Sayfa 434
Dünkü troller güya goygoy yapınca bunları unutturacaklar.
Şirketin bu yıl son çeyrekte, hisse başı 10tl borç ödemesi yapmasi gerekiyor.
Printable View
Benim beklentim yüksek oranli bedelli sermaye artışı.
Sermaye 700milyon , borç 7 milyar olduguna göre hisse basi 10tl borç ödenecek.
Pamuk eller cebe diyebilmeleri için hissenin 10tlden daha pahalı olması gerekiyordu.
Peki dinçkökler veya cez'in para koymaya niyeti var mı?
Tek kuruş koymazlar.
O parayı anca bizim cebimizden alıp, şirkete yatırırlar.
Fiyat hedefi vermiyorum, rakamlar oranlar tamamen atmasyondur.
Yarın kağıda 30 liradan müşteri bulsa , elindekinin tamamini boşaltarak aşağı basabilir.
Nasilsa bedelliye katilmayanlarin rüçhani osu busu 10 liradan geri kendisine gelecek.
Baz senaryom bu.
Bunu merak edenler zorlu enerjinin bedelli öncesi fiyat grafigini inceleyebilir.
Zorluyu 2liradan aldi , 10liraya taşıdı.
(%100 sermaye artisi oldugu icin siz bunu duzeltilmis grafikte 1'den 5'e cikmis olarak goruyorsunu)
Orada bedelliyi acikladi. Sermaye 2.5milyardan 5e cikacak. Haziran son hafta, temmuz 3 son gün.
Haberin ardindan basiyor bir guzel.
Bedellinin son gunleri 5liraya iniyor hisse ( duzeltilmis 2.5)
Ruchan mevzusu kapanir kqpanmaz , geri toparlamaya basliyor.
Düzeltilmiş fiyatı 2.5 olan hisse 7.5 lirayi goruyor.
Yani önce x5 ,
Sonra x 0.5
Sonra x3
Peruklu, sermaye artisini bu sekilde bedavaya getirdi
Bu hisse hep kötüydü çok kötüydü vs... Hep yazdınız 0.76 idi 3-4 idi yine yazdınız yılmadınız çok güzel hepimiz öğrendik öğreniyoruz öğreneceğiz peki bu kötülüğü yılmadan yazmaya ne kadar devam edeceksiniz 100TL olursa bitecek mi yoksa 200-250TL olursa mı veda diyeceksiniz? Ya da ondan sonra iyi olmaya mı başlayacak?
Haklısın gözden kaçırdığın bi nokta var gibi görünüyor % 75 halka açık değil işlem görmüyor yüksek oranda bedelli sermayesini artırmak işine gelirmi nakit sermayesini artırdığında en büyük parayı cez ve akkök ödüyecek bu durumun artıları var döktükleri silkeledikleri korkan yatırımcı piyasa da fiyat oluşumunda engel olamıyacak fiyat istikrarı istediği gibi olmuş olacak isterse düşürür isterse yükseltir şimdiki durum yani fiat hareketleri şirketin kontrolünde gibi duruyor. Yatırımcıların alacağı kararlar kendilerini ilgilendirir şirket kendi paylarını topluyorda olabilir bu durum özeldurum açıklaması gerektirir açıklarmı,,?
Her hissede böyle kişiler var malesef. Misal Ülker başlığında her gün onlarca ileti yazan kişide hisse yok ama adam bıkmadan usanmadan yazıyor.
Gelelim bizim Mike'a ben bu hisseyi almaya başladıktan sonra hisse net e bakayım dedim. Bizim Mike her gün hisseyi kötülüyor, patronlara sövüyor , ben hedef lotuma ulaştım deyince dalga geçiyor vs...
Eğer ben borsaya yeni başlayan bir yatırımcı olsaydım. Bırakın hisseyi almayı takip bile etmezdim. Bu konuda birçok kişinin de
hakkına girdi.
O yüzden forumun giriş sayfasında da belirtildiği gibi ;
"Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz !! bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..
"
Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.
O yüzden özellikle genç veya borsaya yeni giren yatırımcı arkadaşlara naçizhane tavsiyem finansal okuryazarlığınızı lütfen geliştirin.
Saygılar..
Duyanlara duymayanlara soranlara sormayanlara gelsin....
https://i.hizliresim.com/hd0gwq8.jpg
Her gün sövüyorsun da 5 haftada dolar bazlı ,
5 haftada 4,72 kat giden hisseyi de alkışla değil mi ?
Yoksa anahtarlarını mı kaptılar Mike ?
https://i.hizliresim.com/sug5db0.jpg
Bir de borcu paylaşmış..
Bak hele bütün sırrı bozdun . Herkesten gizlenen borcu bir tek sen biliyordun...
Vay be....
4,5 senede 400 milyon dolar ödeyen adamlar , elbet bunun da üstesinden gelir rahat ol..
Neyse teşekkürler Ak Enerji ve Dinçkökler..
Son 6-7 aydaki durum da aşağıdadır.
https://i.hizliresim.com/dqmy4nm.jpg
Son olarak , Çekler gitsin, Dinçkökler gitsin... vs vs....
ÇÖP KAMYONU KANUNU
Kadın taksiye binmiş ve hava alanına gitmek istediğini söylemişti.
Sağ şeritte yol alırken siyah bir araba park ettiği yerden aniden yola, önlerine çıktı. Ticari taksinin şoförü bu siyah arabaya çarpmamak için sert şekilde frene bastı. Taksi kaydı, ama diğer arabaya çarpmaktan kıl payı farkla kurtuldu. Siyah arabanın sürücüsü bir de ukalaca camdan başını çıkarıp bağırmaya ve küfretmeye başladı.
Bizim taksinin şoförü ise gayet sakin ona gülümsedi ve içten bir şekilde el salladı. Kadın müşteri bütün bu olanları şokunu yaşarken, taksi şoförünün tavrına daha da şaşırmıştı.
Sordu: “Neden böyle davrandınız? Adam neredeyse arabanızı mahvedip ikimizi de hastanelik edecekti.â€
Taksi şoförü gülümsemeye devam ederek: “Çöp Kamyonu Kanunu†dedi.
Kadın: “Çöp Kamyonu Kanunu mu?†diye sordu, anlamamıştı.
Şoför açıkladı:
“Pek çok insan, çöp kamyonu gibidir.
Her tarafta içleri çöp dolu olarak dolaşırlar; kızgınlığı, öfkeyi ve hayal kırıklığını biriktirirler.
Ancak dolduklarında ise çöpleri bırakacak bir yere ihtiyaç duyarlar.
Bu bazen ben, bazen de siz olabilirsiniz. Üstünüze almayın.
Sadece gülümseyin, onlar için iyi şeyler temenni edin ve yolunuza devam edin.
Onların çöpünü alıp iş yerinize, evinize veya sokaktaki diğer insanlara dağıtmayın.â€
Son 1 yıl...
Ah be Dinçkökler ve Çekler yaktınız bizi...
https://i.hizliresim.com/fa29qkw.jpg
Aaa bak unuttum tuvalet kağıdı kaç tl olmuş ona da bakalım. 4,06...
https://i.hizliresim.com/cooeasx.jpg
Kaç paralık adamsın göremedik. Niye gizledin?
Milyon lotu var sanki. Öyle bir gizem katmış
Ona göre muhatap alalım seni
Dinçköklerin bilmem kaç senede neyi nasıl ödediği belli.
Sen DELİKANLIYSAN bu sene nasıl ödeyeceğini yaz buraya
Benim yazdıklarımı çarpıtıp buraya koyacağına
GİZEMİ sen boz
dünkü trollere laf yetistiriyoruz
Pamuk eller cebe diyebilmeleri için hissenin 10tlden daha pahalı olması gerekiyordu.
Tek kuruş koymazlar.
Yarın kağıda 30 liradan müşteri bulsa , elindekinin tamamini boşaltarak aşağı basabilir.
Nasilsa bedelliye katilmayanlarin rüçhani osu busu 10 liradan geri kendisine gelecek.
Baz senaryom bu.
Bunu merak edenler zorlu enerjinin bedelli öncesi fiyat grafigini inceleyebilir.
Dinçkökler öyle,dinçkökler böyle... aynen öyle
Zamanını çok net hatırlamıyorum ama
Burada birisi santrallerin ömrü 40-50 yıl diye sallamıştı. Biz de o Dinçkökler için geçerli değil, bizde 10 -15 yılda beleş fiyata hurdaya ayırıyorlar demiştik.
Elalem de bunları beleşe toplayıp afrika'ya orta asya'ya kuruyor, paraya para demiyor demiştik.
Egemerde sona mı geldik yoksa?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılmayacağını ve vatandaşların desteklenmeye devam edeceğini söyledi.
daha 1.09 dolar olmadımı
Karar vermek zor bu kadar bana yeter diyenler ve idealleri olanlar çukurova kepez ve aktaşlar hayal gibi gerçekler elbet birgün patronuyla yatırımcısıyla efsane olacaklar her başlangıcın sonu olur 20 yıl önce veya 20 yıl sonra ne istediğini biliyorsan hayatın çok kısa olduğunun farkına varmışındır.
Fanilik bizim gibiler için geçerli, patronlar için geçerli değil sanki. Onlar için zaman durmuş,zaman bizler için akıyor. (Onlardan bizim içimizdede var) Onlar o kadar çok ki 80 li yaşlarında halâ 1 krş ve 1 lot peşinde tahtalarda.... ve halâ geri alım peşindeler ama bilmezler ki hayatın geri alımı yok.
Takasta Yapı Kredi'de görünen blok mal borca karşılık rehin mallar diye biliyorum. Keşke Koç borca karşılık ortaklığa dahil olsa diye düşünmüştüm geçmişte. Öyle bir şey olmadı. Bu fiyattan da olmaz, sanmam. Blok mallar bedelli olursa patronu işaret eder bence.
Benim inancım, ciroyu baskılayacak her türlü şey yapılacak. Kâr baskılanması lazım ki borç ödenebilsin. Yıllardır yaptıkları gibi.
Yatırım tavsiyesi değildir.
https://i.hizliresim.com/ed8bx5s.jpghttps://i.hizliresim.com/lx4xycy.jpg
Hadi diyelim 1mw'da 10dolar kazandı (tabi ki yok öyle bir kar marji)
550.000x10=5.5miluon dolar
EGEMER 4ayda 5.5milyon dolar kazanmis diyelim.
Kalan 8 ayda da 15kazansin hadi. 20milyon dolar.
900bin MW da yenilenebilir kisim uretse. Onu da 50dolarla carpalim
(Niye 50 ile carpiyoruz diyen cikacaktir. Onlar 73 ile carpsin)
45milyon dolar da oradan
5milyon genel gider duselim
Etti mi sana 60milyon dolar
2milyar tl
Bu seneki borç taksiti ne kadar?
7 milyar tl
Kur ziplamazsa...
Ben aslında latife yapıyorum. Senin yüzündeki pisliği hiçbir yağmur temizleyemez...
Alıntı:
Seni alır götürürler, köyünün yağmurlarında yıkarlar inşallah
Hiç olmazsa böceklere solucanlara bir faydan olurdu
Ne kadar yağmur meraklısı tipmişsin
Bu hisse grafik olarak çoğu hedefine vardı. Kısa vadede bundan sonrası piyango olur...
Daha önceki grafiklerim aylıktı, bu haftalık. Destek/hedef şu olur, bu olur demek mümkün değil. Temkinli olmakta fayda var...
https://www.tradingview.com/x/8BbFOBK5/
SPK üzerine düşeni yapıyor...
Adamlar daha ne desin?
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AKENR.E paylarında 15/04/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 14/05/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
---> Bu 23.05.2024'e uzadı
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AKENR.E payları 24/04/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 23/05/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, “piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması”, “emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması” ve “emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması” uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
Kalite ortada.... MAL meydanda...
Boş laflara devam. Maksat millet alışverişte görsün...
Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Temkinli olmakta fayda var...
Algoritmayla işlem yapan arkadaş ortada sıçan oynarken 3. SARI KARTI da görmüş oldu.
Şimdi görecegiz ortadaki sıçan kimmiş...
Buradaki paralı askerleri bana saldırmaya devam etsin... çok da tın
Tek kuruş koymazlar.
Baz senaryom bu.
2019-2023 arasındaki ciro-kur farkı oranına bakarsanız o kur atağında bile borç azaltabilmişse dikkate değer. 4.5-30 hareketi yapan kur varken borç azaldı. Nasıl ödediyse p şekilde ödeyecek. 2019-2023 arasında çılgın üretim kârlılığı mı vardı.
Tek bir şey diyorum. Güncel piyasa değerinden Erzin santralini satın alıp borcu kapatmak için teklif yapın. Bakın bakalım satacak mı. Hadi satmaya gönlü var diyelim, size ne kadar fiyat verecek.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Satmaya gönlü varsa fiyat vermez fiyat alır en iyi kim veriyorsa onunla oynaşır satsammı satıyormuş gibi yapsammı diye düşünür ken akıllı bir manevrayla hisseleri elden çıkarta bilir erzin en güçlü santrali yanılmıyorsam satılması gereken ne ona karar vermeleri gerekir.
Borcu nasil ödeyecek? diye sordum. Gelen yanıt bu.
ÇİÇEK çocuk çeto'dan daha iyisini bekliyoruz
(Çiçek çocuk tanımı için bkz: 1960lar hippi akımı)
Gelecekte nasıl ödeyecegi konusunda tahminlerimi yazdım.
Geçmişte nasıl ödediğini de tek tek yazdık. Merak eden geriye dönüp okur.
Bizim bir akocak santralimiz vardı mesela. Sahi ne oldu ona ;)
https://www.enerjiatlasi.com/hidroel...kocak-hes.html
Geçmişte nasıl ödediğini de ben yazdım. Yazılanı okumadan cevapladığını sanmıyorum ama yazılanı hatırlamadığın aşikâr. Bol bol balık ye, fosfor ihtiyacın var bence. Dardanel başlığına bak adada bir :) Hafıza güçlendirmeye yardımı olur eminim.
Piyasa emri ve piyasadan limite emir nedir... bilenler bilmeyenlere anlatsin
Acaba yarın, bilhassa alt kademelerde kaç lot görebileceğiz
Emir iptali YASAK
Emir miktarı azaltımı YASAK
Emir fiyat kötüleştirmesi YASAK
Yön yukarıysa, bu yasaklar tahtacıyı çok bağlamaz.
Yön aşağıysa, aşağıda iptal edebileceği destekler yoksa , yukari yazdigi mala yeni müşteri bulamaz.
Gerçekten de yönü kestiremiyorum.
Dinçközler 40 yilda bir hareket yapacak oldu , önce iran füzeleri, şimdi de spk yoluna taş koydu.
Elektrige de zam yok....