ben bunu yorumlayamadım. açıklayabilir misiniz?
Printable View
https://www.youtube.com/watch?v=lANq4n10nmI bu video ve serilerini izleyerek yorum yapmayı öğrenebilirsiniz. Yanlış anlamayın lütfen, forumdaki ilk yazınız olduğunuz için sizin yeni yatırımcı olduğunuzu düşünerek bu videoyu yolladım. Değilseniz özür dilerim.
Bilanco yu zamanında göndermediler, icine ettiler bir nevi bu havada gelse neye yarar
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vestel geçen sene ne kadar net temettu dağıttı hisse basına? Hiçbir yerde bulamadım 🧐 bilen var mi?
Burada ki link den bakabilirsiniz:
https://www.gedik.com/piyasalar/temettu-odemeleri
Tövbe estafurullah hiçbir şey vermemiş 🤣
Teşekkürler lostengineer 👍🏻
TİM Şubat ayı ihracat verileri açıklanmış, Şubat ayında Manisa ili elektrik elektronik ihracatı dolar bazında geçen yılın aynı ayına göre %28, geçen aya göre ise %51 yükselmiş. Nazar değmesin.. :)
son çeyrek bilançosu 500m gelir mi ne dersiniz. Gelirse 28.50 TL de 6,5fk ya düşüyor..
Vesbe nin %95.18 i Vestel in,
Vesbe nin piyasa değeri 10.165.000.000
Vestel in piyasa değeri 10.050.269.999
Türkiye nin en büyük ihracatcısı olmasına rağmen.... TOGG ye kurucu ortak olmasına rağmen...
Ayrıca, 25 iştirak veya bağlı ortaklığı var... Sadece Meta Nikel Kobalt Madenciliğin sermayesi 916 tr... Vestel ticaretin 983.5 tr...
Öyle veya böyle mevcut hata düzelir...
Yani bugün Vestel aldığımda, (bana göre) 30 tl den değil - 30 tl den alıyor gibi hissediyorum...
Piyasa böyle bir şey, çıkar düşer, hisseler çok cazip olur, çok pahalı olur... Bazen eksi fiyatlı olur...
2008 krizinde ALGYO nun elinde, bir sürü satılmaya hazır villa, bir sürü arsa, bir sürü AVM benzeri ticari ünite olmasına rağmen, ilaveten kasasında hisse başına 20 tl karşılığı doları olmasına rağmen, fiyatı 7 tl ye düşmüştü ve yabancı bulduğu her fiyata veriyordu... Birileri sattığı için saçını başını yoldu, birileri aldığı için mutlu mesut oldu...
Demem o ki, hisse fiyatı bedavadır, ama yüzüne bakan olmaz veya elinde olanlar satıp kurtulmak için yarışırlar...
Vestel de tabi ki çıkacaktır, düşecektir, ama su akar yolunu bulur... Düşüşler canımı sıkar; ama fırsat da sunar...
Bu yazdıklarım al veya sat tavsiyesi değildir, hisselerde yükselişlerde, düşüşlerde her zaman mümkündür...Yazdıklarım; her zamanki gibi elinde hisse olan mevcut ortaklarla sohbet amaçlıdır...
Bilançonun geldiği gün çok kalabalık bir topik olacak, inşallah...
Muhtemelen bu akşam bilanço gelir diye düşünüyorum.. :)
İnşallah son günlerde hareketli olması banada bunu düşündürdü. İnşallah güzel bir bilanço gelirde çarpanlar zaten düşük daha da aşağı gelir. Saygılar
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2020 4. Çeyrek çok iyi geçmişti. Bu yıl ilk çeyrekte çok iyi geçiyor. Bir çok beklentisi var. Vestel Beyaz eşya da 2 yıl içerisinde kapasitesini yüzde 50 artıracak. Yıldız pazarda bu kadar ucuz ve beklentisi olan başka şirket yok. Bundan sonra düşse bile çok çabuk toparlanır. Takaslarda baya iyi zaten.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://finance.yahoo.com/quote/WHR/
Benzerlerimiz dünyada ralliye en önde katılıyor. Burada da birileri daha fazla mal toplayacağım diye yırtınıyor. :)
Ne bilançoymuş, Fizan'dan geliyor sanki.. :)
Fizan'dan geldiği kadar varmış. İşte şapka çıkarılacak takım.. :)
https://twitter.com/hakkiakgun1/stat...177134593?s=20
Canavar :whistling:
https://i.hizliresim.com/inCNnt.png
net dönem karı- 1.772.599
hisse başı kar. 1.772.599/ 335.456.275= 5.28 hisse başı kazanç( FK/5.63
10 FK göre 50 lira üzerinde fiyatlanması gerekir.
vestel temettü verirse yatırımcısı ile barışır ve fiyatlama hızla gerçek değerlerine yaklaşır.(benim şahsi görüşümdür))
verme ihtimalide yüksektir. çünkü net esas faaiyet karının 2.848.837.000 olması işlerin çok iyi gittiğini gösteriyor..
