Ulen Kuntiz +7 den -7 nedir.....
Printable View
Ulen Kuntiz +7 den -7 nedir.....
25 ekimde 18m. lot ICBC den Halk yatırıma virmanlanmış. bu arada 1 milyon lot mal ilk 5 altına dağıtılmış.
Hayırlara vesile inşallah.
ICBC deki mal Gediz Madenciliğe ait mallar olabilir gibi geldi bana.
Tweterda zaman zaman grupların yazdıklarını görüyorum. Böcek, haşarat tahtaya bulaşınca tahtacı da bar boylarını uzatıp yukarıdan gelene servis ediyor:)) Tokatlanan çok olduğuna eminim.
Bizi ilgilendiren kısmı şirketin işlerinin nasıl gittiği, yatırımlar vs. Bilanço gelsin çalışırız.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Selamlar Dostlar Cemal Abi ellerinden operim Uzun zamandir Eliotda yazmiyor.. )) Cok Uzun zamandir tasidigim 100k lot mali gayrimenkul yatirimlarim nedeni ile son 3 gunluk pazarlama doneminde verdim. Ancak Daginik hesaplarda 300 bin lot ile devam ediyorum ve uzun sure tasimaya devam edecegim. Bilancoyu bekliyorum. Arkasindan hazirladigim rapor ile burda paydaslara degerli bilgiler verecegim . Acsel 150 pddd 7 / Btcim 130 pddd 20 / Tmpol 101 pddd 5 / BAKAB 70 pddd 4 oldugu yerde gozumde en ucuz kagit 900 m pd/dd 3 ile GEDZA dir. Bilancodan sonra Burda sirketin kalem varliklarini ve ne kadar ucuz kaldigini yazacagim Slmlr.
Kaedesim naykin mi değişti bilmiyorum fakat benim gibi eskilerdensin eski naylin i bilsem çok iyi olacak gedza hk.nda iki bedelsiz aldik buradayız bir yerde gitmem Eliot dostumuza en son yazdığında biz yatırımcıyı bir yere gittiğim yok diye yazmıştı sanıyorum buralardadir ara ara bakar yazacak da zaman benim gibi bekliyordur guzel günler göreceğiz gedzada.ben pergomon almıştın 4 telden 5 defa temettusunu aldım
Bu gedzaninda bir aksilik olmazsa ekmeğini hep beraber yemeyi nasip eder tanrı.blanco bir gelsin yıl sonu bilancoda sanıyorum çok yukarılara olmali şu 9 aylik bir gelsin ve senin o güzel yorumlarını bir görelim.sagligin ve kazancin daim olsun.her şey çok güzel olacak.ytd.
Klasik bilanco hareketleri mi yoksa 20 altini bir daha gormeyecek miyiz bakalım???
Alınır mı hocam beklentileriniz nelerdir
Venus Z20 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Burdakilerin cogu eski yatırımcılar. 2 yil guldurdu 2.5 yildir süründüruyor. Otomotiv sektoru icin yanmaz levha yatirimi ve sosyal medyada bahsedilen cag atlatacak proje muhabbeti var. Temel oranlar bistteki çoğu sirketten uygun. ben fazla vakti kaldığını sanmiyorum. Ama log.grafik açıldığında asagilarda 14-15 bandi da bir yerde duruyor endeks bozarsa kimse oralara degmeyecek diyemez sanırım. usd bazli diplerde 0.50 usd civari bu da dikkate alınmalı. Ben açıkçası olumlu taraftayim bu bilanco iyi gelirse 20 tl altini gorecegimizi düşünmüyorum. Tahtaci ne zaman isterse gidecegiz simdilik trenin kalkmasini bekliyoruz. Cogu bilanco oncesi yukari yapip bilanco geldikten sonra saldı tam tersi olsun diye umutlarimiz sürüyor:) Gerisi size kalmış kimse prim yapacağının garantisini veremez. Gecmiste aylarca 5-6 Fklarda kaldığını da bilirim acikcasi ben 2025-26 ya kadar tutmayi düşünüyorum.
100 milyon kar hayırlı olsun.
Hayırlı olsun ilk bakışta güzel bilanço 3. ceyrek satışlar nerdeyse 6 aylik kadar gelmiş yarin bakariz faaliyet raporundan çıkar mı biseyler...
Evet yatirimci dostlar Bilancomuz geldi herkese hayirli ugurlu olsun. Herkes bardagin dolu tarafindan bakiyor sirketi bilenler taniyanlar olarak birazda bos/bilinmeyen tarafindan bakalim.
