Tahta hareketlerini fazla da şey yapmamak lazım.
Dualarım sizinle 🌈
Printable View
Zirveye gidiyor yavaşça yavaşça, haftalıkta 127-128 üstü kapatırsa önümüzdeki hafta ivmelenebilir.
Şimdi negatif yazıyormuş gibi olmasın ama BofA aldı herkes yine ona yukardan verdi.BofA haftaya pazartesi en geç Salı bu malı satacak.Bugün satanlarda tahtadan çekilip momentumu bıçak gibi kesince bu sefer oluşan aşağı momentum ile BofA verip tahtayı tekrar çıkmaya başladığı yere indirecek.Yani haftalardır olan şey bu zaten.Burada illa birileri varsa bunların tek amacı robotu sövüşlemek.Yaptıkları sadece bu.BofA robotu bu hıyarları terse yatırmak istiyorsa bir bu kadar daha alıp 1 lira üstteki zirveyi kırdırırsa bu sıçanların hepsi yana yakıla panikle mallarını yukardan yerine koyar.Oluşacak momentumlada hisse tl bazlı zirvesini kırmış olur ve hareket kuvvetle muhtemel yeni gelecek alıcılarla devam eder.Ahanda aklıda verdik ama bu BofA robotunun algoritmasını kodlayan süzmeler bir kaç tık peşinde koşan çakallar oldukları için tamda böyle kritik zaman ve fiyatlarda parayı hamuduyla görürecek stratejiye robotu çevirecek borsa bilgisine sahip değiller kuvvetle muhtemel.Halbuki şu dediğimi robota kodlasalar ard arda yumruk atıp sersemlettikleri rakiplerini bu son yumrukla nakavt edecekler,ama dedim ya kafaları borsaya değil tık tık hırsızlığına çalıştığı için rakipleri sersemletip öldürücü vuruşu yapmadan tık ları nakte çevirmeye çalışıp tahtaları *** ediyorlar.Bu robota umut bağlayıp heveslenmeyin kardeşlerim.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e0b07de879.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İyi ama sn eva ben bunun hep böyle olduğunu defalarca yazdığım için burada negatif yazan üye etiketi yedim.Siz benim önceki yazılarımı okumamışsınız üzüldüm :( Bu yazdıklarımı herkes görüyor ve zaten tahtanın sürekli patinaj çekmesinin bir sebebide bu.Ben sizin tahtanın kalıcı olarak önünün nasıl açılacağının cevabını merak ettiğinizi düşünüyordum,yoksa bu yazdıklarımın yatırımcılar nezdinde bi önemi yok ki,şifresini çözemediğim konu İzer da vinci lodrik in ne yapmaya çalıştığı.O müneccimliğe henüz ulaşamadım,duanızı beklediğim husus budur.Selam ile :)
Sn. Serkalgo,
Bu konu için duaya gerek yok ki; İzer da vinci lodrik de diğer tüm yatırımcılar gibi para kazanmaya oynuyor ve göstere göstere satınalımlarına devam ediyor.
Vadelerin farklı olması, sizin gibi bazı arkadaşların negatif değerlendirmelerde bulunmasına sebep oluyor olabilir. Sonuçta bebek 9 ayda doğacak, fazla da heyecana gerek yok gibi geliyor bana.
Güzel bir hafta sonu diliyorum.
Onu de bombos otoban 167 hf verenler de az destek atmasi lazim
Yeni sezon başlıyor olabilir.
+124,70 üzerine attı
+teknik olarak haftalık flama üstünde kapanış,flama çubuğu 16x civarını gösteriyor
+Yeni kanala geçti Kanal 125-170 aralığı
+patron 4 milyon lot civarı topladı,ortalama maliyeti 105 civarı sanırım
https://i.hizliresim.com/ms5lu8l.png
125 ustu kapanis,ath ye yakin uzun suredir bezdirdigi tahtaya ufak bi heyecan getirdi gibi,teknikle cok isim olmaz ama 140-150 araligina dogru bi hamleyi bekliyorum,bedelsizin vakti de yaklasiyor ufaktan
Bedelsiz için sanırım daha çok zaman var. Gerçi SPK neye göre onaylama işlemlerini sürdürüyor bilmiyorum ama kuşlu sitede @kapgeldiii isimli arkadaşın aşağıdaki tabloya göre bizden önce baya şirket var.
https://i.hizliresim.com/7r0w8fd.png
128.10 geçerse ivmelenebilir, tepe aşıldığında teknik ne diyorsa artık.
İyi bir hafta olması dileğiyle.
Ath yapinca istaha geldik bakalm devamini nereye goturecek
Bugün en azından eski tepenin üstü kapatsa da olur, tepe aşımı onaylanır.:)
--ok yaydan çıktı formasyonu mu?
son günlerde hissede olanları değerlendirdiğimizde, yatırımcıların tüm kararları kendileri alması gerektiğini, eğer bu yetiye sahip değiller ise mutlaka konuya hakim profesyonellerden hizmet almaları gerektiğini görüyoruz.
burada yazılan, çizilen her şeyi okuyun ama lütfen günün sonunda elde ettiğiniz bilgileri damıtıp kendi kararınızı kendiniz verin. yoksa elinizdeki malı alıverirler.
internet aleminde her türlü görüşten insan bulunuyor, bu görüşleri çok yoğun bir şekilde ve süslü paketlere sararak sizlere (bizlere) sunuyorlar. ama günün sonunda para, tekniği, temeli, onu bunu, her şeyi çizebiliyor. süslü paketlere, gösterişli kelimelere gereğinden fazla prim vermeyin.
Ben 35 senedir Kanada'dayim.
TSX icin lisanslara sahibim ama SPK'ya ait lisanlara sahip degilim.
Yatirim tavsiyesi olmayacak sekilde elden gelen katkiyi yapmaya calisiyorum.
Konuya hakim profesyonellerden hizmet almalari gerektigi cok dogru cunku verilen emek cok fazla.
Kac gundur cektirdigi izdiraba tepki seansiydi artik 130 ustu kalicilik kovalayacaz
yeni bandımız 125--150 bandı gibi...
--2. çeyrek 1. çeyreğe göre; dowaksadan düşecek pay artabilir ve vergi gideri düşebilir,...bundan dolayı net kar daha iyi gelebilir, ama brüt kar, favök daha düşük gelebilir...
--130 un altına vermediler...bandı buraya mı çeksem...??
Daha kapanışa çok var, o zamana kadar 130 altına gelmezse çizgiyi çekersiniz ve yeni band 130-135 olur belki.
Sektör paydaşları yılın ikinci yarısında tekstil sektöründe ciddi toparlanma bekliyor.Ak yatırım raporundada yılın ikinci yarısında işlerin ivmeleneceğini ifade ediyor.Şirket faaliyet raporunda işlerin ilk çeyrek gayet iyi geçtiğini ifade etmişti.Aksa ürettiği teknik tekstil ürünlerinin ağırlık kazanmasıyla sektörün döngüselliğinden kendisini ayırıp döngüsellikten kurtulan bir yapıya evrilmenin bariz işaretlerini bilançoda vermişti.Bu döngüsellikten kurtulmak şirket için bence şu an piyasanın gelen bilançolarla farkına varıp idrak edeceği çok çok kıymetli bir gelişme.Aksa yatırımcıları şayet bir odak arıyorsa bu kıymetli duruma odaklanmalı.Bunun hisse fiyatında bugüne kadar oluşan tüm anomalilere son verecek bir gelişme olacağını fark etmeli.Ama burada bunun farkına varan sadece sn tigi’nin olduğunu gördüm.Yazısı gerilerde kalmış okunmalı bence.Bizim millet balık hafıza olduğu için böyle şeyleri okusada kıymetini idrak edemediğinden unutup gidiyor.
--bir ben kaldım formasyonu mu?...acaba?
Şirketin döngüsellikten kurtulmaya başlamasının başlıca sebepleri
-Katmadeğerli teknik tekstil ürünlerine ağırlık vermesi ve bu alanda yatırımların devreye girmeye başlaması
-Ürün ve üretim gamında katmadeğeri yüksek ileri malzemelerin devreye girmeye başlaması
-Elyafın küresel piyasalarda pamuk vs gibi klasik tekstil hammaddelerine göre fiyat dalgalanmalarının fazla olmadan yüksek değerde seyretmesi
-Dünyada giyim trendlerinin sağlam spor outdoor ürünlerine kaymaya başlaması
Aşağıda ki yazıda teknik tekstilin dünya ticaretinde sürekli artan payı ve rakamsal trendleri ele alınmış
https://www.ekonomim.com/ekonomi/tek...-haberi-733848
140 yamacına geldi, belki de 135-140 bandına oturacak, bedelsiz onayına kadar ivmelenmeye devam edecek gibi.
Ardindan baktirdi satana,bu haftaki negatif endekste kaybini telafi etti bi nebze
137 den 134000
137,9 dan 180000 satılmış kim aldı topluca acaba?
Bu şekilde bedelsiz açıklansın % 20-30 arası daha koyar. % 1100 iyi rakam.
Tamam bedelsiz yapınca pek bişi değiştirmiyor ama bizim yatırımcı bu işi sever..
Bedelsiz açıklandığı tarihten ve bölünme tarihi arasında ki tarih uzarsa yine prim yapar diye tahmin ediyorum.
Tek handikapı spk nın sana % 1100 çok demesi rakamı düşürmesi.
Diyelim ki, yatirimci binlerce belki on binlerce dolar bozdu ve AKSA aldi.
Sirket, hesabini kitabini yapti ve mevcut konjonkture ve ongorulerine gore boyle bir aciklamayi KAP'a gonderdi.
SPK kim olarak bu orani dusurecek ?
SPK'nin gorevi piyasanin duzenli isleyisini saglamak, eger varsa usulsuzlukleri duzeltmek.
Onun ne haddine bu orani dusursun.
Eger dusururse yatirimcinin cok buyuk kaybina sebep olur, bunu da buyuk yatirimci mahkemelere goturur.
Ben sahsen boyle bir ihtimal oldugunu sanmiyorum.
geçmişte örnekleri çok.
Şahsen spk nın çok da adil bir kurum olduğunu düşünmüyorum.
Hatta geçmişte kurum başkanlarıyla alakalı bedelsiz/bedelli için rüşvet dedikoduları bile çıkmıştı. Başvuruları belli bir sıraya göre almadıkları için her türlü alavere dalavere dönüyor. Geçmişte 1-2 ay içinde sonuçlanan başvurular olduğu gibi yılı geçen sonuçlanmayan başvurularda oluyor maalesef bu konuda hiç şeffaf değiller.
Allah bilir evrak eksik bugün git yarın gel, ötekine hemen hallederiz abi mevzuu böylede saçma işler.
Bu işi takvimi bağlamaları şart, her şey şeffaf olmalı. Başvuru yapan süre verilmeli eksik falan tamamlamadıysa bu süre içinde red edilmeli.
Yoksa kişisel menfaatler öne çıkıyor maalesef. Hep kafada soru işaretleri...
Hatırladığım kadarıyla yine aksanın bir önceki bölünmesi olması lazım.
Bu konuda sizinle hem fikirim.
Ancak ben AKSA ozelinde, aciklanmis olan Bedelsiz Orani'ni dusurebilirler ihtimali icin yazdim.
Sirketlerin yapacagi her turlu aciklama kurallara baglanmistir.
Eger bu kurallara uygun evrakta bir eksik varsa, bunu ister, ancak Bedelsiz aciklama yapildigi gun ister.
Aradan bu kadar sure gectikten sonra, siz o donemde su su evraki koymamissiniz diyemez.
Bedelsiz karari aciklandigi gun ku hisse fiyati ile bugun gelinen fiyat cok farkli, bu kadar fiyat farkini odeyen tum yatirimcilari cok kotu etkiler bu durum.
Ben buna ihtimal vermiyorum.
umarım dediğiniz gibi olur sorunsuz bir şekilde bu iş biter.
sıkıntılı bir süreç gübre de ki olay, ortada.
Doğru hatırlıyorsunuz. SPK 10 Ocak 2020 tarihli kararında başvurulan 370 milyon sermayeye ulaşma talebinin 323,75 milyonuna onay vermişti,bu seferki artış miktarı oran olarakta rakam olarakta o gün tamamına onay verilmeyen miktardan yüksek.Umarım bu seferde böyle bir şey yapmaz.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4a1705ed2e.jpg
.