Hayvan gibi şey yapıyorsunuz yaw!
https://youtu.be/id4f_mKI-DA
Printable View
Hayvan gibi şey yapıyorsunuz yaw!
https://youtu.be/id4f_mKI-DA
Gümüşü 30$ a kadar çekip millete yıktılarsa ve bunu 17$ a kadar tekrar indirirlerse GÜMÜŞe bir daha kimse dokunur mu?
Bu 19$ -> 11.5$ -> 30$ hareketini 3-5 ayda dünyada bir tek JP MORGAN yapabilirdi, bence onlar yaptı. Çünkü robotu dayadılar her yerden malı aldı aldı aldı zirveye kadar aldı. Shortlayanı patlattılar. Şimdide aşağı yönlü robotu bağladılarsa her yerden longlayanları patlatabilirler.
Gümüşe yeltenenlere çık kısa sürede 30$ dan verdiyse tekrar bunu 17$ lere indirirse GÜMÜŞün ebesine lanet eden bir daha dokunmaz, işte o zaman balıklama ölümüne gümüş alınabilir uzun vade için!!!
Dün NADİRGOLD da en tepede iken bütün gümüşler satıldı stok kalmadı zirvede iken, N11 de 1 kg külçe gümüşü 8500 TL den elini öpene verdiler, mal kalmadı!
Bu operasyonun zamanlaması önemli, parasal genişliğin miktarı ve piyasada nasıl emildiği henüz belli olmadan böyle bir operasyon namümkün kanaatindeyim. Örnek olarak 2008 parasal genişlemesinin ancak 2011 de altın ve gümüşte zirveyi görmesi. Şimdi malı dağıtırlarsa ve global güç atlantik ekseninden asyaya da kayarsa bu malları dağıttıkları fiyattan bile uzun yıllar alamayabilirler . Ama piyasa yapıcı öngörülemediği kadar başarılıdır. Yani her opsiyon olası. Selametle
Valla daha olay yeni başladı bence.Daha borsalardan çıkacak paralar negatif faizli veya sıfıra yakın faizli euro veya dolara değil de altına gümüşe gidecek.Altını ve gümüşü tabelada gördüğümüz fiyatlardan bize yedirmezler.Daha yol çok uzun .İsteyen 1929 krizinde ne olmuş açar bakar.Orda emtia rallisi kaç yıl sürmüş ,oransal olarak artış kaç kat olmuş bakarsanız asıl hedef netleşir.2011 zirveleri sizleri yanıltmasın,o zamandan bu yana çok para basıldı,çok parametre değişti.
Piyasa yapıcı dediğiniz insanların zaten paraya ihtiyacı yok,onlar zaten tüm piyasaların hem sahibi hem yönlendiricisi.Onların dertleri bambaşka,vatandaşın elindeki ne hissenin ne emtinanın ne doların onlar için önemi yok.Vatandaşın elindekinin on katı zaten onlarda.Hem de tüm enstrumanlarda bu kural geçerli.
Ons saatlik grafikte geri dönüyor yine yakacak birilerinin canını, bakalım nasıl bitirecek günü.
Smart money girişi ... https://m.youtube.com/watch?feature=...&v=bFAXl0SrhGk
Muhakkak yukarı gidecek ama şu anda ABD de ve dünyada deflasyon süreci başladı. O sürecin devamında oluşacak enflasyon dalgası ile yukarı gidecektir. Şu anda bence bir iki kötü düşük enflasyon verisi ve GDP küçülme verisi gelirse Altın da Gümüşte büyük düşüş olabilir. Herkes ALTIN ve GÜMÜŞ asla düşmez diyor.
Benim 30 yıldır bütün varlıklarda bildiğim temel kaide var: küçükleri dökmeden büyük ralli başlatmazlar!!! ister hisse olsun, ister emtia, ister gayrımenkul! Önce küçüklerdeki malların temizlenmesi ve lanet okutması lazım. Sonra herkesin bundan bir mok olmaz boşuna parayı yatırdık haziktir dedikleri anda trak trak günde %20 giden altın fiyatları görmemiz lazım!
Altına ve Gümüşe zon zamanlarda küçük yatırımcı çok fazla girdi. Bu sebeple bunların yürümesi ihtimali bana göre çok düşük! Yanılıyor da olabilirim. Bunun garantisi yok. Sadece 6ıncı his!