Sirketin son degerlemesi 2015/08. aya ait. o tarihten bu yana sirkette yeniden degerleme yok.O tarihten sonra alinan ve yapilan her yatirimda o gunku dolar kuru uzerinden tl ile yapilmis ve kayitlara gecmis. Geriye donuk biraz irdeleyecek olursak asagidaki sonuclarin sirketin guncel olarak yaklasik degerlerini vermekte ;
2015/08 DEGERLEME RAKAMLARI ;
2015 / 15 milyon makina degerleme - kdv haric
2015 / 4.3 milyon gediz plastik makina degerleme . kdv haric
2015 / Edremit Mesken 125000 tl
2015 / Gediz ambalaj 721 parsel ve binalar 4.2 milyon tl
2015 / Gediz Plastik 862 ada 7 parsel ve binalar 4.063 milyon tl 08/2015 degerleme tarihi dolar kuru 2.81 kurus
bunlar sadece 08/2015 yilinda var olan techizat ve tasinmazlar.Bu tarihten sonra alinan ges ve yeni alinan makineler haric.
2015/08 yili degerleme dolar bazinda = 10.2 milyon dolar.
139(2023/9 bilanco duran varliklar ) -28.9 MILyon eski degerleme = 110.1 milyon tl son bilancoda 08/2015 yilindan itibaren edinilmis duran varliklar degeri gorunen.
2015/08 Yilindan son bilancoya edinilen techizat ve tasinmazlar ;
130423/260k usd yeni makina = 260.000 USD
071122/600k usd yeni makina oluklu levha = 600.000 USD
kapali alana 900 m2 insaat / degerlemede yok
gediz plastik 21.930 milyon ges / maliyeti dolar bazli / dolar kuru 18.56 tl / = 1.181.000 USD
130721/2.9 milyona alinan 952 ve 953 nolu parsel / dolar kuru 8.60 tl / = 337.000 USD
260421/4.6 milyona alinan 894/1 parsel / gediz ilce emniyet mudurlugu karsisi / dolar kuru 8 tl = 575.000 USD
181217/3.1 milyon tl gediz insaatcilik petrol sanayinin paylarinin alinmasi = 3.85 dolar kuru = 805.000 USD
110416/yarim milyona alinan pp levha hatti / kayseri sumer plastikten alinan = 500.000 USD
2015/08 Yilindan son bilancoya edinilen techizat ve tasinmaz degeri dolar bazli = 4.260.000 USD
2023/09 BILANCO = 44.850 m nakit
2023/09 BILANCO KAR RAKAMI = 100.348.000 / 28.5 = 3.520.982 USD 9 AYLIK KARI
TOPLAM OLMASI GEREK DURAN VARLIK KALEMI = 10.200.000 USD + 4.260.000 USD = 14.460.000 USD ( BU PARA 2008 YAPISI BIR 80.000 TONLUK GEMI ILE AYNI BU GUN GEZAYI 0 DAN KURMAYA CALISSAK BU PARA 4/1 KALIR )
BU GUNKU GUNCEL DOLAR KURU ILE YUKARIDAKI HESABA GORE SADECE 412 MILYON TL SIRKETIN DURAN VARLIKLARININ OLMASI GEREKMEKTE.
2023/9 BILANCO OZKAYNAK 325.929.689 TL - 139.013.322 ( 2023/9 DURAN VARLIKLAR ) + 412 MILYON TL ( OLMASI GEREK DURAN VARLIK DEGERI )
= 598.916.367 MILYON TL OZKAYNAK OLMASI GEREKMEKTE.
969.511.680 / 598.916.367 = pd/dd 1.61 .
NOT; ENFLASYON FARKI HESABA KATILMAMISTIR KATILSA RAKAM DAHADA BUYUYEBILIR :cool:
DONEM SONU NAKIT 44.8 MILYONA DUSMUS 29.7 MILYON SABIT SERMAYE YATIRIMLARI , -10.4 MILYON KUR ZARARI -6.1 FINANSMAN FAALIYETLERINDEN KAYNAKLANAN NAKIT.
BUNA RAGMEN IYI GELEN BIR KAR RAKAMI.
SU AN 3.CEYREKTE SIRKET PIYASA DEGERININ 3/1 I KADAR CIRO YAPMIS DURUMDA SON CEYREK BOYLE GIDERSE 430 M CIRO OLACAK. YATIRIMLAR MEYVESINI VERMEYE BASLADI KALITELI BILANCOLAR GORMEYE DEVAM EDECEGIZ GIBI.
SLMLR YTD.
