Şunları alt alta koy bir oku nerede kendinle çeliştiğini bulacaksın.
Olmazsa 9000, 9003, ve 9042 sayılı BDDK kararlarını okuduysan bir daha okuman lazım.
Okumadıysan zaten uğraşmamın anlamı yok.
Printable View
Şunları alt alta koy bir oku nerede kendinle çeliştiğini bulacaksın.
Olmazsa 9000, 9003, ve 9042 sayılı BDDK kararlarını okuduysan bir daha okuman lazım.
Okumadıysan zaten uğraşmamın anlamı yok.
İşte milletin kaçacağı yer tam orası.
Dolar değerine bağlı ve hatta dolar cinsinden faiz alınabilen kripto paralar var.
Al sat vergisi yok, kazanç vergisi yok.
Offline cüzdana çek, at cebine gitsin.Çalınma derdi yok.
Dolarını şu kurdan tl'ye çevirdim endişesi yok.
Şu kadar doların var şu kadar vergi ver derdi yok.
İşi bilenler oraya kaçıyor zaten.
Bilmeyenler fiziki doları kasaya koyup hırsızlık yangın sel deprem riskini alıyorlar.:)
Son rasyo degisikliginde bankalarin ilk yapacagi rasyoyu tutturmak icin YP oranını yani mevduat faizini düsürmek olacak
Burda yanlis anladiniz galiba
YP oranını tutturmak icin dth hesabi kadar kredi ver diyor..Demek istedim yp oranini düsürmek anlaşıldı galiba yazdigim
bankanın bilançosunda krediler, menkul kıymetler tcmb ile swaplar arttıkça AR artıyor, TL ve özellikle yabancı para mevduatlar arttıkça ise AR azalıyor. BDDK bunun 100%’ün üzerinde olmasını şart koşuyor.
Bankalar bunu bu ay %104 yapti bddk yetmez bu dedi bu ayda %110 -115 aralıgında yapmalisin gibisinden bişiler soyledi
Bankalar hazinenin cikardigi tahvilere talep yaratmak icin bunu yapacak ..piyasa faizleride %5-6 bandında cekilecek
Ama sonucta ikimizinde ayni düsüncedeyiz bu ay borclanma araclarindan ekmek cikcak gibi
Sn. Myfinans kripto borsasında kurun 0,10 TL (on kuruş) fazla olduğunu hatırlatmak isterim. Ben bu işlerden anlıyorum fakat orada da böyle bir durum var. Kaldı ki yarın birgün bankalardan kripto borsalarına para transferi yasaklansa kripto cüzdanındaki paranızı itibari paraya nasıl çevireceksiniz? Ama itibari paraya tam konvertibl coin çıkarsa (bknz. Dijital Yuan) o zaman düşünülebilir. Türkiye'de kripto paralar ile ilgili yasal bir düzenleme yok. Ne olacağı belirsiz şu an. ABD, doların hakimiyetini kıracağı gerekçesiyle herhangi bir adım atmadığı için dünya genelinde de durum aynı. Ama ilerde ülkeler itibari paraya tam konvertibl coin çıkarırsa alıp cüzdanınıza (huobi wallet vb.) atabilirsiniz. Ayrıca Binance usdt, busd gibi coin'lere faiz veriyor, güvenilir borsadır; değerlendirilebilir. Ben şimdilik tercih etmiyorum bunları. Herhangi kripto para yatırımım yok.
Aktifbank'ın nkolay bonosu PPF'lerin üzerinde kaldı.60 gün kalınabilirse daha da üstüne çıkıyor.
PPF yerine onu kullanmak daha karlı halde şu günlerde.
Nkolay FX'lede 5x24 altın döviz alınabildiğinden birde öyle bir avantajı var.Makaslarıda fena değil.
Bonoyu boz döviz yada altını al.
kuveytturk ten acılan forex hesap da doviz-altın alımında vergi varmı ?
Hocam nacizane iki yorum yapayım konu ile alakalı.
Yasal düzenleme noktasında, Türkiye'de Bitcoin ve diğer kriptoparalar hem icra hukuna hem de miras hukukuna tabi olan değerli varlıklar olarak kabul ediliyor.
İtibari paraya çevirme konusu ise biraz Bitcoin alım satımının borsa üzerinden yapma alışkanlığı ile ilgili. Bitcoin ve diğer kripto varlıklarınızı aracı borsa olmadan tıpkı bir arkadaşınız ile döviz/altın alış verişi yapar gibi de değerlendirebilirsiniz. Hatta bunun için çok uzun zamandır tüm dünyada sağlıklı çalışan localbitcoins gibi site örnekleri var. Kripto borsalara olası bir vergi gelmesi durumunda ben bu tarz alım satım işlemlerinin ülkemizde daha da yaygınlaşacağı kanısındayım.
Pariteler arasindada %1 vergi koymuslar
Ben gidecem bankaya 1000 dolarimi 1000 euro yapmak isteyecegim %1 vergi isteyecekler
Arkadaşlar ben vakıfbank ile çalışıyorum. Hisse senedi işlemlerinde komisyon binde 2 . Yüksek. Ayrıca gece emir almada sıkıntı yaşatıyor. Sevdiğim yanı fon alış satışlarından ppf ya da kvba da nemalanıyor. Para boşta kalmıyor. Hisse senedi işlemlerinde problemsiz ve gecelik nemalanmada sorun çıkarmayan banka öneriniz var mı?
[QUOTE=onur1064;4480662]Pariteler arasindada %1 vergi koymuslar
Ben gidecem bankaya 1000 dolarimi 1000 euro yapmak isteyecegim %1 vergi isteyecekler
ayne oyle ,eskidende vardı,cuma gunu teb den gumus alayım dedim ,altta vergi v.s var yazmıyordu (doviz ve carpraz yapmada yazıyor) ,işlem yaptım ve sonra makbuza bakayım dedim %1 cart kesinti olmuş nakit.
eurobond aldık ,primlendi ,satıp realize edersek ,ogrendikki beyanname veriliyor,ve doviz kuru artısı dahil ,direkt vergiye tabi,satarkan verginin ne olacagını bilsek ,oda belirsiz..
viop da işlem yapanlar tickmill diye bir sey kullanıyorlar ,arastırıyorum bakalım ne innesiymiş.
Uzun bir süre Garantiden yaptım işlemleri.Şimdi osmanlıya geçtim.On binde 3 komisyon.Tek eksiği Bisti gecikmeli veriyor.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim fon portföyüm Denizbank'ta, hisseyi de Ziraat üzerinden aldım. 1 tane hisse var, geri kalan fonlardan oluşuyor. Çok al-sat yapmıyorum, doğru da bulmuyorum.
Şu binde 2 komisyonlardan kurtulmamız lazım.
Birkaç hisse ve ayrıca altın, gümüş ve belki de dolar BYF alacağım içinden gelmiyor.
Al binde 2, sat binde 2 az değil.
Haftaya BİST beklenti ve öngörüleriniz nedir?
Ben artık düşmez bu BİST diyorum.Hazır %4,5 büyümüşken devam.
Düzeltme diye diye 90 binden 105 bine geldik.
Arada küçük geri çekilmeler olsada yolculuk 110 bine galiba.
110 üstünü gösterecekler gibi, 100 ün altı zor gibi bence kısa vadede. Yurtdışı çok iyi son dönemde, oraya yeterince ayak uyduramadı bile.Sadece tahmin tabiki... Bu tarz konularda kimsenin kolay kolay bir şey bilebileceğine inanmayanlardanım.. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1,6 cente gider...orası tepe...oradan 0,8 cent dermişim... :):)
açığa satış yok...
paranın gideceği yer yok...
devlet baba bist uçsun diyo...
varlık fonu destek çıkıyoo...
hisse fonlar yağdır mevlam su
mainstreet---wall street....teranesi
2 milletvekili istifası
parti bitti...herkes evine. :28:
hakkında kitap yazılacak bir soru olacak ama amerikan seçimleri yaklaşırken trump'ın seçimi kazanmak adına hangi ekonomik göstergeleri özellikle iyi göstermeye çalışacağı ile ilgili (benim aklıma ilk gelen petrol) ya da trump veya biden'ın seçimi kazanmasının neye nasıl etkisi olabileceği ile ilgili düşüncesi olan var mı? :) yatırım fonu seçerken beklentiye göre hareket etmemiz lazım ama malesef bu konuda bir öngürüde bulunabilecek bilgim henüz yok.. yönlendirebilecek biri varsa çok mutlu olurum :)
1- ANL Akbank'ta görülmüyor, nasıl alabilirim?
2-PPF'lerde bileşik faiz oluyormu?
bu sorulara cevap bulunmamış...? uyanın artık.....aloo?
Sıkça Sorulan Sorular
1- Fonları Nasıl Alabilirim ?
Bankaların İnternet Bankacılığı/Mobil Şubelerinden Yatırım Bölümünden Alabilirsiniz,İlk Defa İşlem Yapacak Kişiler İçin MKK Sicil Oluşturulur Ve Sicil Şifresi Gönderimi Yapılır.
Mkk Gönderim Tercihini Bankadan İşlem Yapmadan Önce Gönderim Tercihini E-Posta Olarak Seçiniz Aksi Halde Posta İle Gelir 8 TL Tek Seferlik Masraf Ödersiniz.
Ayrıca Yatırım Ekstre Tercihi E-Posta Seçiniz.
2-Bazı Fonları Her Bankadan Alamıyoruz Sebebi Nedir Nereden Alabiliriz?
TEFAS Vasıtasıyla Satılan Fonlar Hariç Sadece Kendi Banka/Kurumundan Satılan Fonlar Vardır TEFAS İşlem Durumu:İşlem Görmüyor Yazar
Örnek:İşbankası 801 Nolu Fonu Sadece İşbankasından, ANL Kodlu Fonu Sadece Alternatifbank Üzerinden Alabilirsiniz
ilgili Fonun Profilinde ,TEFAS İşlem Durumu:İşlem Görüyor Olarak Yazan Fonları Herhangi Bir Bankadan Alabilirsiniz.
3-Alım Satım Saatleri Nedir?,Günlük İşlem Yapıp İstediğim Zaman Çıkabilir miyim?
Evet Günlük Olarak Tefas Üzerinden Aldığınız Fonların Genelde Son İşlem Saati 13:30'dur Bu Saate Kadar Alım Satım Emrinizi Vermeniz Gerekli
Tefas Dışı Banka/Kurumun Kendisinden Aldığınız Fonlarda 17:00'a Kadar İşlem Durumları Vardır(Her Fonda Değişmektedir)
Fon Yönetim Gideri Açıklanan Fiyatdan Kesilmiş Hali Olduğu İçin Ekstra Bir Gider Yoktur
Alım Satım İşlemleri Aynı Gün Gerçekleşir Para Hesabınıza Aynı Gün Geçer
4-Herhangi Bir Komisyon/Ücret Varmı,Hafta Sonu İşleyiş Nasıl?
Bazı Bankalar Yatırım Hesabı Üzerinden İşlem Yapmaktadır Örnek İşbankası,3 Aydan 3 Aya 30 TL Ücret Alır,
Çoğu Banka Vadesiz Hesap Üzerinden İşlem Yapmaktadır Bu Nedenle Herhangi Bir Ücret Masraf Yoktur(Örnek Garanti Bankası)
Cuma Günü Aldığınız Fon 3 Günlük İşler Pazartesi Günü Sattığınızda 3 Günlük Getiri Alırsınız.
Fonlarda %10 Stopaj Vergisi Bulunmaktadır,Stopaj Mevduatın Aksine Sattığınızda Kesilir
5-Fonların Mevduat Karşılığını Nasıl Bulabilirim ?
Mevduat Karşılığını Bulmak İçin Bir Önceki Günün Fiyatı İle Bir
Sonraki Günün Fiyatına Bölüp Çıkanı 386,47 İle Çarpıp Veya 365x0.90:0.85=Brut MK cikar
Örnek Hesaplama Yöntemi 1
0,0640x386,47=24,73 MK
Örnek Hesaplama Yöntemi 2
0,0640x365x0,90÷0,85=24,73 MK
ALINTI----
(şurada dursun,belki faydalanan çıkar...)
eski forum sayfalarını okuyorum...
tam 1 yıl önce %23 yıllık(net) mevduat yapalım muhabbeti olmuş...yapılmamış...yapılmış....riskli görülmüş...bilmiyorum...
aynı tarihler arası usd/try getirisi %17....enterasan değil mi?
Portöyüm Nisan ayını % +6,62 ile tamamlamıştı. Mayıs ayıda güzel geçti ve % +5,69 ile tamamlamışım.
Mayıs ayı için büyük beklentilerim yoktu başında ama güzel gitti. İki ayın sonunda toplamda % 12,58
Umarım Haziran ayıda böyle güzel geçer. Bundan sonrası için eksi yazmasak bile iyi gibi.
merkezi kayıt kuruluşu....... diye bir şey yapmış devlet baba... linki https://www.turkiye.gov.tr/merkezi-k...-yonet-portali
manyak bişi bu ya...tüm portföyü+geçmiş hesapları+hisselerin,fonların kap bilgisi .....her şey var...muhteşem....girmeyen kesin girsin....ağzı benim gibi açık kalacak...adını duymuştum,sonra girer kayıt oluruz filan diyordum,nasip bugüneymiş...
9 tane aracım kurumda hesabım görülüyor..4 tane kapalı,5 tane açık....2001 de koç yatırım hesabımı gördüm..onur beyi hatırladım..2000 öncesi yok herhalde...kayıt yoktu...vay anasına devlet baba süper...bu hizmet mail yoluyla hesap eksteresi,uyarı filan da gönderiyor...eskiden takasbank vardı,şimdi herhalde bunu yapmışlar....bloke işlemi buradan yapabiliyorsunuz...herhangi bir ücret filan vermiyorsunuz galiba,gözüme çarpmadı...
valla beni çok şaşırttı bu MKK....görmediyseniz ve fon,hisse senedi sahibi iseniz mutlaka buraya bir göz atın derim...
BISTTUM-100 endeksi son 1 yılda dolar bazında dünya endekslerini solladı!
1 yıl önce 100 doları dünya borsa endekslerine yatırsaydık şu an ne kadar olurdu?
BISTTUM-100: 181 dolar
SP500: 111 dolar
BIST100: 100 dol.
Russell 2000: 95 dol.
MSCI GOÜ: 92 dolar
EURO STOXX 50: 91 dolar. Hisse yoğun fonların başarısı bu rakamlardan geliyor. Bu süreç devam edecek mi bakalım?