abi bura ereğli sayfası değil farkında mısın?
Printable View
Teşekkür ederim sn fedor, halledeyim.
bahçelinin osmaniyedeki KONAĞININ karşısında yıkılmış komşularının evi ADAM evini bile açmamış, tuvaletini kullandırmamış.. Ah benim vatandaşım ah... bi de çıkıp konuşuyor.
Geçen gün yaşadığım semt olan küçükyalıdan video paylaşıp, insanların artık yaşadıkları yerin sağlamlığını kontrol ettirmesi gerektiğini, devleti beklemelerinin mantıksız olacağını söylemiştim.
Bazı arkadaşlar karşı çıkmıştı.
Buyrun, konu gündem olmuş. 10bin liralık tabut. Eğer haber doğruysa insanlar hayatlarının önemini ve tehlikede olduklarını ve devleti beklemenin mantıksız olduğunu anlıyorlar galiba. İnşallah öyledir.
https://www.mynet.com/goruntuler-ist...t-110107097110
Senin söylediğinle paylaştığın haber içeriği aynı şeyi söylemiyor bence.
Haberde kadın bina çürük olduğu halde çıkamadığını söylüyor. Devleti bekleyip beklememekle ne alakası var. Evi çürük olanların %90 ı çürük olduğunu biliyor zaten, mesele maddi imkansızlıktan çözüm bunlunamaması.
Bu konuyu devleti beklemeden! kişilerin bireysel olarak çözmesi mümkün değil. Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Prof Övgün Ahmet Ercan, YouTube dan halk tv geri alınarak izlenmeli neler anlatıyor, izmirden x z y yerlerinden bedava ev verseler almam diyor.
İşi dönüp dolaşıp 1950 lere getirdi! 1950 de demokrat parti ile yani şimdiki akpnin ağa babası vasıtası ile amerikalılar bize, köy enstitülerini kapattırıp imamhatipleri açtırdılar, köylerden kente göç ettirdiler vs vs anlattı…
Şu İNÖNÜ ahh şu İNÖNÜ yattığı yerde ters dönesice İNÖNÜ! ALLAH sana ömür de verdi, 30 yıl sonra geçsen demokrasi ye sana kim ne diyebilecektide ülkeyi abd ye teslim eden o günün akp sine ülkeyi verdin, uçak fabrikaların kapandı, eğitim değişti, göç, tarım vs vs…
İyi şeyler de yaptı ama yapamadıkları ile ülkenin kaderini değiştirdi, ikincisi de DENİZ BAYKAL!
Bu ikisine hele ki baykala öbür dünyada bunları rahat bırakmayacağım!
Prof hala enkazda 100-150 bin insan var diyor!
77 yaşındaki kadın enkazdan çıktı, canlı kimse yok denilen yerden dün bir kişi kurtarıldı. Ah ah… 100 bin kişi enkaz altında, millet karanlıklarda şu an ne düşünüyor biz ne düşünüyoruz ALLAH’ım affetsin. ( hayata dönme mücadelemiz trajik bir taplo ortaya seriyor)
ALLAH affetsin diyorum da benim zerre kadar suçum varsa bu Xdoğanla, Yahçelinin yatacak yeri yok!
Allah hep şöyle dua ederim, İstanbul seçimlerinde de bu şekilde dua ettim. Bunların yaptıkları her hinlik her hile her katakulli bunların ayaklarına dolansın. Ama tabii ki, keşke bu depremde her şeyi çok güzel ve doğru yapsalardı da on binlerce can yaşıyor olsaydı!
🥲
Bir enkazın altında binadakilerin hepsi kalmışsa, o enkazların bir sahibi de olmuyor bir kurtarma da yürütülmüyor sanırım!
Ne vahim bir durum!!!
Her şeye muhalif olmak gerçekten ilginç bir durum.
Sürekli altını çize çize, tekrar tekrar aynı şeyi yazmama rağmen, insanlar yine aklındaki takıntısına göre anlıyor.
Beş parası olmayana, aç olana..vs lafım yok.
