Kaldı 5 seans finansalların açıklanmasına.vade sonu 1 gün öncesiymiş. Ytd
Printable View
Kaldı 5 seans finansalların açıklanmasına.vade sonu 1 gün öncesiymiş. Ytd
Az az alıma devam
https://youtu.be/lYNMQBKDhwg?si=TeXC5j1XMBCJGclv
Kaç kadeh kırıldı. Müslüm Baba dan.
Uzun zamandır klip atmamistim. Ytd
Elime para geçtikçe 500-1000 atıyorum ciddi de bir tutar olmuş..merak ediyorum ne zaman yükselir..kağıtta bilmediğimiz olumsuz bir durum hakkında bilgisi olan var mı ?
Hissede baska birsey var . Genel kurulda geri alimla 45 liradan kimleri kurtardilar 3 gunde hesabini sorun .
Abd de trump nas politikası uygulayacm diyor faizi indir diyor. Peki faiz inerse bu sisenin dolar cinsinden yatirimlari kac kat olur. Bunu dusunen alan yok . Kac milyar dolarlik yatirimi var abd de . Nas olursa ×5 mi ×10 mu olur dolar bazinda .
%20 25 brut kar la calisan 200 milyar ciro yapan sirket abd de ki nas dan sonra nasil bir ciro ile gelecek .
Bunları goren yokmu , yok. Cunku adnan balide bos cikti. Gecmis vukuatlarinin aynisini tekrar ediyor
O faiz indirimi zorla gelirse gorecegiz kafadan yatirimlari kac kat cikacak. Yanlis sularda yuzuyorlar .
Rusya ile abd ile.politik sıkıntı olmazsa hisse iyi olack .
Borsa yorum isidir arkadaslar . Biz nası yasdık ulkece sıra abd de . Hadi bakalım . Bence abd nas uyugularsa hersey cakilir bizim borsa dahi . Ama abd de ciddi yatirimi olan gitmesi lazım .
Bunlar adam.olsa grafik bu durumda 2001 2008 2020 kanalina gelmisken sadece bu kriz zamanda degdigi yere gelmisken
2025 de abd yatirimlarimizin % sukdr karsiligini almaya baslayacagz diye haber gonderirr.
3 gunde rekor geri alimla kurtardiklari kimse 0.97 centten geri alim yapar .
Hesabini sormazsanz es dost akraba hatrina bilmem kac milyon lot yukari cizer kasadn parayi cikarir birilerini kurtarr
Alçak sürünmeyi geçtik, işkence kısımlarına başladık bilanço yaklaştıkça. Ve tabi sonrasında da muamma.
Ayın 28 çekmesi de ah o muallayi sandala atıp şeklinde ekstra işkence vadeli sebepli.. ytd
20 günlük kırılmış 50 günlük kırılmış fibo 50 seviyesine gelmiş hala temel analiz kasan buralardan alım yapan var.paranızı çöpe atmayın.
buradan dönmez ise 30,xx kesin gelir.bütün kağıtlar geberik hisse özelinde ekstra bir şey yok.hazır faizler yüksek iken buraya ekleme yapacağınıza koyun parayı faize kafa rahat olsun.düşerken değil çıkarken girersiniz.YTD
Afferim sana zeka küpü , sen bildiklerini unutalı cok oldu . 2.5 usd de cikmassin , 1.5 usd de cikip faize girmemissin 95 cent den cikip faizler duserken faize girecekmis. 🤣🤣🤣
Cok guldum sana . 30 xx degil 32.64 olsa kagit bulundugu ort endeksin 6000 seviyesindeki ort denk . Heee 30. Xx olursa 70 cent olur artik . Pandemi dibi 60 cent . Pandemi dibi endek 13 usd suan 26 usd . Suan bizim olmamz gerekn yer 1.20 usd ölüsü
Vay zeka küpü vayy . Sen oyle yap aklinida kendine sakla hadi bakalım
Ben gireli 15 gun oldu olmadi . Burdakiler kazanacak . Kagidin hikayesi belli . Buyuk bir olay oluyor ki aylardir basiyorlar . Ben 1.11 usd de cikarim . Ay icinde ama kagit 220 ile 270 tl arasini gorecektir 2027 de . Alintilarsinz ileride .
Hisse 2.5 dolar değilde 4 dolari gorseydi? Görebilir miydi? O zamanda 4 dolarda mı satmamissin denilirdi. Bu işler öyle olmuyor maalesef.. içinde olmayınca iskembeden sallayani çok olur..
Ne demişti kirmanco bu fiyatları haketmiyor 4 misli olmalı demişti. Oldu mu oldu. Gerek cent gerekse TL bazlı söylediği tarihten itibaren. Ama tekrar düştü.
Sahol ile kıyaslayan mı dersin başka şeyle mı dersin, banka mı dersin. Kiyaslananlari izah ettim daha önce dolar bazlı geçmiş zirvelerine gelmeyenler var diye.. bu endekste tek itne var o da bende var sokullunun pasasi.. 😊 Ytd
Daha önce yazdığım 2-2.5 dolar arası TL bazlı fiyatları yukarıya alintiladim. Ytd
kısa bir özet geçelim hisse yıllar yılı 0,65-1.20 dolar seviyesinde gitti geldi.sörfçüler giibi 70 centten alıp 1 dolar üzeri satabilen yıllar boyu dolar bazlı %50 sini cebe attı uzun vade bekleyen dolarda beklemiş gibi oldu alınan riskleri ve tr koşullarını göz önüne alınca bekleyen kazanamadı.sonra birleşme hikayesi çıktı 4 dolar hedef verildi.pandemi çıkınca hepsi gibi 3 tl lere düştü oradan hepsi gibi kalktı gitti max zirvesi 2 küsr dolarları gördü arada bi kur korumalıdan darbe yedi.geldiğimiz yer 1 dolar.
yapılan yatırım kararları dün alınmadı geri alımlar dün başlamadı birleşme olalı 4 yıl oldu herhalde.arşimed gibi evreka evraka deyip şişe diye bir şirket varmış yatırımları çok büyükmüş ederi 4 dolar olacakmış falan demek......
sonuçta bana göre de bu şirketin ederii şu an 4 dolar.bunu havalar iyiyken yapmalıydı yapamadı.şu an fırtınalı havada şişeden böyle bir hamle beklemek polyannacılık olur.
endeksten bağımsız gitmedi gitmeyecek endeksin düzelmesi lazım.endeksin düzelmesi için kısa vadede rusya savaşının bitmesi bir kamçı olabilir.
öte yandan tusiad gözaltıları devamında şimşekin bir gecede görevden affını istemesi halinde şişe 1 dolar olsun da satayım diye aylarca ağlatır yatırımcıyı.
iş holding hikayesi de itici güç olur endeksten bağımsız gider belki o zaman ama fırtınalı havada bir yere kadar.
tüm bunları gözönüne aldığımızda yabancı gelecek endeks gidecek bu da gidecek ama kimse zamanını bilemez belki yarın belki yarından da yakın...
ancak piyasada para çok azaldı herkes mal alırken çok daha fazla dikkatli.aynı şey hisse piyasasında da geçerli.yeni bir hisse alacak olsa kimse getiri potansiyeli olmayan geçmişte de çok kazandırmamış bir hisseye talip olmaz.şişe alacağıma 10 tane şirket sayarım hava iyi olunca daha çok kazandıracak...
malım var endeks güzel tepki verdi ancak bu vermedi verse idi satacaktım bugun.enteresan şekilde yuklü oldugum başka bir hissede %2-3 yukarı yazdıktan sonra %1 bile yapmadı hisse.bu ne demek yazılanları goruyorlar 5-10 bin lotun bile peşine düşürüyor kansız tahtacılar.
neyse isteyen buradan malların isteyen 3 ay sonra gelir mallanır.teknik olarak 50-20 haftalığın üzerine atmadan al sinyali gelmez.ben tekniği beklerim buradan almak ''bu çok düştü '' biraz ekleyeyim psikolojisinden başka birşey değil.dibin dibi var.
teknosayı 29 dan aldım yarısını 40 tan sattım diğer yarısının son sattığım parçası 31 lira idi.şimdi 24 ü gördü.30 da iken çok düştü diyordum ekleyeyim biraz diyordu içgüdüler ama alsaydık % 20 zarar yazacaktı 1 haftada?
bazen kol kesmeyi bilmek lazım anaparadan zarara girdin mi yıllarca beklersiniz.bu şahsi fikrim isteyen yoğurdu istediği gibi yer...
De hadi len bir sorti al yukarı bilanço gelmeden ama üçlü salto isterim. Bari yukarıdan karşıla bilançoyu en azından. Ytd
Şeker yatırım beklentisi..
Şişecam’ın (SISE) 4Ç24 finansallarını bugün piyasa kapandıktan sonra açıklaması bekleniyor. Piyasada oluşan beklenti 358mn TL kar elde edilmesi iken bizim beklentimiz 397 mn TL net kar elde edileceği yönünde bulunuyor. Şişecam’ın net satış gelirlerinin 40.341mn TL, FAVÖK'ünün 2.623mn TL seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz.
Piyasa beklentisi ise sırasıyla 42.770mn TL ve 2.702mn TL seviyelerinde bulunuyor.
Ytd
Ama yarın ne olacağını bilebilmek çok zor..
Elimizde ne var peki?
Beklenti üstü ve altı diye bakıciiz. Akabinde piyasası ne alemde diye takip etmeye devam diyciiz. Ytd
Cam piyasası ne alemde diye devam edeceğiz anlaşılan. Boşuna kasmiyorlarmis. Hayırlı olsun limoni.. Ytd
Selam
Onumuzdeki 5 yilin hikayesi de %300 bedelsiz beklentisi olur. Yuvarlanir gideriz...
kaos bir durum bilemedim tahta sıkıntlı bu bilanço satmaya fırsat verirmi buralardan
48 ziyaretçi var an itibariyle.. ytd
Beklemeye devam f/k 18 olur diyorduk ama 22 i oldu , bu pazarlama gideri nedir arkadas arkadas hissedarlik enayilik gibime geliyor , bunlarda ogrendi isi isimiz cok zor arkadas
Pazarlama giderleri genellikle bir şirketin ürün veya hizmetlerini tanıtmak, müşteri çekmek ve satışlarını artırmak amacıyla yaptığı harcamaları kapsar. Bu giderler genellikle reklam, promosyon, marka yönetimi ve müşteri ilişkileri gibi kalemleri içerir. İşte pazarlama giderleri altında yer alan başlıca harcama kalemleri:
1. Reklam Giderleri
• Dijital reklamlar: Google Ads, Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube reklamları vb.
• Televizyon ve radyo reklamları
• Gazete, dergi ve açık hava reklamları (billboard, afiş, broşür vb.)
• Sponsorluklar ve iş birlikleri
2. Promosyon ve Satış Teşvikleri
• İndirimler ve kampanyalar (sezonluk indirimler, özel müşteri fırsatları vb.)
• Sadakat programları (puan sistemleri, hediye çekleri vb.)
• Numune ve ücretsiz deneme ürünleri
3. Halkla İlişkiler ve Marka Yönetimi
• PR çalışmaları (basın bültenleri, medya etkinlikleri vb.)
• Etkinlik sponsorlukları
• Sosyal sorumluluk projeleri ve marka itibarı yönetimi
4. Dijital Pazarlama ve İçerik Üretimi
• SEO ve SEM maliyetleri (arama motoru optimizasyonu ve reklamları)
• Web sitesi geliştirme ve bakım giderleri
• E-posta pazarlama araçları ve CRM yazılımları
• İçerik üretimi (blog yazıları, video prodüksiyonları, görsel tasarımlar vb.)
5. Pazar Araştırmaları ve Müşteri Analizi
• Anketler ve müşteri geri bildirim sistemleri
• Pazar araştırma raporları ve veri analitiği hizmetleri
• Rekabet analizi ve stratejik danışmanlık hizmetleri
6. Fuar, Etkinlik ve Sponsorluk Giderleri
• Sektörel fuarlara katılım ve stant kurma masrafları
• Lansman ve networking etkinlikleri
• Ünlü ya da influencer iş birlikleri
Şirketin büyüklüğüne, sektörüne ve pazarlama stratejisine bağlı olarak bu harcamalar değişiklik gösterebilir. Büyük firmalarda pazarlama bütçesi genellikle satışların %5-15’i arasında olabilir.
Şirket şalteri indirse buraya kadar dese 0,60 defter değeri var değerleme yapsa 60 tl batsa daha çok kazanırız amerikada soda külüne gömdü parayı oysaki spot soda külü avrupa vede çinde işlemde şirket arpalık gibi umarım yoluna girerde deve misali bilanço her tarafı yamuk allah belalarını versin Amerikada olsa Adnan Bali gibi rezil bir yönetici direk kellesini alırlar (Nike yakın zamanda ciro zarar satışlar dip oldu CEO hem ceza aldı ayrıca istifa etti ) burda imkansıza yakın acayip bir pişkinlik var esen kalın
az az toplamaya devam..
Dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla küresel faaliyetlerini sürdüren Şişecam, 2024 yılında 186 milyar TL konsolide net satış elde etti.
Şişecam 2024 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.
Bu dönemde şirketin toplam satışları içerisindeki uluslararası satışların payı yüzde 59 seviyesinde gerçekleşirken, toplam yatırımları 30 milyar TL ve ihracatı 962 milyon dolar olarak kaydedildi.
Bu dönemde konsolide net satışları 186 milyar TL, Türkiye'den yapılan ihracatla Türkiye dışı üretim tesislerinden yapılan satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların konsolide satışlar içindeki payı ise yüzde 59 seviyesinde gerçekleşti. Şişecam'ın 2024 yılı toplam yatırımları 30 milyar TL, ihracatı ise 962 milyon dolar oldu. Bu dönemde 5,6 milyon ton cam üreten Şişecam, 4,6 milyon ton soda külü ve 3,8 milyon ton endüstriyel hammadde üretimi gerçekleştirdi.
Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici, Şişecam’ın finansal sonuçları ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
“2024 ekonomik dalgalanmalar ve küresel zorluklarla geçen bir yıl oldu. Enflasyonist baskılar, yüksek faiz oranları, sıkı para politikaları, dalgalanan enerji fiyatları ve jeopolitik gerilimlerle şekillenen 2024’e, Çin'deki düşük büyüme ve birçok ülkede ancak özellikle de ABD'deki seçim belirsizliği konuları damga vurdu. Bizim gibi ihracat odağı yüksek ve çoklu coğrafyada varlık gösteren kuruluşlar üzerinde baskı yaratan önemli bir diğer başlık ise; Türkiye'deki döviz kurları ile enflasyon oranı arasındaki farklılaşma oldu.
Bu farklılaşmanın ihraç pazarlarındaki ve iç pazarda ithalata karşı rekabetçilik açısından yarattığı etkileri göz önüne alarak stratejik planlarımızı ve bütçelerimizi Şişecam’ın rekabetçiliğini koruyacak şekilde güncelledik. İvedilikle hayata geçirdiğimiz aksiyonların ve planlarımızın 2025 yılından başlayarak rakamlarımıza olumlu yönde katkı sağlamasını bekliyoruz. Ekonomik döngünün düşük seviyesinde olduğumuz bu dönemde, temkinli ve fırsat odaklı bir yaklaşım uygulamanın elzem olduğuna inanıyoruz. Şişecam olarak, bir yandan mevcut zorluklara karşı risk ve maliyet yönetimi odaklı önlemler alıp kararlılıkla uygularken, bir yandan da döngünün yukarı yönlü seyredeceği dönem için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Uzun vadeli stratejilerimize yönelik çalışmalarımıza da kontrollü ve gerçekçi bir şekilde devam ediyoruz.
Şişecam için 2024'ün önemli hamlelerinden biri ABD'deki doğal soda külü yatırımımız Pasifik Projesi’nin tek sahibi haline gelmemiz oldu. Aynı hamle ile Wyoming'deki operasyonel tesisimizde de çoğunluk hisse sahibi konumuna geldik. Şişecam bugün soda külü alanında dünyada ilk 3 arasında yer alıyor. Pasifik Projesi tamamlandığında ise liderlik yolunda önemli bir kapasite kazanmış olacak. Yine tüm operasyonlarımızın tek sahibi ya da hâkim ortağı konumunda olduğumuz Rusya’da da kontrolü elimizde tutarak, son yıllarda yaşanan geçiş dönemi de dahil olmak üzere faaliyetlerimizi uzun yıllardır başarılı bir biçimde sürdürüyoruz. 2024 yılında yaşanan jeopolitik belirsizliklere rağmen performansını istikrarla devam ettiren Rusya operasyonlarımızı, bölgesel jeopolitik dalgalanmaların etkisini en aza indirmeye odaklanarak yönetmeye devam ediyoruz.
Büyüme hedeflerimize ulaşmak için dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve yenilikçi ürün geliştirme gibi stratejik önceliklerimize yatırım yapmayı sürdürüyoruz. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz ve payımızı arttırdığımız ICRON ortaklığı, veri odaklı karar alma ve operasyonel mükemmeliyet konusundaki yeteneklerimizi güçlendiriyor. 2024 yılında duyurduğumuz, Şişecam’ın bilgi birikimi ve uzmanlığını tedarikçi ve teknoloji sağlayıcılarının yetkinlikleriyle bir araya getirmeyi amaçlayan “Plant of the Future” platformu ile yenilikçi fikirlerden somut çözümler üretmeyi hedefliyoruz.
Etkin bir yapıyla sürdürülebilir büyüme sağlamak stratejimizle uyumlu şekilde 2020 yılında çok büyük bir adım atarak tüm faaliyetlerimizi ‘Tek Şişecam’ çatısı altında toplamıştık. Uzun dönem stratejilerimiz ve küresel piyasalardaki rekabetçi hedeflerimiz doğrultusunda; faaliyet modeli dönüşümü ve teknolojik dönüşüm planlamamızı da devreye almıştık. 2024 yılı sonu itibariyle, tüm coğrafyalarımızı ve faaliyet alanlarımız kapsayan büyük ve kapsamlı bu iki programı başarıyla tamamlamış durumdayız. Yeni faaliyet modelimiz ve teknolojik alt yapımızın stratejik ve operasyonel seviyede önemli kazanımlar sağlayacağını öngörüyoruz.
-Hissedar değerini artırmak için gerekli adımları atıyoruz-
Hissedar değerini artırmak Şişecam’ın birincil odağı. Kuruluşumuzun ve ilerlememizin 90’ıncı yılı olan 2025'in ilk yarısında önceliklerimizi; maliyet ve gider yapımızı optimize etmek, yatırım harcamalarımızı dikkatle yönetmek ve nakit akışımız için daha da sağlam bir temel oluşturmak olarak belirlemiş durumdayız. Tüm kararlarımızı bu önceliklere uygun olarak almaya devam ediyoruz. Düz cam Avrupa satışlarımızın son iki yıldır beklentilerimizin altında gerçekleşmesi sebebiyle, Kuzey İtalya Düz Cam Fabrikamızdaki fırının soğuk tamir sürecini öne çekme kararımız bu minvalde aldığımız kararlardan biriydi. Kamuoyu ve yatırımcılarımızla paylaştığımız üzere bu tesisteki float ve lamine hatlarımızı bir süre durdurma kararımızın Şişecam’a EBIT seviyesinde yaklaşık 8-10 milyon EUR'luk olumlu bir katkı sağlamasını bekliyoruz. Bununla birlikte önümüzdeki günlerde devreye almayı planladığımız aksiyonların da performansımıza olumlu yönde katkı sağlayacağına dair inancımız tam.
2025 yılında dönemin zorluklarını yönetmeye ve hissedarlarımız için değer yaratacak adımları atmaya hızla ve kararlılıkla devam edeceğiz. Diğer yandan uzun vadeli güçlü büyüme hedeflerimizden uzaklaşmayacak, bu yöndeki adımlarımızı da ölçülü, gerçekçi ve kararlı bir şekilde atmayı sürdüreceğiz.”
Ytd
Adamlar yonetmekte zorluk cektigini soyluyor gibi….
google doğru bilgi verir ama tüm istediklerinizi vermeyebilir.
pazarlama gideri neden yüksek? camı taşıma maliyetinden olabilir mi acaba? 760 ta takip edilir nakliye giderleri.
öküz altında buzağı aramayın bu ekonomik koşullarda en azından seneyi kar ile kapatmış.kaldı ki pazarlama giderleri yarısı kadar olsa bilanço çok iyi gelse hisse 70 liradan mı fiyatlanacak? haftaya bilançonun etkisi bile kalmaz...yarın ola hayrola
şişe nin ucuz olmasından gocunmuyorum ..alabildikçe toplarım . bir gün ederine gelir
Nakliye gideri 760 diyirsunuzda , nakliye bildigim kadariyla baska firmalara yapturiliyor cogu yerde dorzeler sisenin kendisinin, belliki bu operasyonda zarar yada baska ortaklik var bilancoda 29 milyar yaziyor pazarlama , domates isi yapsa anlarimda ,anlasildi karadelik nakliye ve yonetim giderleri
Taşımacılıktan bahsedelim birazda.
En ucuz taşımacılık denizyoludur. (Gabari, ağırlık, miktar, çeşitlilik bakımındanda uygundur. Zaman bakimindan süre uzar. İndisi bindisi aktarması vs ekstra alır. Navlun fiyatları dikkate alınır.
Sonra; demiryolu gelir tabi 500 km den uzak mesafelere . koşuluyla. Fakat onda da gabari ve karayolu ya da suyolu bağlantı yerlerinden nihai noktalara ulaştırma önemli olur. Beklenilen yerlerde zaman planlamasi yapılmazsa gecikmeden dolayı somaj uygulanir bir nevi yer ücreti alınır..
Karayolu taşımacılığı yukarıda saydiklarima göre daha hızlı, miktar olarak daha az ve daha pahalıdır.
Ve son olarak özellikle son yillarda pandemiden sonra çok önem kazanan havayolu taşımacılığıdir ve istenilen herşey taşınmasına rağmen en hızlı ve bir o kadar da en pahalı olanıdır..
Bütün bu taşımacılıklarin birleşme noktaları veya genel toplanma merkezleri ve bu ulasimlari birbirine bağlayan sistemlerde hub adı verilmektedir.. ytd
Şişecam faaliyetlerini; rekabet koşulları bu saydığım taşımacılık yöntemlerini, 14 ülkede üretim faaliyeti göstermesi ile yarattığı avantaj ile satışlarını 150 ülkeye yaparken bu hub sistemi yapay zeka hesaplamasiyla en uygun maliyetlenmeyle yaptığınida düşünmeden edemiyorum..
Zaten bu kadar ülke de konumlanmakta nihai tüketiciye ulaşmanın en ucuz yolu olsa gerek..
Yoksa nasıl liderlik söz konusu olurdu.
Taşımacılık muhabbeti dönünce aktarmak istedim.. ytd
yönetim giderleri ne peki (pazarlamaya kılıf aranıyo bakıyoruz.)15 milyar yönetim gideri .diğer büyük firmalarla karşılaştırın bakalım pazarlama gideri 30 milyar bunun neresişne kılıf aranıyor manyak bi para.toplam 45 milyar kafadan gitmiş nasıl kar eder bu şirket.esas faailet karını konuşan yok eksi 2 milyar .yani şirket zarar etmiş aslında .
şişe cam acil araştırılacak durumda şirketi fena bitiriyor bi grup.
patron yok olmayınca böyle çalışan maaşlı elemanların yönetiminde böyle oluyorda halk adına denetleyen yöneten partimiz atamaları ne iş .onlar enteresan ?.iş grubda yaşanan bu ikinci .ilk işfinansta yaşandı .şirket payları % 35 borsada toplanmıştı .ne iş grup nede halk adına denetleyen yöneten partimizden tısss ses çıkmadı enteresan bi olaydı dünyada eşi, yoktu.bir şirketin % 35 payı nominal altı bi kısmıda yönetimin ödediği temettülerle toplandı o dönem .sonraa daha komedisi bi gecede o % 35 pay isme tescilli iken halka açık oldu.şu an hala halka açık da öylemi bilinmiyor.o zaten zamanı geldiğinde herhalde araştırılacaktır.şimdi aynı grup aynı kişiler şişecam da şişeleme yapıyor.15 milyar yönetim +30 milyar pazarlama gideri dünyada yok .aleni hırslı bi şekilde komewdi gibi .birileri izliyordur muhakkak zamanı geldiğinde sorulacaktır muhakkak.bu masraflarla şişe cam zarar dan çıkması imkansız.5 milyar kar ettiği falan da yok 2 milyar esas faailet zararda ?acil incelenmeli araiştırılmalı kim bu ekip. tıss yok .işgrubdan partimizden