dogru tesbit , ama biden belirliyor petrol fiyatını ?
Printable View
dogru tesbit , ama biden belirliyor petrol fiyatını ?
Borsada panik satışları hızlanırken kur ve tahvil tarafında ise yükseliş hızlanıyor. USD/TRY 17,988 ve EUR/TRY 20, 16 ile rekor kırdı. Dövizdeki günlük yükseliş oranı %8'i aşarken 10 yıllık ve 5 yıllık tahvil faizlerinde de zirveler görüldü.
Bugün 10 yıllık tahvil faizi %23'ü aşarak en yüksek seviyeyi gördü. Faiz oranı daha önce en yüksek seviyeyi %22,8 ile Ağustos2018'de görmüştü.
5 yıllık tahvil faizi %25'e yaklaştı ve Eylül 2018 sonrası en yüksek seviyeyi gördü.
Gösterge olan 2 yıllık tahvil faizi %23'ü aşarak Mayıs 2019 sonrası en yüksek seviyeye çıktı.
Türkiye'nin 5 yıllık risk primi olan CDS ise bugün 600 bp seviyesine çıkarak zirveyi gördü. Şubat ayında risk primi 300 bp seviyesi altına gerilemişti.
(alıntı)
faiz kararı sonrası cuma günü çeyreğini satmıştım. bugün de istemeyerek de olsa çeyreğini sattım. usd hergün -8 götürürken +0.8'le nereye kadar dayanabiliriz? padişahın konuşma tarzına bakılırsa gelecek sene sonu usd 200 lira tahminim var şahsen. ziraate yarın paramı dolar olarak nakti çekecem diye söylemeye gittim 50 kişi kuyruk, 80'lik hacıların hepsi dolar kapma peşinde. listeye adımı zor yazdırdım çünkü antalyada uygun fiyata döviz veren bürolarda dolar yok. ziraatin makas da abartılı değildi doğrusu, tuhaf şekilde..diyceğim o ki inşallah şunlardan bir vesileyle kurtuluruz o zaman dönerim bu can fonlara..aşkımız geç başladı ayrılık tez geldi ne yazık ki.
Öyle diyorsunuz ama bugün hem Fibabanka hem Alternatif Hoşgeldin faizlerini 1'er puan arttırmışlar. Reyisimiz canlarına okuyacak :D Diğerlerini bilmiyorum.
Yani aslında saçmalığı düşünebiliyor musunuz? Faiz insin diye ortalığı birbirine katıyorlar, aksine faizler daha da yükseliyor.
TGA bugün de laciverte sıvarsa , fırında ayva