Tekrar yazıyorum ve altını yine çiziyorum. m2 hesabı yapan veya yeni eve geçeceğine rağmen cebinden üç kuruş çıkmasını istemeyen kişiler artık hayatlarını düşünmeli, devleti beklememeli..... Ne yani 100 binlerce çürük evde oturan "ev sahiplerinin" hiç biri ev bulamıyor mu, hiç birinin parası yok mu. Ne bu ya. Nasıl bir mantık. O kadar ev aynı anda yıkılıp hepsine ev bulmak zaten imkansız. En azından imkanı olanlar ne kadar hızlı kentsel dönüşüme geçişe başlarsa, sorun ileride o kadar kısa sürede ve toplumdaki acısı o kadar az olur...
İlgili haber linkinin ilk paragrafı da şu;
Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından uzman isimlerden beklenen İstanbul depremine yönelik uyarılar arttı. Vatandaşlar da binalarının güvenli olup olmadığını öğrenmek için harekete geçti.
Yani bunu sallamışlar mı...???
Her neyse....
Kaan sinirlenme, haklısın! Öyle aynen öyle…
Küçükyalı' da iki arka sokağımızda yan yana 4 katlı iki bina var. Bir bina tamamen ev sahibi, diğer binanın yarısı kiracıydı.
4 yıldır, evet 4 yıldır müteahhitle anlaşamıyorlar. Müteahhit kişi arkadaşım ve inşaat mühendisi.
4 yıl az değil takdir edersiniz ki. Zamanla kiracı olan binadaki kiracılar çıktı, ev sahipleri de çıkmak zorunda kaldı. Binalardan biri komple boş. Müteahhit, iki binayı birleştirip çok güzel bir proje tasarladı. Ev sahipleri m2 kaybı yaşamayacak ve üstelik binaya ait 1 daire de ilave verilecek. O daire kiraya verilip binanın masraflarını da karşılamış olacak.
Yok abi kabul etmiyorlar. Binaya ait 2 daire istiyorlar.
Aşağıdaki resimleri bugün aldım arkadaşımdan. Pes dedirtiyor.... Cehaletin sonu yok. Burada bile bazı arkadaşlar hala anlamamakta diretiyor.
https://i.hizliresim.com/q4oprr3.jpeg
https://i.hizliresim.com/rg657yy.jpeg
https://i.hizliresim.com/6mcmhls.jpeg
Çok iyi anlaşma aslında, 1 daire vermese bile para almadan küçültmeden aynını yapıyorsa…
Bu arada Madonna da bağışları Ahbap’a yapın demiş…
Muhterem şahıs bugün ""haberi"" vermiş!!!!
Vefat eden vatandaşın yakınlarına 100bin TL yardım!!!!
Ağzımı bozmadan yazmaya çalışıyorum, imar affı ile insanların kafasını karıştırdın, oy için devreye soktun, bir de üstüne para aldın. Bir taşla üç kuş vuracaktın ama şimdi onların hakkını nasıl ödeyeceksin!!!! Üstüne bir de benden aldığın vergiyi kullanacaksın....
Af çıkarırken amaçlardan biri, kaçak binalar sistemde kayıtsız olduğu için kentsel dönüşüme girememesiydi. Affederek kentsel dönüşüme girmelerinin yolunu açmayı amaçladın ama oldu mu? Tuttu mu? Mutlu musun? Oy için değdi mi?
Hatay komple suriyelilere kaldı. Onu ne yapacaksın???
Kaan Bey,
Sizi iktidar yanlısı olarak görsek te rakamlarda manipülasyon yapmayan bir forum üyesi olarak tanıyoruz. İmar affı ile neredeyse milyonlarca kaçak yapı affedildi. İlaveten deprem bölgesindeki yüzbinlerce binanın 5-6 günde incelenip değerlendirildiğini nasıl düşünürsünüz anlamak mümkün değil. Yanlış hatırlamıyorsam mühendislik eğitimi almıştınız. Basit matematik bile bunun mümkün olmadığını kanıtlar. Şartlar ağır, yol yok iz yok, kar soğuk vb. ama neredeyse milyon bina 5-6 günde incelenmiş. 10.000 kişi çalışsa inceleyemez. Daha ileri gideyim, SAR radarı takılı bir SİHA uçursanız bölgede ancak 5-6 gün bölgenin resmini çeker belki çekemez.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: "Yıkılması gereken binalar var. Kepçe götürüyorum, imar affından yararlandığı için yıkamıyorum."