Neden bam bam olmadı bya bu bilanço ile :)
https://i2.wp.com/rayhaber.com/wp-co...78%2C381&ssl=1
Yerli ve milli elektrikli araç ilk 40 kilometreyi 5. viteste, 40'tan sonra 3-4 ile keyfini sürerek gider diye düşünüyorum ama hayırlısı bakalım. Elektrikli araçlar hızlı kalkış yapabildiği için bu araçlarda sıkı tutunmak lazım.. :)
Karel toog un sadece bagaj kapağı kontrol ünitesinin tasarım ve üretimi için seçildiği haberi ile şuan olarak anlık %10 ile tavanda işlem görüyor. Vestel togg un %19 ortağı ve müthiş bilanço yolladı. Ytd
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Başka kağıt bu bilançoyla tavana yapışırdı.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vakıf Yatırım, Vestel için hedef fiyatını 27,15 TL'den 31,00 TL'ye
yükseltirken, 'tut' tavsiyesini korudu.
Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme
yapıldı:
"Vestel Elektronik (VESTL): Yılın son çeyreğinde, piyasa
beklentisi ile aynı seviyedeki net kar öngörümüzün %59 üzerinde,
yıllık 3,6 kat artışla 800 mn TL net kar açıkladı. Şirketin 2020 yılı
net karı yıllık 4,5 kat artışla 1,77 mlr TL ile tarihi en yüksek
seviyesinde gerçekleşti. İhracat tarafında kur ve fiyatlama etkisinin
yanı sıra iç pazarda maliyet bazlı fiyat güncellemelerinin desteğinde
4Ç20?de satış gelirleri yıllık %48 yükselerek 5,2 mlr TL?ye ulaşırken,
FAVÖK beklentimizin üzerinde yıllık %74 artarak tarihi çeyreksel en
yüksek seviye olan 1,19 mlr TL?ye yükseldi. FAVÖK marjı 4Ç20?de yıllık
2,3 puan artarak %15,6 seviyesine ulaştı. Şirketin net borcu bir
önceki çeyreğe göre %8 düşüşle 5,6 mlr TL?ye çekilirken, Net
Borç/FAVÖK rasyosu ise 2014 yılından bu yana en düşük seviye olan
1,56x?ya geriledi.
Son üç ayda endeksten %24 pozitif ayrışan şirket hisseleri, son
bir aylık periyotta ise endeksten %2,7 pozitif ayrıştı. Net karın
beklentileri aşması yanı sıra beyaz eşya segmentinde iç pazar ve
ihracat tarafındaki güçlü seyrin devamı, TV tarafında ise ihracat
tarafındaki pozitif görünüme bağlı olarak, pozitif hisse
performansının devamını bekliyoruz. Vestel Elektronik için 27,15 TL
seviyesindeki hedef fiyatımızı 31,00 TL seviyesine yükseltirken, kısa
vadeli ?Endeksin Üzerinde Getiri?, uzun vadeli ?TUT? önerilerimizi
koruyoruz."
Adamların net kar tahmini %60 sapmış, hedef fiyatlarını da ayıp olmasın diye %10-15 yükselterek hisse fiyatının hedef fiyatında olduğu hisseye "endeksin üzerinde getiri" tavsiyesi vermişler. Şaka gibi gerçekten bu kurumların araştırma birimleri ne yaptığının farkında mı acaba? Hisse fiyatı 50 TL olunca 49 TL hedef fiyatla "endeksin üzerinde getiri" tavsiyesinde bulunurlarsa şaşırmayacağım.
aynen. bunlar karga..
kılavuzu karga olanın burnu pislikten kurtulmaz..
bizler eskiler bunların, uzman fösorlerin çoğunun ne kadar boş teneke olduğunu biliriz de borsayla yeni tanışanların işi zor..
mutlaka kafaları karışıyordur.. mutlaka bilgili olmak. analizlerinizi kendiniz yapmak zorundasınız. ( söylenecek çok şey varda.. kısa geçelim)
Şirket ekurileri genelde almam ama siftah yaptık boşluk doldu klasiği
Slm arkadaşlar bu sene yıllardır vermedi ama sole güzel bir temettü verirmi acaba 1 1.5 TL arasi
İlgilenenler için; Vestel Faaliyet Raporu;
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/917760