366 günden yapılacak.
Öğlene kadar açılan hesapta valör yok, ama oran mesela 47 ise 46,90 dan bağlıyor.Öğleden sonra her türlü ertesi gün başlıyor valör.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ülkede her gün daha kötüyü görmek normalleşti. Oysa , her gün bir öncekinden daha iyi olmalıydı.
Akbank, bankamatikten günlük para çekme limitini 3500 tl. ile sınırlamıştı. İtiraz falan derken 6000 tl. yapmış. 7 bin çekeceğim dersen 18 lira keserim diye uyarı çıkıyor. yani vadesiz hesaptaki kendi paranı çekmek için haraç vereceksin.
Biz bu bankanın çirkinliğiyle uğraşırken TEB i örnek göstererek '' bakın avrupalı banka günlük 20 bin veriyor demiştik. Dün , TEB bankamatiğinden 15 bin çekmek isteyince '' günlük limitinizi aştınız. devam etmek istiyorsanız 37 tl. kesilecektir '' yazısı ekrana çıktı. Peki limit nedir , belli değil . Yazmıyor. Deneyerek bulduk. sadece 10 bin tl. günlük bankamatikten para çekmeye müsaade ediyor.
Kötü örnek düzeltilmesi gerekirken diğer bankalar da kötüleşiyor. Zaten piyasaya büyük para bankamatikten girmiyor ki, bankamatikler günlük ihtiyaçlar için. Adamlar vatandaşın harcayacağı paradan sonra yakında evlere klozetlere sensör koyarsa şaşırmayacağız.
Bunun bir nedeni piyasadaki en büyük banknotun 200 tl olması.Bankaların bankamatikleri artık para almaz hale geldi.200 lüğü 250 lik ile değiştirmek ve 500 ve 1000 tl lik banknot basılması 5 ve 10 tl nin metal paraya döndürülmesi lazım.Sanki 1 dolar 2 tl imiş gibi davranmaya devam ediyoruz.Gerçekten komedi.Basit bir market alışverişi bile 1000 tl tutar hale geldi.Koca koca desteler ile gitmek zorundasın çarşı pazara. Bunu belki bilerek yapıyorlar ki insanlar KK a geçsin dijital ödeme kanallarına geçtin ve vergi kaçağı kayıtdışılık azalsın.
Yerel seçim sonrası 500 ve 1000 tl lik banknotları piyasaya sürerler.
Egonomist kainat liderimiz taktik uyguluyor.
Hala ssk ve bağkur emeklilerin maaş farkları
meclisten 1 hafta önce geçmesine rağmen resmi gazete de yayımlamadı.
Egonomistimiz repo da değerlendiriyor kanımca...
Sayın Toprak - Serdar MTV nin parasıyla maaş farkları verilecek. Yada herkesin maaş alma gününde verecekler. Hazine de beş kuruş yok. Parada basamiyorlar. Asıl Ocak enflasyonu bakalım 6,5 un altında çıkacak mı
....Dolar, TL karşısında değerlenmeyi sürdürüyor. 27 lira barajını aşan ABD Doları 25 Eylül itibariyle 27,20 seviyesinden işlem görüyor.
Google böyle diyor....
Ben aynı gün DDKKM yapmıştım.
Yüzde 30 faiz garantisi ile...
+ Prim tabii...
Vadeye 2 aydan az kaldı...
Doları ancak yüzde 10 prim yaptırdılar...
4 ayda yüzde 10 ancak artmış.
Mart sonu Kalanını hazine mi ödeyecek.
Halbuki artırsalar sadece prim ödeyeceklerdi.
Şimşek dolar kuru ihracata engel değil türküsünü söylüyor.
Peki, dolar bu kadar az arttığında bile 4 ay önceki enflasyon ne kadar arttı?
4 ay önce fiyatlar bakımından sanki milat öncesi geliyor.
Dolar nerdeyse aynı halde kaldığı halde enflasyon neden çıldırıyor?
Sen vergileri, petrolü, asgari ücreti, memur ve emekli maaşlarını bu kadar artırmasaydın, dolar arttığı halde enflasyon bu kadar azar mıydı?
4 aylık dolar performansından TL yi yıllık yüzde 30 değer kaybettirmeye odaklanılmış.
Primle yüzde 34
Eeee faiz de yüzde 40 civarı...
Biz bu riski neden alalım?
6-8 puan için mi?
İsveç in nato üyeliği ni hemen gece resmi gazetede yayınladı.Bugünde yabancıların ödemeleri var bankalara yaklaşanıyorsun.Muhtemelen bir hafta içinde imzalar.
Senin dediğine göre o zaman 150 milyar dolar rezerv var diyorlar ne diyeceğiz girip baktınız saydınızmı parayı....
Hazinede para olup olmadığını piyasada el değmemiş 200 lükten rahat anlarsın.Bankadan para çekiyorsun ilk senin elin deyiyor.Kırmızı mürekkep bitene kadar basmaya devam
1 litre süt 49 lira olmuş.
Faiz kazancıyla bu erimeyi kapatabilirmiyiz acaba?
https://www.carrefoursa.com/pinar-su...tre-p-30008788
İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre İstanbul'da perakende fiyatlar 2024 Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 6,72, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise yüzde 4,69 oranında arttı. Veri 11 ayın zirvesi olarak kaydedildi.
https://www.bloomberght.com/istanbul...asladi-2346784
Ayda %7'den aşağı getiri birikimin erimesi demekki.
%50 faizle bağlasan, stopjı düşünce ayda %3,9 eder.
Böyle devam ederse % 50 faizle bağlayan 1 yıl sonra birikiminin %36'sını kaybedecek.
Süt veya diğer tüketim mallarını almamak veya başka yerden temin etmek mümkün ! faiz işi bankaların tekelinde. İşte burada örgütlü olan kazanıyor. Mevduatçılar derneği var mı ? Varsa da bilmiyorum. Herkes en az bir ay bankaya para yatırmasa, döviz yada altın vb. alsa faizlerin nasıl arttığını göreceğiz.
Sürekli çalıştığım banka bile benim ne zaman ne yapacağımı çözemedi. Misal ; borsada işlem için Onbinde 2 komisyon veriyorum. Geçen gün habersiz Onbinde 5 yapmışlar. Anında hiç haber vermeden tüm portföyü başka bir bankaya virmanladım. Şimdi arayıp duruyorlar. Telefonu açmıyorum bile. Watsaptan yazmış m.t. bende '' bulunmaz bursa kumaşı değilsiniz '' yazdım.
Bir yanlışlık olmuş, geri portföyü taşıyın yine aynı şekilde çalışalım yazıyorlar.
Hadi önceki yapıda liyakat sorgulanıyordu...
Sonra birileri ekonominin üzerinden buldozer gibi geçtikten sonra mecburen rasyonaliteye dönülüp liyakat sorunu giderildi...
Ancak bakıyorsun bu 2. formasyon da enflasyon dört nala devam ederken milletin parası her gün erirken aylık enflasyon %6'larda beklenirken yeterli seviyeye ulaşıldı açıklaması yapıyor...
Bakıyorsun daha liyakatliler... Ama bu saçmalık neden???
Neden enflasyonu dizginlemek kimsenin işine gelmiyor...
Hakikaten kafayı yememek elde değil...
Tek bir merkezin izin verdiği sınırlara göre sorunu çözermiş gibi yapmakla bu işin kümülatif etkilerinden kaçınmak mümkün değil...
Geciktikçe kartopunu büyütüyorsunuz...
Gerçi boşuna konuşuyorum....
Gördük ki kimsenin derdi ekonomi ülke falan değil,,, herkesin derdi koltuk ve populizm... Mevcutun da muhalefetin de...
Beyler 40 vs veriyorlar .
En iyi mevduat nerede s anda ?
3 aya ok im.
Bu yazdıklarım doğrudan size yapılan bir eleştiri değil, size ve herkese..
Babillerde buğdayı depolayanlarda, Feodal Avrupada duvarları çekenlerde, çağına ayak uydurarak form değiştirdi, cebinizdeki paraya, size hissettirmeden çöküyor. Bu gibi saptamaları yapanlar var; ama eyleme geçen yok. Herkes kendi keyfinin peşinde, kendine dokununca sesi çıkmaya başladı. İnsanoğlu özünde bencil değil; fakat buna yönlendiriliyor. Sınıflı toplumda bu döngü sürekli olur, olmaya devam edecekte. Ya kapitalizme savaş açmalısınız (sosyalist veya komünist) ya da kapitalizmle mutlu mesut yaşamalısınız (diğer tüm seçenekler).
KKM hesaplarındaki faizin, merkez bankasının uyguladığı faizin en az %85 i olması gerektiği uygulaması da sona eriyor galiba. Su an döviz dönüşlü kkm için % 36 faiz uygulanıyor. Dün 38,25 idi. KKM için yolun sonu görünüyor. Ne yapmalı?...
yaa faizi enflasyonun üzerine artıracaksın
yada enflasyonu mevcut faizin altına indireceksin.
aksi halde piyasayı sağlıklı bir şekilde düzenleyemezsin.
birde egonomistin biri çıkıp
NAS var sana bana ne oluyor demeyecek....
Benim görüşüme göre yıllık net %50 nin altına mevduat yapılmaz dövizde veya altında kalmak daha iyi tabi bu benim fikrim. Kimseyi bağlamaz.