Sizin gibi düşünmemek, bu işi insanların keyfine bırakmamak gerektiğini söylemek herşeye muhalif olmak demekmi?
Malum tarafın meşhur sloganını söyleyince işin içinden çıkılıyor öylemi.
Kendin söylüyorsun insanların m2 hesabı yapıp canını düşünmediğini. Bu insanlarmı birden bire bilinçlenip çürük binalarını deiştirecek?
Devlet kural koyup, uygulanmasını denetleyen sistemdir. Her koyun kendi bacağından asılsın, devlete hükümete bırakmayın demekle olmuyor.
O zaman ne gerek var devlete?
50 kere söyledim, imar barışı cinayettir. Bunudamı reis değilde çürük kadrosu yaptı?
Devlet düzelteceğine daha beter batırırken hala, yerine gelen uzaydanmı gelecekde değiştirrcek dersen, siyasetin ağababası olur.
O bahsettiğin kişiler uyanacaksa, devletten talep etme konusunda uyansın.
Ozaman bunlar yapamadı gider, gelen yapamazsa o da gider çözüm budur.
Böyle gelmiş böyle gider deyince sonumuz bu oluyor.
Zaten ekonomik zorluklar içindeki halk nasıl olacakda kendi tedbirini alacak?
Elde büyük fırsat vardı. Devlet arazilerini ranta peşkeş çekip boş arazı kullandıracaklarına, m2 hesabınıyapmayı engelleyecek şekilde kolaylaştırıcı kanunlar, gerekirse finansal avantajlar teşvikler sağlayıp mahalleleri dönüştürmeleri gerekirdi. Aksine para uğruna durumu içinden daha da çıkılmaz hale getirdiler, ama bunların hiç suçu yok öylemi.
Mimar, mühendis, müeahhit, şantiye şefi suçlu, bunlara ruhsat verenlerin, bunları düzenleyen kanunların hiç suçu yok öylemi, oh ne güzel memleket be.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
. "Ne yani 100 binlerce çürük evde oturan "ev sahiplerinin" hiç biri ev bulamıyor mu, hiç birinin parası yok mu. Ne bu ya."
Sen nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama büyük çoğunluğunun YOK,
Nasıl bir mantık. O kadar ev aynı anda yıkılıp hepsine ev bulmak zaten imkansız."
o kadar ev aynı anda yıkıldı, hemde içinde insanlar varken
"En azından imkanı olanlar ne kadar hızlı kentsel dönüşüme geçişe başlarsa, sorun ileride o kadar kısa sürede ve toplumdaki acısı o kadar az olur..."
Bundan farklı birşey söylemiyorum, en baştan beri olması gereken buydu, ama boş arazileri değil eski yapı stoğunu eritecek projeler desteklenmeliydi.
Aramızdaki fark senin sorumlulara sorumluluk yüklememen.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çürük evleri yıkacaklarına yasallaştırdılar. O zamanlar bu aftan faydalanan herkes göbek atıyordu. Oh be dövlete bir gol de biz attık diye. Aynı evler depremde yıkılınca şimdi mikiyi kim dikti. :/ Sen diktin kardeşim sen. Helal sana. Yine hayata golünü attın.
ytd
anlattım işte burda sürecin içinde olduk, afedersiniz bir pislik müteahhite denk geldik, çok zor işler, yanında devlet yok, evin yıkılır diye yaptırmaya çırpınıyorsun, kimse arkanda değil...para tutan bir çok eksikle bitirdi inşaatı, jeneratörü falan yapmadı mesela... kanun yk adamı dava edemiyorsun, firmayı kapattı başkasını açtı... içime sinmeyen çok şey oldu, ama betonunda demirinde bir sorun gormedik, sağlam olduğunu düsünüyorum yüzde yüz güvenmesem de..
bizden sonra etrafımızda 10 bina daha yapıldı, bize jenaroturu takmadı kaçtı ufak hesaplar yaptı ama o 10 binadan en az 5 ini de kaybetti, hiç referans olmadık adi herife... tüm komşu apartmanlar başka müteahhitler buldu. bizden 1 çaldı 1000 kaybetti. ALLAH belasını versin.
zaten 20 kişi ile bir anda ortak oluyrosun her kafadan bir ses cıkıyor insanlar cok yapıcı değil, bu kadar kararsız tutarsız insanlar nasıl 2-3 partide karar kılıp verip oy kullanabiliyor o da ayrı bir mesele... (başka şansları da yok tabii)
vatandaşın bu müteahhitler ile baş edebilme şansı yok, zaten elin mahkum, adam ver mahkemeye umrumda değil diyor, biliyor bir halt olmayacağını...
