https://i.hizliresim.com/t6g7824.JPG
Bist Gold grafik.!
YTD
Printable View
https://i.hizliresim.com/t6g7824.JPG
Bist Gold grafik.!
YTD
Stopaj %15 den %25 e çıkınca 300 milyar TL para çekilecekmiş.
<<<<<<<<<<<<<<
https://twitter.com/e507/status/1702065523461132697
507
@e507
·
1 sa
Kur korumalı mevduatlara uygulanan zorunlu karşılıklar %15'ten %25'e yükseltildi. Artışın bankalardan 300 milyar TL rezerv para emmesi beklenebilir.
said nursiyi sever sayarım kendisi .. alimdir benim gözümde.
ilk said ve ikinci saidide..
lakin bilincin kendi doğası itibariyle bize buna inandırmaya çalışıyor.
yaşaman için umut lazım.
başın dara düştüğünde.. seni kurtarmaya geleceğine inandığın yüce kudret vs ne diyorsan artık.
ben inançlar kısmında değilim. o yolları geçeli çok oluyor.
bilincimiz bizi ele geçirmiş.. kan emer gibi emiyor bizi.
:drunk::drunk:
yalnız talebeleri..
özelikle youtube sözler köşkü kanalı..
hangi sohbetine baksan.. yok allahı gördüm yok rüyama peygamber girdi.
bunlar yanlış..
uyarayım..
dayı devlet kumarhaneleri yasakladı.
evet faydalı bir iş
vobuda normal vatandaşa yasaklanmasını savunuyorum
kumar gibi değil daha beter.
şimdi kumar felakettir bu karadelik. kumarda kumarı oynatan sana borç açabiliyor. evet..
burada da borçlu kalabilirsin. emme süslü avukatlar muhatap diğerinde kol bacak kafa kırılır.
tek farkı bu.
VOB YASAKLANSIN
Çok maça gitmiyorum bazen önlerden biri kalkınca mecburen arkadaki de ayağa kalkıyor sonra herkes ayakta izlemek durumunda kalıyor, birisi ön sıralardan başlayarak oturtuyor sonra herkes oturarak izliyor.
Tek bir banka için olsa ciddi sorun ama sektörden fazla likiditenin alınması olumlu olabilir. Faiz artışından daha etkili de olabilir. Belki faiz artışını pas geçer.
Öte yandan sorun güven sorunu, faiz ve likidite ile bir yere kadar düzelir.
Demiryollarındaki sorunlar anlatılmış.
https://www.ekonomim.com/sektorler/l...-haberi-707933
Kanunun çıkmasından bu yana sadece iki firma lokomotif yatırımı yaptı. Bunlardan biri TÜPRAŞ’ın iştiraki olan Körfez Ulaştırma. Bu firmanın 12 adet lokomotifi bulunuyor. Diğer bir şirket de Oyak Grubu iştiraklerinden Omsan. Ancak Omsan lokomotif satın almak yerine kiralamayı tercih etti. TCDD’nin elinde ise 550 adetin üzerinde ana hat lokomotifi bulunuyor. Ancak bu lokomotifler de eski olduğu için yeterli verim alınamıyor.
2022’de Avrupa’da özel sektörün toplam taşımalardaki payının 50’yi aştığı vurgusu yapılıyor. Aynı dönemde Türkiye’de ise demiryolu yük taşımacılığında özel sektörün payı yüzde 13’te kaldı.
Ancak yine de sadece iki firmanın 27 lokomotifi ile bu paya ulaşmasının özel sektörün önemini ortaya koyduğuna vurgu yapılıyor.
Eylül ilk hafta Kredi kartı harcamalarını sektörlere göre geçen yıl ile karşılaştırmışlar.
https://i.hizliresim.com/k8i4hf6.jpg
ben hayatta tahmin denilen olguyu para ve sermaye piyasalarındaki işlemlerimde bir veri olarak kullanmam. istediğin kadar deneyimli ol, tahmine sezgiye dayalı yapılan işlemler fifty fifty yazı turadan öteye geçemez. bir ticari faaliyette ne bileyim fabrikadır , perakendedir, aracılıktır, turizmdir, taşımacılıktır falan işinle ilgili verilere dayalı tahminde bulunabilirsin, sezgilerini belli ölçüde kullanıp karar alabilirsin fakat, para ve sermaye piyasalarındaki işlemlerde ( hisse, döviz, türev, emtialar, endeks ) bu işe yaramaz...
Aslolan bir jimnastikçi kadar esnek olabilmek, kendi aldığın pozisyona karşı yanar döner olabilmek, aldığın pozisyona karşı dibine kadar katıksız bir yav.şak olabilmek , küçük küçük risklerle , küçük küçük para kayıpları ile , gerçekleştiğinde iyi getirisi olacak işlemlere girmek.... opsiyondan örnek vereyim;
opsiyon satıcısı olup küçük küçük paralar toplayıp, ters bir günde büyük kayba uğrayanların karşı tarafındaki pozisyonda olmak mesela... yani asla bir opsiyon satıcısı olmamak ! küçük küçük zararları kabullenip, gerçekleştiğinde büyük kar bırakan pozisyonlar almak... unutma, hayat rastlantısallık üzerine kurgulanmıştır.
eee biz boşuna mı george soros'la stan druckenmiller'le , nassim taleb'le fikirdaşıyoruz babayiğit...
neymiş wall streette bi laf varmış, trend is your best friend... hasssss ordan... bir müddet kalabalığın ensesine sülük gibi yapışıp para kazanıp sonra, ayrılabilirsin gürrhtan , fakat trend hiç bir zaman dostun değildir... trend tamamen subkjektif bir kavramdır... çünkü oynaklık forever !
abi o soruyu ben 5 gün öncemi ne sormuştum yahu
cidden veriler 3-5 gün gecikmeli geliyor galiba
:kahkah:
Yabancının biz gelene kadar borsayı kaldırmışsınız artık pahalı olmuş dememesi için bence yatayda tutabilirler.
opsiyon işinden ben anlamıyoru...
:drunk:
onu örnek olarak verdim. bütün trade hayatını, rastlantısallığı merkez alarak kurgularsan, farklı bir kulvara geçmiş olursun. belli bir eşiği geçene kadar zorlar, çoğu trader pes eder. pes ettikleri yer eşiğe yakın oldukları yerdir zaten... sabırlı sebatlı azimli olmak , rastlantısallığın sana sunacağı kazançlar için ön şarttır
Emlak işinde kapora alınıyor ona benziyor. Kaporayı alan 1 ay için evi senin adına saklıyorum diyor, kapora veren de evi alırım diyor ama daha iyi bir imkan bulur ise kaporayı yakıyor.
Benim anladığım kadarı lie finansal işlemde ise büyük oyuncu atıyorum ISCTR şimdi 22 lira ama sana 21 liradan satarım ama peşin 1 lira komisyon alırım diyor, sen de vade sonunda bu rahat 25 olur deyip 1 lira komisyon ödüyorsun. Herif de satılık çok ISCTR olması gerekir ki o fiyatlara gelince o da seviniyor, yok gelemez ise aldığı prim teselli oluyor.
kendi staratejimden memnunum ama..
bu gibi rallilerden sonra uzun süre beklemek gerekiyor.. nakitte kalınca.
İnci Sözlük
@incisozluk
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, danışmanlarının birçoğuyla yollarını ayırma kararı aldı.
Külliye'nin yolları ayırdığı isimler şöyle oldu:
Ayşenur Bahçekapılı
Esengül Civelik
Sefer Turan
İbrahim Çelik
Hakkı İlnur Çevik
Fahri Kasırga
İsrafil Kışla
İhsan Şener
Yalçın Topçu
İbrahim Saraçoğlu
Ayşe Türkmenoğlu
Ahmet Karayiğit
Mehmet Akarca
Şükrü Karatepe
(Odatv)
ÖÖ 1:57 · 14 Eyl 2023
https://twitter.com/incisozluk/statu...94167810150775
olur tabii ki her enstrümanda olur... ahan bunu oku ;
https://www.amazon.com/Sages-Charles...p%2C533&sr=1-7
nassim taleb'in kitaplarını oku, youtube' da bütün röportajlarını , konferanslardaki konuşmalarını dinle... aynı şekilde george soros abi'nin de ... bir de poker oynar mısın ? pokerde işin özü ne ? desicion - making. ! dikkat et başarılı poker oyuncularını takip et nasıl oyunu sürdüyorlar. çünkü pokerde de hemen hemen aynı şeyler geçerli tradingde olduğu gibi ...
