700+ kontrat için durum nedir acaba?
Printable View
normalde vedat bilginin askeri ücrete çok zam yapıcaz demesi ile satış gelmesi gerek borsaya aynısını KK söylüyor bilançoları bir inceleyin :) 2. çeyrek bilançolarda düşüş devam eder , hele dolar yukarı olursa borçlu şirketler işi zor
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: "Ekonomide işler iyi, aldık başımızı gidiyoruz."
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yaw hacı emmi şüüüle düşün mantığını eccük zorla, misal diyelim ki bi ereğli demir işcisi aylık 10bin tale alıyodu, kazandığı para ile 333 dene ereğli lotu alabiliyorken şindi 15bin tale maaşı olunca 500 dene lot ereğli alabilecek
Herif millet ittifakı gelir ise bankalar düzelir deyip onu alıyor, gelmez ise zaten para bol diye düşünüyor. Daha bugün dahil 4 iş günü var, likit olmayanları almıyor gibi.
ALINTI:
Komşumla aynı apartmanda oturuyoruz ve aynı iş yerindeyiz. O işçi ben memur. Aynı dolmuşa biniyoruz ama devlet ona al sana yol parası diyor. Öğlen acıkıp yemeğe gidiyoruz ama devlet ona al sana yemek yardımı diyor. İşin garibi o da masa başında çalışıyor ama devlet ona 3 ayda bir al sana tediye-ikramiye diyor. Yıllık izine ayrılıyoruz ama devlet ona pazar günleri yıllık izinden sayılmaz diyor. Aynı yıl ve aynı hizmetle emekli olacağız ama devlet ona 18 bin emekli maaşı ve 700 bin Tl ikramiye diyor. Aynı devlet bana 10 bin maaş 350 bin ikramiye diyor. Aynı devlete diyorum ki o ilkokul mezunu ben Üniversite mezunuyum, o sınavsız taşerondan girdi ben yazılı ve mülakatla atandım üstelik torpilsiz diyorum ama okumasaydın demiyor ama öyle demeye getiriyor. Lafı uzattım biliyorum ama ben artık bişey demiyorum Allah'a havale ediyorum sandığa bile değil.........
adam cıkıyor diyor ki en dusuk memur maası asgari ücretin 2.5 katıydı ben temmuz da 21 bin tl yapacagım en dusuk memur aylıgını dusunun 11,300 tl den .. gel gelelim hala mal oglu mallar nasıl yapacak kaynak n diyor !!! ama işçinin maasını 22 bin yap eyt cıkar bayram ikramiyes cıkar bunlar da kaynak var ama kılıclar diyince kaynak yok !!! bazıları haric hak ediyor bu memur milleti !
Endeks tekrar 300$ yapacaksa bu ancak banka + holdinglerle olur. Sanayiler için 2023 kötü geçiyor öyle devam. Bankaları buradan 2 kat yapsalar oo çok pahalı demezsin
Memura da zam yaparlar sıkmayın canınızı, kaynak bol
En düşük memur maaşı 20bin olur bi aya kalmaz
Gittikçe realiteden kopuyorlar.Nasıl 20 sene boyunda kendi kitlelerini oluşturdular ise şimdi de kendi ekonomilerini oluşturuyorlar.
2 li dolar 2 faiz 2 enflasyon.Bizde böyle işine gelirse .Tahtakale misal dolar kuru 30 ama MB 20.RTE ye göre enflasyon 20 ama maaş zamları 100 ama enflasyon da 200 falan.Karmakarışık herkesin işine geldiği aldığı Hani Zamanında Binali nin bir bulut internet anlatımı vardı ya.Öyle bi ekonomi yönetimi.
SAHOL'dan mazot ikmali olabilir.
Yiyin için gezin her taraftan para fışkıracak, en düşük çalışan maaşı 50bin, çalışmayan maaşı 100bin isterük.
Niye çalışan az çalışmıyan çok demeyin, işsiz adam daha çok para harcar
arkadaşlar eleştirmeyin lütfen...
kendi çevresi için işler iyi...
vakıfbankasında %9.5 la kredi alıyorlar tl üzerinden...
geri götürüp onu %22 üzerinden usd faiziyle aynı bankaya yatırıyorlar...
işleri tıkırında...
sizin ekonominiz için demiyor...
kendi şurekasından bahsediyor...
kchol bugun o hsbc ile tavan olmazsa yuh olsun:)
Alttaki grafikteki alcalani kirdi diye begendim grafigini ama tadi yok... bakalim belki canlanir.. 41.04 en dusugu ben aldiktan sonra otuz kusur kademe geldi geri.. Bekleyecegim bakalim.. Sahol vedalastim % 6-7 ye ..kolay gelsin
https://i.hizliresim.com/6ac0u8w.jpg
Banka + Koç alıyorlar ama fırsattan istifade bunlar daha gitmedi diyip diğerlerine atlayanlara malı boca edenler var Global'den gelen satış da yabancı.
erken bayram havası var..
sonu malum gibi..
Halka açıklığına göre sıraladığımda kumule ve ayrı ayrı gruplayıp bakıyorum. Genele yayılmış bir alım yok gibi.
https://i.hizliresim.com/5xdpghs.jpg
Genele yayılmadan endekisin yükselmesi iyi bence ariston abi yoksa herkes zengün olacig
Ama endekis düşerken düşüş genele yayılırsa hoş oluyo
SPOT da BofA ve ekibi satış tarafındalar, aralarına önceden Fon adına alım yapan Ziraat Yatırım da gelmiş, buralarda fazla görünmeyen Global Menkul de var,
https://i.hizliresim.com/eh9ex5q.PNG
SPOT da yabancıya işlem yapan HSBC alış tarafında, gün sonuna doğru Garanti Yatırım alışı azaltacaktır, HSBC de alışı artıracağını düşünüyorum, genelde satış tarafında gördüğüm QNB Finans bugün alış tarafında,
https://i.hizliresim.com/8orivky.PNG
Kamuda çalışan işçiye mesai dahil 1000 USD maaş maşallah vallahi benden sonrasi tufak diyor ampuller.