Küçük yatırımcıların geçim darlığı çekip ellerindeki ALTIN ı GÜMÜŞ ü piyasada satmaları lazım.
Misal Türkiye yi düşün. Adam yatırım için gitti elindeki paraya ev aldı, ALTIN aldı GÜMÜŞ aldı. şimdi ekonomik daralma başlarsa bunları haraç mezat her fiyattan satar insanlar! Parasız kalan adam herşeyi satar.
İflas eden şirketler ve işten atılan elemanlar inanılmaz sayıda. Bunlar ellerindeki son para ile her ne aldılarsa işsiz kalınca onları geri satacaklar? Tüm dünyada! Ev, Araba, Altın, Gümüş, Hisse Senedi vs vs! Bunların elindeki kıymetli mallar işsizlik sürecinde ölücülerin eilne geçmek zorunda. Bakınız 1929 Büyük Buhranı!
https://www.hisse.net/topluluk/showt...43#post4658543
Cinderalla Man filmini tekrar seyredin bence! Ben durumun tüm dünyada az çok böyle olacağını düşünüyorum.
https://youtu.be/e4fb7N_ICj0
Altın ve Gümüş'de OturanBoğa'yız...
Bu "Maymun borsası" da unutulmaması gereken öykülerden olmalı..
Alıntı:
"Bir zamanlar köyün birine bir adam gelmiş ve tanesi 10 dolardan maymun alacağını söylemiş. Köyde çok maymun olduğu için köylüler sevinçle ormana koşup maymun yakalamaya başlamışlar. Adam, binlerce maymunu 10 dolardan satın alınca ortalıkta maymun azalmış, yakalaması da zorlaşmış. Köylüler, tam maymun yakalamaktan vazgeçecekken, adam her maymun için 20 dolar vereceğini söylemiş. Yeniden heveslenen köylüler, tekrar maymun yakalamaya başlamışlar. Maymun sayısı azaldıkça fiyatı artıran adam, bu kez her bir maymun için 25 dolar ödemeyeceğini ilan etmiş. Ama artık maymuna rastlamak bile çok zorlaşmış. Bunun üzerine adam, fiyatı 50 dolara çıkardığını, ancak kendisinin işi olduğu için şehre gitmesi gerektiğini, yardımcısının onun yerine alım yapacağını söylemiş. Fiyat 50 dolar ama ortalıkta hiç maymun yok; köylüler kıvranıyor. Yardımcı köylülere demiş ki, "O yokken, şu büyük kafeste topladığımız maymunlar var ya, ben onların tamamını size 35 dolardan satayım, siz de patron gelince ona 50 dolardan satarsınız". Köylüler, büyük bir sevinçle tüm birikimlerini bir araya toplayarak tanesi 35 dolardan maymunların hepsini almışlar. Ve başlamışlar beklemeye, şehirden dönecek patrona maymunları 50 dolardan satıp zengin olmak için Sonra ne mi olmuş; tabii ki ne adama rastlanmış bir daha o civarda, ne de yardımcısına
Bence büyük düzeltme olacak esas ondan sonra ralli başlayacak. Ama büyük düzeltme olmazsa da zaten elimizde olanları bekleyip tutmak çok iyi bir strateji.
Eğer yeşil soğan kıtlığı olursa, tüm dünyada ödenemeyen büyük borçlar Mart 2020 de olduğu gibi büyük Yeşil Soğan kıtlığı yaratabilir, o durumda da elimizde yedek kurşun olarak yeşil soğan varken bekleyin, yeni fırsatlara ek olarak alım yapılarak devam edilebilir.
Globalde Yeşil Soğan kıtlığı oluşma olasılığı %50. Yani kesin değil.
Ya bu dediğim olursa diye kenarda köşede Yeşil Soğan tutarsanız, en kötüsü olduğunda da nakite sıkışmaz, karnınızı Yeşil Soğanla doyurursunuz.
Petrolün fiyatı nasıl eksi olduysa diğer emtiaların fiyatı da eksi olabilir mi? Kesinlikle olabilir. Yeşil soğana çok sıkışan adam pazarcılardan veresiye mal alamazsa, yani Margin Call olursa elindeki kıymetli varlıklarını her fiyattan satabilir!
Gümüşte makas iyice açılmış. NADİRi aradım internette 7560 TL 1 KG satışı olan ürünü, satmak istiyorum kaça alırsınız, cevap 6binTL.
