Şimdi şeker yatırım la görüştüm,olur mu öyle şey, hesabında herşey kayıtlı dedi, biz de yüzlerce basya ci var dedi, nereden çıktı bu haber dedi
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Şimdi şeker yatırım la görüştüm,olur mu öyle şey, hesabında herşey kayıtlı dedi, biz de yüzlerce basya ci var dedi, nereden çıktı bu haber dedi
Forumlarda ıcra kurumlarına başvuru yapmamız gerektiği yazıyor dedim.boyle bir duyum,haber var mı dedim,,,o da bu cevabı verdi
Çok sağolun Sayın batık.O kadar çok yalan yanlış yazan var ki....
Şimdi de 0212 340 2000 i aradım, bankasya ile ilgili bilgimiz yok deyip 0216 633 5960 numarası nı verdi
Şimdi arıyorum, öğlen arası tatili herhalde,cevap vermiyor lar telefona
Şimdi konustum,sizin tasarrufunuzda olan bir konu demez mi,buyur burdan yak.
Bank Asyanın internet sayfasındaki duyuruda yazan callcenter@bankasya.com.tr ye mail attım dönüş şu şekilde;
Mailinizde belirtmiş olduğunuz konu hakkında Bankamıza ait*ve*216 633 59 61*no.lu*telefonlardan bilgi*alabilirsiniz.
Telefonu aradığımda çıkan kişi hissedarlar için net bir durum olmadığını hukukçuların da bu konuda farklı yorum yaptıklarını resmi net bir açıklama olmamasına karşın dilekçe ile icra daireaine baş vurulmasını tavsiye etti. Bu durumda bile ner birşey yok son alacaklılar hissedarlar dedi.
Bana da benzer şeyler söyledi,sizin tasarrufunuzda dedi.net bir şey söylemiyor zaten, lafları geveleye geveleye söylüyor,ben sordukca cevap veriyor... kamuoyuna açıklama yapılması gerekmez mi dediğimde TMSF nin sitesinden takip etmemiz gerektiğini söyledi,,,,iyide yaşlı bir insan almış olsa,ne anlar forumdan,ne anlar TMSF den.. .her zamanki gibi, burası Türkiye....
Ben de BORSA İSTANBUL A.Ş.'nin internetteki iletişim adresine mail atıp ne yapmamız gerektiğini sordum. Gelen cevap şu şekilde;
Borsamızda işlem görmekten sürekli olarak men edilen şirketlerde pay sahibi olan yatırımcılar Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde ortaklık haklarını kullanabilirler.
Diğer taraftan iflas eden Şirkette pay sahibi olanlar, İcra İflas Kanunu hükümleri çerçevesinde iflas masasına başvurabilirler.
Saygılarımızla
Ne yaparsan yap, bizi ilgilendirmez gibi cevap vermişler. Net bir şey yok.
Hisse senetleri piyasaya çıkarken "halka arz" diye reklam üstüne reklam verip bir yerlerini yırtıyorlar, yatırımcı bir problemle karşılaştığında herkes kenara çekiliyor.
Ne ala memleket....bizim gibi eşşek halk oldukça semer vuran çok oluyor böyle......
Şahsen ben hiç bir yere başvurmayı düşünmüyorum.. hesabımız, kitabımız belli nasıl olsa....https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4e309a5a25.jpg
MÜFLİS ASYA KATILIM BANKASI A.Ş.
İFLAS TASFİYE İŞLEMLERİNE BAŞLANILMASI
Müflis Asya Katılım Bankası A.Ş.nin İstanbul 1.Asliye Ticaret Mahkemesinin 16.11.2017 tarih ve 2017/41 E. sayılı kararı ile 16.11.2017 günü saat 15:28 de iflasına karar verilmiştir.
İflas İdare Memuru olarak İstanbul 15. İcra Hukuk Mahkemesinin 24.11.2017 tarih ve 2017/6 K. sayılı kararı ile Hasan KÖROĞLU, Murat TANRIVERDİ ve Serdar KALELİ seçilmiştir.
Müflis Bankanın iflas tasfiye işlemlerine, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 106’ncı maddesinin “…iflâs kararı alınması halinde Fon, bu Kanunun uygulanması ile sınırlı olmak üzere 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 166’ncı, 218’inci, 219’uncu, 223’üncü, 234’üncü, 236’ncı, 249’uncu, 251’inci ve 254’üncü maddelerindeki yetki ve görevler hariç olmak üzere iflâs dairesi, alacaklılar toplantısı ve iflâs idaresi görev ve yetkilerine sahip olarak bankayı tasfiye eder…” hükmü gereğince İstanbul 1.İflas Müdürlüğünün 2017/14 İflas sayılı dosyası üzerinden başlanmış olup iflas tasfiyesi Bankacılık Kanununun 106’ncı maddesi ile İcra ve İflas Kanunu hükümleri kapsamında yapılacaktır.