Devleti yönetenler bilim adamlarını dinlemeyi reddediyor ama siz dinleyin. Belki kendi başınıza bir çözüm üretebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=WiqyzQLcI8k
mzffr Bey,
Muhalefet yanlısı olduğunuzu bildiğim için ve sizi yazdıklarım konusunda ikna edebilmek için sizin desteklediğiniz kişilerden reel haber arıyordum. Bugün önüme düştü.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ve ekremin açıklamaları aşağıda.
Kurumların araştırmasına göre İstanbul' daki binaların 818 bin adeti 2000 yılı öncesi yapılmış.
Ekremin açıklaması ise İstanbul' daki yıkılma tehlikesi olan bina sayısı 90 bin. 818 bin ile 90 bin oranının yorumunu size bırakıyorum.
Ekremin şu satırlarda anlattığı ile benim yazdıklarım arasında ne gibi bir fark var? Ben, insanlar da bir şeyler yapmalı derken iktidar yanlısı oluyorum da, o bunu söyleyince ne oluyor?
"Bu acil bir meseledir, akşamı sabahı bile yok. Bu sistemin İstanbul için elzem olduğunu defalarca niteledik. Sadece kurul boyutu da yok. İnsanlarımız... Ben öyle binalar biliyorum ki bina çürük. Çok yakınlarım var, taşınmış oradan, binayı boşaltması 3 yıl sürdü. Bina çürükse orayı boşaltmak zorunda" dedi.
O da benim gibi acil demiş. O da benim gibi çürük bina boşaltmanın yıllar sürdüğünü söylemiş, yanlış demiş. Onun da tanıdıkları var. O da sadece sistemle olmaz bu iş demiş. Özetle "bence" o da insanların da harekete geçmesi gerektiğini düşünüyor.
Sizin gruptan da bir paylaşım yapmış oldum. Daha ötesi yok. Bu son mesajım olsun.
https://www.haberturk.com/istanbul-d...565857-ekonomi
https://www.ekonomim.com/gundem/imam...-haberi-682981
İnsanlar harekete geçmiyor.
İnsanlar harekete geçmediği için gündelik yaşantımıza geri dönelim.
Kahramanmaraş'ta İstanbul'un fragmanını izledik.
Yarın kötüsü geldiğinde arkamızdan "yapacak bir şey yoktu çünkü insanlar harekete geçmedi" derler.
Benim de bu konudaki son mesajım olsun.
Selametle
Şu İnceyi seçseydik, belki yine binlerce kişi yaşayabilirdi, adam beni seçin dolar 10 lira olacak dedi, dolar 18 oldu, bu ülkenin en büyük sorunu deprem dedi, beni seçin ölmeyin dedi, öldük!
böyle bir günde böyle bir piyasa gerçekten çok şaşırtıcı... tebrikler..
Şimdi bu kadar para toplanıyor demi, ne yapılacak hemen emir verdi başlayın diye, aynı yere, aynı bölgeye, yıkılacak yeni binalar için tekrar milyarları mı gömeceğiz? Profesör diyor ki, yaw bi dur, bir dur...
Ölen ölür kalan sağlar bizimdir. Dadaloğlu - Türk Halk Ozanı.
Unutmak insanın acımasız mı yoksa güçlü yanı mı?
Deprem bölgesine giden yardımların ivme kaybettiği ve yardıma ihtiyaç olduğu haberleri geliyor.
hepsiburada uygulaması üzerinden alışveriş yapar gibi güvenli bağış yapabiliyoruz.
Mesela Hepsiburada uygulamasında arama kutusuna AHBAP yazmak yeterli.:)