https://i.resimyukle.xyz/Cz3LKS.jpg
Printable View
Bahse konu binalar Japonya'da ise inebilirsin Türkiye'de ise asansör bozulur icinde kalirsin. Coğrafya kaderdir diye boşuna dememisler.
4 yılda mezun ol, 2 senede bir iş bul, ruh ikizim diye kendini kandırdığın birini bulup evlen, kira öde, çocuk yap ve uykularını mahvet, 10-15 yıl içinde şanslıysan bir ev al ve haftasonunu ikea'da geçir, yaşlanınca katalogtan lanet bir hastalık seç ve öl... Ölümün olduğu bir dünyada hiçbir şeyi ciddiye almaya değmez.
Integral Yatırım
CAMLARDAKİ BİRLEŞME – Uzun Vade İçin Pozitif
Bu Soda cidden tam UV yatirimi haa. Ne yapsa ne etse her şey uzunda yariyor bu hisseye kisada yarayan bi olay yok. :evil:.
Soda Apple ile birlesseydi bile sanirim yine uzunda yarayacakti. O vakit bekle babam bekle. Size iyi beklemeler aslan parçaları.
Ortalama ömürün 74 yil oldugu bir ülkede 65 de emekli olup 9 yil emekliligin keyfini sürmeyi beklemekle Soda'dan hatiri sayili hisse sayisina ulasip temettuleriyle ikinci bir emeklilige ulasmayi beklemekle gecen zamanin karesinin hipotenüsünü aldiginizda cikan sayinin karekökü size hayati iskalamamaniz gerektigini, hayatın tek bir gün onun da bugün oldugunu hatirlatir.
Yarina garantimiz yok, bir de coluk cocugunuzun basina dert etmeyin Sodayi. Onlar da ugrasir dururlar yoksa sizden sonra. :evil:
FOREX ANKETİ
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan tahmini +197, ortalama tahmin ise +40 puan oldu.
Foreks'in 38 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek beklenti +666 puan olurken, en düşük beklenti -1.050 puan olarak gerçekleşti.
Ankete katılan 38 analistin 25'i pozitif, 13'ü negatif açılış tahmininde bulundu.
Haksız olur musun abi , günlerdir sövüyorum zaten .
Muhabbeti farklı yerlere taşımak istemiyorum ama muhalif olup hükümeti eleştiren zihniyet fırsat bulunca eleştirdiği her şeyi yapacak .
Adamlarin elinde çoğunluk hissesi var diye azınlık hislere çöküyor resmen .
Mevzuatini kanununu bilmem ama adalet değil bu .
Kapandi abi bu. Mort. Forumuna niye yaziliyor anlamis degilim.
Kefaller atlamasin hemen, saka yapiyorum.
Kuzucuklari buzagiciklari camcilar talan etti.
Sise bir de %500 bedelli aciklar simdi, belli mi olur. 1000 lotunuza 300 bin lira para yatirmak zorunda kalirsiniz temettuleri yiyeyim derken.
Saka yapiyoruz, gizli yaziyi gormeyenlere seans acilmadan yazayim da. 4 milyar lira kar getiren sirkette bedelli falan olmaz.
Teorik Esleme simdilik Kulcu 6.73, Deve 5.60, Camci 4.19. Temettuleri kimin cukkaladigi belli.
açılışlar fena değil.
Bizim küçük enişte yine izliyor abilerini..
Herif hala oteki tarafta "Birlesmeden aslan payi sodanin, cam elyafi, zart zurt"... Millet %20 koymus 2 gunde...
Hocam elimde trkcm ve soda olan biri olarak ben de öyle düşünüyorum (ağırlık portföy soda). Bu muhtemelen böyle de olacak ama biz birlesme zamanini bekleyecek miyiz bakalim görelim. Bu işin pwc gibi bir firmaya verilmesi iyi olmuş. Hesabi kitabı dogru yaparlar diye düşünüyorum.
Bu birleşmeden en kazançlı Trkcm çıkacağı için hisseleri yükselmiyor. Aşırı derecede hatta akla mantığa sığmayacak derecede ucuz idi o nedenle Trkcm hisseleri sadece olması gereken fiyat seviyesine geliyor. Trkcm dışında birleşmeye konu şirketlerin hisseleri zaten normal makul seviyelerde o nedenle sakin seyir içindeler. Henüz hiçbirinde birleşme sinerjik olası etkisi fiyatlanmış değil. Onu zaman içinde görürüz.
Trakya harici soda ve anacm ın piyasa değerleri normal ve makul seviyerlde değil,
Soda nın ederi bu rakamlarmı,yada anacm ın ederi bu rakamlarmı değil,
Sadece pd dd 1 in ğzerinde olduğu için değerleme raporuna kadar belki bu rakamlarada yada tın tın yukarı gider,
Sodanın yaptığı karı yada anadolunun yada trakyanın yaptığı karı yapan farklı sektör sanayi kuruluşu olsa ,borsadada hakkı berilse değerleriçbumu olur,
Dünyanın karını gerir fk oranın 6 larda olsun,şaka bu rakmalar.
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dd ye bakarak bu yorumu yapiyorsan hic birsey bilmiyorsun. Eger dd ile bu isler olacaksa pwc ye degerleme yap diye verilmezdi islem. Yillarca soda nin kayitlarinda bulunun maddi duran varliklarinin bugunku gercek degeri ortaya cikinca suan satan herkes pisman olacak. 4.2 milyar liralik maddu duran varlik degerlemesi yapilacak. 7 yil once aldigin evi dusun defter kayitlsrinda 7 yil onceki bedel gorunuyor ama suanki degeri ayni mi...SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sakin kovboy ben olumlu ya da olumsuz anlama gelecek birşey söylemedim. Sadece piyasaki fiyatlamanın kendimce sebebini söyledim. İlaveten şunu da belirteyim "dd" dediğin rasyo beğenelim ya da beğenmeyelim eldeki somut matematiksel veri. Unutmadan "dd" üzerinde değerleme oluşmaz mı elbette oluşur. Tabii bu bedavaya olmaz. Şirketler "dd" üzerinde birleşirken ortaya bir de vergilendirilecek kar konusu çıkar. O nedenle "dd" dediğin rasyo hafife almaya gelmez. Zaman içinde göreceğiz Allah ömür verirse.
Mevcuttaki 3 şirketde çok ucuz,
Değerlemeler iyi rakamlardn çıkıcakdır,
Rakamlar yalan söylemez
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanlisin var maddi duran varliklarin degerlemesi sonucu ortaya cikacak yeni degerler uzerinden vergi alinmiyor. Ayrica sirket birlesmelerinde kurumlar vergisi konundaki sartlar dahilinde gerceklesmesi halinde vergi olusmuyor.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu tartışmayı uzatmanın yararı olmaz. Profesyonel işi YMM olan birisiyim. Vermiş olduğunuz bilgi yanlış. Birleşme şirketlerin en son bilançolarının bir kül halinde devralınırsa vergi vs çıkmaz. Kurumlar Vergisi Kanunun 18,19 ve 20'nci maddelerinde konu düzenlenmiş durumda. Ama dediğim gibi bunu tartışmamızın anlamı yok. Konu net çünkü
Tartisma degil yanlisi duzeltmek amac. Bende degindiginiz kanun maddelerine istinaden vergi cikmaz dedim. Sizde bunu acikca belirttiniz zaten. Burda da kul halinde birlesme soz konusu dikkatinizi cekerim. Iyi calismalar.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
pasta atabilecek arkadaş var mı? bugün göstermek istedikleri resim ne acaba?
Resim yukleme basarisis diyor anlamadim. Ykb garanti ak ve is alicili. Teb yf deniz credit saticili.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Böyle asimetrik yazıp milletin moralini bozmak istemiyorum ancak...
Aylardır böyle alçak alçak sürünmesinin sebebi bu b.ktan birleşme haberiymiş meğer,
Elbette ky olarak tüm hesap kitap ince kalın ve kaba analizlere rağmen eşşeği yürütemeyişimiz.
Ve deli gibi önceden haberi olupta hisse satan sevgili büyük yatırımcılarımız...
