Bu hafta ve önümüzdeki hafta başı yön için önemli olacak, 2018'den beri geçemediği 3.20 leri kırabilecek mi bekleyip göreceğiz.
Printable View
Bu hafta ve önümüzdeki hafta başı yön için önemli olacak, 2018'den beri geçemediği 3.20 leri kırabilecek mi bekleyip göreceğiz.
Dün ve bugüne ait tavanlardan mal satmadım. Uzun vadeliler beklemede..
Dedim ya, tahtacı çaresiz, buralardan mal kitlemek zor, içeri kitlediği eskilerden de mal gelmiyor para pul olmuş.
Bu kadar zavallı duruma düşmeyi bir düşünmeli.. :rtfm:
Tahtacının çaresiz olduğu kaldığı nerde görülmüş Sn. limoncu. Bu günlerin keyfini çıkarmaya bakın
Tahtayı gilitledik diyenler arazi olmuşlar.
Bukalemun olmak böyle bir şey.
doğrusu gidlendik ama tahtayıda gidledik olacak , lütfen dikkat edelim
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ADESE.E paylarında 27/05/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/06/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
Biri gidiyor öteki geliyor vay arkadaş.
Bu defa SPK gilitlemiş tahtayı.
Milyonluk dayılara yine vur kaç şansı doğdu.
Ben adeseyi 1,74 maliyetle elimde tutuyorum.
Mesajı yazdığım tarihte (18 Nisan 2024) kapanış fiyatı 2,24 idi. Şu anda fiyatı 4,78. 1 yılı biraz sapmışız (12 ay 20 gün) ama fiyat beklediğimiz noktalara üç aşağı beş yukarı gelmiş. 2 katını geçmiş, 3 kat civarına gider mi, daha ne kadar fazlası olur, buradan aşağı salarlar mı onu kestirmek kolay değil. Çünkü geçen yıl da 2,24'ün bayağı altına salmışlardı. PD/DD tahminim de 0,34-0,51 arası bir yerde olur demiştim, o da şu anda 0,46 ile söylediğim bant arasında kalmış.
Arada tecrübe küresi çalışıyor demek ki.
Bu saatten sonra daha gider mi diye FOMO'ya kapılmanın pek anlamı yok. Bu tip tahtalar operasyon tahtası olduğu için ne yapacaklarını kestirmek kolay değil. Elinde olanlar da bir takip sistemi ile devam etmeli, yoksa tepe yaptıktan sonra aşağı dönüşte kârın önemli bir kısmını hiç edebilir.
Kişisel görüşlerimdir, kimseye yatırım tavsiyesi değildir.
Not: Öz Kaynaklar hesaplamasında az da olsa kârlar da yazabileceğini ve yıllık enflasyon düzeltmesinin % 50 civarlarında olabileceğini hesap etmiştik. Ancak yıllık enflasyon beklediğimizin altında geldiği için enflasyon düzeltmesi biraz daha beklediğimin altında gerçekleşti, ayrıca az olsa beklediğim net kârlar da yazılmadı. O nedenle Öz Kaynaklar tahminimde sapma olmus. 12,6 Milyar TL yerine şu anda 10,4 Milyar TL civarında. (Kastedilen Ana Ortağa ait Özkaynaklar elbette, toplam Öz kaynaklar daha yüksek)
ne bilgiler paylaşıldı burada !
insanların ocağına incir ağacı diktiler
5 yıl süresince insanların psikolojileri bozuldu :)
pandemi sonrası 20x-40x giden şirketlerin peşinden bakarken burada ki yatırımcının varlığı 2-3x arasında düştü
hiç açıp baktınız mı $ grafiğine ?
kaçtane varlığı var ?
https://i.hizliresim.com/t7wnbc3.jpg
Dolar bazlı logaritmik fiyat grafiği
Daha önce bakmıştım, şimdi tekrar baktım. Düşeni kırmış, bir süre belli bir yatay aralıkta hareket etmiş. Şimdi yatay dirençlerden birisini test ediyor. Kırıp kıramayacağını kestirebilen gelsin beri.
Teknik bazlı da temel bazlı da ucuz. Ama fiili dolaşım oranı çok yüksek, fiyat sermaye artırımlarından ötürü bayağı bir sulandırılmış ve biraz da sahipleri dolayısıyla manipülatif operasyonlara açık bir tahta olduğu için kurumsal alıcılar / fonlar girmekte tereddüt ediyordur. Epey bir süre bu seviyelerde kalma sebeplerinden bazıları bunlardır. Uzun süre boyunca tahtada bekleyenler için ciddi bir travma dönemi. Umarım bundan sonra beklediklerine değen bir hareket olur.
Yatırım tavisyesi içermez.
Kardeş madem yazdıkların yatırım tavsiyesi içermiyor ,niye iki saat uğraşıyorsunki ,bilgin sende kalsın .. Dolar grafiği çizmişsin düşen çizmişsin o bile yanlış ki , birşeyler biliyor gibi de tecrübe falan diyorsun , iki senedir okurum burayı bi kere görmedim seni ,kağıt çıkınca gelip böyle edebiyat parçalıyorsunuz ya bitiyorum...
Tipitiplere, gilitçilere, höstat geçinen çakmalara cevap yazmaya gerek yok.
Hisse, alım fırsatı da satım fırsatı da veriyor.
Serbest piyasa, özgür karar.
Saygılar,,,
Vay be..zamanın da .. 20 krş almaya korkuyorduk:) almaya kalktım 22 krş zor sattım..mılyon lotlardı.. hey gıdı gunler..batar dıye korkuyorduk..borsa işte...
Bulaşıcı toksik tipler türemeye başlamış yine..
İsteyen üstüne alınabilir, lafım ortaya.
adese sımdı bugunlerde kalkar sonra amansız ıner 5 yıl yerınden oynamaz .adese dedıgınız sırket 50 tllerden bır cok ortagı olan şırketti yıllarca 1.50 2.25 arasında çok gelip gitti dedigim gibi amansız inerse yakalanırsanız hiç beklemeyin en az 3 4 yıl beklersiniz tahtacı gelsinde yine gidelim diye....
Son gelen kap haberi olumlu yansır diye düşünüyorum. Haberi okuyan ve ne anlama geldiğini bilen arkadaşlar yorumlarsa daha iyi olur.
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ADESE.E payları 10/06/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 09/07/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
Bayramınız mübarek olsun.
Herkes sattımı? Yoksa herkes pusudamı?Kimse pek yorum yapmıyor.
ADESE: Bugun genel kurulu var etkisi olur mu yeni bir KAP gelir mi izleyip görecegiz
ytd
Haftasonu olması sebebiyle paylaşıyorum, özelden soranlar da oluyor, portföyümün yaklaşık 3/4 kadarını 7 TL üzerinden perşembe günü verdim. Çeyreklik 1/4 kısım kaldı.
Herkese bol bereketli günler dilerim.
Al sat tut diyemem çünkü borsada kimse kimseye bedava para kazandırmaz. Herkes kendi risk algısı ve hayaline göre karar verir.
Hedef fiyat başlangıç noktamdı. Duygusal davranmıyorum.
İsterse 100 TL de olabilir. Bu tahtadaki ekibin keyfine kalmış.
Bugün tavan açan yarın ve sonraki 3 gün taban yapsa niye diyemeyiz :ok:
Galip Öztürk tahtaları bana yere sağlam basmayı öğretti.
Batacak dediğimiz şirket hissesi 8 tl olmuş seri tavanlara bağlamış,üstelik her taraf yangın yeriyken,geldiği nokta 1.90,bir miktar vardı bende limoncu gibi 7 üstünden verdim,2.5 olurmu hesapları yapıyorduk şimdi onun 3 katı olmuş :notr:
Hayırlı sabahlar herkese, bu sabah itibarıyla mal kalmadı bende.
Herkesin gönlünce olsun herşey :ok:
battalgazi_44 said:
Bugün 13:08
Yorumlarınızı sürekli ciddiye alarak takip ettim. Çok teşekkür ediyorum.Son kararı kendim vermişimdir. Benim maliyetin çok düşük. Ancak hedefime biraz daha var. Hoşçakal. Bol ve bereketli kazançlar dilerim size.
@limoncu hayırlı olsun.