Arkadaşlar ve özellikle sn.tovbekar 3.ceyrek beklentiniz nedir acaba. Anket ve şirketle ilgilenenlerin beklentisi 3 - 3.2 Mia arasında. Sizlerin beklentilerini merak ettim. Biraz olsun tarım kısmı katkı yapar mı mesela. İyi akşamlar dilerim.
Printable View
Arkadaşlar ve özellikle sn.tovbekar 3.ceyrek beklentiniz nedir acaba. Anket ve şirketle ilgilenenlerin beklentisi 3 - 3.2 Mia arasında. Sizlerin beklentilerini merak ettim. Biraz olsun tarım kısmı katkı yapar mı mesela. İyi akşamlar dilerim.
Domates den katkıyı bu çeyrekte alamayiz sanirim..son ceyrek te ve ozellikle 2024 de etkiler bilancoyu domatesler..
Domates i kucumseyenler var ozellikle x deki analizci muptezeller..
Domates yazin 15 tl civari kilosu ama kışın ve sonbaharda 50 tl lerde..
Domatesi 3 ay ucuz yersin kalan 8-9 ay kaymagini 50 tl den biz yiyecez..
Ozellikle rusya domates için çıldırıyor..
Domates ihracati Alarko ile beraber şaha kalkacaktir..
Enerji ye girdiğinde de çok kucumsemislerdi Alarko yu,şimdi ayni kucumseme Tarim icin yapiliyor x deki analizci tiplerden..
sn paracelsus,
kendi adıma uzun vadeci olduktan sonra tahminden daha ziyade sonuçlara odaklanıp yanlış giden bir şey var mı diye düşünmeye başladım.faaliyet raporlarını okuyup diğer bilgilerimle karşılaştırmak benim için yeterli...
Geçen yıl müthiş para kazandılar ve analistlerin tümü bunun sürdürülemez olacağını iddia ederek prim vermediler. benim söylediğim bir şey vardı. enflasyonun gidişatı nedeniyle buna yakın bir kar çıkarırlar diye yazmıştım tabii ki beni takip eden olmadığı için ( haklarını yemeyelim bazı arkadaşlar en olumsuz zamanlarda 200 milyon dolar kar edecek şirket 200 milyon dolara fiyatlandırılmaz dediğim için satmadıklarını ifade edip teşekkür etmişlerdi) piyasa kaale almıyor... hesabım şu idi 50 lere düştüğünde yazmıştım...
hisse başı 27 lira geçen yılın karı,hisse başı 25 lira 2023 yılı karı hisseyi alanlara beleş varlıklar veriliyor demiştim... aynı şeyleri şimdi de yazabilirim... hisse başı
55 lira bu 2 yıllık kar...
10 lira BAKAD hakları ( yıllık 50 milyon dolar gelir isterseniz indirgeyin nakit akımlarıyla vs)
30 lira RİVA hakları ( en kötüsünden 500 milyon dolar hesapladım yanlış mı acaba)
30 lira diğer arazilerden gelecek haklar ( Antalya 2500 dönüm Sarıyer, Orhanlı, Tuzla vs arsalar sadece Tuzla 30 milyon dolara yakın)
ALGYO% 50
TURİZM
CENAL%50
MERAM % 50
KARAKUZ,GÖNEN HES ve GESler
ALSİM
ALCAR % 40
TARIM araziler
TURİZM marka
bütüm bunları alt alta koyun ve toplayın... su içinde edeceği fiyatı bulursunuz ve acaba bunlarda problem var mı diye bakmaya başlarsınız...
120 lira fiyat üzerinde boş bırakılanlar hediye ediliyor... kaldı ki bir kaç yıl içinde hisse başı 2 dolar kar ve 1 dolar temettü mümkün...
bu çerçeve içinde zaten yüksek gelecek bir kar var ise neden tahminle uğraşayım... benim tek sıkıntım şimdilerde ALARK alamıyor olmam. geçtiğimiz yıllarda memur maaşımla bazı aylarda 2000 lota kadar çıkmışım alışlarda. çoğu ayda en az 500 lot ALARK almışım ( bir nedenle maillerime bakmak zorunda kalmıştım aylık ekstreleri gördüğümde şok oldum). alamadığım için üzülüyorum tamam servetim eriyor gibi görünüyor doğrudur Rabbim sattırmasın mecbur kalırsak satarız ama bu varlıkları neden ucuza satayım ki. piyasa fiyatlamamış doğrudur piyasa fiyatlamıyor ise uzun vadeci almaya bakar. bu fiyatlar devam ederse yılbaşından sonra emekli ikramiyemden bana kalanla komple ALARK alabilirim...
YTD
Bilgilendirme için çok teşekkürler
Haftalık yuzde 2.5 artan endekse, yüzde 4 düşerek verilen tepki. BIST 30 kağıdının performansi. Çok yazık. Herkese iyi hafta sonları.
Domates diye sınırlandırmamk lazım , konjektür ne gerekiyorsa o yapılacaktır. Meyva bölümüde olacaktır
Sırada gıda zinciri kurmak , gübre - tohum - kurutma - işleme
ayrıca
bu milyon metre kare araziler zaman içinde yeniden işletme değeri ile değerlendirmeye sokulursa sonuç ne olur ?
bu konuda fikirler nedir ?
Enflasyon düzeltmesinin kim ve hangi şirketlere faydası olacak ?
https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...e-hayir/712911
https://www.ekonomim.com/ekonomi/enf...-haberi-712929
Şirketimize enflasyon düzeltmesinin nasıl etkileri olacak ?
Yorum yapabilecek arkadaşları dinlemek isterdim . . .
İkinci verdiğiniz linkte şöyle bir ayrıntı var:
- Enflasyon düzeltmesi kimler için olumlu sonuç doğurur?
a) Duran varlıkları ve stok kalemleri güçlü olan işletmeler,
b) Öz kaynakları güçlü olan ve daha az yabancı kaynak kullanan işletmeler
- Enflasyon düzeltmesi kimler için olumsuz sonuç doğurur?
i) Öz sermayesinin üzerinde yabancı kaynak kullanan işletmeler
ii) Duran varlıkları az, stokları düşük olan işletmeler
iii) Yabancı kaynak kullanan ve gayri faal durumda olup tasfiye girmemiş işletmeler
Sanıyorum biz a ve b şıklarına daha yakınız.
Değerli ALARKO yatırımcı abilerim, ablalarım hepinize selamlar, platforma yeni katıldım.22 yaşımda Uzun vade portföyümü oluşturma kararı verdim ve araştırmalarımı yaptım, buradaki herkesin çok değerli bir şirkete ortak olduğunu düşünüyorum, yakında bende en uygun durakta aranıza katılacağım inşallah.
27.10.2023
Alıntı:
Bağlı Ortaklığımız Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim
Şirketi tarafından; Genseed Tohum Islah ve Üretim Anonim Şirketi’nin toplam
sermayesinin %80’ine denk gelen 80.000,00 TL nominal değerli 80.000 adet
hissenin belirlenen kapanış şartlarının yerine getirilmesi koşuluyla
3.720.241,05 USD karşılığı Türk Lirası bedelle satın alınmasını öngören hisse
devir sözleşmesinin 13.09.2023 tarihinde imzalandığı, hisse devir sözleşmesi
uyarınca, hisse devir bedelinin kapanış tarihinde birtakım düzeltmelere tabi
tutulacağı ve nihai devir bedelinin kesinleştiğinde duyurulacağı daha önceden
kamuoyuna duyurulmuştu.
Taraflar arasında gerçekleştirilen müzakereler ve yapılan
düzeltmeler neticesinde nihai devir bedelinin 4.277.725,00 USD karşılığı Türk Lirası olarak
belirlenmesine, avans olarak ödenmiş olan 1.000.000,00 USD (bir milyon Amerikan
Doları) karşılığı Türk Lirası bedelin nihai devir bedelinden mahsup edilmesine
karar verilmiştir. Bu doğrultuda, Genseed Tohum Islah ve Üretim Anonim Şirketi’nin
toplam sermayesinin %80’ine denk gelen 80.000,00 TL nominal değerli 80.000 adet
hisse 27.10.2023 tarihi itibarıyla Bağlı Ortaklığımız Alarko Tarım Sanayi ve
Ticaret Anonim Şirketi tarafından devralınmıştır.
Kamuoyuna
duyurulur.
Alarko bilançosu yılbaşından 30 eylule kadar ne kadar kâr getirebilir?
Var mı inceleyenlerimiz?
Aracı kurum tahminlerine ulaşabilen arkadaşlar, aracı kurumlar ne tahminler yapıyor? Konsensüs nedir ?:notr:
Bu şirketin sıkıntısi sorunu nedir. Neden bu kadar negatif ayrisiyor günlerdir. Gerçekten sabır zorluyor. Bu kadar kap, bu kadar beklenti, geldiğimiz yere bakin. Hem enflasyon karşısında eriyoruz, hem hisse acımasızca düşüyor. Yazıklar olsun.
Ya bana sorarsanız bunun Şirketin işlerine bir etkisi yok.
Ama piyasa / tahtacı / vs. adına ne derseniz deyin bunu kullanıyor bence..
Adamlar Türk vatandaşı, İsrail değil. Yahudi, Arap, Türk, Kürt, Ermeni, Gürcü, Laz vs. Türk vatandaşı olan herhangi bir kimsenin sırf etnik kimliği nedeniyle damgalanması, ona karşı olumsuz söylem veya eylemde bulunulması ırkçılıktır ve bölücülüktür. Umarım kimse, herhangi bir vatandaşımıza karşı bu yaklaşımı benimsemiyordur.
Yazdığım çok açıkken neden başka yere çekildiğini anlamadım?
Sahiplerinin Yahudi olmasının piyasa tarafından kullanıldığını söyledim.
Benim için önemi olsa bu şirkete yatırım yapmazdım zaten.
Soru soruyorsunuz, cevap veriyoruz kibar bir şekilde. Gereksiz suçlamaların alemi yok.
Hissenin tam da bu donem de taban yemesi tesasuf degil,fazla naif olmaya gerek yok tam olarak yahudi olayi sebebiyle taban yedirdiler hisseye
Sizi suçlamadım. Yazdığınız durumun olmadığını umduğumu yazdım. temennimi dile getirdim.
Ülke vatandaşlarının etnik veya dini kimliği, onlar için eksi puan olarak kullanılabiliyorsa, bu durum, bölünmenin ve bölücülüğün çok tehlikeli boyutlara ulaştığını gösterir.
Herhangi bir vatandaşımız, dini veya etnik kimliği nedeniyle zan altında tutulmamalı, parmakla gösterilmemeli, ayrımcılığa tabi olmamalıdır.
Bazı vatandaşlarımızın etnik veya dini kimliği borsaya bile konu olabiliyorsa, çok tehlikeli bir durumdayız.
Tehlikesi mi kaldi ulke bitmis okeye dönuyor bambaska bir vatandas profili yaratiyorlar iste bilincli olarak
Bizim piyasa yerlinin eline geçtiğinde maalesef her türlü ahlaksızlık oluyor. Şunu kabul edelim ülkenin insan kalitesi eğitim sisteminin tamamen batırılmasıyla son 20 yılda olumsuz anlamda çok ciddi bir değişim geçirdi Artık o eski naif bilge insanlar kalmadı gibi bir şey. Maalesef üzülerek söylüyorum bu ahlaksız zihniyet yapısının tezahürü Alarko'yu etnik kimlik mevzusunu kullanarak epey süre süründürebilir. Böyle bir saçmalık zaten bizim gibi zihniyet yapısı sanayisinden çok çok daha az gelişmiş ülkelerde olur. Bu realiteye göre hareket edip beklenti yönetimini de buna göre ayarlamak uzun vadeli yatırım yapanlar için psikolojik kolaylık sağlar gibime geliyor.
Ha taban, ha -%6, -%7.
Ya hu, xu100 bile -%7 düştü. Hatırı sayılır sayıda hisse taban yedi...
Taban yemeyenlerin çoğu -%6-7-8'leri gördü.
Yazdıklarınızı okuyan, sadece ALARK'ın taban yediğini sanır...
Ayrıca, tanımadığınız insanlara "Sen" diye hitap etmek, "Hakaret etmek" sizi yükseltmez.
Neyse...
herkes enerji sektörünü konuşurken Piyasa değeleri holdingleri sollarken , geleceğin stratejik sektörü olan TARIM - Ve teknolojilerini niye kimse konuşmuyor bence bu çok garip. Tarım sektöründe belki son 10 yılların en büyük yatırımı yapılıyor :)
Başarılı olup olmayacağı görülmek isteniyor sanırım. Çünkü, ALARK'tan beklenmeyecek agresif atılım ve değişiklikler bunlar. Eskiden,, ince eleyip sık dokuyan bir grup olarak bilinirdi.
Ben hala öyle olduklarını ve başarılı olacaklarını düşünüyorum. Bu grup, sağlam araştırma/analiz yapmadan ve başarı ihtimali düşük yatırım yapmaz bence ama her durumda, yeni alanlara/sektörlere yatırım yapmak risklidir. Bu yatırımların, geri dönüş başlamadan fiyatlanması biraz zor gibi.
Ben daha çok bunu uzun vadeli düşünüyorum. Başka hisse sattığımda, karlarıyla buna biraz ekleme yapıyorum. Ne kadar uzun sürünürse, benim için o kadar iyi.
olur mu hiç? muhtemelen yatırım yaparak toprak ve sera alarak yurtdışına para kaçırıyordur :) :) :) ... bu şirket bednam bir şirket... üç kuruş değeri var iken 2 milyar dolarlık yatırımın ( % 50 kısmı için 1 milyar dolar) altına girdiklerinde battı balık deniyordu. odun kömür deniyordu...hatta çağdaş patates soğan bile demiş miydi aslında geleceği de görmüş :) ...
şirket özvarlıkları bitti derken ne görelim meğer şirket kar etmeye başlamış. son yılda da öyle bir kar etmiş ki bu defa analist abilerim ablalarım bu kar bir defalık kar bir daha edemez teranesi savruldu...,
eee hala kar ediyor bize ne canım fiyatlandı zaten. iyi de abiciğim fiyatlanmaması için ne demiştiniz :)...
şimdi tarım yatırımı yapılıyor... ne güzel değil mi değil işte. ne malum karın oluşacağı... tamam analist ablacığım abiciğim adamlar 650 milyon dolar yatırım yapacaklar sizce kaç analist çalıştırmışlardır... yok ne malum kar edeceği. her yatıurım olumlu sonuçlanamayabilir... zaten bazı çağdaşlar var hem de cinsel tercihini ortaya koyan bir mahlukat. sürekli bağırıyor. zaten kendisinde hisse de yokmuş... gerçi x medya pek de takip edilmiyor galiba ( 300 tane satınalma haberi, 500 tane spam bir de yukarıdaki olumsuz tayfa ve şürekası, okusanız da mümkün değil bir şeyi bulmak...
bence ALARK Türkiyede ve Kazakistanda tarım yatırımlarını yapacaklar... hisse başı sadece tarımdan 1 dolar kar getirecekler bu defa da iklim nedeniyle yükseltmeyecekler...ne yapalım biz de azar azar almaya devam ederiz hele bir yılbaşında aynı fiyatlar deva etsin bakarız...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir...
Tamamen aynı fikirdeyim 3 sene toplamak üzere geldim .
Son cümleleriniz benim alım tarzımı betimlemiş.
BU fiyatlar yıl başında devam etsin ...
ne yapalım biz de azar azar almaya devam ederiz ...
Ne kadar uzun sürünürse, benim için o kadar iyi.
Tarım sera gıda enerji ve herhangi bir şirket değil holding ve Alark
Yani bir sektöre yatırım yapan bir şirket değil stratejik sektörlere yatırım yapan
bir holding . 2022 de yaptığı çıkışı geri verirse bedava satılıyor ve harika bir
yatırım satatn düşünsün derim. Öz varlık karlılığı fiyatlaması yatırımlar ihracat
oranı vs vs bu yüzden Toplamaya devam herkese selam .
Nasıl bu kadar berbat ayrışır anlaşılmaz. Enjsa bu süreçte arttı bile. Bizdeki kayıp yüzde 15. İnanılır gibi değil.
Muhtemelen beklentinin çok altında bir bilanço fiyatlaniyor. Başka bir aciklamasi yok. Rezil ettiler resmen yatırımcıyı.
Inanilmaz fiyatlardayiz..
Alım firsati mi bilmem ama ben yarin Thyao bilançosu aciklaninca, kademeli thy satip kademeli alarko alirim..
En son hangi gün yeşil yakmıştı hatırlayan var mı :)
En son hangi gün yeşil hatirlamiyorum..
Tam tersi olacağı gunlerde olacak,hiç kirmizi yakmayacagimiz..
Ben bugün ana mallara ek, tekrar alima basladim 102.50 den kademeli, thyao satarak..
Ing alımları görürseniz benimdir..
Tovbekar abim den de bi siftah bekliyorum..söyle 1000 lot kadar..
Açılış yapsın toprak ağası olarak