%18 mevzusunu biraz açarmısınız? Bono mu vadeli mi !
Printable View
Merhaba,
Odeabank temdit veya yeni giriş oran alan oldumu?
Finansbank exclusive k. kartını alırsanız 2 ay hoşgeldin faizi veriyor bilginize.
%13-%14-%15'e varan TL
%3.5-%4-%4.5'e varan USD
paraya göre muamele.
Şekerbank vadeli Gece Gündüz hesapta tüm bakiyenize %14,25 gecelik faiz işliyor. Faiz işlemeyen, boşta kalan tutar yok. Hesap açıldığı günden itibaren 90 günlük %14,25 faiz kampanyası hemen başlıyor. Şubeden döviz almak, çok yüksek tutarlar hariç, her zaman internet kurundan daha pahalı olur. Şekerbank internet, mobil döviz kurlarının cazip olduğunu sandığım ING FX kurlarından daha cazip olduğunu bizzat eş zamanlı her ikisini de karşılaştırmak suretiyle gördüm.
Salı günü Burgan bir arkadaşa 1 Milyona kadar 14.40 1 Milyon üstü için 13.90 vermiş hala veriyor mu bilmem. Odea yerine 1 Milyon ve altı parası olanlar bu bankayı tercih edilebilir. Tabi benimkisi bekara karı boşamak cinsinden, tavsiye falan değil, Tl ile işim olmaz.
Sn.elma, "Şekerbank internet, mobil döviz kurlarının ingfx'den cazip" olduğunu söylüyorsunuz; spread ne kadar? Enpara'da 0.0075; ingfx'de ise çok oynak, şöyle ki: 0.0068 ile 0.0115 arasında değişiyor, bu günlerde 0.0094'lerde. Tekrar sormam gerekirse; Şekerbank internet Bankacılığında nekadar? Şimdiden teşekkürler...
Aktif tahvil 12.99
13.04 ü görmüş
Odea 13.90 Burgan 14.50 Anadolu 14.30 Halkbank 14.20 Abank 14.20 Fiba 14.15 Şeker 14.00 Burgan usd 4.35
Sn.JonDowes üstad, bugün breakeven nickyle yazan bir arkadaş, yazıp geri aldığı mesajında "Blok Mevduat" dan bahsetti, O'na soru yönelttim ama yanıt alamadım; "Blok Mevduat" nedir? Teşekkürler...
Sn.elma'dan yanıt alamadım, ama sorumun yanıtını Şekerbank'dan aldım. Spot kur 3.8102 iken; banka alış/satış: 3.8043 / 3.8153 idi. Yani spread 0.0110 çok cazip değil. Denizde ise 0.0068
Ayrıca: Şekerbank, Gece Gündüz hesabında 2,000 tl yi boşta tutuyor. Bunu sn.ressam da teyid etti.
(Not:Burası döviz topiği olmadığını biliyorum, faullü şekilde konuya girilmesin, bu konuyu ben açmadım. Amacım doğru bilgi aktarımı)
Karanlık bir tünelin sonundaki ışık gibi bu oranlarla, biz TL mevduatcilara bayram tadında mutluluk verdiniz ..
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugun YKB aradi ve bana ozel olarak su oranlari verdi.
TL 13.80%
USD 3.80%
EURO 1.50%
Ilgilenenlere duyurulur.
Syg,
Sayın Kara Bora,
Şekerbank'ta "Gece Gündüz Hesabı" sahibi olarak bilgi paylaşıyorum. Hesaptaki bakiyenin kesinlikle tamamı için gecelik %14,25 faiz işliyor. Boşta 2.000 TL kaldığı ve faiz işlemediği iddiası doğru değil, bir kuruş dahi faizsiz boşta tutulmuyor, bu bilgiyi hesap sahibi olarak paylaşıyorum.
Döviz alım satım kuru arasındaki spread gün içinde her bankada değişkenlik göstermesi normaldir. Ancak her iki bankada hesap sahibi olarak şunu söyleyebilirim ki aynı anda her iki bankanın internet şubesi döviz kurlarına, örneğin ABD Doları, baktığımda alım için de satım için de ING FX'ten daha cazip, daha dar spread, yani ING FX'ten daha ucuza alma ve ING FX'ten daha pahalıya satma imkanı olduğunu gödüm. Her iki bankada hesabı olanlar eş zamanlı kontrol edebilirler.
Burgan max 1M ye kadar 14.50 üstü olan miktara parçalı olarak 14.00 veriyor. Diğer bankaların 1M üstü için oranları. Aktif benim risk anlayışıma uymuyor. Bu arada icbc yatırım swap yapıyor aralık ayı vadeli 14.10 2/1/2018 vadeli 14.50 dedi ama vadeli oranların üzerine çıkamadığı için anlamsız kaldı.
GARANTİ BANKASI SWIFT TECRÜBEM:
Garanti’de uzun süredir boş duran bir USD hesabım vardı. En son USD bakiyeyi mayıs ayı gibi Odea’ya swift yapmıştım yerlerde sürünen faiz sebebiyle. Müşteri temsilcisi de hak vermişti bu harekete. Sonrasında görünürde bir masraf alınmadığını görünce “he iyi bari” demiştim.
Geçenlerde piyasalar kapalıyken USD 3,74 lere zıpladığında banka satış kuru 3,69 görünce deneme amaçlı bi 100 USD alayım bakalım verecek mi dedim ve verdi. Bugün de bozayım şunu diye internet şubesine bi girdim ki.. Anaa bizim 100 USD uçmuş. Bakiye sıfır. “0”
Ulen hayrola falan.. hareketlere baktım.. O da ne?!!
Mayıs ayında yaptığım “SWIFT’TEN TAM 211,45 USD KOMİSYON” kesmek üzere aportta bekliyormuş arkadaşlar!!! Benim 100 doları görünce de hemen üstüne konmuşlar. Bu da dekontu:
https://i.hizliresim.com/pGndBo.png
“211 buçuk Dolar komisyon ne lan?????”. Beynim yerinden oynadı. Müşteri temsilcisini aradım olayı anlattım. Karşıda ufak bir sessizlik.. sonra.. “Efendim siz özel bankacılık limitlerinin altına indiniz ya ondan olabilir, kem, küm..”.. Yahu dedim limit altı olsam ne farkeder 211 dolar ne demek?? 800 TL komisyon ne demek??
Biz buna itiraz edelim Shorts bey dedi kapattık. Bakalım ne olacak.. Akıl alır gibi değil !
Bitcoin bir rekor daha kırdı!
Sanal para biriminin değeri, bugün yüzde 9,7 artışla 7,445 dolara kadar çıktı
__________________________________________________ _
sn.Mehtapakyol nerelerde?keyif yapıyrodur şimdi.
YTD
Garanti Bankasından maaş ödemesi aldığım dönemde bile hesapta 1 kuruş tutmazdım...Çok ahlaksız bir banka , hart diye bilmem ne komisyonu kesebiliyor ve itirazlara da olumlu cevap dönmüyorlar.........
10 yildir tam isyerimin karşısında garanti bankası ..bir kez girmisligim yoktur.para pul için değil selam bile vermem...sebebi 13 sene önce iki tane kredi kartım vardı. ..bu bankadan...kendileri yolladı hesap kesim tarihleri farkli ama geri kalan limit vs .her şey aynı .bir ay bi kartımın borcu 300 TL diğeri 4.000 civarı idi ..o zaman yaşadığım yerde yoktu şubesi başka bankadan eft ile ödeme yapıyordum ...ödeme yaparken kartlara tam ters ödeme yapmışım 300 e 4000 ..4000 e 300 yatirmisim. ..sonra ekstre geldi eksik yatırdığıma gecikme faizi ..fazla yatırdığıma bi şey yok :)) telefon fax bir sürü girişim elde var 0.o tarihten beri isim olmaz hiç.
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
haberiniz olsun
is bankasindan abd ye para yolladim iki kere geri dondu neden hala anlamis degilim
sonra ABD deki baska bankanin numaralarini verdim para geldi ABD ye ama bu 3 kere swift yuzunden 500 dolara yakin para cope gitti
meblag buyuktu o yuzden fazla aglamadim ama yinede agladim
Turkiyede bankacilik falan yok cunku rekabet yok. Online bankacilik var diyenlere bir yerimle guiluyorum
Hangi bankanin HQ una gitsen ki gittim ABD den PHD yada MBA yapmis piril piril gencler goruyorsunuz. Sene 2017 ama hala ABD nin 2. dunya savasindan sonra ortaya cikardigi bankaciligin bile cok uzagindalar.. Hemde baya uzak
Turkiye iste bu kadar geri
Annemin vefatindan dolayi bankasindaki paralari intikal etmek sonra ABD ye getirmek icin harcadigim zamani basima gelenleri belgesel cekmek isterdim ama zamanim yok. Gise rekorlari kiracak bir belgesel olabilir.
paraf nedir ya?
paraf diye bir sey var sanirim ABD deki proof kelimesinden geliyor. Her printer dan kagit ciktiginda (neden kagit varki ?) kadin bos bir kagida paraf atiyor sonra iki kagidi zimbaliyor (zimba nedir? he sonra kagit ne demek?) sonra o kabitlar bir dosyaya konup ust bir mudure gidiyor
bu arada odaya cayci geliyor (burada kahkaha atin) kahve su limonata (viski neden yok?) ortalikta dolasan cok makyajli genc kizlar var. (ne o defilemi var?) masada cep telefonu var ama anneannemin telefonu kullaniliyor. Adamina gore dolar kuru uygulanabiliyor. (Yemin ederim) sonra merkezden bir onay aliniyor (merkez ne? HQ galiba) hayir neden onay aliyorsun yahu ABD de bilgisayar diye bir sey var arkasinda kablolar var bak yemin ediyorum var boyle bir sey. Dugmeye basiyorsun hersey halloluyor.
Ben hala parafta kaldim. Paraf ne ya? Kadinin odasindaki kagit sayisi ABD de 24 yilda gordugum kagit sayisindan daha fazla. Kagit ne? teknoloji nerede?
Yarabbi beni yanina al
Ha bu arada banka 12-1:30 arasi kapaniyor yemin ederim kapilari kapatiyorlar. Sonra siz Bangladesh vatandasinin tren istasyonunda bekledigi gibi kapida kuyruk olarak bekliyorsunuz
Amerikadan mezun arkadaslar size sesleniyorum bi el atin su AMELE sisteme. Bankada calisan 20 tane gorevli var ogle yemegine donusumlu gitsinler kardes. Bunu ben dusunebiliyorum siz neden dusunemiyorsunuz? Ne o sendikami izin vermiyor
Acaip doluyum bu konuda sabah aksam yazabilirim
paraf neydi bu arada? (arka plandan kahkaha sesleri)
izin verin bir sey daha anlatayim
Izmir Akbank uc yol subesi. Yemin ediyorum iki adam gordum ellerinde belki 200-300 tane 20 TL link banknot var ATM nin agzi acildi icine boca ettiler
Bende gayri ihtiyari dedimki abi boca ettiniz ama kac tanesini alacak saydinizmi?
cevap: hepsini almazmi yani? (Bu arada ATM hepsini alamadi ama kac tanesini aldi belli degil)
arkadasina dondu diyorki "abi tekrar saymamiz mi gerekecek bunlari?
sordum: neden iceri gitmiyorsunuz memur hesaba girsin
cevap: kuyruk var abi
Kendimi hindistanda zannettim yemin ediyorum
hey Amerikadan mezun bankaci gencler. Bi el atin. yaziktir gunahtir
bu arada bilginiz olsun ABD ye bedava para yollamanin yolu cepeteb denen sistem
BEDAVA hemde gercekten BEDAVA
ama benim zamanim yoktu ona ragmen bari hesap acayim dedim ABD bazli adresi kabul etmedigi icin onu bile acamadim ama sizin isinize yarar
sormayın.. ocak 2017 başı kredi kartımdan nasıl becerdilerse birileri harcama yapmış. yurtdışı. bildiğin dolandırıcılık. hemen itiraz ettik vs.. 6 ay içinde sonuçlanacaktı güya.. 10 ay oldu hala ses yok..
patronlarının gezi'deki tutumundan dolayı çoğu hesabı taşımıştım başka bankalara. şimdi sıfırlamanın zamanı geldi gibi görünüyor.
Swift icin en düşük ücret enparada sanirim 25 tl.
2 yıllık faiz %13.05'i vurdu çekti. O yeah.....