200K 14.25% duz mevduat 35 gune kadar
Pazarliksiz
Printable View
odeaya ulaşabilen var mı internetten.
ben ulaşamıyorum.
sorun ben de mi anlamadım.
bilgisayarım çok eski bir şey.
selamlar.
USD 3,53 TL yi gördü bugün... Yok mu yorum yapmak isteyen... Ya da FULL USD da olan arkadaşlar, bu aralar pek yoklar da... :)
İNG turuncu yarından itibaren günlük 13.50 verecekmiş
Burger den 50k ya 14.35 verdiler ....bende bağladım....Para parçalanmıştı..Bir sonraki vadede birleşecekler :oleyo:
bugün burger ya da rodeo'dan USD için oran alan oldu mu ? nedir son durum acaba.
Enpara ve cepteteb piyasanin 2puan gerisinde kaldi.
bir arkadaş bağladı bugun
burgan 14,35 swaplı 500+ 14,50
odea 14,10
$ a 4,00
tcmb 2.5.2017 fonlama verileri
GLP : 86.1 milyar TL faizi %12.25
TL depo : 10.1 milyar TL faizi %9.25
TL repo : 5 milyar TL faizi %9.25
Toplam fonlama: 101.2 milyar TL
Ağırlıklı ortalama fonlama faizi: %11.81
Bankacılık sistemi toplam mevduatı (TL+döviz): 1536 milyar TL
Tcmb fonlamasının toplam mevduata oranı : %6.6
Etki gücü : mükemmel
Dolar kuru : 3.5288
Kitap yurdunda 15TL indirim diye email atmış enpara.
döviz depo ihalesine yuksek teklifler gelmesine ragmen doviz dusuyor o zaman soru su doviz depo ihalesine verilen yuksek teklifler dovizi yukarda tutmak icin verilen astronomik rakamlarmı ..sayet merkez teklifin 3 te 1 ini karsıladıgına gore geri kalanını piyasadan alsalar dolar zıplamazmıydı....bu durumda ya teklifler gercekci degil ya da piyasda yogun bir doviz girisi var ..turizm sezonuda acıldı eskisi kadar olmasada akmasa da damlar
Dolar depo ile dolar kur seviyesinin hiçbir bağlantısı yok. Bankalar TCMB'den dolar borç alıp piyasa satmıyorlar. Açığa satış 16 yıl önce bitti. Bir parayı borç almak, swap yapmak ve "spot işlem" yapmak arasındaki büyük farklara dikkat ediniz. Bazı işlemler sadece faizle, bazıları sadece fiyatla alakalıdır. Bankalar dolar borç alıp ya kredi veriyorlar veya swap ile TL'ye dönüyorlar. Ortada dolar kurunu oynatacak hiçbir işlem yok. Mutlaka bir etki yakalanacaksa; Londra'daki TL swap faizlerinin ne olduğuna bakılmalı. Kuru etkileyen yegane şey o. (kuru hareket ettiren yerliler değil ama, swap faizinden etkilenip carry trade ile gerçek pozisyon açan yabancılar)
Sn jondowes 'un belirttiğine göre döviz swap ihalelerinde TL faizinin yükselmesi ve bu ihalelerin tcmb'den tercih ediliyor olması otomatik olarak ta londra swap piyasasındaki swap faizlerini de yukarı çekiyor. Bu da dolar kurunu baskılıyor. Örnek olarak dolar 3.90 ları aştığında londra swap piyasasındaki TL swap faiz oranları %6 lara kadar düşmüş.
oranlarda kısa vadede dusus olmaz daha 80-90 milyar civarı kredi kullandırılacak buda tl lazım olacak demek bankalar mevduattan karsılamak icin oranları yukseltecek sonra bakılacak 250 milyar yettimi yetmedimi duruma gore yeni bir tesvik paketi gelirse oranlar oyle kolay kolay dusmez zaten 6 aylık bilancolara dogru gidilecek haliyle bilanco sezonu olacak oranlar oyle kolay kolay dusmez en azaından temmuza kadar
100k 34 gün 12.00 dan bağlandı. temdit
100 k ya dusuk almissiniz temdit 2-3 banka haricinde artik en buyuk bankalar bile en azindan 12.75 verir bu miktara.....enpara hic kullanmadim tanismakta istemem orani gunluklerin en dusugu ..gunlukler dahi 13.50 de (kiraz vov oksijen ) ...turuncu 13.50 oksijen 14 yapmasini bekliyorum ...yani alternatif cok parayi dusuk baglamak tabi kisisel tercih
Finans exlusive 32-50 gun 13.50 .tanisma orani.100k-1000k.
Prensip olarak 0.25 puan için parayı taşımıyorum ama üzeri olursa taşıyorum... Geçen haftadan beri birçok bankada -Kamu Dahil-14 üzeri oran varken 12 lerden mevduat yapmak bana pek mantıklı gelmiyor...%1-2 puan lık fark mevduatçı için uzun vadede çok para yapar....
Odea kadıköy 37 gün 8 haziran vadeli eski para 14,10 yeğen bağladı.
mevduat sahipleri genelde çok sadıktır bankalarına.. hatta çoğunun piyasadaki faizlerden haberi bile yoktur.. müş. temsilcisi ne verirse artık.. mesela adamın 500 bin lirası var % 10 verseler 32 günde 3700 lira yapar.. adam diyorki bereket versin iyi para.. 1700 ünü yerim 2000 geri koyarım param da artar mis gibi.. bilmez ki parası eriyor..
ben ilk para taşırken çok şaşırmıştı müş. temsilcisi.. yahu 1.5 puan için banka mı değiştirilir demişti..
birde şu var..'' vallahi daha dün 2 milyona 12.00 verdim '' yahu sizin bankanın başka şubesi 14.00 veriyor.. daha yeni sordum.. '' yok öyle birşey imkansız '' eninde sonunda alıyorum istediğim oranı ama yoruyor gerçekten..