Bir gün agresif düşür, ertesi gün yükselt. dip toplamda 2 günlük değişim 0. Ama aldığı sattığı yerden %5
Printable View
Ucuz hisseleri risk sevmeyenler alıyor, az bir kar ile satıyorlar. Bir kısa vadeli trade spekülatörü ucuz hisse almam dedi bana mantıklı geldi.
Tabi bu kısa vadeli trader için geçerli, yatırımcı isen 2-3 yıl ötesini düşünmek lazım, o zaman da heyecan olmuyor.
Ben saa dedim pertkim deye sen yok asels diye tutturdun.fakirliğin gözü kör olsun millet para katlarken sen seyretmen en büyük ceza oluyor şahit abi seni çok iyi anlıyorum, asdasss :he: zengün olmak için denüşük çareler üretmek ilazım. Bak benim Mahduma peşinsatan gibin kurulmuş oturuyor masada :kahkah:
Limon tezgahını bistte halka açarlar mı başvursak :he:
Adam altın yumurtalayan tavuğu yükseltir mi.
Sürekli SAHOL ISCTR ucuz kaldı aman BIST30'dan ayrılmayın diyorlar. Aynı hisseler alınıp satılıyor. Sürekli yeni şansını denemek isteyen oluyor. Bir iki gün yükseliyor o günleri yakalmadıkça trade işinden para kalmıyor, komisyoncu ve büyük oyuncu kazanıyor.
Adam kendi ağzı ile söyledi enflasyona göre, diğer yatrım araçlarının getirisine göre temettü ve fiyat artışı ile uzun vadeli yatırımcımızı memnun ediyoruz dedi. O hisselerden füze filan beklemek zor.
Hadi Pala çalıştır makinayı 852.. 822
Götür Bi yere
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hepisi topusu şu kadar bir yer...
bakalım kaç milyar değere ulaşacak... :)
https://i.hizliresim.com/jakxvdk.png
arz olanlar bunlar....
ŞİRKET ADI HALKA ARZ TARİHİ KODU HALKA ARZ FİYATI
Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş. 10-11 Ağustos 2023 TATEN 22,50 TL
Ofis Yem Gıda San. Tic. A.Ş. 10-11 Ağustos 2023 OFSYM 27,20 TL
İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş. 8-9-10 Ağustos 2023 IZENR 19,00 TL
Asce GYO 27-28 Temmuz 2023 ASGYO 12,60 TL
Atakey Patates Gıda San. ve Tic. A.Ş. 19-20-21 Temmuz 2023 ATAKP 39,50 TL
Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. 20-21 Temmuz 2023 KLSER 25,00 TL
Fuzul GYO 20-21 Temmuz 2023 FZLGY 8,90 TL
A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 7-8-9 Haziran 2023 A1CAP 25,00 TL
Forte Bilgi İletişim Teknolojileri ve Savunma Sanayi A.Ş. 8-9 Haziran 2023 FORTE 12,12 TL
Pasifik Eurasia Lojistik Dış Ticaret A.Ş. 6-7 Haziran 2023 PASEU 25,00 TL
Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş. 6-7 Haziran 2023 KTLEV 13,43 TL
Bien Yapı Ürünleri San. Turizm ve Tic. A.Ş. 11-12 Mayıs 2023 BIENY 42,80 TL
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. 10-11-12 Mayıs 2023 KAYSE 16,27 TL
Büyük Şefler Gıda Turizm Tekstil Danışmanlık Organizasyon Eğitim San. ve Tic. A.Ş. 3-4-5 Mayıs 2023 BIGCH 22,50 TL
Cw Enerji Mühendislik Tic. ve San. A.Ş. 26-27-28 Nisan 2023 CWENE 108,60 TL
Graınturk Tarım A.Ş. 18-19 Nisan 2023 GRTRK 17,60 TL
Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri San. Tic. A.Ş. 12-13-14 Nisan 2023 EUPWR 40,60 TL
Cvk Maden İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş. 6-7 Nisan 2023 CVKMD 105,00 TL
Koza Polyester San. ve Tic. A.Ş. 5-6-7 Nisan 2023 KOPOL 24,50 TL
Eksun Gıda Tarım San. ve Tic. A.Ş. 15-16-17 Mart 2023 EKSUN 48,90 TL
Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş. 8-9-10 Mart 2023 AKFYE 9,80 TL
Göknur Gıda Maddeleri Enerji İmalat İthalat İhracat Tic. ve San. A.Ş. 1-2-3 Mart 2023 GOKNR 11,00 TL
Bülbüloğlu Vinç San. ve Tic. A.Ş. 26-27-30 Ocak 2023 BVSAN 31,00 TL
olacak olanlar.....
ŞİRKET ADI KODU HALKA ARZ TARİHİ ARACI KURUM
Enerya Enerji A.Ş. ENRYA 14-15-16 Ağustos 2023 Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Baydöner Restoranları A.Ş. BYDNR 15-16 Ağustos 2023 Halk Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.
Altınkılıç Gıda ve Süt San. Tic. A.Ş. ALKLC BEKLENİYOR Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.
