Bir ıleri iki geri Başımıza bela aldık götü kurtarsak duranın....
Printable View
Bir ıleri iki geri Başımıza bela aldık götü kurtarsak duranın....
2 yıldır 100 üzeri fiyat hedefi ile ky'e malın ihracı devam ediyor...
Savaş olmasaydı televizyonlarda 7/24 marketlerin yağa yaptığı zamdan bahsederlerdi. Tarım ülkesinde neden yağ ithal ettiğimizden kimse bahsetmezdi. Devir enfarmasyon devri.
Domatesin biberin ihraç edildiği için pahalı olduğu ortaya çıktı.Gazeteciyim diye gezen, bu konuyu 7/24 işleyen adam bu kadarcık seyi bilecek. Bilipte söylemiyorsa art niyetlidir. Bizde buraya para yatırmışız günah diye birşey var.
Yağ krizinin faturası yine marketlere kesilecek. P.tesi sert satış yerse şaşırmayın.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Muhahaha, yeniçağ gazetesinin ağzından düşmüyor bim. Son haberi bim yağ stokluyor, satıştan çekiyor bla bla.... En güzel yatırım çekecen borsadan paranın gidip doları altını alıp yastık altına atacan, bankaya kesinlikle değil onunda akıbeti belli olmaz bu zihniyette. Sonra bırakın yalvarsınlar sizden(son örnek yastık altındaki altınları çıkarma girişimi). Nahhhhhhh.
temeli sağlam sürekli karını arttıran şirketlerde bu tip can sıkıcı gelişmeler olsa olsa o şirkete alım fırsatı verir.iyi şirket kötü haberle alınır.geçmişte tonla örnekleri var.elektrikli araç teknolojisi tüpraşı bitirecekti,çip krizi toaso fort otoyu bitirecekti gibi gibi...bunlar gelir geçer.birkaç ay sonra kimse hatırlamaz bile...
millet marketlere hücum etmiş ptesi güzzel açılış yapmasını beklerim ama savaş haberleri endeksi baskılıyor..öyle ceza olaylarına fazla takılmayın zırt pırt marketlere ceza yazacak değil devlet..zaten şu an marketlerden çok daha önemli sorunlar var..denetimler evet olabilir ama her seferinde ceza kesilecek diye bir şey yok..
Görüntülerden anladığım kadarıyla A101 stoklamis yağları... Ceza yeterli gelmemiş bes belli... Açgözlülükleri maalesef borsa yatırımcısını da etkiliyor...
Üç kuruş kar edecegiz diye halka hatta ülkeye yapılan bu kötülüğe sessiz kalacak değiliz...
Yazsınlar cezayı tekrardan stok yapıldiysa...
Bence hepsi stok yapıyor. Marka market haricindeki marketlerde de bugün baskınlarda stoklar yakalanmış.
Nedense bizim insanımız konu para olunca dünyanın en adi insanı olabiliyor.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Derhal bütün zincir marketler kapatılıp eski vefakar bakkal düzenine geçilmeli.
marketler beklediğim gibi haftaya iyi başladı şu savaş durumu da düzelirse artık yavaş yavaş 3 haneye doğru harekete geçmemiz lazım..
Muhabbet nick'li arkadaşın uyarısıyla, yanlış anlaşılmaları önlemek için yazıyı değiştirdim:
Dün dışardaydım. Arabaların bagajları, eller, kollar her yerleri dolu. Taşıyabildiği kadar yağı evlerine götürüp tekrar geri gelip yine alıyorlar. Sonra da markette yağ kalmayınca, stok yapıyorsunuz vatan hainisiniz diye marketteki çocuklara bağırıyorlar. Yani marketleri stokçulukla suçlayanlar, aslında kendileri de evlerinde ihtiyaçlarından fazla yağı alıp depolayarak, hem topluma büyük zarar veriyor hem de gerçek stokçuların amaçlarına farkında olmayarak hizmet ediyorlar. Halkın böyle durumlarda, toplumun diğer fertlerini de düşünerek sakin ve sağduyulu olmasını beklerdim.
Gördüğüm en alakasız yaklaşımlardan birisi maalesef. Hırsızın hiç mi suçu yok dedirtiyor[emoji57] Anlık bir gaflet ile yazmışsın, halka bakış açın bu değildir diye düşünüyorum sevgili forumdaşım...
Halk bu yağları satmak için mi alıyor? Tabi ki kullanmak için alıyor e o zaman halka nasıl stokçu diyebiliyoruz. Sanırım stokçular ile ilgili bakış açınız farklı. Topluca alarak kilerinde tutması suç değil bunu ticari gaye ile yapmıyorsa vatandaş.
Stokçuluk nedir ne değildir iyi anlamak lazım vatandaşı suçlamadan önce.
Arkadaşım;
Her ay 2lt yağ alan biri bu ay 20 lt yağı evine depoladıysa bunun adı stokçuluktur. Herkes bir anda evine yağ stoklarsa, tabii ki marketlerde yağ kalmayacak ve gerçekten ihtiyacı olan insan markete yağ almaya gittiğinde bulamayacaktır.
Apartmandaki komşum doblo doldurdu ya.. bildiğin dobloyu a101, bim, şok, migros, carrefour geze geze doldurdu adam.. İnsan hiç mi düşünmez belki başka insanların evinde bu akşam yemek yapacak yağ yoktur diye..
Dediğin doğru, evet halk bunu ticari amaçla yapmıyor ama yine de çok yanlış bir hareket ve topluma zarar veriyor. Katılırsın veya katılmazsın ama bana göre bu da bir nevi stolçuluk, veya stokçuluğa destek şeklinde bir davranış.
Bana göre kağıdın hakkı 110 - 130 aralığı. Ama savaş düzelse bile, Bim gibi hacimli kağıtların yükselmesi için yüklü yabancı alımları şart. Yabancıların ise Türk piyasasına bakışı iyi değil. Ekonomi politikaları, onların anlayışıyla uyuşmuyor. Bu nedenle uzun bir süre yabancı girişi olacağını sanmıyorum.
Benim tahminim bu yıl içinde yeni bir zirve yapamayacağı yönünde.
Evet her haberde koşarak stok yapmaya giden insanlar da normal değiller.
Pandemi de gece Luppo almak için markette sırada bekleyen insanlar da gördük.
Gerçek bir kriz olsa bilemiyorum ne olacak. Herhalde yağmaya başlar bu profiller
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Serbest piyasada bir mal, fiyatı üzerinden imkan varsa hepsini bir kişi tarafından satın alınabilir. Konut fiyatlarına kimse neden dur demiyor, gurbetçilerin hepsi Türkiye'den ev alıyor ama Türkiye'ye gelince bile kalmayıp otele gidiyor. Stokçuluk ne demek detaylıca açıklanmalı ve suç ise kapsamı detaylıca açıklanmalı. Galerici araba stoklamış oluyor mu mesela ya da market mal stoklamış olmuyor mu ?
Hikaye işte, adamlar günah keçişi bulmakta süperler. Pamuğun tıkanması yakın...
İki gündür benzerlerine oranla çok zayıf duruyor.
çok ürkek , şimdi çaktı çakıyorlar edasında... 2yıldır dayak yiyen tahta için normal sanırım.
Toplamaya başladı hah şöyle yola gel :D
dolar altı getiri getiri değildir. Endeks altı getiri kötü borsa performansıdır. yeşil yakması şu aralar sadece sidikli sidikli hareketler .
Gideyim diyor basıyorlar gideyim diyor basıyorlar, resmen ******lık var.
Bizim Menkul BİM Araştırma Raporu
113,57 TL hedef fiyat koymuşlar.
Düşsün alalım diyenler ile çıksın satalım diyenlerin bu kadar karşı karşıya geldiği bir tahta daha var mı, bilemedim. Kur korumalı ile paralel mi gidecek ne yapacak
Türkiyenin en kurumsal şirketinin değeri dolar karşısında miç oluyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum, özellikle 100 üzere hedef veren kurumlar ve sosyal medya pazarlamacılarını.
Teknikçilerinde temelcilerinde...
2yıldır tl olarak dar bantta, dolar olarak erimeye devam...
3 para kazanacak gömlekçilerin amk...
Kaç gündür zayıf zayıf hareketleri vardı, ilk fırsatta düşeceği belliydi. Pundunu buldu ve düştü.
Off offf. Ak artık yaa neyi bekliyorsun. Elektrikle çelik mi üretiyon. Nikelle vagon mu üretiyorsun mübarek
Gevşek gevşek hareketleri var. Neyse gelecek ay ramazan başlıyor, biraz yükselir bari.
Valla borsamız çöp olma yolunda emin adımlarla devam ediyor. Amerikada hükümeti düşebilecek borsa performansı, Türkiyede tın...
İyi gözükmüyoruz gençler...
Diğer taraf alınca öküz gibi veriyorlar aşağı.
Ortak satışı haberi geldi. Takasbanka kayıtlı 434,306,017 lot var. Şimdi 3.3 milyon lot daha gelecek. Biraz baskılar mı dersiniz?
https://i.postimg.cc/4y2PX0H8/2022-03-10-21-51-09.png