Yönetim hakki primi derken neyi kast ettiniz??
Printable View
hayırlı olsun nasıl fiyatlar
İrlandalı Eaton Corp şirketi Ulusoy Elektrik'in ana ortaklarına ait %82.275 hissesini satın almak için nihai anlaşmaya vardı
New York'da halka açık olan enerji yönetim şirketi Eaton Corp. Ulusoy Elektrik'in
ana ortaklarına ait yüzde 82.275 hissesini satın almak için nihai anlaşmaya vardığını açıkladı.
Eaton Corp satış fiyatının nakit ve borçsuz olarak yaklaşık 214 milyon dolar değerinde olduğunu belirtti. Reuters'da Kasım ayında yer alan ve kaynaklara dayandırılan haberde Eaton Corp.'un Ulusoy Elektrik'in ana ortaklarına ait tüm hisselerini satın almak için yaptığı görüşmede son aşamaya gelindiği ve işlem büyüklüğünün 300 milyon dolar olması beklendiği belirtilmişti.
İşlem, normal anlaşma şartlarına ve yasal onaylara tabi ve 2019'un ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.(Reuters)
Fiyata takılmayın dünyanın en büyük elektrik şirketi bizim sahibimiz oldu gelebileceği noktayı varın siz düşünün alacağı ihaleleri tam uzun vadeli kağıt oldu şuanda buralar dutluk
dağ fare doguruyordu erken uyandım :)
Tşk ederim. sn cefaks.
Boş yere 2 ay beklemiş olduk..
Yapacaginiz isi sevem
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence de ucuza gitmiş. Sabah açılışta verdim gitti.
Aklıma takılan şu var yine de? Şirketi satmadan önce çılgın bir temettü verir mi ki?
Gider ayak şirketin nakdini de götürür ulusoy'lar. Sözleşmede bunun önlemi alınmış mıdır acaba?
***Gerçi şirketin nakdi ne kadar artarsa satış fiyatı da o kadar artıyor değil mi :)))
Böylece önlem alınmış oluyor doğal olarak. Çılgın bir temettü vermek saçma olur ulusoylar açısından.
65.820.008 adet hisse için 213.906.798 $ 5,20 dolar kurundan => 1,112,315,350 TL yapar.
Son bilançoda:
Nakit ve Nakit Benzerleri 68.146.282
Kısa vadeli Finansal Borçlar 2.986.955
Net Nakit Durumu = 65.159.327 TL
Net Nakit durumunun %82,275 u satış fiyatına eklenecek.
65.159.327 TL * 0,82275 = 53.609.836 TL
65.820.008 adet hisse için Toplam Satış fiyatı = 1,112,315,350 + 53.609.836 = 1.165.925.186 TL
1 hisse fiyatı = 1.165.925.186 / 65.820.008 = 17,71 TL
Ancak satış en erken 6 ay sonra olacak. 6 aylık mevduat faizi %10 desek
17,71/1,10= 16,10 TL hisse fiyatı çıkar.
Şu an 15,80. Faizden iyi :oleyo:
Net nakit durumu dediğiniz gibi hesaplanıyorsa tabi. O şekilde hesaplandığına emin misiniz? Ben bilmiyorum da?
Ama yıllar önce 160 milyon dolara tüm şirketi satmadım demişlerdi ynalış hatırlamıyorsam. Bence cidden ucuza gitmiş şirket.
Ben daha uzun süre sanıyordum. O zaman aferin ulusoylar'a. İyi iş yapmışlar kendi adlarına.
Hisse 6 ay sonra devredileceğinden patron herhalde doların bugünkü seviyelerde olmayacağını biliyordur.Devir tarihindeki dolar kurunu bekleyenler herhalde mutsuz olmayacak,bu durumu göz ardı etmemek lazım.
Açıklamada KATENER RAYLI SİSTEMLER ve BOZAT ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. nin satış yoluyla şirket bünyesinden çıkarılacağı belirtilmiş.
Yani satış fiyatına bahsedilen 2 varlık dahil değil.
Satış yapılacağına göre şirkete nakit girişi olacaktır ve şirketin nakit varlığında artış olacaktır.
Bu durumda hisse fiyatı
17,71 TL + (KATENER+BOZAT SATIŞ GELİRİ) olacaktır.
Katener ve Bozat değeri hakkında bilgisi olan var mı?
