''Altının onsu 1234 bitcoin oldu'' diye bir haber mi görücez ?
veya,
''Suudlar petrol üretimini kıstı , varil 987 bitcoin'e fırladı '' diye...
Printable View
''Altının onsu 1234 bitcoin oldu'' diye bir haber mi görücez ?
veya,
''Suudlar petrol üretimini kıstı , varil 987 bitcoin'e fırladı '' diye...
Atatürk'ü ilk defa ulusalcı diye yazıp bugünlere paralellik kuran sensin, öncesinde birşeye karıştırmadım ben. Kendince birilerini uydurma akımlara yerleştirip uydurma sonuçlara ulaşıyorsun. Yazıların da fikirlerin de kusura bakma tam zırva. Tıpkı 1 tl yüzbin dolar olacak demen kadar kıymeti var.
Üstelik başkalarının laflarının içinden cımbızla çekip konuyu bütünlüğünden koparmaya çalışıyorsun, bu yüzden uzatmayacağım.
Bir başlık açıp dalganı geçmişsin, biz de gülüp eğlendik dalgamızı geçtik kendimizce. Dediklerine kendinin de inandığını hiç sanmıyorum, hadi hayırlı işler. 3 sene sonra gelip bu başlığa yazarsın umarım.
Bence amerika başka FED başka, amerika batsa biz dolar borcumuza kesik mi atacağız .Öyle ya amerika ben ödeyemiyorum bu borçları dedi.Sistemde herkes helalleşsin alacak verecek hesabı kapatılsın dese, dünyada hangi ülkeler ne durumda olur bu senoryada.
ilginçmiş...........
Abi odemiyorum dese, oduyorum demesinden daha buyuk kaostur. Neticede ikisi de ayni kapiya cikar. Abd dolari degersiz bir kagit parcasi olur. Guven kaybi butun kagit paralari degersiz kagit parcalari haline getirir.Abd'nin dolar disinda borcu yoktur. Ama pekcok ulkenin dolar disinda da borclari var. Mantikli olan dolari basip, odemesi.
Mesela bu Turkiye'yi nasil etkiler? Bizim 466 milyar dolar borcumuz var. 46.000TL karsiligi olarak oderiz, Allah isinizi rast getirsin deriz.
Megerse bizim hic borcumuz yokmus abi? Ondan sonra da Tayyip Agama sitem ederiz, niye sadece 466 milyar dolar borclandin, niye 1, 5-2 trilyon dolar borclanmadin diye????
Tayyip Agam da soyle diyebilir: Ben borclanacaktim emme bir kesim muhalifler; insaat batacak, emlak fiyatlari dusecek diye 18 sene cigirdilar. Bu sebeple halkin % 40'i borclanip ev, dukkan almaktan korktu. Bu yuzden borclanamadim.
Sagolasin degerli Baskan...Hormetler...
Yanliz Bora Bey'in forumda yazmama karari almasina cok uzuldum abi...Forumun yasayan tarihi Bora Bey'di. Onemli yazarlar vardi, hepsinden cok seyler ogrendik : Baba, Bikmisbroker, Casaboun, Bora Bey, kuzu, bir komutan vardi, unutuyorum abi daha cok sayida degerli insan vardi. Hepsi gitti. Buralar benim gibi acemilere kaldi. Yakinda ben de giderin. Kirmamak lazim insanlari.
Sayin baskan, sayet okursaniz, zahmet olmazsa su soruya bir cevap yaziverin
Ataturk ulusalci mi, ulusalci degil mi? Simdi bu temel birsey, bunu bilmezsen yazdigin, yazacagin hersey yanlis olur.
Petrolun varili, altunun onsu o kadar etmez. Satoshi olarak gorebiliriz. Bitcoinin 100 milyonda biri 1 satoshi. Simdilik 1 bitcoin 35.000 TL falan yapiyor. Tabii kagit paralar cop olunca, bitcoinin degeri cok yukselecektir.
Bence herkes simdilik 0, 5 bitcoin tutsun. Suan bitcoin, bence altin ve petrolun asiri yukselmesini dengeliyor.
Bitcoin olmasaydi ozellikle altinin fiyati ucmustu.
1234 ve 987 rakkamları uydurma rakkamlardır.
Asıl konu ; bu tip ana emteaların hangi birim ile ölçüleceğidir.