Benim amerikanın uzak eyaleti sayılabilecek aklımda iki ülke var ya neyse.52 iyidir bence de
Printable View
Iran ikı dene daha atmış deyolar, yeşil bölgeye.
Ben de www.flightradar24e bakıyorum..
Irak ve İran hava sahası pek hoş görünmüyor.
Oysa 12 saat önce ana baba günüydü.:wu:
Bağdatta ABD Büyükelçiliği binasına füzeli saldırı !!!
https://www.birgun.net/haber/bagdat-...FgSypXJVHU-5Rw
İran’da rejim zordaydı. Gösteriler falan vardı.
ABD’de ise malum Trump zordaydı. Azil soruşturması vardı. Başkanlık seçimleri de yaklaşıyor.
Bence İran yönetimi bir şekilde Kasım Süleymani’den kurtulmak istiyordu. Gizli servisler aracılığı ile anlaştılar. ABD Kasım Süleymani’yi yok etti. Bu olaydan sonra İran’da toplum yeniden birleşti.
ABD’li askerler füze atılacak üstleri boşalttı veya sığınaklara indi.
İran füzeleri salladı. 80 ABD askerini öldürdük diye açıklama yaptı. (Nasıl saydılarsa artık. İranlı yetkililer olay yerine gidip, ölenleri mi saydı tek tek)
Trump açıkladı; Ölen asker yok diye. Bence de ölen asker yok. Bir asker bile ölse ABD mutlaka sert bir karşılık verirdi.
Tabi bu anlaşmadan Trump parasal kazanç da sağladı. Önce altın, petrol, Usd/TL yükselişine sonrasında da düşüşüne oynadı.
Çifte kavrulmuş getiri sağladı.
Sahi bize satmaya çalıştıkları patriot hava savunma sistemi neden bu füzeleri imha etmedi. İki ihtimal var. Ya patriot tırt bir sistem işe yaramadı ya da bilerek devreye sokulmadı.
Tırt bir sistemse S-400 almakta haklıymışız (Tabi S-400’ler işe yarıyor mu bilmiyoruz. )
Özet olarak;
İran rejimi için win
Trump için win+win (arada bir de para kazandı ya ikinci win ondan dolayı.
Abd mektup göndermiş Bm ye. Koşulsuz iranla temasa hazırız diye. Bu kadar mı büyük kazanç sağladınız ki bu işten bir an önce ortamı eski haline sokma peşindesiniz. Abd büyük vurgun yapmış kumarcılar gibi davranıyor
İran halkına 80 ABD askerinin öldürüldüğü açıklandı.
Trump ise herhangi bir ABD askerinin ölmediğin söyledi.
Ya İran halkı ya da ABD halkı kandırılıyor.
Acaba hangisi?
Boyle durumlarda tek bakmak gereken sey ulkesinde guclu muhalif yayin oganlari var mi yok mu? Sadece bu iki ulke icin soylemiyorum kesinlikle genel soyluyorum. Hangisinin guclu muhalifi yada muhalif yayin organi yoksa o kesinlikle ve kesinlikle yalan soyluyordur. Gerisi sizin yorumunuza kalmis.
Libya'da ateşkes, Suriye'de olumlu gelişmeler, İran-ABD gerginliğinde makul bir itidal...
Böyle bir gerçekleşmenin bizi de çok olumlu etkilemesi doğal.
O zaman kendi iç dinamik ve dertlerimize dönebiliriz...
Nasolsa yeni sorunlar bulup yaratma konusunda elimize kimse su dökemez.
Buluruz bir şeyler.
09 Ocak Perşembe 10:02 ALMANYA KASIM SANAYİ ÜRETİMİ AYLIK %1,1 ARTTI; BEKLENTİ %0,8
09 Ocak Perşembe 10:05 ÇİN'DEN RESMİ AÇIKLAMA... ÇİN BAŞBAKAN YARDIMCISI LİU HE 13-15 OCAK'TA ABD'DE OLACAK
hadi bakalım işler de açılıyor...:he:
5.8888 vurdu çekti.
5,87 den dönüş ve oradan iyi bir yükseliş bekliyorum.asla yatırım tavsiyesi değildir.
85 i göreceği sanmıyorum.ytd.
birde böyle tipler çıktı , gram altın başlığı var git bı orda yazılanları oku ilk önce..
bu çöp dolar 5.95 iken gram altın ne kadarmış , 5.97 olunca gram altın kaça çıkmış..
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar iyice yer etti bu topikte..
birde ahkam kesiyor , tey Allam ya..
Neyse anlamsız muhabbetti bırakalım , işimize bakalım .. Herkese iyi günler .
Forumdaşlar dolar kuru tıpkı bir mini etek gibidir, çok şey gösterir ama aslolanı saklar.
Baskı var her tarafa (dövizde swap kanallarının kapatılması/sınırlandırılması, borsada bankalara açığa satış engeli, faizde kamu bankalarına ucuz kredi verme baskısı, zk kararları) yurtiçinde...Yurtdışında da dünya savaşı tehlikesi geçti...
Baskı değerleri ve konjonktür değerleri oluştu bugünlük...
Bizim vergileri hüpletmişler yine... Simit Sarayı kadar büyük bir kolpa!
Pasifik İnşaat'a şok! Next Level'e Ziraat Bankası el koydu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, 2013’te büyük bir törenle açtığı Ankara daki “Next Level alışveriş merkeziâ€ne, Varlık Fonu’na devredilen Ziraat Bankası tarafından el konuldu
http://www.patronlardunyasi.com/habe...l-koydu/228373
Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; Fatih Erdoğan, Next Level AVM'yi başka alanlara odaklanmak için kendi istekleriyle Ziraat Bankası'na varlık-borç takası yöntemi ile sattıklarını söyledi. Erdoğan, "Çok sayıda banka, müşterisi ile bu yetkiyi kullandı. Sadece bize özel bir durum değil. 412 milyon lira borcumuzun karşılığı AVM yi devrettik" diye konuştu.
https://www.memurlar.net/haber/87201...e-satildi.html
Yatırım araçlarının son 15 yıllık getirisi
https://pbs.twimg.com/media/EN05yLqW4AEm6pf.jpg
Gelsin bir de ülke not artışı ve yabancı yatırımlar sonrasında...
gel vatandaş gel, a.k partisi ülkeyi uçuruyorken sen de paraşütünü al sıraya gel.
Yıl:2000
TR nüfusu: 68 milyon
Buğday üretimi: 21 milyon ton
Kişi başına: 300kg
İthalat: 964 bin ton
Yıl:2019
TR nüfusu:~90 milyon ( mülteci+kaçak)
Buğday üretimi: 19 milyon ton
Kişi başına: 210kg
İthalat: 7.6 milyon ton
Buğday ithalatı, toplam rekoltemizin %42'sine ulaşmış!!
SURİYELİ ve diğerleri ithal ediyoruz...Buğday etmişiz çok mu ? :)