Bozat Elektrik Üretim A.Ş. Giresun ili sınırları içerisindeki Bozat nehri üzerinde 4,18 MW kurulu güce sahip olan Zekere Hidroelektrik Santrali'nin üretim lisansına sahip olup, söz konusu üretim tesisinin 17.10.2014 tarihinde Enerji Bakanlığı tarafından geçici kabulü yapılmıştır. Santral'in üretim lisansı 27.11.2008 tarihinden itibaren 48 yıl 20 gün süre için verilmiştir.*
Sirketin payi yuzde 70mis.
TA-1004 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pardon. Yuzde 100. Mwsi 1 milyon euro olsa kabaca 20-25 milyon tl civari ederi olsa gerek
Gedik Yatırım ( http://www.gedik.com ) Tarafından Hazırlanan
Analiz:
"ULUSOY ELEKTRİK / ULUSE 01.02.2019 05:32:26 Şirketin hakim
ortakları tarafından şirketin toplam ödenmiş sermayesinin %82,275'ine
ve Şirketin toplam oy haklarının %90,153'üne tekabül eden ve hakim
ortakların mülkiyetinde bulunan 65.820.008 TL nominal değerli
65.820.008 adet payların satışına ilişkin olarak Eaton Corporation PLC
iştiraki olan Eaton Capital Unlimited Company arasında Pay Alım
Sözleşmesi imzalanmıştır. Satışa konu olan paylar 8.000.000 adet A
grubu pay ve 57.820.008 adet B grubu paydan oluşmaktadır. Satın alma
bedeli 213.906.798 ABD Doları olarak belirlenmiştir. Bu bedele pay
devrinin tamamlanması tarihi itibariyle Şirketin net nakit durumunun
pozitif olması durumunda, Şirketin net nakit durumunun %82,275 oranı
(satışa konu olan payların Şirketin toplam ödenmiş sermayesine oranı)
ile çarpılması sonucu bulunacak tutarın eklenmesi yoluyla veya pay
devrinin tamamlanması tarihi itibariyle Şirketin net nakit durumunun
negatif olması durumunda ise, bu bedelden Şirketin net nakit durumunun
%82,275 oranı ile çarpılması sonucu bulunacak tutarın çıkarılması
yoluyla nihai satın alma tutarı belirlenecektir.
YORUM: Dünkü kur ile hesaplandığı zaman bu anlaşma hisse başına
16.93 TL + net nakit düzeltmesini içermektedir. Yaklaşık olarak hisse
başına 1 TL nakit düzeltmesi olacağı varsayımı ile satış fiyatının
18.00 TL olması beklenebilir. Dünkü kapanış fiyatının 16.35 TL olduğu
göz önünde bulundurulduğunda hisse fiyatlarında %10'luk bir potansiyel
olabileceğini değerlendiriyoruz. Ancak satış rakamının dolar bazlı
olması nedeniyle olası çağrı fiyatı işlem gerçekleşene kadarki dolar
kurundan olumlu - olumsuz şekilde etkilenebilecektir."
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yanlis bilgi.olumsuz etkilenmez. Bugunku dolar kurunun tlye cevrilmesi sonucu bulunan fiyat muhtemel cagri fiyatlarindan birisi
Bir de aciklamada a b gruplari icin fiyat ayrimi olup olmayacagi konusunda bilgi eksik
Beklediğimize değmedi gibi sanki. Bilanço nasıl gelir öngörüsü olan var mıdır?
Son gunlerde kalabalık olmuş burası eskiden 4-5 kişi yi bulmazdı...
Yanlış bilgi değil. Anlaşmanın yapıldığı günkü dolar kuru değil, pay devrinin yapıldığı tarihteki dolar kuru baz alınır. Ayrıca çağrı işleminin başlayacağı günden önceki dolar kuru da baz alınarak yapılacak hesaplamada hangisi yüksekse o fiyat çağrı fiyatı olur.
İşte ilgili tebliğ maddesi;
(2) Zorunlu pay alım teklifini doğuran işlemde fiyatın yabancı para birimi cinsinden belirlenmiş olması halinde pay alım teklifi fiyatı, pay alım teklifi yükümlülüğünü doğuran pay devri tarihindeki T.C. Merkez Bankasınca açıklanan döviz alış kuru ile pay alım teklifinin fiilen başlayacağı günden önceki iş günü T.C. Merkez Bankasınca açıklanan döviz alış kurundan yüksek olanı kullanılarak hesaplanan tutarın Türk Lirası karşılığı olarak belirlenir.
Haklisiniz. Kusura bakmayin
2 ay bekledikten sonra satmıştım. Ama bugün full girdim
Yorum yapan arkadaşlar tşk ler kısaca iki gün dür neden düşüyor satış olunca düşen hisse hiç duymadım
Enaz iki tavan yaptı bugüne kadar satılan şirketler. Bunun özelliği nedir