Fiziki Gümüşte alış satış makası %30.
https://www.nadirgold.com/nadirgold-...us-kulce/90/d/
Aynı şekilde Külçe altın içinde satmak istiyorum diye aradım, Fiziki Altında AlışSatış Makası %5.
Doviz.com ile Nadir'in fiyat farkının sebebi kağıt üzerindeki fiyatla fiziksel teslim farkı mıdır?
Altında fiziksel teslim farkını anlarım da, dövizde böyle bir şey başladıysa tünelin sonu bombok bir yere çıkacak demektir.
https://i.hizliresim.com/RpjYup.jpg
https://i.hizliresim.com/gHMzl3.jpg
Fiziki de talep artınca üreticiler ve satıcılar yüksek marj uygulayarak satıyorlar. Nasıl olsa enayi alıcı bol oluyor. Sebep ondan.
Mal her zaman alıcıya satılır. Kuyruk olmalı ki KY yüksek marja zenci tarağı gibi sarılmalı. Yüksek marj oldukça KY daha çok tatmin olur.
Evlerde hatırlarsanız 50 yıl kiraya çıkmıştık zirvede iken. Yine de deli gibi ev alanlar vardı, yani KY ler.
Bakıra çakabilirler.
https://pbs.twimg.com/media/Ee13J1fWAAIY_YW.png
Bu sene sonundan itibaren tüm dünya komple elektrikli arabalara ve elektrikli ısıtma ve elektrikli toplu taşıma vs geçebilir. Petrol ve Doğalgaz ın son zamanlarda düşük seyretmesinin sebebini araştıyordum. Nihayet bir cevabım var artık.
Nükleer Füzyon sayesinde ücretsiz sınırsız enerji konusu gündemde.
Can Nuclear Fusion Generate Unlimited Emissions-Free Energy?
https://www.forbes.com/sites/mitsubi.../#3247048d44b6
İşte hocam gümüş öyle bir metaldir ki elektriği en iyi ileten odur altından bile iyidir. Ayrıca herkesin bildiği gibi takı sektöründe kullanılır, ama bu elektrikli araba işi tutarsa üretici çok verim almak için gümüş kullanmak zorunda. Düşününce talep patlaması olurmu acaba, hayal bile edemeyeceğimiz bir rakama gelirmi yatırım tavsiyesi değildir. Elektronik ten anlayan bir yorum yapsın
Asagidaki yazi Gumus topiginden sn. economist88in yazisi:
Altın mı gümüş mü diye soran arkadaşlar aşağıda linkteki sayfadaki son yayınlanan 2 raporu okusun. raporlar 80 sayfa civarı arz telep beklentileri ve 2024'e kadar elektrikli araçların batarya ve diğer elektronik sistenlerinde kullanılması beklenen gümüş miktarına baksa yeter. 160 sayfayı okumasına gerek yok ben sonuncusunun çoğunu okudum ilk sayfada söylediği arz talep dengesini teke tek endüstri bazında incelemiş üretimide tek tek ülke ülke incelemis başta verdiği arz talep dengesini ispatlamak için önceki yıllardaki raporlara bakın genelde yakın olarak tutturmuşlar. Bence önce altın fabrikalar çalışınacaya kadar yatırım yapılıp sonra gümüşe geçilebilir. Aslına balkarsanız bence önce dolar sonra altın sonra gümüş ama bu geçişleri pek yakalayabileceğimi düşünmüyorum. Bu geçişin ne zaman olacağını bilmiyorsanız her ikisinden de biraz.
https://www.silverinstitute.org/all-...ilver-surveys/
Grafiklere göre önce 200 hareketli ortalamaya doğru parabolik çıkışın düzeltmesi olarak düşmesi sonra da yatayda kalıp uzun vadeli kalıcı yükselmesi lazım. Ama bilmediğimiz bir durum varsa grafik çalışmayabilir. Hiçbirşeyin garantisi yok.
Bu ikinci dalga korona olayı gelişmiş ülkeleri bitirmek üzere ve tüketmiyorlar.
Dolayısı GDP ler çakılmış durumda ve kalıcı işsizlik var. 1929 buhranından daha büyük işsizlik var tüm dünyada. ayrıca herkes köküne kadar dolar borçlu.
https://tradingeconomics.com
ABD kendi öğrencisini esnafını affedebilir çünkü doları kendi basıyor.
Doları kendi basmayan ve dolar borçlu ülkeler doları nerden bulacaklar? GDP ler küçüldüyse ama Eurobond borçları kaldıysa ödenecekse piyasadan global ortamda sürekli dolar çekilmesi gerekiyor. Doların kıtlığı olabilir mi tüm dünyada?
Talep patlaması olması için insanların işinin olması ve fabrikaların üretim artması lazım. Bu oluyorsa Gümüş Platin Paladyum talebi artar.
Ama petrol çakılmışken Doğalgaz sudan ucuz iken Tasarruf için elektrikli araba alan geri zekalıdır. İleride benzin ve gaz bitince o zaman elektrikli araba revaçta olur. En az 5-10 sene sonraki bir talep artışı.
Ayrıca nükleer soğuk füzyon teknolojisi başarılı gelirse güneş ve rüzgar enerjisi tamamen boşa giden ölü yatırımlar olacak ve belki 2021 den sonra kimse bunlara fizibil olarak yatırım yapmayacak.
Gümüşteki son ralliyi Eric Sprott yapmış diyorlar, Meksika ve Peru daki gümüş Madenlerinde Covid19 yüzünden üretim daralması olunca piyasada gümüş kalmadı haberi yayıp yükseltmiş. En çok parayı da kendi alsat yapan şirketleri vurmuş.
Yani gümüşteki son ralli geçici üretim daralmasının spekülatif olarak kullanılması. Madenler normale dönmüşler sanki dolayısı ile sonraki arz talep dengesine bakmak lazım. Madenler yüksek gümüş fiyatı hazır varken ölümüne üretim yapıp sunmak isteyeceklerdir. Madenler çalışmazlarsa spekülatörün hareketi belirleyici oluyor.
En büyük maden üreticileri AG PAAS FSM . Bunlar normale döndük diye yazmışlar. Ama rafinerilere madenin ulaşması gelmesi işlenmesi biraz sürebilir. Ağustos 15 sonrası gümüş üretimi normal hızına dönecektir.
Beş yıl önce Dow/Gold 17yi geçmez demişiz namıssız aklınca herkesi kendi gibi kaldıraç kullanıyor
sanıp hesab patlatmak için 22ye gitti şimdi 13, gözü de toprağa bakıyor....
https://www.hisse.net/eforum/showthr...9#post12507979
Sayın büyüklerimiz gibi hem eski parayı hem yeni parayı birlikte kullanayım;
2001de yabancılar 600 binliradan dolar alıp işi ucuzdan kapatmıştı
son bir yılda ise 600 kuruştan dolar alıp işi iyice ucuzdan kapattılar.!.
Bunun bi de WC sürümü var, oraya girmeyelim artık..
GBC nin içinde ALTIN ağırlıklı yabancı fonlar olmasına rağmen ALTIN dan daha az getirisi olmuş.
Bu neden olabilir?
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GBC
ASLINDA %98 i ETF lerde. Muhtemelen GDX ve GDXJ madenci ETF leri var. Bunlardaki oynaklık çok yüksek. Fakat bunlar ALTIN dan son 4 ayda çok daha iyi getirmiş. O zaman bu fonun ALTIN dan daha fazla getirmesi lazımdı. Bir tuhaflık var. Anlayamadım???
AAAU US EQUITY 505,000.00 61,007,593.34 15.44
GDXJ US EQUITY 75,000.00 24,475,081.18 6.20
GDX US EQUITY 120,000.00 29,046,345.62 7.36
GLDM US EQUITY 505,000.00 60,951,954.70 15.44
GLD US EQUITY 53,400.00 60,782,805.03 15.39
IAU US EQUITY 527,000.00 60,946,149.61 15.43
RING US EQUITY 140,000.00 27,943,865.04 7.08
SGOL US EQUITY 523,000.00 60,954,555.80 15.44
TOPLAM: 2,448,400.00 386,108,350.32 97.78
Şu kesin sonuca vardım. ALTIN yatırımı yapmak isteyen BES üzerinden alsın. Kesinlikle en yüksek getiriyi oradan kazanıyorsun tartışmasız. Çok inceledim ve BES üzerinden ALTIN fonu almak fiziki ALTIN dan bile daha iyi getiriyor.
Öte yandan TEFAS ALTIN fonlarında kesinti ve vergi yüksek olduğu için BES ALTIN fonları bunlara takıyor, hatta fiziki ALTIN da TEFAS ALTIN fonlarına takıyor.
ALTIN yatırımının kralı BES ALTIN fonları!!! Sonra fiziki ALTIN!!! Sonra BIST teki ETF fonları!!! En kötüsü ise TEFAS ALTIN fonları!!!
Ziraat Dijital BES alın. Online olarak. Aidat ve Gider yok. En iyisi bu ALTIN biriktirmek için. %100 ALTIN fonu seçin satın alırken. Hem de Ziraat. Batma riski yok! Kredi kartınızı ayarlayın online satın alın. Bütçenize göre aidatı arttırın.
3-6-10 sene içinde veya 56 yaşını bekleyip size uygun bir zamanda sistemden çıkıp toplu para ile ev arsa vb alım yaparsınız. Para ziraatte birikmiş olur. Hem de çok az vergi vermiş olursunuz.
Katkı payı kazandırabilir kazandırmayabilir. Önemi yok. Siz gram altın biriktirmiş oluyorsunuz. Önemli olan düşük vergi ile altın biriktirmek.
https://www.ziraatemeklilik.com.tr/t...meklilik-plani
Gümüş tarihindeki hem kendi fiyatı hemde altına karşı hayret ve gıptayla izledigimiz 3 yada 4.büyük rallisini yapıyor. Böyle durumlarda altın çıktıkça gümüş onun varantı gibi 5-10 kat hızlı çıkıyor. Ama tıpkı varanttaki gibi, altın durakladımı hatta geri geldimi tepede alanları ortalama 20 senelik yatırımcı yapacak. satsan satılmaz, maliyet düşürsen daha beter. Uzun vadede bakınca dönüşüde çok sert oldugu için hep tedirgin eder, bana ters mesela. dipten alanda zengin olur tabi işin o yönü de var ama kim tutabilir ve zirveyi bilebilirki.
Altın ise gerçek emtiadır düşüşü de çıkışıda usturupludur. 20 sene önce zirvesindeyken bile altın alan dolara karşı şuan kardadır ama gümüşte 50 dolar olursa kara geçecek. Altında kısa zamanda batma, iflas, büyük zarar, zengin olma gibi kavramlar yoktur ama gümüşte vardır. 20-30 yılda bir gelen garip bir dönemdeyiz, petrol alana üste para veriyorlardı 2 ay önce. her zamanki gibi gümüşte birileri batacak, birileri zengin olacak, altında ise ayşe teyze kabilesi bilezik alamazsam çeyrek alırım, olmadı gr alırım diyecek. Birkaç sene sonra getiri sıralamasına koydugumuzda ise ayşe teyze yine 1.olamayacak ama 1 yada 2 çeyreklik bozdurup 20 senelik eski gümüş çay takımı setini yenileyebilecek.
LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ülen MetalDüşmanları,
kıpraşıp da işimi zorlaştırmayın nereye dönerseniz dönün bi deliğiniz benden yana..
tefas tan tarihsel verilerden fonun altın etf yüzdesini günlük görüntüleyin, son 1 ayda %83-93 bandında daha da geriye gidip bakılırsa daha anlamlı olur sizin yazdığınız %97.98 sanırım son portföy raporundaki bir günlük oran. ETF ler fon içinde hergün alınıp satıldığından aynı yüzdeyle taşınmıyor. Kabaca %83-94 aralığında.
Ben yüzde 1 vergiden sonra zgold almaya başladım, umarım net aktif değerinde çok sapma yoktur, 10 zgold = 1 gram şeklinde alımyapıyorum.
Bu fonun net assetlerini kontrol edebiliyor muyuz bir yerden?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Katkı payı da bizim yönetimimizde olsa iyi olurdu. Onu da altın fonunda değerlendirip en azından yıllara göre değerini korumuş olurdu.
Sorun şu 15-20 sene ödeyip o katkı payı pul olabilir. %1 civarı fon yönetim kesintisi var. 15 yılda yaklaşık %15 yapar.
Normal altın biriktirmekten daha avantajlı tarafını açıkçası göremedim.
8-10 yıldır beste olup altın fonunda değerlendiren biri,portföyünde fonun ve devlet katkısının son durumunu yüzdesel paylaşsa daha aydınlanmış olurduk