Bu kapsamda alacak kayıt başvuruları için İstanbul 1. İflas Müdürlüğünün 2017/14 İflas sayılı dosyasına, diğer talepleriniz için ise “Saray Mah. Dr. Adnan Büyükdeniz Cad. No:10 Ümraniye/İstanbul” adresinde bulunan İflas İdaresine (Tel.: 0216 633 50 00) başvuru yapılması gerekmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
BU ŞEKİLDE DE SANKİ BAŞVURMAMIZI İSTİYORLARMIŞ GİBİ BİR İNTİBA BIRAKIYORLAR...OLUR YA ,BİR GÜN ÖDEMELERE BAŞLARLARSA ,ÖDEMEMEKTE ISRAR ETMEK İÇİN KARDEŞİM SENİN HİSSEN VAR TAMAM AMA,O KADAR TMSF SİTESİNDE DUYURU YAPTIK..BAŞVURU YAPMAMIŞSIN HADİ GÜLE GÜLE ,BİR BARDAK SOĞUK SU İÇ DERLER Mİ....İKİ UCU BOKLU DEĞNEK...İŞİMİZİ GARANTİYE ALMAK LAZIM..BELKİ 100 LİRA GİBİ MASRAFIMIZ OLUR AMA,EŞŞEĞİMİZİ SAĞLAM KAZIĞA BAĞLAMAK LAZIM GİBİ....BURASI TÜRKİYE....MUZ CUMHURİYETİ Mİ?????
Bir de bunun ,yani son başvuru tarihi de muallakta galiba...bir ibare göremedim...
Teşekkürler kardeşim
Ama şunu öğrenemedk. Bizler başvuracak mı yoksa gerek yokmu. Bu açıklamayı benim gibi bekleyenler var. Lütfen gerçek bilgi sahibi olanlar buradan duyuru yapsın. Teşekkürler
Karşı taraf kesin bir şekilde ifade belirtiyor ki,b n dünkü yaşadıklarımı yazdım,
Bir zahmet dünkü yazılarımı okursaniz....
Kesin bir dille konuşmuyor,yerine ,kesin dille konuşur, çıkmış.... özür dilerim... akıllı telefon azizliği...
Merhaba yeni bir gelişme var, burdakilerin de haberi olsun dedim. Arkadaşım telefonla arayınca öğrenmiş, sonradan ben de arayıp teyit ettim. Hisse sahiplerinin başvuruları Adliye İflas Müdürlüğüne değil Ümraniyedeki İflas İdaresine yapılacakmış, yani bankanın eski genel müdürlüğü.
Yukarıdan böyle karar alınmış sanırım yeni olarak hisse sahiplerinin alacak kaydına katılmasına gerek yok diye. Çünkü şimdiye kadar net birşey söylemiyorlardı napacağımıza dair.
Sizlere de bilgi vermek istedim, kesin net bilgim olsun diyen her zaman aradığımız numaradan bilgi alabilir. 0216 633 59 60
Bana da aynı telefon numarası,senin tasarrufunda dedi... müracaat için sen bilirsin dedi... birbirinden habersizler..m
Evet böyle diyorlardı daha önce zaten, ben de önceki günlerde birkaç defa daha aradım. Net birşey söylemiyordu, biz yönlendirme yapmıyoruz diyordu. Ama dediğim gibi bugün yeni bir karar alınmış sanırım, yoğun soru gelince hisse sahiplerinden. Zaten bu yönde internet sitelerinde açıklama da yayınlanacakmış. Takip ediyorum gelirse buraya da atarım.
Evet açıklamayı siteye de koymuşlar, 11. madde:
http://www.bankasya.com.tr/muflis-as...-surec-hk.aspx
http://www.tmsf.org.tr/2017.tr?bid=299
11.ASYA BANK hisse senetleri için nereye başvurabilirim?Müflis Banka İflas İdaresinin bulunduğu Saray Mah. Dr. Adnan Büyükdeniz Cad. No:10 Ümraniye/İstanbul adresine mevcut hisse senetleri fotokopileri eklenmek suretiyle dilekçe ile başvuru yapılması gerekmektedir.
1-Hisse senedi fotokopisi demiş.herhalde aracı kurumdan alınacak...yok sa bilgisayardan da çıkartabiliriz,onu da kabul ederler mi?