Teşekkürler bilgilendirme için faydalı hesaplamalar. Faaliyet raporundan gördüğüm pp levha uretim kapasitesi gecen ceyrege gore yuzde 50 nin uzerinde artmış. 350 bin euroluk metal kaplama makinesinin son kontrolleri yapiliyormus yeni bir pp hatti alimina karar vermişler. Yatirima devam ediyor gayet guzel. cag atlatacak proje hususu metal kaplama makinesiyle alakali olabilir acaba otomotiv sektörü icin mi yoksa yeni bir proje mi var merakla takip ediyorum bu hususu.
geçen yıl 60m. bu yıl 100m.
Bilanço eh işte,enflasyon kadar dahi çıkamamış.
Ben de oyle düşünüyorum.10-15 ml luk hat kuruyorsun şirkete kazanci ne kadar olur tartışılır. Ama ne yapacaklarini ogrenmeden yorum yapmakta hatali olur. Belki sektore giriş yapıp duruma gore 2. 3. makine siparisleriyle ilerleyen yıllarda çağ atlatabilir. Bence de abartilan bir durum şu an ama farkli bir ürün ve büyük bir pazarsa ve sirketin bu yönde büyüme planlari varsa sirket buna istinaden abartmış olabilir. Ben açıkçası piyasanın algısı olumluya donsun 15 -20 fklarla fiyatlansin ne yapmis bakmam. Sirketin seneye ceyreklik sermayesi kadar kar getirmesi muhtemel mutevazi bir beklenti olur. Otomotivle ilgili yatirim ve anlasma haberleri, yeni projeyle ilgili yatırım haberleri de Fk oranlarimizi ve piyasa algısını yukari cekecek. 2021 de yaptığımız hatayi yapmayarak zamanında terki diyar eylemek icin guzel firsatlar gelecek. Log grafik uzerinden mayista bir trend başladığını onumuzdeki sene 3.4. ceyrege kadar surmesini bekliyorum. Su an icin ust kanal 36 alt kanal 18 Seneye Ağustos 108-60 gosteriyor. Şu ortamda fazla gibi duruyor ama kanal cizgileri bozarsa yeni hesap yapariz.
Otomotiv yatirimi söylentilerinin kaynagi nedir? Su anki fiyatlari gercekten uygun, 2-3 bilanco sonrasi 5 fk altina gelecektir muhtemelen ancak ciroyu ve karliligi büyütecek ciddi yatirim varsa farkli bir senaryo olabilir. Cesitli yatirim haberleri var ancak boyutlari nedir bilemiyorum.
Soylenti degil otomotiv yatırımı var yanmaz ic levha uretimi sanırım. 2021 sonunda biter diye bizi kitlediler burda bazi çok bilmisler hala bekliyoruz. Faaliyet raporlari ve Kap haberlerinden bakabilirsiniz beyaz esya ve otomotiv yatirimi diye bahseder. Sirket 2022-2023 yilllarinda tamamlanacak demişti yanlis hatırlamıyorsam. O yuzden fazla vakti kaldigini sanmiyorum. Piyasa hala buyuk hisselerden yana cok degil 2025 te yildiz pazara cikar diye düşünüyorum.
12/2020 bilançosunun faaliyet raporunda yapılan açıklamaya göre otomotiv sektörüne yönelik beklenti oluşmuştu.
"518340 sayılı teşvike konu yatırımızda, 2021-2022 yıllarında bina inşaatı ve beyaz eşya sektörüne
yönelik yatırımın tamamlanması planlanmaktadır. 2022-2023 yıllarında ise otomotiv sektörüne yönelik
honeycomp (bal peteği) pp levha imalatı ve şekillendirmesi yatımının tamamlanması hedeflenmektedir.
2021 yılında mevcut çalışılan otomotiv, beyaz eşya, kırtasiye, demir-çelik, reklam, doğal taş ve diğer
sektörlerde faaliyetlerine devam ettiren, ilaç sektörüne yönelik ambalaj imalatı konusunda da özel bir çalışma
yapılmaya başlanmıştır. Yeni yatırımlarıyla beyaz eşya sektöründeki payını ciddi oranda artırmayı hedeflerken,
otomotiv sektörüne yönelik “alev almaz” ve ESD’ li ürün imalatıyla farklılık oluşturmaya çalışacaktır."
Alev almaz ve ESD(Elektrostatik boşalma) ürünlerinin imalatına yönelik niyet belirtilmiş, tarih verilmemiş.
Şirketin kârlılığının eskisi gibi kambiyo ve faiz yerine, FAVÖK kaynaklı olması F/K oranından daha önemli. Kârlılığının kalitesi yükselmiş anlamı çıkar.
