1.) usd/tl (USDTRY) bir daha 9,5 olmaz.
2.) Ben grafiklere bakarım. Altın vuruş'u da grafikte görmek isterim. EUR bazlı grafikteki altın vuruşu bana gösterebilecek olan var mı. ? ( Ben TL bazlı grafikte gösterebilirim)
Bir de.. lütfen.. bazı arkadaşlar sn BaBo'nun sekreteryası gibi çalışmasın. Sn BaBo bana verilecek bir cevap olursa verir.
Saygılar rr.
Net Kar% 16,33
Brüt Kar% 21,60
Aktif Karlılık Oranı% 11,19
Öz Sermaya Karlılığı% 158,35
Fiyat Kazanç29,83
Hisse Başına brüt Temettü(Nakit)0,00 TL
EBITDA (FAVÖK)2.751.048.000,00 TL
Piyasa/Defter Değeri13,11
Firma Değeri34.764.800.000,00 TL
Firma Değeri/FAVÖK12,64
ne gibi bir beklentiniz var? 47,240 şu an hedefiniz kaç? sadece yurt dışına satış yapıyor diye kazancının 30 katı fiyatta, kazancının 60 katı mı olacak fiyatı?
İsctr den beklentiniz yok, fiyatı kazancının yarısı fiyatta bu nasıl ticaret?
XU30, BOB nedir
Venus Z20 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ek 27958
4 ayda USD bazlı yükseliş altın vuruş mu? anlatmak istediğim olmaz ya hadi oldu diyelim, yönetim değişti ortam güllük gülüstanlık bist ise yerinde sayarken kur da düştü usd bazlı %60 artıdayız bu altın vuruş olur mu? neden arkasında bişeyler aranıyor ve birilerinin sekreterliği olarak itham ediliyoruz anlamadım ki!!!!!
Valla BaBo çok kırıldım, çok darıldım sana.
Bir cevabı esirgedin benden de beni kimlerle muhattap ettin. :oleyo:
1-dolar 9,5 olmaz:)))))
Koca Türk borsası ne alırsan 1 milyoncular gibi Japon Pazarına döndü çoğu hisse 1 doların altında işlem görüyor
1 dolardan küçük bazı hisseler
#krdmd #akbnk #petkm #garan #aksen #hekts #sahol #ttkom #isctr #tursg
Buynuzlu banka sadece 0,26 $ 1 $ altında deyince yazmadan edemedim.
SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 dolara elimi öpene vereceğim Allah nasip eder de görürsek.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hareket saati gelen arkadaşlar, burada ego kasmayın lütfen.. Gidip topic açın kendinize.
Sanşayn, hadi hocam hadi büyük patron mu ne biri daha var. Elele tutuşun ikileyin buradan..
Benim daha fazla yazmama gerek kalmamış, TOPiK kendiliğinden gider olmuş.
Baa musaade çocuklar.
Bi çarsıya gittim geldim 3 sayfa birden yazılmış? Tebriksss.. :whistling:
Hem burada hem diğer köyde yazanlar, gidin de obur köydeki Tarikat şeyhinizi didikleyin accuk, neden yazmıyor ki o inşaat bekçisi?
Fikirleri mi bitti? Yoksam Cyce Cycle mi oldu?
Sayin Guneysu, kapatıver su topiği de rahat edeyim.
Basima dert aldım belli.
Twitterden devam ederim, olduğu kadar.
Aman hocam yalnız bırakmayın başlıkta
M2102J20SG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn Babo, obur koyun soforu kamyonun vitesini bosa alip atlamis, ygusam sen mi atdin? Topik acilmiyor da.
BoşKafa... boş boş konuşma.
Sen buranın deynekçisimisin de onu bunu kovuyon.
Sekretaryadan sonra bir de deynekçiler mi peydahlandı yoksa.
Babasinin tarlasi zanneti kekocan :)
Ötekinde desen bi havalar bi havalar zannedirsin herkes onun pesinde :)
SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi