Böyle bir şey olmaz, viop kontratları uzlaşmada kapanır daha fiyatlar belli değil değişiyor hala işlem görüyor kontratlar.
Siz aracı kurumla konuşun sizin izniniz olmadan nasıl işlem yaparlar
Printable View
işbankası müşterisinin lehine ne yapmış ki ?
her neyse istemesem de bir aracı kurumdan daha hesap açtım.
ilk 3 ay 0 komisyon
ancak viop işlemini hala açamadılar.
viop işlemlerini açana kadar bu aracı kurumdan spot alacağım.
işbankasında da viop satışını yapacağım.
teminat tamamlama yok.
zaten bütün kontratlarımı mayıs vadeye taşımıştım.
sadece 1 kontrat bıraktım nisan vadeye
onu da ay sonunda işbankası otomatik olarak kapatacak mı bunu test etmek için bırakmıştım.
viop teminat hesabında diğer kontratları yapmak için oldukça kayda değer bir meblağ mevcut.
çünkü bugün oldukça isgyo viop satışı yaptım.
kredili hiç bir zaman oynamam.
yeni aracı kurumum (ata yatırım) viop uygulamasını açsın işbank a bye bye.
ali desideri diyor hay hay
ISGYO spot-mayıs farkı 50 kuruş, yarın daha da artabilir, ben daha azından bağladım maalesef.
Bu farktan faydalanmak icin vioptan satip spottan almamiz mi gerekiyor. Ilk kez viop islemi yapacagim inşallah [emoji846]
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
evet spottan alıp viop da vadeli satış yapıyorsunuz.
aradaki fark komisyon ıvır zıvır çıktıktan sonra cebinizde kar kalıyor.
tabi birde teminat durumu var.
ilk defa yapacaksanız ilk ay sadece deneme ve öğrenme amacıyla yapın.
tecrübe bir noktaya gelince yavaş yavaş pozisyonunuzu arttırmak en iyi strateji.
neticede fırsatlar tükenmez.
Bu isgyo yine saçmalamış bir günde %10 hareket yapmış.
yine yukarılara uçarak giderse teminat tamamlamaktan belimizi büker ..
Nisan vadeli arbitraj çok bereketli geçti. Her 100 TL için 243 TL lik arbitraj pozisyonu gerçekleştirildi :party:
Saat 10:27 itibari ve ortalama %32 beklenen getiri ile portföyün %90 ı Mayıs vadeli arrbitraj tamamlandı :bravo: 5 Mayıs'a da bir miktar para bırakıldı :halay: Bereketli olur inşallah.
Isgyo 'da %50 üzeri getiri yakalanabilir ama ben bulaşmadım. Ytd.
2 nisanda aldığımda paylaşmıştım aşağıya alıntılıyorum
Yani hisseleri 9,5 civarında almışım, şimdi 12,70 civarlarında dolayısıyla spotta iyi kar ettim ama bir anlamı yok çünkü ona yakın miktarda da viopta zarar ettim, toplamda 90 bin liralık hisse pozisyonu artı vioptan net 3300 lira gibi kar kaldı, 26 günde %3.7 gibi bir getiri yani. Baştaki hesaba uygun, sürpriz yok.
Sadece arada tavan tavan giderken teminat eklemem gerekti. Bu ay da aynısı olabilir.
viop 13.32 sattığımı
10 dk sonra
viop 13.02 aldım.
şimdi 30 kademe kar mı yazdı?
bugün oldukça yoğun geçti,
gün içinde ISGYO alım ortalama 12.54
viop satış marj ortalaması 56 kuruş.
33 gün için
yıllık beklenen faiz ortalaması %49.39
tecrübeli arkadaşlara şunu sormak isterim. anlık güzel fırsat yakaladığınızda hızlı hareket etmek gerekiyor belli ki. aynı anda al-satı nasıl yapıyorsunuz, kendiniz mi yoksa mt aracılığıyla mı?
beni zorlayan ve ortalamamı düşüren hatta tırnakları yediren sabah ki ilk işlemim oldu.
12.90 dan aldım.
alır almaz hızlı bir şekilde fiyat düştü.
viop satışı yapmadım.
düştükçe düştü.
stress yaptırdı bana
gün içinde bu gireni çıkarmak için oldukça uğraştım.
şayet ilk alım beni zora sokmasaydı.
marjım 56 kuruş yerine 62,25 olacaktı.
şimdi,
isgyo 2 hatta 3 gün taban yapsın.
Robot yazdım, viop ve spot işlemlerini aynı anda (aralarına 50 milisaniye fark koydum, bu sayede işlem atlamasının -time out- önüne geçmeyi amaçladım) yapıyor.
Manuel işlem yapmak maharet istiyor, özellikle aynı fiyattan poz kapatmak:-) yapabilenleri tebrik ederim.