bademler ucuza iş yapacam derken eldeki bulgurdan olacaklar ya ona yanarım
Printable View
gerçi onlara bir şey olmaz onlar ulu manituydu değilmi :(
bence 30 altına salarsa od abizde rahatlarız.
bende oralardan kökleriz.
alsat tahtası gıbı satanı pımsman etmıyor ..sonra yıne alıs fırsatı verıyor...sırf ıslem hacmı yaratmak için de yapılmaz ki...
31,20 gel ordan hızla bas asagı 30,88 ne iştir..bunu defalarca yaptı yapıyor farklı fiyat aralıklarında
Yap 27.90 herkes rahatlasın sende malsız kal :)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Enflasyon olanca şiddeti ile devam ederken kontrat esası ile çalışan telekom şirketleri yine gelirlerde enflasyonun gerisinde kalıyor, tüm beklenti enflasyonun düşmesine endekslenmişti, üstüne kurlar tekrar tırmanmaya başladı ki yatırım giderleri dolar bazlı olunca çifte kıskaca tekrar yakalandı bu ve tırtcell. Tırtcell'in ekstra kötü durumu Ukrayna varlıklarının tamamına Rus oligark sebebiyle tedbir gelmesi. Muhtemelen tüm Avrupada yaptıkları gibi Rus'un hisselerine el koyacaklar, bu aşamadan sonra ana şirket te ki Rus hisselerine de el konulma beklentileri oluştu.
Bunlar temelde yaşananlar, işin varlık fonu ve şirket yönetimi tarafına hiç girmeyelim.
Oncelikle artan enflasyon ttkom ve tcell'in aleyhlerine. Ote yandan tcell ve ttkom'da esas beklenti tvf tarafından şirketlerden birinde hisselerin satılması ve ttkom'da ise 2026'da bitecek olan imtiyaz hakkının uzatılması. Seçimden sonra gündeme bunlar gelecek muhtemelen
Ek olarak enflasyon muhasebesi ile tcell ve ttkom'un tam olarak net karlılıklarını nasıl etkilenceğinin bilinmiyor olması da stresi artırıyor.
Tcell'deki özel duruma gelince
Ana şirketteki Rus hisselerişne el konulması Tcell açısından bir şeyi değiştirmez. Yönetim Kurulunda çoğunluk Varlık fonunda olmaya devam edecek. Letterone'ın veto hakkı yok. Zaten hali hazırda tcell'in ortağı olan letterone'da Rus oligark'ın hisselerine el konulmuş durumda
"Portföyünde telekom grupları Veon ve Turkcell'i de bulunduran LetterOne, ayrılan üç yöneticinin (Alman Han, Alexey Kuzmichev ve Andrei Kosogov) herhangi bir yaptırıma tabi tutulmadığını ancak istifanın yapılacak doğru şey olduğuna inandıklarını söyledi.
Şirket, Fridman ve Aven'in hisselerinin süresiz olarak dondurulduğunu ve LetterOne'dan temettü veya başka herhangi bir mali fayda alamayacaklarını söyledi.
LetterOne, which counts telecoms groups Veon and Turkcell in its portfolio, said the three departing directors - German Khan, Alexey Kuzmichev and Andrei Kosogov - had not been sanctioned but they believed stepping down was the right thing to do.
Fridman and Aven's shareholdings are frozen indefinitely and they cannot receive dividends or any other financial benefit from LetterOne, the company said."
https://www.reuters.com/markets/fund...it-2022-03-07/
Yani şirketteki Rus hisselerine el konulması beklentisi mesnetsiz ama sallamak serbest
Avrupalıların LetterOne da ki Rus hisselerine el koyduktan sonra aynı Rus a ait Tcell hisselerine el koymayacağını düşünmek bana yapılanları gördükten sonra ters geliyor. Dolayısıyla mesnetsiz değil bilakis dayanağı olan bir sav.
Varlık Fonuna ait şirketlerin sosyal ve siyasal amaçlar için birer manivela olarak kullanılması TVF hisselerine olan yaklaşımımı son derece soğuk kılıyor. Türk Telekom ve Tcell birer Kit e dönüştü ve üst yapı TVF nu satıştayın dahi denetleme yetkisi yok. Ben yaptım oldu minvalinde alınan sosyal ve siyasal getiri amaçlı şirketlerin mali yapılarını bozucu türden bağış ve yardım keyfiliği ise apayrı bir fecaat.
Ttkom CEO su Aralık 2023 başında basına bir beyanat vermiş ve yabancı ortak bir grup ile 2 ay içinde açıklayacağımız büyük bir yatırım yapacağız, ülkemize büyük sermaye getireceğiz açıklaması ardından 3 aydan fazla zaman geçmesine rağmen henüz em ufak bir sesin çıkmaması ise üzerinde tartışılması gereken bir konu. Bu tür keskin bir dil ile zaman vererek yapılan beyanatların bir sorumluluğu olmalı. Yurtdışında bunları yapanları bahsini ettikleri konu gerçekleşmez ise başlarını çok ciddi ağrıtırlar ancak bizim ülkede her yapanın yaptığı yanına kar kaldığı ve hesap sormak diye bir şey olmadığı için çok normal.
kafanızda bu sorular mı var
Arkadaşlar çok kötü yönetiliyor
Varlık Fonunun da ne olduğu belli değil
Satarlink gelip alt yapıda çöp olcakmış
En güzeli satın kurtulun o zaman .:plc:
Hscb nin yaptığı tam manipilasyon. Spk nın okkaşı bir ceza çakması lazım. Bankofta ereğliye 17 lira hedef vermişti....
O haberi bende okudum lakin bu kadar düşeceklerine açıkçası konduramadım. Siyo açıklaması akabinde 20 li fiyatlardan başlayan operasyon 2 aylık süreçte basına verilen mülakatlar ile harlanıp 35 ve üzerinde qnb den alan belli ki sağlam bir pazarlamaya maruz kalmış yabancıya itelendikten sonra mülakatlar da bıçak gibi kesildi ve hisse dikiş tutmadı. Elbette hepsi tesadüf :)
Bunun teknik açıdan gereksiz bir bürokrasi olacağının bende farkındayım ancak Amerikalı, Avrupalı ve İngiliz'lerin mevzu Rusya olduğunda ne denli ileri gidebileceklerini gördüğümüzden mütevellit ben bunu bekliyorum. Sizin bakış açınız göre Ukrayna da ki tedbir olayına da gerek yoktu ancak gördünüz yaptılar. Haliyle bende haklı olarak Tcell de ki Rus hisselerine de tedbir beklentisine girdim. Siz veya bir başkası buna katılır ya da katılmaz saygı duyarım.
Niye tabana direnir ki, tutan mı var?
Tcelleri ttkom yapmak için tetikte bekliyordum
Hsbc raporu çok spekülasyona açık.
Ben değerlendirdim.
Ttkom ortaklığım 1/10000 den 1/5000 yükseldi.
Gitti bizim ağalık 700000 nedir arkadaş
Küçük yatırımcı olarak bildiğimiz küçük ağalardaki malları duyunca susma hakkımı kullanmak istiyorum,:) hayrını görün ama bu kadar malı yedirirler mi sizce.
Fiber alt yapının 15 milyar dolar olduğunu nasıl hesapladınız
2023 yılı sonu itibari ile 427 bin km fiber hat uzunluğu var şirketin
"2023 yılı üçüncü çeyreği itibarıyla Türk Telekom, 427 bin km fiber altyapısı ile ülkedeki en uzun fiber altyapıya sahip olup alternatif işletmecilerin toplam fiber uzunluğu 123 bin km'dir"
https://www.ttyatirimciiliskileri.co...n%20km'dir.
Arkadaş belli ki Arzular Şelale Değerleme A.Ş ne değerleme yaptırmış :)
Bizim yatırımcının hesapla kitapla, belgeye dayalı analiz yapmakla işi olduğunu ne zaman gördük ki, malı kafasına yiyen forum ve sosyal medya köşelerine arzular şelaleye geliyor. Böylelerine inanan diğer hesap kitap bilmez, okumaya değer vermezler de bunları bir şey sanıp neyi var yok alıp gerçekler ortaya çıkıncada nerede devlet nerede spk diye zırlıyor.
Asıl sıkıntı fiber imtiyazının uzatılmamış olması. Uzatılmadığı için çöp fiyattan işlem görüyoruz. Bir yılı geçti başvuru hala bir sonuç yok. Acaba birilerine ucuza peşkeş için mi fiyatı baskılıyorlar. Şimdi 3 dolara ortak bulduk blok hisse sattık deseler herkes sevinir. Ama fiyat 5 dolar olsada 3 dolardan satılsa herkez itiraz eder. Bunlarda hertürlü filim fırıldak olur.
Başta 268 bin kilometrelik fiber altyapısı, 5G ve ötesi teknolojilere yönelik AR-GE yatırımları olmak üzere Türk Telekom, özelleştirmeden bu yana 32 milyar TL (15,3 milyar dolar) yatırım yaptı.
https://www.turktelekom.com.tr/hakki...m%20yapt%C4%B1.
Özelleştirmeden bu yana 20 yıl geçmiş, hiç mi amortisman koymadınız Sn Mayami ?
Bu yatırımlar hiç mi eskimedi ? Hiç mi yenileme yatırımları yapılmadı ?
Bu nasıl bir mantık ben anlamadım.
Yolladığım haber eski bir haber
268 bin km fiber ve 5g ötesi için harcanan para 15 milyar $
Bu haberden sonra 157 bin km daha fiber döşenmiş
Ayrıca fiber hatların ömürleri kelebek ömrü değil.
Bir de sadece kablo maliyeti olarak bakmamak lazım
Kazılar izinler hersey bir arada
Ne turkcell ne Vodafone gücü bu yatırıma yetmez şu an
Şöyle bir şey buldum
km başına ortalama fiber döşeme maliyeti maliyeti 10,000-30,000 bin dolar arasıymış
https://www.genuinemodules.com/how-m...t-per-km_a1488
On average, the cost range for fiber optic cable installation per kilometer can be anywhere between $10,000 to $30,000. However, it is important to keep in mind that this is just an estimate and the actual cost can vary significantly. In some cases, the cost can be even higher, especially for long-distance installations or installations in remote areas where additional infrastructure and resources may be required.
31.94 - 32.42 feykleri ile 29.66 (pembe) desteği yukarı hareket etti ve kırıldı.... şimdilik elde 29.30 var..
iyi çalışmalar..
https://i.hizliresim.com/d3ey2n5.png
2026 dasözleşme bitip bedava devletin olacak deği mi?
Sözleşmenin uzatılması yerine hepsinin toplanıp blok satışı daha mantıklı....
Emeklilik fonlarının bu kadar almasının nedeni....
Yıllar önce tcryo aldım. Yüzde 5 üstünde sahip oldum. 6 yıla yakın taşıdım. Dediler kottan çıkıyoruz...
Aldığım fiyata yakın verdim.
Bir yıldan fazla süre kottan çıkacakları fiyat sattığımın 7 katından fazlaydı.
Derken makina takım aldım.
Aynı dümen orda oldu. Lakin çoğunluk sağlayamadıkları için kottan çıkamadılar.
Vardığım yerde ot çıkmıyor. Kottan çıkmak için önce tahtaları naskulayıp geçmişe dönük x süre ağırlığı alınıyor. Ucuza almak için, olmazda olur mu?
Kamuda hiç görmedim de görür müyüz?
sıkıntı yok tam istediğim kıvama geldiler bol bol alırız doviz yükselirken doviz sat bunu al.
adamların ayarı fena bozulmuş.
geçen sefer gibi dalarsa bu sefer acımayacağım dipten almışım almamışım her yerden bam bam
fazla bir şey kalmadı ellerinde merak etmeyin
boşa kürek sallıyor aşağı
mebesininkini gördüler emin olun
aa düşmezmi düşebilir ama bu düşüşlerin hepsi fırsat olacak
insanlara
sen yeterki çöp olmak iste
marka değeri bile bu fiyatların çok üstünde