Ve haber düştüğü anda önce silkele sonra tepeden mal boşalt taktiği...
Bütün bu denklemleri yerli yerine koyunca aslında bu hisseden bir halt olmayacağı apaçık ortada
Yanarım yanarım bu rallide bu gerizekalı hisse yüzünden portföyümün bir kısmı neredeyse yerinde saydı.
Şimdi aslında direk satmam lazım ama geçen zamana ve avcumu yalamama kızıyorum zoruma da gidiyor.
Bu aptal hisse bence rahmetli olmuştur. Alçak alçak buralarda sürünerek ömrümüzü çürütmeye devam edecektir.
ŞAYET yukarılara gidecek olsaydı taa 5 6 ay öncesinden 40 50 tl leri bulmuştu bizde yav ne oluyor diyene kadar bu haberle elimize 60 70 tl lerden verirlerdi. Bu senaryo değişmez.
Bunu buraya niye yazdım bilmiyorum ama çok sinirliyim.
Aslında hukuk iyi çalışsa yalnızca benim gibi bir basit yatırımcı bile dava açsa bu birleşmeyi yapamazlar.
Gerekçe: Ben bu hisseyi soda hissesi olarak temeline bakarak aldım sizin aldığınız aptal birleşme kararı beni bağlamaz ama nerde öyle bir sistem.
Neyse yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir asla da olamaz kişisel hezeyanlarımdır. Bu yazılanlara bakarak yatırım kararı filan alınamaz...:oleyo:
Geçmiş olsun bana...:oleyo:
https://resimyukle.xyz/
bu site iyi.
Şayet hayırlı bir birleşme olsaydı emin ol olurdu
şirketin/grubun aurasına aykırı o hareket. o fiyatlar iki türlü olurdu:
1- şirket ele ayağa düşüp Galip vs. gibi herfilerin eline düşecek,
2- apple/tesla ile filan JV açıklaması yapacak.
hayırlı gelişme derken kağıt dolar/tl deki aşırı hareketliliğin ardından anormal oranda kar yazmasına rağmen 100% artmamış. bundan olumlu gelişme ne olabilirdi ki soda için? 2 milyar dolarlık yatırım açıklaması yaptı kağıt %50 düştü. bu kağıdı güvenli yapan şeyler:
1- görece yüksek temettü ödemesi
2- yüksek döviz stoğu, nakit pozisyonu
3- borçsuzluğu
4- düzenli artan kar marjı, üretim iyileştirmeleri ve FAVÖK beklentileri.
Kulcunun temettulerini param parca etti camcilar. Ac kurtlar gibi saldirdilar bulunca. Bunun temettu cetesi de hem kuzusundan, hem buzagisindan oldu. Hem de endeksin yukselisini kacirdi. Yazdiklari hikaye ile kaldilar.
Tupe, Petkim'e veya oteki vakit kaybettiren hisselere bakin temettu icin.
Diyecegim de, Petkim'inkileri de Azeriler talan etti! Bir rahat yok su garibim temettuculere.
Keko baba bile bunda is yok dedi, durmadi. Gitti 1 ayda %50 vurdu Karel'de. Keko durmuyorsa birsey bildigindendir.
Bana kiziyorlar, sinirileniyorlar simdi. Ama gunesi balcikla sivayamazsiniz. Kul altin suyunun icine dusse bile kuldur.
Altin suyu icen itfayeciye ne oldu bu arada?
Arkadaşlar şöyle de bir durum söz konusu olamaz mı ? ben eğer örneğin 1 sdaya 1.3 sise alacaksam ve şuan da soda geri geip sise sürekli prim yapıyorsa niye soda almıyayım ki...bırakalım sise primlensin nsaıl olsa bana sise verecekler 1.3 oranında yani ben şisegittikçe de kazanmıyormuyum birleşene kadar?
İster algı deyin,ister başka şey,piyasa %90 doğruyu fiyatlar.
pddd 1 in altındaki şirketler talep görmeye devam ediyor.
sn tigi nasıl gidiyor? triger kayışı mazutlu arabalarda zencir şeklinde mi olur yoksa lastik mi olur sn tigi?