Son bir iki haftada hareketleri fena degil hacim yapip bar boylarini uzatiyor silkeleme sureci diye düşünüyorum.
Gördügüm kadariyla otomotiv konusunda tamamlanan bisey yok ama incelemeye devam. Genel olarak satislarin ve karin USD bazli da büyüyor olmasi cok olumlu, büyüme olmasa dahi 5fk altina gelecektir ki beyaz esya nin durumuna bagli olarak daha iyi rakamlar da görebiliriz.
Nasıl görmek isterseniz o açıdan bakarsınız. 9 aylıkta geçen seneki toplam kar rakamını aşan şirket sayısı çok değil. Gedza bunu yapan az sayıdaki şirketten biri.
Şirketi eleştirdiğim tek nokta otomotiv yatırımının ne aşamada olduğu ile ilgili bilgi vermemesi. Biraz fazla uzadı o konu.
Otomotiv yatırımı 2024 e kaldı, diye düşünüyorum. İhtiyatlı yatırım politikası devam edecektir.
Sn. yarımada,
Teşvik belgesi doluş süresi 12.12.2023. Lakin, bunu uzatacaklardır. Zira, 39 milyonluk yatırımda sadece 5.784.000 tl lik harcama yapılmış 30.09.2023 itibariyle. Dolayısıyla, bu yatırım teşviği için uzatmaya başvurulacaktır.
Diğer yandan, yeni nesil buzdolabı arka duvarını üretecek metal kaplama makinesine ilişkin yatırım teşvik süresi 15.07.2023 de doldu ve uzatma yapılmadı. Teşvik kapama süresi 6 ay olduğuna göre, 15 Ocak 2024 e kadar makine ile ilgili bir haber gelmesini beklerim. Yine de, yeni yıla sarkmasını beklemiyorum.
Saygılar...
Bu bilginiz yanlış. Sadece bina maliyeti dediğiniz rakamdan yüksekti ve biteli çok oldu. İki adet de makine alımı yapıldı. Son bir makine alımı kalmıştı ama onunla ilgili haber gelmedi. En son Ağustos ayında fiyat araştırması yapıldığı söylenmişti.
Not: Bina ve inşaat maliyeti 10 milyon liraymış.
325 Milyon/11.3 Milyon dolar Ozkaynak / ( en son degerleme 2015 yilina ait olmasi gereken 600 milyon )
100 milyon/3.5 milyon dolar 3 ceyreklik kar ;)
Hikaye bu kadar.
Sabreden ekmegini yiyecektir.Senelerdir oldugu gibi tiyatroyu izlemeye devam.
Slmlr
Sn. yarımada,
Siizin dediğiniz gibi olmasını canı gönülden isterim. Lakin, bu tip konularda foruma yazarken arkasını doldururum. Detaylarını aşağıda veriyorum. Sizin özelinizde incelemek isteyen arkadaşlar bakabilir.
Otomotive yönelik parça üretimi yapacak makineye ilişkin yatırım teşvik belgesi : 518430
Yukarıda yazdığım rakamların teyidi için: 30.09.2023 Finansal raporlar dipnot sf.35. Lütfen bakınız.
Dolayısıyla yazdığım bilgilerde yanlışlık yok.
Saygılar...
Sayın Ahmt konuyu uzatmak niyetinde değilim ancak sizin verdiğiniz sayfada bile söz konusu teşvikle ilgili toplam harcama tutarının 24.2 milyon olduğu yazıyor. Sizin söylediğiniz rakam bu sene yapılan harcama.
Ben şirketle görüştüğümde zaten son bir makine alımı olacağını söylediler.
Sn. yarımada,
İstişare ede ede doğruları bulmaya çalışacağız. Haklısınız, sadece bu yıl için yapılan harcamayı dikkate almışım ben. Paylaşımlar için teşekkürler. Hepimiz nihayetinde aynı gemideyiz.
O zaman son tahlilde yatırımlar ile ilgili olarak aşağıdaki şekilde bir özet geçebiliriz sanırım:
- Yeni nesil buzdolabı üretimini yapacak metal kaplama makinesi üretimi tamamlandı, üretici firma tarafından son testler yapılıyor. Yıl sonuna kadar bir kap haberi düşebilir.
- Gediz Plastiğe 1.650 mm.lik yeni bir makine daha alınacak. (30.09.2023 faaliyet raporu)
- Otomotive üretim yapacak makine henüz alınmadı, teşvik süresi bitimi 12.12.2023. Bu konuda, süre uzatımı yapılacağını düşünüyorum ben hala.
- GES yatırımları ana ortaklık ve Gediz Plastik tarafında tamamlandı. Gediz Plastikte enerji ihtiyacının % 100 ü karşılanmış olsa da yeni yatırımlar ile bu oran bir miktar düşebilir önümüzdeki dönemde.
- Üretim bandları gelişimi;
* Gediz Ambalaj: 4 den 6 ya çıktı. (Yeni kurulacak metal kaplama makinesi hariç)
* Gediz Plastik: 2 den 4 e çıktı. ( Yeni alınacak 1.650 mm.lik makine ve otomotive alınacak makine hariç)
Saygılar...
Son gelen finansal raporlarda dikkat edeceğimiz en önemli hususlardan biri; tarihi çeyreklik net faaliyet karı gelmesi ve tarihi tonaj bazında zirve üretim ve satışlar.(hem ana ortaklık hem plastik tarafı)
Bu bize neyi sağlayacak? Geçmiş dönemlerdeki gibi karın, çoğunlukla finansal gelirle sağlanmadığı için ortaya kaliteli ve süreklilik arz eden çeyreklik karlar çıkacağını düşünüyorum. Hele ki yukarıda bahsettiğimiz 2 adet makine de üretime geçtiği zaman hikaye farklı bir yöne evrilecektir diye düşünüyorum.
Bol kazançlar ortaklar.
Saygılar...
Forum sessiz benim gibi eski yatirimcilar cali arkasindan izlemeye devam ediyor. Bu rasyo ve fiyatlarda istikrarli bir sekilde yonetilip ivmesi yukari olan baska bir sirket var ise soyleyin oraya gidelim. ))) Fonlar elindeki mali gunden gune arttiriyor. Oyun icinde oyuna devam.Lotun toplanmasi iyidir. Yeni bir oyuncuya zamani geldiginde toplu bir sekilde teslim edilir. Gayrimenkul islerim icin satmis oldugum 30.xxx lotu 21 uzerinde yerine koydum. 330.xxx ile devam ediyorum. Benim icin buralar dip seviyedir. Olurda altina sarkarsa diye 100.xxx lotluk bir yedek akce ayirdim. Al satla isim olmaz malin ustune yatar senelerce beklerim.Kemik yatirimcilarin olmasi ve sirketin de oyunun icinde olmasi ile muazzam hareketlerin olacagini varsayiyorum.Enflasyonist ortamda bu sermaye ile boyle lotu toplu bir sirketi heleki bu rasyolarla burda birakmazlar. Sirket benim gozumde 1.70 pd ile islem goruyor yeniden degerlemeler ile 598.916.367 MILYON TL OZKAYNAK OLMASI GEREKMEKTE. Lotu toplandi gunluk hacimler tatmin edici filmin sonuna kadar seyirci olmaya devam. Bu hissede zamaninda buyuk emegi olan Jackalav Serkan Abimizi 2. ceyrek bilancosunda yapmis oldugu 600.xxx lot civari alis ve yeni sahibine tavandan birakis tradesi harici kagitta pozisyon alip guzel bir yatirimciliga davet ediyorum ) Hissede dolasan lot ne kadar azalirsa lotlar bir okadar dahada degerlenir. Kendisi bunu benden daha iyi biliyor.Yeni yatirimcilarin bu seviylerden gelmesi ile ivmenin dahada hizlanacagi dusuncesindeyim . Herkese bol kazanclar Slmlr . YTD.
330.000 lot ne kadar eder hesaplayamadım[emoji23][emoji23]
Maşallah nazar değmesin
MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Piyasa değeri düşük kalan şirketlerden olan GEDZA, 2024'de yatırımcılarına kazandıracak potansiyel taşıyor.
"Bağlı ortaklığımız Gediz Plastik Petrol Turizm Taş.San.Tic.A.Ş'nin 05.12.2023 tarihinde T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na Yatırım Teşvik Belgesi süre uzatımına ilişkin yapmış olduğu başvuru talebi 06.12.2023 tarihinde olumlu sonuçlanmış olup,Teşvik Belgesinin geçerlilik süresi 22.06.2025 tarihine uzatılmıştır."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1223601
Endeks yükselirken çıkamayan kağıt , endeks düşerken at nalı inişe geçiyor. Bu düşüşün sebebi nedir? Fabrika mı yandı!!!!! -%6
Endeks cacık at izini it izine karistirarak at değişimi yapılıyor heralde, bu cendere ne kadar surer bilmem ama gedza bu oyunu bir yerde bozar:) Benim beklentim bir muddet 0.6-0.8 euro takılması. Toplamak için guzel firsat yaratiyorlar bence.