2-iSTANBUL DIŞINDA İKAMET EDENLER POSTAYLA DİLEKÇELERİNİ GÖNDERECKLER,YOKSA ONUN İÇİN İZMİRDEN İSTANBUL'a mı gidilir değil mi???
anlaşılan kafaları karıştıran ortalığı toz duman eden birileri var. bu güne kadar denize düşen yılana sarılırmış ata sözü gibi her habere sarılmak istiyoruz. asyb sitesine konulan haber bizim için şimdilik güvenilir bir belge 1.telefona birden çok kişi bakıyor hepsi de ayrı ayrı yorum ve cevap veriyor. bizim için en güvenli haber adliyeye gidip başvuru yapan ve sordugu soruları bizimle paylaşan arkadaşların haberidir niyetini bilmiyoruz o da hayal haber yazmazsa
Niye adliyeye gidene güvenip diğer kaynaklara güvenmeyeceğiz anlayamadım arkadaşım...
hem asyab ,hem de tmsf sitesine koymuşlar işte...ileride bir sorun olursa,alın size belge deriz....
bence şu anki olay,dilekçe olayı...
Postayla dilekçe göndereceğiz,en azından benim için öyle.....ve de aracı kurumdan bir çıktı alsam iyi olur,şu an internet üzerinden çıktı almak istiyorum ama,çok karışık bilgiler var..en iyisi aracı kurum görünüyor...
daha öncede yazdım başvuru yerindeki yetkililerde telefona bakanlarda ayrı ayrı bilği veriyor. ben başıma geleni paylaştım ben hisse alacaklıyım dedikçe o ne kadar alaçagın varsa dilekçende belirt dedi hisse ve mevduatı olanlard mı buraya baş vuruyor dedim evet dedi. 300. küsürüncu sırayı aldım dekontum da bu kadar yanlışlık olabilir mi. birileri oraya gitin kim başvurursa alın mı dedi. bunun bir planı olmalı.ilk günüde mevduatı olanlar tmsf diye adliyenin kapısına asmışlardı bazı arkadaşlar tlf aldıkları bilğiyi sanki gidip başvuru yapmış gibi anlatırlarsa diye o anlamda yazmıştım
ne demişti bana 15.gün içinde belli olaçak demişti 3.5 gün içinde bir de baktık ki adliyede başvurular başlamış . bence emir o gün gelmiş olabilir onlar ne yapacağını bilmediği için 3 . 5 gün bizi oyaladılar ve sonrada işlemleri kabul etmeye başladılar müraçatlar başladı diye bir haber bulun .... nerede tabi ki haber yok
Ümraniye’de başvuru yaparken aracı kurumdan dekont vs. bişey götürmemiz gerekiyor mu?
Ümraniyedeki bankasya eski ana binasına başvuruda bulunacağız doğrumu anladım
Arkadaşlar ben dün dilekçemi bıraktım, o taraflardaydım zaten. Başvurmayı düşünen arkadaşlara yardımcı olması için neler istendiğini yazayım
1. Dilekçe yazıyorsunuz ıslak imzalı(Şu aracı kuruluş nezdinde şu kadar ASYAB hissem var, şirketten bu hisseler karşılığı hak edişimin verilmesi için gereğinin yapılması vs. şeklinde)
2. Dilekçede altta iletişim bilgilerinin de yer alması isteniyor, adres, telefon, varsa mail vs. Bir de IBAN no.
3. Ne kadar hisseniz olduğunu gösteren portföy dökümü, dekont vs. birşey istiyorlar.
4. Kimlik bilgileriniz için kimlik fotokopisi.
Bunları girişteki danışmaya teslim ediyorsunuz, başka birşey yok.
Yer Ümraniye'de bankanın genel müdürlüğü, aynı yerde devam ediyorlar. Şimdi Vakıf Katılım gelmiş oraya, onların tabelası var şaşırtmasın sizi.
Şehirdışındakiler adrese yollayabiliyorlarmış, ıslak imzalı olmak kaydıyla. Fakat postalar ulaşmayabiliyormuş nedense kargo daha iyi olur dediler.
Sn. Er Ad şehir dışında olanlar posta yoluyla işlem yapabiliyor mu ? Ek bilgilere iban no yazdınız mı? Teşekkürler
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
merhaba bende 1.icraya baş vuruda bulunmuştum orada ibanlı hesap nosu ve birde sıra numarası verdiler harç hariç yazmayı unuttunmu hesap ve başvuru sırası vermediler ve ya istemediler mi teşekürler
arkadaşlar 1. icra da alaçaklı olarak mür. yaparak alacaklılar listesi uyapa düşmüş alfabatik sıraya göre şirketler kamu kurum ve kuruluşlar ...vs.hepsi var