varantları genelde tail risk için asimetrik hedge olarak kullanmak akla uygun... bir de hisse senetlerinde parabolik artış arşa çıktığında, eğer halen long gideceksen spot hisse yerine varanta geçilir ki kaybın olduğunda , kaybının maksimumunu garantiliyebil.. spotta slipajla likidite kuruması ile ayvayı yüyebilirsin çünkü spot loss margarinlenirken...
burada artık çok şey zor...
önceden bahsetmiştim.. küçük lotlarla çok sağlam hacim yapmayı.
ikinci gün kurumdan bildirim geldi. üçüncü bildirimden sonra spk işlem yasağı gelir dedi kurum :he:
napacaksak sanki... milyar dolarlarımız var .. her hisseye basalım saniye başı 10 bin tale.
İşte duvarın sözünü dinlesem paraya boğar beni, ben eğlencesine takılıyorum.
bir de bu varantları kurumlar çıkarırken öyle bir ayarlıyorlar ki çoğun, varanttan para kazanman negatif beklentili piyango bileti almak işine dönüyor... fakat asimetrik hedge için,piyasa yapıcının - belli koşullar haricinde ! - sürekli kotasyon vermesi sebebi ile, varantlar kullanışlı bir enstrüman... opsiyon piyasamız sığ olmasa varantla niye uğraşayım ki ... zaten zaman geçtikçe değeri eriyor bir de
Geçen YKBNK tuşa bastım gitmez şeklinde bir ses geldi, hemen iptale basayım geri satayım derken düşmeye başladı, ekran da dondu gibi buradan döner şuradan döner derken zarar ettim.
Yarın hangi hisse çıkar şeklinde açık soru sormak zor, duvar da olsa senin maaşlı elemanın değil, bir aksiyon yapınca kafasına eser ise bir yerlerden ses geliyor. Tekrar düşününce anlıyorsun.
Duvar saçma sapan geliyor, bir kedi ayarlamak da mümkün. Sen nasıl para kazanıyorsun deyince kediye soruyorum derim.
https://i.hizliresim.com/gujo31c.jpg
yarın hangi hisseler düşer diye sorabiliyoz mu peki :oleyo:
ama kedi çok pis kesiyor ha.
Kuran'da bir ayet var. Bana göre kişi kendi aklı ve emeği ile bir şeyler kazanmalı.
|<<<<<<<<<<<<<<
Havâriler “Ey Meryem oğlu Îsâ! Rabbin bize gökten bir sofra indirebilir mi?” diye sormuşlardı. O şöyle cevap verdi: “Eğer iman etmiş kimseler iseniz Allah’a saygılı olun.”
abi şuan senle mi .. duvar la mı konuşuyorum ? :drunk:
Öyle duvar ile filan konuşma yok. Düşünürken filan sıra dışı bir ses olur ise onu işaret sayıyorum.
Ey duvar bu sorunun cevabı nedir diye bir şey yok. Bazen yemek yaparken aklıma sıra dışı fikir vs geliyor., ya da bir şey yaparken ses geliyor tekrar düşünüyorum bunda ne yanlış olabilir diye.
ne bileyim ayet yazınca..
duvar benim atayiz oldumu öğrendi sandım.
bukez kesin yuhum gelir.. :drunk::drunk:
<<<<<<<<<<
Sofunun birisi bir Bektaşi'yi denemek ister.
-Baba Erenler, sizler için kerametli diyorlar. İsterse ağacı bile ayağının yanına getirir diyorlar. Bize de gösterin de biz de görelim, der.
Baba Erenler, sofuya bir ders vermek gerektiği düşünür ve ağacı çağırmaya karar verir:
-Ağaç gel der, fakat ağaçta hareket yok.
-Ağaç gel der, fakat yine gelmez.
-Ağaç gel der, üçüncü çağırışında da ağaçta hareket yoktur. Bunun üzerine, Bektaşi sofuya döner ve der ki:
-Ağaç bize gelmiyor, biz ağaca gidelim.
Eskiden duvarlarda "Mahir Hüseyin Ulaş, Kurtuluşa kadar savaş" yazardı.
Bu şekilde söz var "Feminizm kocayı buluncaya, Komünizm parayı buluncaya, Ateizm uçak sallanıncaya kadar..."
Hazır ateyiz adam var, duvar vs seni ne diye uyandırsın.
Her arayan bulamaz ama ancak arayanlar bulur deniyor.
Bana çocukken bulaştılar belki bırakmıyorlar, kendi saflarına katmaya çalışıyor olabilirler.
Tartışmasız şimdiye kadarki en büyük yatırımcı olan Warren Buffett, çocuklara finansal temelleri öğretmek için ücretsiz bir çizgi film serisi yarattı. Adı "Gizli Milyonerler Kulübü" ( "Secret Millionaires Club," ) Youtube'da ücretsiz ve Buffett'ın kendi karakterini seslendirdiği ve parayla ilgili ipuçları paylaştığı bir program.
26 bölüm boyunca çocuklar yatırım, kişisel finans ve girişimcilik gibi kavramları öğreniyor. Program, karmaşık konuları eğlenceli ve anlaşılması kolay hale getiriyor.
Tüm ebeveynler bu mükemmel ücretsiz seriden faydalanmalıdır. Ailelerin finansal farkındalık oluşturmasının eğlenceli bir yolu.
Çocukların bu eğitime ihtiyacı var ve bunu en büyük yatırımcının kendisinden daha iyi kim sunabilir?
https://twitter.com/FluentInFinance/...43957268525223
Warren Buffett's Secret Millionaires Club - Episode 1 - Be Cool To Your School | Kartoon Channel!
https://www.youtube.com/watch?v=IUTy731-RXA
Bozkurt un oğlu ve diğer gençler için..
YTD
Kelly | Frog & Moon Mama
@FrogMoonMama
·
4 Eyl
Move over Olive Garden, this Mama makes her own homegrown pesto. #frugal #debtfree I freeze up batches so we have it all winter. Learning to cook from scratch is such an awesome way to save money. I'm happy to help if you have questions! #homesteader
https://twitter.com/FrogMoonMama
https://twitter.com/FrogMoonMama/sta...70660909031787
Üstat Ariston yemek yapımı hk.da belki ilgini çeker diye düşündüm.
İyi geceler...
Beceri de önemli. Balkona bir kaç fidan diktim, domates ve salatalık, ama iş bilmek gerekiyor.
Evde fazla suları saksılara döküyorum buna rağmen su faturası 2 aydır arttı ve sadece küçük bir domates kızardı.
Öte yadan şehriyeli pilav yaparken şehriyeyi ayrı tavada kavurup prinçler kaynarken ve sularını çekme aşamasında koyunca lapa olmuyorlar, tel şehriye fazla suyu çekiyor. Bunu deneme yanılma ile öğrendim.
Bugün güzel bir şehriyeli nohutlu pilav yaptım, nohutlar ağızda dağıldı, çünkü dün geceden nohutları ıslattım, düdüklü de kaynattım ve suyuna da şehriyeli pilav yaptım en son nohutları ilave ettim.
Nohutu ıslatıp pişirmek uğraştırıcı olduğundan,Ben bol miktarda nohutu geceden ıslatıp düdüklü tencerede kaynatıyor,poşetlere bölüp buzluğa atıyorum.
Köy tavuğu bulursam onunda suyunu kavonazlara bölüp buzluğa atıyorum.
Malzemeler önceden hazır olunca nohutlu,tavuk suyunda pilav yapmak kolay oluyor.