Beklenti ötesi kötü geldi, yarın Çelik donları giymek lazım ):
Printable View
Beklenti ötesi kötü geldi, yarın Çelik donları giymek lazım ):
Net parasal pozisyon kazançları kayıpları kaleminde iş kopmuş. Enflasyon muhasebe standartlarında acaba bu kalem mi başat rol oynayacak artık? Keşke bilen biri olsa ve bize anlatsa…
Hayirli olsun :o)
Esas faaliyette 6.6 milyar zarar yazmış, favök %46 azalmış. Millet tabi özkaynak artışı olmuş diye mükemmel bilanço diyorlar ama bence fenasi. Enflasyon muhasebesi yaramamış buna. Tek olumlu yanı özkaynak artışı ile rasyolarının düşmüş olması
enflasyon muhasebesi nedeniyle pazarlama giderleri coşmuş. Ayrıntısına bakınca enf muhasbesi öncesi bilançoyla en önemli fark amortisman giderlerinde oluşuyor. Sebebini bilemiyorum, niye bu kadar artmış vs. Favök marjı normalde %6'larda olacakken %2 bile olmamış bu yüzden ve efk zarar gelmiş.
Hayırlısı olsun. Kısa vade için dinlenme süreci başlayabilir. uzun vade için problem yok.
Yatırımcı sunumunu okudum, iyi hazırlanmış ama 2024 ciro ve net kar beklentisi biraz muğlak bırakılmış.
Özgür başkan şöyle güzel ve sarih bir açıklama yaparsa hele bir de güzel bir temettü haberi gelirse hem iyi niyetten hem de akıbetten emin olunur.
Bence bilançoda geçiş dönemi olması kaynaklı efk bir çekince gibi gözükse de en geç 3. çeyrekte taşlar yerine oturur ama bu kadar zaman beklemektense sayın tort bir açıklama yapsa yeter.
Hayırlısı olsun diyelim, ömrümüz kadar yaşayıp göreceğiz.
Yıl sonu bilançosunu incelemeye çalıştım. İyi seyirler.
https://www.youtube.com/watch?v=1I8AQ8TCbYs
bilanço ile ilgili yatırımcı sunumunda hem eski muhasebe standartına hemde yeni muhasebe standartına göre bilanço var...
incelemenizi öneririm....
yatırım harcamalarını esas faalyet karından düşüyorlarmı bilmiyorum ama bu kalemdeki zarar ondan oluyor sanırım.
onun dışında her şey çok iyi. özkaynakların yükselmesi çok iyi oldu
elektrik yatırımlarının devreye girmesi ile birlikte maliyetlerde düşecek kar marjıda artacaktır.
2022 de enflasyona göre uyarlamışlar. Amortismanlar yeniden değerleme sonucu artmış tabi öz kaynaklarda patlama yapmış yeniden değerleme ile. Sürekli büyüyen yatırım harcaması yapan bir firma net parasal pozisyon tam ne bilmiyorum. En azından ertelenmiş vergi geliri diye bir kalemden kar etmedi .. Bakalım kurumlar ne hedef fiyat verecekler
2209116AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Deniz Yatırım, MGROS-Migros için hedef fiyatını 593.5 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu
Migros geçen sene hisse başı net 2,3463TL temettü vermişti. Bu sene Enflasyon muhasebesine göre düzeltilmiş gelir tablosunda, 2022 ve 2023 için, Net parasal pozisyon kazançları hariç tutulduğunda ciddi bir zarar olduğu görülüyor. Zaten esas faaliyet zararı da 2022 için 5milyar zarar gözükmekte. Geçen yıl, 2022 bütçesinden hangi parayı temettü olarak dağıtmışlar bu durumda?
Citi, MGROS-Migros için hedef fiyatını 550 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1260060
250 mağaza için kaç para harcaması gerekiyor?
Eldeki mağaza sayısı kaç tane....(Yaklaşık 3390)(kendi mülkü olanlar....depo + et kesim hane vs... artılar!!!! unutma)
Hayırlı işler bol kazançlar....
Asla yatırım tavsiyesi değildir....
Saygılar....
raporda enflasyona göre 2024 ciro artış oranı yüksek tek haneli reel büyüme, enflasyonsuz muhasebede %70 olarak gözüküyor. arada bu kadar uçurum var mı? ben mi yanlış anlıyorum. enflasyon muhasebesinde beklenti 200 milyara denk gelirken enflasyonsuz muhasebede 245 milyar civarına denk geliyor 2024 beklenti cirosu. enflasyon muhasebesindeki öngörü rakamı indirgenmiş desek zaten onu hesap edip de öngörüde bulunuyorlar.
ayrıca favök marjından net kâr marjını öngörebilen var mı? mevcut 1.8 ilk oran iyileşecek diyor. tamam da net kâr marjı ne olacak?
ben mi kaçırıyorum bir şeyleri?
yine 250 mağaza açılışı oldukça düşük. anlaşılan bu sene son yıllardaki büyümeyi sağlamlaştıracak adımlar atılacak, agresif büyüme çok tercih edilmeyecek.
ayrıca temettü kararı ve miktarı bence seyri önemli ölçüde etkileyecek. insaflı bir temettü, tatlı tatlı yukarı hareketi destekler ama paylaşmıyorum kazancımı derse işler değişebilir.
Halk Yatırım, MGROS-Migros için hedef fiyatını 604,6 TL'den 686,5 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu
yatırım firmaları genellikle olumlu görüyor bilançoyu. bende öyle görüyorum
Ciro büyümesi gerçekten takdire şayan, ancak yeni açılan mağazaların kârlılığa gerçek katkı yapması 1 seneyi geçebiliyor. Bu bilanço 1 sene sonrasını düşünenler için çok çok iyi, ancak kısa vadecileri biraz oyalayabilir.
6.21 net temettü 29 mayısta ödenecek.
SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
kolada yaptıklarının aynısını yaptılar, ayıp ettiler. net kârın %50sini dağıtmayacaklarını tahmin ediyordum ama bir 8-10 civarı beklerdim. ne diyelim, Allah bereket versin. koyunun olmadığı yerde keçiye çelebi diyeceğiz mecburen.
27 Mayıs'ta verecekler bir de. parayı da işletirler o güne kadar. peh peh peh.
neyse, bizim yolumuz uzun, biz bu yolun yolcusuyuz ama ayıp ettiler.
eski sisteme göre 250 milyar tl civarı olması gerekiyor projeksiyona göre. ama biraz daha fazla olur çünkü ihtiyatlı hesaplar yapılıyor genelde sene başında.
yenisi tam nasıl hesaplanıyor bilmiyorum. 180 milyar tl üzerinden hesaplar isek 300 milyarı geçiyor...
50 liralık düzeltme tahtacıya yetmedi sanırım.
Zararına satışlar [emoji3]
https://twitter.com/ZAMajans/status/...AUZZEU2rQ&s=19
CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bence tahtanın bu kadar hırpalanmasının sebebi, düşük temettü. E, tek akıllı patron ve şirket profesyonelleri değil. Faiz vs. İşin hikâye kısmı. Umarım yaptıkları hatadan dönüp ilave temettü açıklarlar. Dalga geçer gibi 20 sent temettü mü verilir?
https://i.hizliresim.com/bixqopv.jpg
Enflasyon muhasebesi furyasında ,sisli tablodan iyi faydalanıyorlar...bilen bilmeyen herkes konuşuyor....
ben sadece buradaki uzun yolcu arkadaşlara ışık olması açısından,
2023/09 sonu verilebilecek bedelsiz ile 2023/12 bedelsiz potansiyeline bakın ...o kadar...
Tabi kısa vade şirket fiyatı baya bir yere geldi...fiyat yukarı olur aşağı olur onu bilemem..
2024 yılı BEDELSİZ furyası olur...iyi mi olur kötü mü olur ...göreceğiz...
Rakibimiz faiz ...
Asla yatırım tavsiyesi değildir....
değerli hazirun,
özellikle ikste kimi hesaplar şirketin katarlılara satılacağını/satılabileceğini söylüyor, bunlar kıyı köşe tarzı hesaplar.
ama fikir jimnastiği yapmak ve gerçekten böyle bir durum olursa hazırlıklı olmak adına konuyu tartışalım mı?
böylesi bir durumda sizce satış fiyatı ne olur? tahtaya etkisi ne olur? satış sonrası hisseyi elde tutmak mantıklı olur mu?
Çünkü en az 600-650 arasında olması gerekirdi bimle kıyaslandığında.
son zamanlarda tanık olduğum durum şu, tahta fiyatı blok satış fiyatlarına göre oldukça yukarıda kalıyor. bu yüzden temkinli olmaya çalışıyorum.
bana sorsan bir şirketin ederi toplam varlıkları ve gelecekteki olası finansal kazançlarıyla harman edilir ama hayallerle gerçekler ayrı ayrı yaşar aboriste.
bana sorsalar 2.000 lira fiyat çekerim hisse başına, kim verir ki o parayı?
meselâ bana versinler hisse başı 2.000 lira, anında hisselerimi satarım katara. :cool:
Katarlılar alır mı parayı bastırırsa alır tabi ama ben X de baktım birkaç hesap yazmış takipçisi az olan birkaç hesap geçen yıl falanda yazmışlar. Alırlarsa tabi yüksekten satabilir ama ben sanmıyorum. Dedikodu gibi geldi.
Ayrıca temettü düşük kaldı bedelsiz falan mı planlanıyor yaparlar mı bilmiyorum ama bu düzeltme işi de biraz artık uzadı gibi. 320-330 kardan 509 e geldi biraz daha İnsel yani kazancın çoğunu vermiş olacak bu enflasyonda üstelik. Ben biraz artırdım 500 altında da vermem aldığımı.
2209116AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi