Bu ne yapiyor
Printable View
Sayın kentufun yazısını görünce burayı okumaya başladım.
Yaprak sütün kuruluşundan itibaren yaşadıklarını dolaylı olarak biliyorum.
Bu sayfaları okumaya başladıkça pınar et, pınarsu, pınarsüt v.s birçok firma olduğunu gördüm.
Markette pınar süt, yoğurt , tereyağı gibi malzemeleri görüyorum. Hiç yaprak süt, yaprak tereyağı v.s görmedim
Pınar sütü süt üreticilerinden ne kadar topluyor, ne kadarını kendi üretiyor bilmiyorum.
Yeğenim izmir pınar tesislernde depo kayıtlarını tutuyor, Bir ara sorayım bakayım ne kadar bilgiye ulaşabilecek.
500 milyon lira tutarlı, İslami Finans İlke ve Esaslar dayalı, Varlık ve Haklarından oluşan portföyden elde edilecek gelire dayalı olarak
Kira Sertifikası
İhraç izni almış.!
KAP
Politik ve siyasilerin, yargı düzleminde hesaplaşması devam ediyor. Piyasalar zarar görüyor. Elbette varsa bir hukuka aykırı işlemler sorgulanmalı soruşturulmalıdır.
Şimdiye kadar iktidar tarafının salvolarını gördük, muhalefet cephesinden de Bülent Arınc'ın bir takım iddialarını yargıya taşıyacakları beklendiği hakkında iddialar dilleniyor.
Sonuç olarak piyasa ve hisselerde etkileniyor ama inekler süt üretmeye ve insanlar da peynir, tereyağı tüketiyor,
hayat devam ediyor. !
Oturdugum yer ust tabaka bir yer. Crfrda dahi pinar urunu dogru duzgun yok sadece labne var birde cikolata sosu patlar icin. . Protein sutu yok , normal sut yok. Yogurt yok.
A101 bin sok da zaten yok dogru duzgun urunu.
Bukdr ciro nasil yapiyor cok enteresan . 45 m usd ihracat var . Gerisi nasil oluyor tuhaf.
Kesinlikle magazalsmasi lazim . Hangi markete girsem icim sutten baska sut gormuyorum . Heryerde var . Yogurdu her markette var . Ayrani heryerde var .
Ben hayatmda pinarın ayranini gormedim . Icinizde kac kisi markette gordu acaba .
Kesinlikle magazalsmasi urunleri piyasaya cikarmasi lazım .
Ciro ortakli magazalasma yoluna giderse baska seyler konusulur. Baska urunler uretime baslar. Bu sekilde urun bulmak zor.
Yazlik da gk yapiyorsa umursamiyorlar demek ki. Uzerine dusulse bambaska bir potansiyeli var . Halkında beklentilerini karsilayacak ciddi bir potansiyel . Bu haldeyken bile bukdr ciro yapiyorsa. .
Sn Şakir; süt ve süt ürünlerine dayalı belki 1000 ürünle piyasada olabilirsiniz ancak gelirlerin %80'ini sadece 10 üründen sağlanmaktadır.
Tereyağı, kaşar peyniri, süt, süt tozu, krem peynir, beyaz peynir, labne, yoğurt gibi temel ürünlerin üretimine odaklanıldığı görülmektedir. Kitlesel üretim ile birim başlına maliyet düşüşleri sağlanmaktadır.
Yeni inovasyon ürünleri de Lifli yulaflı fındıklı bademli süt ürünleri de marketlerde bulunmaktadır. Barista kahve süt ürünleri de yine marketlerde ve kahve zincirlerinde kullanılmaktadır.
Pizza tabanı peyniri, hamburger peyniri ile profesyonel mutfaklara yönelik krema benzeri ürünler direkt satılmaktadır.
Piyasada çok fazla ürün, belki çok daha fazla Ciro sağlar lakin; üretim hadleri ile verimlilik ile üretim maliyetleri arasında bir denge kurulması gerekmektedir.
Irak, Bae, Suudi arabistan önemli pazarlar,
amerika ve kanadaya giriş yapıldı ve en önemlisi Cin'e yapılacak ihracatın büyümesi önem arz edecektir.
PınarOnline Direkt üreticiden tüketiciye satış kanalı ile mağaza açmadan büyük maliyetlere katlanmadan , geliri yüksek inovasyon ürünleri ile pazarlarda büyüyeceğini değerlendiriyoruz.
İlerde belki, Tüm şehirlerde Pınaronline tabanlı, direkt üreticiden tüketiciye satış mağazaları da kurulabilir.
Süt ve süt ürünleri; Şarküteri, ve diğer nitelikli, ürünlerle güzel olur.
Ürünleri satma gibi bir derdi olmadığı anlaşılıyor, sadece biraz verimlilik gerekli ve gıdaların tek çatı altından Pınar sütte birleşmesi gerekiyor.
Abi ben sut bile yok diyorum a101 bim degl crfrda bile yok diyorum sen pizza tabanı hamburger tabanı peyniri diyorsun.
Pinaronline a giriyorum bugun 24 u 29 una siparis gunu veriyor . Sut istesem kargoyla gonderecek heralde .
Bunlardan kurtulması lazim . Gercekten ihtiyac . Marketlerden siyrilmasi lazim kendi alaninda.
Markette urunu yok zaten . Yada pınaronline getir yemek sepeti gibi yarım saatte bir calismali .
Basmbaska bir seruveni olur . Net. Isterlermi bilmem
Bir suru kampanyasi var hem temiz hem guvenilir . 1 kg tereyagi 580 lira 3 kg alirsan 1200 lira . Simdi tuketici gormezse nasıl.olacak . Peynir ekmek gibi satar bu .
Hem temiz hem guvenilir . Insanlar marketten et aliyor ne aldiginida ne yediginjde bilmiyor .
Piyasada bu bosluk var . Kasaptan degl marketten aliyor sebebi belli .fakirlik.
.
Bu tarz kampanyalarla tuketiciye ulasirsa tuketici bir tattigindan bir daha vazgecmez.
Surumude cok olur.
Tahtacısı 10 yıldır zulum cekiyor . 202.. yillarinida kacirirsa 2030 larda zaten bir halt edemez . Kagidi 300 400 yapsada kurtarmaz maliyetini .
Belki diger kucuklerin akıllilik yapip 100 200 kat surup.ordan usd veya bist 30 yakalayan tahtacilari gibi davranabilir.
Bosuma bekleme yapması kendine zarar .
Bu firmada %6 brut karla bir daha karsimiza cikmaz zaten. %15 20 brut kara bu ciroda ort 1.5 milyar faaliyet kari yaziyor sirket .
Kurun asli degerinde olmadigi gunlerde bu firsatida teperse kendini bitirir zaten .
2015 4.5 lira 2025 8 lira . Kendi bilir
Arkadaşlar,
Pınar süt evet kaliteli mal üretiyor ve kalitesiz olarak Ülker Akgıda markaları olan içim süt, president, harras, dost gibi fason üretimler yapmamaktadır.
Ülker İçim sütün %80 inini 2015 yılında 1 milyar değer üzerinden Fransızlara sattı lakin halen daha
İçim süt ve diğer markaların üretici ak gıda da hissedarlığı devam ediyor.
CHP lideri Özgür Özel
Ülker markalarını boykot listesine aldı..
CHP liler paylaşıyor işte
Şok narketler Ülker'in içim süt Ülker'in dost peynir Ülker üretiyor vs vs.. bu boykot ne kadar tutar bilinmez...
Biz Ülker içimden 30 yıl önce kurulmuş gelinen noktada başa başa büyüklükteki Pınar süt 70 milyon dolara beğendiremiyoruz.
Buna da borsa diyorlar işte.
Ülker İçim sütün dolar bazlı bugünkü ederi yaklaşık 2 milyar dolar işte pınar süt 65 milyon dolarda borsada..
Alan alsın satan satsın..su akar yolunu bulur.
Tum markalara hakim bir marketteydim. Resminide cekip atacagim reyonlarin . Mesela tereyaginda 8 10 marka var . Kefirde sutte tum markalar var akliniza gelebilecek.
Bilin bakalım ne yok. Kesinlikle pınarın marketler ile kontagi yok. Marketlerde yer alan tek urunu pınar labne .
Bazı marketlerde de süt .
Ayran yok kefir yok peynir cesidi yok meyve suları yok , tereyagı yok , hicbirseyi yok.
Bence yol ayriminda bu sirket , ya buyuyup tek catı altinda birlesip magazalasacak inanilmaz verim elde edecektir.
Yada pınaronline trendyol getir gibi depoları olan kurumlarla anlasacak inanilmaz bir pr reklam calismasi ile sahaya inecek.
.
Dun protein sut almak icin 4 market gezdim birinde anca bulabildim . Pınarın en bilinen isi sut zaten.
Temelde yanlisliklar var.
Bunun yaninda sutas butun reyonlara.hakim . Icim markasiyla beraber tum urunleri var ve hakim . Diger marka ise eker . Her urunu var . Heryerde kolaylikla bulunaniliyor .
Kesinlikle pinarın pazar payı hakimiyeti yok. Antalyada durum bu ise dogu ic anadolu karadeniz guney dogu dusunemiyorum .
Izmir ve istanbul temelli sanirim marka.
Buna ragmen yaptigi ciroda efsane bence . Az kipirdasa o ciro 50 milyarı bulur . Net .
Temelde sorunlar var , bir yol secmeli
Bir diger ihtimalde yurticini boyle kabullenip , baska pazara girecek . Arap pazarinda ozellikle.cinde kontak kurup agresiflesecek. Ihracat izini nedir sutte bilmiyorum ama .
Agresiflesirse cunku cin sanayide ucuzluk uretebilir . Gıda da bunu yapamaz.
Bu kozu kullanacak .
Baskada sansı yok zaten .yolunu secerse iyi olur yoksa tarih olur . Arsası binası tarlasiyla kalır
Sn. Şakir
Pınar süt'ün şu an satış, pazarlama gibi bir sorunu yoktur.
Almanya, Irak, BAE, Suudi Arabistan, katar gelişen pazarları, Türki cumhuriyetlerde de azda olsa varlar.
Cin pazarından şirketin paylaşımlarından anladığım kadarıyla beklentileri büyüktür. 1.5 milyar nüfüsta dev bir pazar, gelir seviyleri arttıkça süt ve süt ürünleri tüketimi artmakta, politik gelişmelerle yeni zellanda ve avustralyaya alternatif ürün sunacak ülkelere pazarını açmıştır. Türkiye de işte pınar süt ürünleri satılmaya başlanmıştır,
yıllar içinde umarım büyük Çin pazarından Pınar süt te nemalacaktır. Gelir ve kazançlarını artıracaktır inşallah.!
Evet bende yurtdisinda agresiflessin diyorum , suan 45 milyon usd ihracat. Bunun 450 m usd olmasi lasim. . Çin olayi saglam olursa çinde devaluasyon oldukca burda kur tutuldukca inanilmaz kar marjlari ortaya cikacak.
Bu firsati gormuyorsa biri gozune soksun yada msj atsinlar kapsamli sunum yapip . Ince detayli calismalarini saglayalim .
Yurt icinde bim nasıl parekende lideri olduysa migros urun cesitliligi ve kampanyalari migros jetleri ile bimden pay aldı .
Bim ne yapti file yi kurdu inanilmaz bir urun gamiyla migrosa giden pazar payini geri aliyor .
Durum kiyas bu. Pınarda sarkuteri magazasmalriyla inanilmaz kampanyali urunleriyle kalitesiyle urun gamiyla marketlerin elinden alabilir . Bundan bahsediyorum ornekleri ile .
Sen tereyagini 580 den 400 e indiriyorsan . Ve sirkulasyon olmadan bunu yapiyorsan. Sirkulasyon ile 370 de satabilirsin demektir.
Harras suan tereyagini 350 liraya satiyor .
Simdi sen markani kullanamiyorsan gecmisini kullanamiyorsan. Harras gelir bogar seni . Niye magazasmasi ile . Yoksa harrasi kim ne bilir .
Ciddi olunmalı . Bu konuda . Yoksa gitgide pazar da yok oluyor .
Bulundugum yerde 500 metre icinde. Migros file carfr sok a101 bim var . 1 km.otede macro var . Ve ben pinarın dogru duzgun urununu goremiyorum . Daha ne olmasi lazim .
Az kipirdayip marketlerle kampanyalarla ortaya ciksa ciro zaten 50 milyar olur inanin .
Bilerek gorerek yaziyorum .
Parekendenin sifresi kampanya ve urun cesitliligi . Ulasilabilir olma .
bu hacim sorununun çözülmesi lazım.......sanki boykot buna yapılmış gibi......şaka gibi 3 milyon hacim var ......finansallarla ilgili sanırım kimse girmek istemiyor.....şu genel kurul onayından sonra bakalım hareket başlarmı......bu devasa sermaye tavan artışlarının sebebi olmalı muhakkak....
Hele ice tea ve meyve sularını ara ki bulasın. Bence dondurma pazarına da el atması lazım.
Kendi pazarina sahip ciksin oncede. Bugun ihtiyacim olmamasina ragmen yogurdunu gordum 3 4 tane getirmisler . Hemen aldım. Tuketimi olsun diye 🤣🤣🤣
Isine sahip ciksin turkiyenin 1 numarası olur . Yada vurup elinden alsinlar alan yapsin .
Gk da bolbol.anlatirsiniz diye yaziyoruz . Piyasanin nabzı
Bugun tum gun nerdeyse mikro lotlarla mal aldim sinir ettim adamlari ben alirken ayni kurumlar uzerinden bastilar diskette de eksi kapatmaya calistilar ama mudahele ettim kendimce:) cok sahipli tahta olsun elbet bu temeli duzeltmek icin bir adim atmalari lazim icinde olalim gorelim
Profesyonel iş hayatımdaki yüksek yoğunluk sebebiyle, umuma açık forumlardaki yazılarıma uzun bir süre ara veriyorum.
Gitmeden de bir şeyler karalayalım.
Konu çok uzun ne kadar kısaltılarak anlatılır bilemiyorum; iktisat teorilerinin, bir çok kuramında yer alan olgular.
Para yaratmanın en değerli hali; tarım, hayvancılık, madencilik, balıkçılık, ormancılıktır.......
sonra diğer faktörlere doğru sıralanır, en habis hali ise faizden para yaratmaktır.
Ticari faaliyette bulunan işletmeler: en optimum noktada üretim ve üretim çeşitliğini bulmak zorundadırlar. Çok üretim, daha fazla çeşit çok daha fazla kazanç elde edeceğiniz anlamına gelmemektedir. Üretim, pazarlama, işgücü, kapital finans gibi faktörlerin en optimum noktada buluşması gerekir. 100 birim tereyağı mı? 20 birim bilgisayar mı? sorusu üzerinden iktisata giriş derslerinde bunlar öğretilmeye çalışılır.
Sanıların aksine Tarım ve Hayvancılık Türkiye'nin en büyük piyasasıdır. örneğin Otomotiv değildir... lakin elbette otomotiv sanayisi de oldukça değerlidir. 23 milyon ton süt üretilen ülkemizde Pınar Süt'ün yıllık süt işleme kapasitesinin sütaş'tan sonra geldiğini, içim sütten ve diğerlerinden çok daha fazla yüksek olduğunu görürsünüz.
Dondurma işleri de katma değerlidir; lakin pazarda hakim olan firmalardan pazar payı almak oldukça zordur Ünilever firmasının ALGİDA dondurma markası satılıktır. Parası olan satın alabilir; lakin neden satıldığına da bakmak gerekiyor.
Halkın iki büyük sevdası var, bende dahil... birincisi iş makinesini çalışırken izleme ikincisi ise İnekleri izleme, ben iş makinesi almadım ama küçük bir sayıda uzun yıllardır ineklerimiz mevcut, belli bir sayının üzerine çıkamıyoruz çünkü tesis, yem, yemin üretileceği tarla, onları almak veya üretmek için para, iş gücü vb vb..gerekli. Bu inek sevdası çoğu insanı yaktı..
şimdi bu inek sevdası nereden çıktı diyeceksiniz..
inek çiftlik bank olayı ile binlerce, bir tosuncuk çıktı bütün okumuş çocukları dahi vatandaşı çarptı, bazen görüyorum az para sahibi okumuş çocuklar kendilerine 50 yada 100 başlık tesis kuruyor; çok değil 3 yıl dayanabiliyorlar... alet hırdavat, tarla, iş gücü vs vs tam bir üretim pazarlama faktörleri ile kurulmayan bu mini işletmeler çok çabuk kapanıyor.
Öte yandan Pınar Süt 50 yıllık şirket, bugün borsada 67 milyon dolar değer de sadece ismini koyun pazara bunun 10 katı eder savına çoğu insan katılır kanaatindeyim, bundan 10 yıl önce İçim süt'ün 1 milyar dolar değerden yabancılara satışı zaten bunun da bir kanıtı. 50 yıllık sürede bir çok irili ufaklı firma bu pazara girdi ancak çoğu tarihe karıştı...
Sütaş ve pınar süt devam ediyor, İçim süt yabancılara 1 milyar dolara satıldı. Mooova süt vardı pazara hızlı girdi. 300 milyon dolar yatırdılar ve 3 yılın sonunda 100 milyon dolara satılmıştı fabrikası. Yörsanı hatırlıyorsunuzdur iflas etti. Danone, pazarda üç, beş ürün haricinde çekildi, dayanamadı, Kay süt, Aynes süt vb vb.... dayanamadılar
Pazar işte Sütaş ve Pınar Süt birazda İçim sütte toplandı...toplanıyor.! bir sürü yerel firma dayanmıyorlar iflas ediyorlar kaybettikleri pazarlar büyüklere geçiyor.
Satışlar konusu biraz demokrafik yapı ile ilgilidir; İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli, Bursa, Antalya, Muğla da olduğunuz zaman pazarın %80 ine satış yapıyorsunuz demektir.
Süt ve süt ürünleri biraz moda ile de ilgilidir; biz sadece köfte ekmek ile büyüdük; hamburgeri uzay mekiği sandık, arasında peynir müthii bir devrimdi, sonra pizza geldi peynirin tereyağının domatesle dansı.. büyük bir devrimdi
sonra salatalara peynir atılmaya başlandı vb vb..Cİn gibi ülkelerde de bu peynir tereyağ devrimini yaşamaya başladı ülke ekonomisi geliştikçe. Cin'liler kahveyi peynirle, Çayı tereyağlı içmeyi seviyorlar.. bilemiyoruz artık damak tatlarını
Firmalar 5-10 ürün haricin fazla açılmak istemiyorlar çünkü artık tereyağ kaşar, süt tozu formuna taşınabilir şekle soktuğunuzda dış ticaret pazarı size daha fazla değerde para veriyor, İç pazar dinamikleri ile pazarlama ile uğraşmıyorsunuz... Masraf etmiyorsunuz.
Birde işin KArbon NÖTR aytağı var... iç pazardaki bir çok şirket buna hiç yatırım yapmadı ancak karbon ayak izi öyle yada böyle düşürülecek normlar gereği, yada faaliyetleriniz sona erecek! Pınar süt işte bu karbon Nötr Hedefleri doğrultusunda yatırımlar yaptığı içinde 2024 yılında büyük bir zarar açıkladı ancak az ilerde bu yatırımlar gelire dönüşecek...
Sayın arkadaşlar uzunca bir değerlendirme oldu. Konu gerçekten hiç basit değil. Bende artık inek almıyorum elden çıkartıyorum bu kadar ucuzlukta gelen parayla Pınar Süt alıyorum.
PınarOnline kuran yöneten 3. nesil hanımefendi akıllı, yüksek öngörülü, yeni iş modelleri ve katma değerli satış konusunda masterı var. Az ilerde Holdinginde başına gecmesi muhtemel. Yarattığı Pınar-online modeli Pınar Gıdanın Büyümesinde en büyük etmenlerden biri olacaktır. Şirketin bugünlerde dondurmaya değil, verimlilik için Pınar SÜT çatısı altında birleşmeye ihtiyacı var..
Artık, tehlikelere karşı büyük ve korkutucu görünmek için üst üste binen 3 maymun fıkrası bitti.
Artık gerçekten gercek bir gıda devine pınar süt çatısı altında, balık ile zeytinyağı üretimlerini de alarak büyümeli, verimsiz ve gereksiz varlıkları gayrimenkulleri bir an önce elden çıkartmalı, Dondurmada önemli tabi Pınar Dondurma elbette yakışır ancak öncelik 3 maynunun birleşerek Voltranı oluşturması yada KİN KONG' a dönüşmesi gereklidir.
işte bunun işaretleri var olduğu için Pınar Sütteyiz .... Biz Pınar Süt İçerek büyüyen çocuklarız, İnşallah Pınar Süt alarak ta zenginde olacağız..!
Bol kazançlar dilerim...!
Hoşçakalın..!
[IMG]https://i.hizliresim.com/kddne0c.jpeg[/IMG]
Acemşah hocam çok güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık iyiki varsınız hep var olun inşaallah
sevgiler
Deniz iş bankof alanlar ertesi gun vermek icin aliyor . Tahtaci isleri . Cevirip duruyor . Digerleride kelepir gorup paketleyenler . Hacim ortada . Burda evirip cevirmenin ne anlami var oda muamma .
10 bin 20 bin lot icin 100 er bin lot kaybediyor kaybedecek . Bombos ilerle ugrasiyor
2.5 milyarlik gunluk 3 5 milyon hacimli tahtada 70 yillik sirket 13 15 milyar ciro . Ustelik enflasyon ortaminda gida sirketi .
Bombos isler . Kendine yazik eder . Diger tahtacilarin malları uctu gitti mali dagitti %50 indirdi keyfine gore takiliyor
Sen bu argumanlarla bist 30 gibi endeksle.takıl 15 yil.daha takilirsin .. gecen zamanin acisi var .
genel kurulda hüseyin bey beklenen soruları sormuş........
Ek 30468....
Mart basindan bugune takas paylasacak olan varmı. Bu qnb de bekdr mal var sat sat bitiremedi.
fiili dolaşımdaki lot miktarı toplam 119597758 lot......
takas ilk 3......iş 25510600 , yapı kredi 23887706, garan 20644510.........toplam 70042816 lot........takasın yüzde58 bunların elinde.......
qnb de an itibarıyla mallar 1395352 lot......etkisi yok denecek kadar az.........mallar toplu bu yuzden dışardan kimse girmek istemiyor yada girmiyor.......
yabancıda yok........bofa 1372050 , city 403379 lot, deutcghe 66000 lot, hsbc 1446539, şaka gibi.......
zate hacimden belli günlük 5 milyon hacim ya var ya yok..........
ilk3 ne derse o olacak........patron bunlar........
Tesekkurler ,
Qnb de birsey yok kalmamis . Bende yabanci kurumdan islem yapiyorum , kendimi yabanci fon gibi hissettim lotlari gorunce . . 🤣🤣🤣
Aslinda bu kagit 1 senedir durumu uzatiyor . Biz yeniler simdi geldik ama . Bence esasli dokemedigi biri yada bir kac kisi var . Uzun yillardir bekleyen birileri olabilir . Benim tahminim .
Yoksa durum hakikaten cok komik .
Neyse bekleyip gorecegiz .
Burada asıl.durum su , beklersek yatirimcimi kaybeder , tahtacimi ??? Ulke piyasasi enflasyonu hatri sayilir cirosu ile . Geldigi nokta .
Bununda kararini zaman verir
Tatil olması nedeniyle biraz araştırma yaptım . Şuan çiğ süt fiyatı 17.15 kuruş ancak sanayiciler üreticiden 12 13 liraya çiğ süt topluyor . Birazda arz fazlası oluşuyor tüketim olmadığından.
Resmi fiyat üzerinden %25 %30 iskonto ile süt toplanıyorsa , pınar tarihin en düşük brüt kat marjını %6 yı nasıl elde ediyor ???
Parakende de sorun varsa neden kahve zincirleriyle , iletişime geçilip bunun önlemi alınmıyor.
Ccola bunu 2019 yılında yaptı ve pepsiyi sahadan sildi . Yemek zincirleri üzerinden.
Çin kapısı zorlanmalı. Arz fazlası ve rssmi fiyatdan %25 iskontolu süt toplanıyorsa. Bunu parakende bir yana toplu satmak belki çin tarafına. Arap tarafına.
Bu sayede hem pınar hemde arz fazlası biteceği için üretici kazanacaktır.
Sencer solakoğlunu dinliyorum . Oda üretimi ihracatla taçlandırmak niyetinde oldugunu söylüyor.
Valla sencer bey , 70 yıllık 3 fabrikalı 45 m usd ihracatlı markanın suan piyasada fönen lotu sadece 30 m usd. Bugun ımtıyaz yok ama yarın ımtıyaz olacagınında garantisi yok.
Mutlaka türkiyede menkul araba usd altın olayından soyutlanıp şirket yatırımına ortak olacaktır halk. Bunun yoluda imtiyazdan geciyor.
Konuya dönersek brut kar olayı beni şüphelendiriyor. Sogutması enerjısı maaslar vs nakliye derken neden %6 garip.
Pınar ürettikleri yaşar dış ticaret ve yaşar birleşik pazarmaya ya satıyor onlarda içeriye veya dısarıya veriyor .
Şimdi pınar ürettiği ürünü %6 ile buralara verip bunlarda %25 30 ile içeri dısarı dagıtıyorsa örtülü kazanc olmuş oluyor.
Borclanmayı pınar yapıyor üretimi pınar yapıyor %6 ile pınar calısıyor . Kar ı , bir üst şirketi goturmus oluyor.
Burada ydp ve ybp nın bılancosu yok. Nekdr marjla ne satıyor bilmiyorum .
Ama üteticden alınan işlenen maliyetle yapılan kar cok saçma.
Malesef durum bu gibi . Paravan koyup halka acık sırketı somuyorlar ımtıyazda yok nasıl olsa. 2010 dan beri sürünüyor şirket.
Acaba 2010 dn oncedr yasarlaramı satıyordu urettıgı malı oda arastırılmalı.
https://youtu.be/Mf-s4bvA2ok?si=HhgaIiqfgM10EhAn
Dinleyin konunun ozeti 5. Dakikada . Cig sut fiyati artiyor raflarda fiyatlar artiyor . Ancak cig sut fiyatindan %25 30 iskontoyla süt toplaniyor . Sadece subat ayinda %9 artmis sut fiyati .
bizim arsalarla ilgili ne planlıyorlar acaba........istanbulu bilmiyorum fakat bu bölgede arsalar m2 50000 tl den aşağı değil.......
bizim bölgede 20 dönümlük arsaya 995 milyon vermişler...otel yapılacak.....m2 fiyatı 50000 tl........
İstanbul ili Sarıyer, ilçesi K. Ayazağa Mah., 10642 Ada 6 Parsel mevkiindeki İnvest Beta İnşaat A.Ş. tarafından yapılması planlanan Marriott Executive Apartments İstanbul Vadi (201 adet Müstakil Apart Otel Odası + 11 adet Ofis) projesi ile ilgili olarak 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildi.
İstanbul İli Sarıyer İlçesi, K. Ayazağa Mah. 10642 ada 6 parselde, 20.657,99 m2 arazide; İnvest Beta İnşaat A.Ş. tarafından 201 adet apart otel odası ve 11 adet ofis kapasiteli olmak üzere 28.693 m2 inşaat alanına sahip “Marriott Executive Apartments İstanbul Vadi Projesi (201 adet Müstakil Apart Otel + 11 adet Ofis) yapılması planlanıyor.
2021 yılında; İnvest Eba İnşaat Yapı A.Ş. tarafından, “İnvest Vadi (144 Konut+278 Ofis)†projesi gerçekleştirilmek üzere ÇED kapsam dışı yazısı alındı. ÇED yazısı alındıktan sonra tüm inşaat 2022 tarihinde başladı ve konut bloklarının inşaatı 2024 tarihinde bitirildi.
Bu projede ofis bloğu olan B bloğun 213 adet ofis olacak şekilde inşaatına başlandı. Ancak B blok için bölgedeki ihtiyaç ve ekonomik getiri dikkate alınarak, ofis kullanımından vazgeçilip, 11 adet ofis + 201 odalı müstakil apart otel olarak kullanılmasına karar verildi. Projenin inşaat aşaması 2024 tarihinde bitirildi.
Proje sahası, TEM otoyoluna kuş uçuşu 1 km mesafede, FSM Köprüsüne ve Marmara denizine 6 km mesafede, Alibey Barajına 5,4 km mesafede, İstanbul havaalanına 26 km mesafede bulunuyor.
Proje bedeli 995.412.248 TL olarak belirlendi.