Durukan Şekerleme San. ve Tic. A.Ş. BEKLENİYOR BEKLENİYOR Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.
Dmr Unlu Mamuller Üretim Gıda Toptan Perakende İhracat A.Ş. BEKLENİYOR BEKLENİYOR A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. BEKLENİYOR BEKLENİYOR İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
(Penti) Penca Tekstil Çorap San. ve Tic. A.Ş. BEKLENİYOR BEKLENİYOR Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Alcas Metal Sanayi A.Ş. BEKLENİYOR BEKLENİYOR Global Menkul Değerler A.Ş.
Ebebek Mağazacılık A.Ş. BEKLENİYOR BEKLENİYOR Ünlü Menkul Değerler A.Ş.
Meka Beton Santralleri İmalat San. ve Tic. A.Ş. BEKLENİYOR 2023’ÜN 2. YARISI Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş.
Gıpta Ofis Kırtasiye ve Promosyon Ürünleri İmalat San. A.Ş. BEKLENİYOR BEKLENİYOR Halk Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.
Büyük Hekimoğulları Gıda San. ve Tic. A.Ş. BEKLENİYOR BEKLENİYOR Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
kefir...şeker...çorap...tulum...un...kırtasiye ....
limon yok henüz...
Reeder halka arz edilecekmiş.
Bir kaç yerli telefon üreticisi var.
Normalde aptalca bir özelliği zorunlu tutup ithal kısıtlanabilir.
İçinde fikir olan şirketler bence değerli, tabi patronun şeytani fikirleri olmaması lazım.
HUBVC diye bir şirket çok konuşuluyordu, ortada yok.
Zamanı gelince inan bu kazandıklarının tamamını geri verecekler, Herifler bunlara ödünç verdi, fazlasıyla geri alacaklar, bu seferde kaybettiklerini kazanmak isteyecekler, sonrası malum, batma vakaları! tam bir kumar masası burası! Her yerde borsadan kazanılanlar anlatılıyor, çoşku büyük! cesaret tavan! kimler kazanacak, borsadan çıkanlar, masada kaldığın sürece kaybetmeye mahkumsun!
Seçimlere kadar çok radikal şeyler olmaz.
Seçimlerden sonra eskileri komple tasfiye edecekler diye düşünüyorum.
Baba filmine vardı.
Benden çekindin yanıma gelmedin şimdi düğün günümde gelip yardım dileniyorsun.
Borsada yatırımcı sayısının sürekli artması ilizyondur arkadaşlar.Benim çevremde halka arzlara katılmayan kimse kalmadı hepsi 2-3 bin lira ile 100-200 tl kazanma peşinde.Bu döngü inanılmaz bir şekilde sürekli devam ediyor.Beğenmediğiniz Bay döner in de en az 5 tavanı garanti.Adamlar tüm bildiklerimizin dışında yeni bir borsa yarattılar.Fakirlere makarna dağıtmak gibi bir şey.Sitti moktan hisseleri bist 30 a aldılar.Çoğu kendi adamlarının kurdukları şirketler.Gerekli izinleri tıkır tıkır alıyorlar.Hangi alanda açık var hepsini biliyorlar.Bütün işler bunlara veriliyor.
Bu işin sonu çok kötü bitecek buna eminim.Gundi sanırım jölelinin sosyal medya adamlarından biri.Böyle bir sürü insan var ortalığa saldıkları.Sürekli bir algı peşindeler.Doları sabitlediler, mevduat tırt , ev araba almak satmak imkansız hale gelmiş tek yol BORSA.Mezbahayı doldurma peşindeler koş vatandaş koş 1 e 1000 yapan tonlarca şirket var yetiş sende al sende parayı katla.
Ama gerçekler çok farklı tek elden yönetilen bir piyasa içinde olduğunuz hissenin kazık gibi çakıldığı içinde yatırımcı olmayan hisselerin sürekli %5-%10 gittiği bir garabet.Büyük sıfırlama dedikleri hikaye tam olarak da bu sanırım.Hepimizi sıfırlayacaklar az kaldı.Eylülle birlikte yeni bir varyant muhabbeti tv lerde boy göstermeye başladı bile.Borsa şalterini indirdiklerinde hepimiz çalışmayan şirketlerin hisseleri ile başbaşa kalabiliriz.
Bu plandan kaçışında bir yolu yok malesef.Ne yaparsan yap.Hepimiz aynı çuvalda olacağız.
Tlman yeri kiralik ,birseyi yok,onu bile alırken kılı kırk yariyom, millet hoppala daliyor yeni cikanlara,
Şu şiiri çok severim. Türkçe Çeviri GPT ye ait (bir iki ekleme/düzeltme yaptım)
Sanırım buraya biraz uyuyor.
Sağlıkla …
If All the Seas Were One Sea
Nursery Rhyme
If all the seas were one sea*,
What a great sea that would be!
And if all the trees were one tree,
What a great tree that would be!
And if all the axes were one axe,
What a great axe that would be!
And if all the men were one man,
What a great man he would be!
And if the great man took the great axe,
And cut down the great tree,
And let it fall into the great sea,
What a splish splash that would be!
Elbette! İşte "If All the Seas Were One Sea" adlı çocuk şarkısının Türkçe çevirisi:
Eğer bütün denizler tek bir deniz olsaydı,
Ne büyük bir deniz olurdu!
Ve eğer bütün ağaçlar tek bir ağaç olsaydı,
Ne büyük bir ağaç olurdu!
Ve eğer bütün baltalar tek bir balta olsaydı,
Ne büyük bir balta olurdu!
Ve eğer bütün insanlar tek bir insan olsaydı,
Ne büyük bir insan olurdu!
Ve eğer büyük adam büyük baltayı alıp,
Büyük ağacı kesseydi,
Ve ağaç büyük denize düşseydi
Ne büyük bir dalga olurdu!
anladım, burada da aynı işlemleri yapan arkadaşlar var, bunlar ekip, öneri yapıp tahtayı götürüyorlar, kazançtan da komisyon alıyorlar, geçen arkadaş kaybetmiş, eee ne olacak demiş, bir dahakine hallederiz demişler, tam bir kandırmaca! kara ortak, zarara değiller, neden kazanıyorlar peki! borsa imkan verdiği için! borsa 1 yıl önce 2400 dü şimdi 7700 yani 770.000, shortcular dışında herkes kazandı, aslında arkadaşın kazanmak için öneriye de ihtiyacı yok tu, ne alsa kazanırdı, bu saadet zinciride bir gün gelecek kopacak, filler satmak için birbirini ezecekler! o grup yöneticileri de telefona çıkmayacaklar!
Uzun süredir ilk defa AK YATIRIM SATICI...
yeni halka arzları 2021 deki alt coin cılıgınlıgına benzetiyorum...
bir dönem hepsi çok mutluydu...
ışıklar sönüp exit lambası yanınca kimse çıkamamış hepsi yanmıştı sinemanın içinde...
Hisse vadeliler
GARAN'da faiz düşük anlık olabilir.
https://i.hizliresim.com/6al9bag.jpg
Bankalar PD/DD sıralaması
https://i.hizliresim.com/5ha0lci.jpg
Taşı mayonez-ketçap a batırıp, halka arz etseler inan bu dönemde talep görür, bu halka arz çılğınlığından yararlanan şirket ortakları olmuştur, hisselerini bir kaç kat fiyattan halka pazarlamışlardır, arz fiyatına bakan varmı, sanmıyorum, önümüze gelene sorgulamadan yumuluyoruz! bu da elbet bir gün patlayacak, halka arz da seçici olma dönemi başlayacaktır!
bu yenilerin en azından derme çatmada olsa binaları var...
bu moda 2010 lu yıllardada olmustu akgiray döneminde...
tarımcı biri açılmıştı borsaya... şirket binası yoktu... :)
ismini unuttum...sonra petrol bulma işine girmişlerdi diyarbakırda...
sonrasını bilmiyorum öyle aklıma geldi...
Eski şirketler varlıklarını yeni şirkete devir edip yeni halka arz yapsalar kilitlenmeleri çözebilirler.
Koç Holdin'in ana ortağı Temel Ticaret idi Family Yatırım oldu.
Bu işin sırrı piramit yapıp aynı varlığı tekrar tekrar satmak.
Tuğlaları %50 üste üste koyarak sonsuza ulaşmak mümkün diye biliyorum.
Yine sert hareket hazırlığı var. Ya şelale ya tartartar
@emregunes, önce onu yazdım da, taş olduğu anlaşılırsa talep düşük gelebilirdi, biraz süslemenin faydası olabilir dedim :)
SPOT da ekibin satışı 3 mlyr oldu,
https://i.hizliresim.com/g2tfjs1.PNG
Bir ara Akyürek Pazarlama vardı, plasiyer sisteminin sonuna denk geldi o da yok diye biliyorum.
Getir zamanında perakende dağıtım işine girdi parasını aldı.
Ekonomi Gazetesi
@nbekonomi
·
58sn
#Konut fiyatları haziranda yıllık yüzde 96 arttı
2023 yılı haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,8 oranında artan Konut #Fiyat Endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 95,9 yükseldi
Ben bunu hatırlıyorum. Abim'in kulağına biri fısıldamış, heyecanlı heyecanlı bana anlatıyordu. Ben girip iki günde kârımı alıp çıktım, abime de çıkmasını söyledim ama dinlemedi. Ufak bir zarar etmişti.
https://tr.investing.com/equities/ar...RoC0TsQAvD_BwE
pist sekeiz haftadır yükseliyor.
bu hafta ilk kez regoru deneme şansı olmasına rağmen gırnızı barda.
doksanlı yılların sonundaymışım gibi hissetririyor piyaza.
sen de de üle bi hiz oluşuyor mu aristo.
şüle kıpır kıpr, fır fır gibin.
hani bir an önce satayım da,
para alayım değil,
başka bi dane hizze kapayım, gibin. :he: