Tefasta fon sayfasının altına dogru, USD ile karsılastırmaları var.
Printable View
En kötüsü de 3 kuruş paramızı ne yapsak da enflasyona karşı korusak diye böyle kara kara düşünmek zorunda kalmak.
Rpd +1,2
yay +1,79
fub +0,91
mac +3,22
yas +1,67
rık +0,63
Zp6 ve Zp9 çok yüksek riskli fonlar. Bütün parayı Golden Global Bank ta GGI de katılım hesabı olarak yaptırıyorlar. Bu bankayı bilmiyorum. Yorumum yok.
PAL DAS OJB GPL ONS ZP6 vb likit serbest fonlar bunlar dolar bazında yıllık %4 - %5 arası getiri veriyorlar. Yani bir numarası yok. Parayı kısa süre park etmek için düşünülebilir ama getirileri ABD nin 1 yıllık FED faizi olan net %5.5 un bile gerisinde.
En güzeli CDS lere göre Eurobond alış satış, veya YP DİBS alış satış duruma göre.
HSA ve TGA fonlarının 16.07.2021 tarihinden başlayan grafiklerini tek ekranda gösterebilicek birisi var mı ? kandırıldım çizebilir misin?
hsa ve tga onaltı temmuz ikibinyirmibirden başlayan karşılaştırmalı grafikleri tek ekranda... başlangıç tarihi önemli !!! 16.07.2021 olmalı
Müthiş bir korelasyon var, aynı fon yöneticisi yönetse bu kadar olmaz : )
https://www.yatirimdirekt.com/fon/fon_karsilastirma
https://img001.prntscr.com/file/img0..._q3NkBhfVQ.png
Eurobond ve YP DİBS ile ilgili yazılarınızı okuyorum, aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler.
Ancak dediğinizi yapmak o kadar kolay değil gibi. Yp Dips almak için yaklaşık en az 2 yıl vadeyi göze almak gerekiyor.
Eurobond un ise gelirini vergi dairesine beyan etmek gerekiyor bu da meşakkatli bir iş ve kolay değil. Hele bir de beyan gereken başka gelirleriniz varsa vergi katlanıyor.
doviz le alınan serbest fonlar ,cds imiz dustugu için bu getiriyi verdiler , mayıstan sonraki dusuş bunlara bu getiriyi verdirdi ,aksi de doviz bazında ciddi zarar yazıyorlar , deneyimle sabittir..
Bu RIK bir harika dostum
Rpd -0,1
fub +0,31
mac +0,06
rık +0,04
heyrat reyiz şimdiye israil ve amerikaya meydan okuyup(birşey yapabileceğinden değil, yandaşları konsolide etmek için) türk lirasını ve borsasını cehenneme çevirmiş olması lazımdı..friendly insanlar değişmez ama akıllanabilir diyebilirsiniz de...türk halkı için aklın yolu bu mu ki?..iktidarda kalmak istiyorsan halkı aç bırak önemli değil yeter ki tehditler hakaretler yağdır kabadayılık yap ki büyüklüğünü görsünler felsefesi geçerli değilmi bu topraklarda: ) bu yüzden iktidarı kaybederse ben bu adamın mezarını ziyaret eder bi fatiha okurum arkadaş.
Rpd -0,63
yay -0,02
mac -1,01
yas -0,69
rık -0,29
Gece 12'den sonra bu adreste portföyünüzdeki fonların bazılarının güncel fiyatlarını görebilirsiniz: https://eyatirimci.mkk.com.tr/portfolio-balance
Selamlar;
Şu önümüzdeki süreçte petrol ve değerli metal+emtia fonları nasıl tepki verecek bakalım
Keşke biizm çakralarımıza göre hareket etselerdi Üstadım :)
Kefen parası niyetine bir miktar altın ve emtia fonlarından duruyor kenarda,
Uzunca süredir emtiada hareket yoktu, şu son savaştan önceleri bir miktar kıpırdanıyordu ama ilerleyen zamanda nasıl cevap verdiğini yaşayıp göreceğiz sanırım.
Syg.
Merhaba arkadaşlar RIK bist fonu değil ama sanki BİST ile korelasyon yapıyor dünkü düşüşünün nedenini anlayamadım
Anladım teşekkürler
Siz dolar bazında getirileri hesaplayarak mı söylüyorsunuz yoksa genel olarak fikrinizi mi beyan ediyorsunuz.
Hesapta yanlışım yoksa maalesef sizin dediğiniz gibi görünmüyor.
Pal, Zp6 ve Das fonlarından yılını dolduran sadece Pal var, diğerleri henüz doldurmamış.
Pal ın yıllık getirisi % 54,53. Doların ise % 49,24. Stopajı düştüğünüzde Pal deki net getiri % 49,03 oluyor.
Yani dolar getirisinden % 0,21 daha az.
Diğer 2 fon yılını doldurmadığından 6 aylık getirilerine bakarsak;
Zp6 6 aylık getirisi % 49,32. Dolar % 43,65. Stopajı düştüğünüzde Zp6 deki net getiri % 44,42 oluyor.
Yani dolar getirisinden % 0,77 daha fazla.
Das 6 aylık getirisi % 46,44. Dolar % 43,65. Stopajı düştüğünüzde Das daki net getiri % 41,84 oluyor.
Yani dolar getirisinden % 1,81 daha az.
Hesaplama bugün ki değerlere göredir. Doların kendi getirisi de vadesizde faiz olmadan duran dolar getirisi.
Bu hesaplamada benim bir yanlışım varsa lütfen bildirin. Eğer yanlış yoksa o zaman dolar bazında %4-5 arasında getirileri doğru olmuyor.
Bu fonları dolar ile alındığındaki getirilere bakıp değerlendirmeli ,TL ile degil