Hayırdır Sayın Sır Adam,sırlı sözcüklerinizin öznesi bizim Berkosan mı?🙂
Printable View
Hayırdır Sayın Sır Adam,sırlı sözcüklerinizin öznesi bizim Berkosan mı?🙂
Çıkışlar kap la desteklenmeli ana pazar güzel oldu sonuçta karlı ihracat yapan üreten bir firma ytd.
Hareketleri ana pazara yakışmıyor sıkıntılı yazık şirkete
Ana pazar herkese hayırlı olsun
Hedefe doğru tam gaz çanak 14 tl 2021 yeni zirveler yılı olur inşallah bu yılın sürprizi berko can olur mu
Bir güncelleme yapalım yeniden :
METUR :
SERMAYE KAR ÖZSERMAYE FIYAT
18 MILYON _ 4.918.000 441 000 22.10
KAPLAMIN :
SERMAYE KÂR OZSERMAYE FIYAT
20 MILYON 4.939.000 51.605.000 34.000
SEYITLER :
16 MILYON 8.628.000 36.280 000 34.98
BERKOSAN
15.6 MILYON 5.5 MILYON 28.67R.000 8.92
Olacak sey degil evet ! Ozellikle KAPLAMIN ve SEYITLER KIMYA ile yakın sektörde olmasına ragmen BERKOSAN ın fiyatlama olarak bu kadar geride kalması olacak iş degil. Yönetimsizlik mi basiretsizlik mi ufuksuzluk mu beceriksizlik yada sahipsizlik mi ne denirse artık...
Ama piyasa bunu görüp algılayacaktır yakin zama da mutlaka ! Ytd
Kaldıki Berkosan cesitli nedenlerle büyume potansiyeli yüksek bir sirket..Yakın zamanda Türkiye nin ihracatcı büyük sirketleri ile beraber DAHILDE ISLEME IZIN BELGESI aldı. Bu cok önemli.
Yine onemli TEDARIKCI sirket olma yolunda.Sirketin 2 fabrikası zaten Avrupa da. Yani kısmen Avrupalı bir sirket sayılır. ÇİN e alternatif ürünler üretiyor. AVRUPA AFRIKA veORTA DOGU PAZARİNA cok rahat tedarikci olabilir konum geregiyle..
Yine sektörü nedeniyle lojistikte özellikle sogutucu zincirinde ve yenilenebilir enerji de yeni iş anlasmaları yatırımlar ...
Sadece burada IYI BIR YÖNETİME , ORGANIZASYONA, VIZYONA ve PAZARLAMA STRATEJISINE vede iyi ve güçlü PIYASA YAPICISINA ihtiyaç var..
2021 yılı BERKOSAN icin iyi seylere gebe evet...izleyip görecegiz..
Hissede birkaç ZÜĞÜRT EERGENUS , CAKMA SPEK hisseyi ucuza getirmek icin kıvranıp duruyor ! Boşuna debelenmeyin KÜÇÜKLER hissenin degerini vermek zorundasınız. Elinizi sizde biraz taşın altına koyacaksınız..Kimse size bu fiyatlardan hisse satmaz !
Agalarda küçük ortaklarla HELALLEŞMEK zorunda ! Yoksa bu yük onlara cok agır gelir...ytd
Bu piyasada çok geride kaldı piyasa değeri çok düşük
Hayırlı olsun yabancı ortak
Dünya devi alır inşallah şirketi önü açılır yerli arabaya avrupa ya tüm dünyaya mal satar 2021 berkosan yılı olur inşallah
Yazık resmen mal satmak için uyduruk haber yaptılar bravo şirketin ederi bu kadarmış patron tahtacı olmuş
Halen mal satmak için gel gel yapıosun beş para etmez içi boş şirketmiş
6 yıl değil 60 yılda geçse omurgasız omurgasız olarak kalıyor.
Yeni gelenlere malı dağıta dağıta gidiyor. Alıcı geldikçe her fiyattan veriyor.
Belki birgün bey merak etmeyin,Ali çıkar Veli girer,biraz sabredelim, bir aksilik olmazsa,sonuç alırız diye düşünüyorum.
İyi akşamlar...
SU AKAR YOLUNU BULUR ! Piyasa çok akıllı ve bilincli ...Karşılastırmayı çok iyi yapacaklardır. Bu kadar beklentisi ve büyüme potansiyeli olan bir şırketin fiyatı buralarda kalmaz..Agala büyük ihtimalle Avrupa paylarını satacaklardır..Onuda sırkete getirir koyarlarsa...ytd
Güzel bir yorum👍
BERKOSANI bedavaya getirmek isteyen ZÜĞÜRT ve CİMRİ SPEK ÇAKMALARINA , Ben satar kacarım küçük yatırımcıyı yine kazıklar yüzüstü bırakır HELALLESMEM giderim diye düşünen HARAMCILARA ...öyle kacmak yok vede ucuza mal almak....Bakın adamlar pasa paşa delikanlı gibi hisselerinin ardındalar ve ederini veriyorlar ! Haram hile entrika yok..KAZAN KAZAN...
Biz yeni eklemelerle hatırlatmamızı yapalım gerisi yatırımcıya ve piyasa dinamiklerine kalmış..
Evet ;
20 Milyon sermayesi 4.939.000 TL Kârı olan KAPLAMİN in , FIYATI : 35 TL
18 Milyon sermayesi - 4.918.000 TL zararı olan METUR un FIYATI : 23.56 TL
Bu da son kapak olsun Berkosan da oyun pesinde olanlara evet ;
15 Milyon sermayesi 2.210.000 TL Kârı
olan TGSAŞ ın FIYATI : 16. 90
Berkosan ın rasyoları çarpanları degerlemeleri arsaları üretimi ihracatı demirbasları stokları siparısleri ARGE si projeleri büyüme potansiyeli pazar durumu..TEDARIKCİ konumu özellikleri pazarlara yakınlığı KÂRI ...daha mı geri bunlardan ? Tabiki hayır.. yatırımcılarda bunları arastırıp sorgulayacaklardır elbette !
O zaman baska seyler var demekki ! Bir kısmını belirttik zaten ; Basiretsizlik beceriksizlik yönetememe vizyonsuzluk zamana uyamamak sorumsuzluk
ufuksuzluk korkaklık ve de evet ince hesaplar oyunlar...
Sarraf olan görecektır ve bilecektir kıymetıni...
Evet BERKOSAN ın sermayesinde ve fiyatında nerdeyse hiç hisse kalmadı BIST te. Sabır ve bilgiyle hareket etmek artık ...ytd
Peki anlastık..siz begenmeyip satın bizde alalım. Bakalım kim kaybedecek ? ..ytd
Tahtacı seninle gurur duymuştur. Hergelene mal kilitliyor adam haber ertesi mal kilitledi halen şirket değeri güldürdün beni şirket süperdide 6 yıl niye süründü malı topladı haberle şimdi dağıtıyor basit
Soluklanalım diye ara verdirdi agalar saolsun :p
Devir bitsede işine gücüne baksa 1milyon 250bin oldu devir geriye ne kaldı acaba
Bu hisse yıllardır aynıymış çok dandik Bi şirket para lazım olunca borsa ya geliyorlar sahipleri yazık.
BIST te bu sermaye ve kârlılıkta ve bu fiyata nerdeyse hisse kalmadı. Evet UCUZ HİSSE BULMAK COK ZOR ARTİK ! Bir bankalar kamular ve bazı holdingler.. yani büyük sirketler..
Buna ragmende borsaya akın akın gelen ve sayiları her geçen gün hızla artan ÇILGIN ve RISK İSTAHI YUKSEK bir yatırımcı kitlesi..
Piranalardan oluşan bu kitle yakında BERKOSAN ı da farkedip saldıracaktır !
Herhalde onlarda 18 MILYON SERMAYESI 4.9 MILYON ZARARI EKSIYE DÜŞMÜŞ ÖZSERMAYESİ ve BERKOSAN ın ı 2.5 KATİ , 22..lerde fiyatı olan METUR la ,
20 MILYON SERMAYESİ 5 MILYON KÂRI ve BERKOSANIN yaklaşık 4 KATI , 38..lerde fiyatı olan KAPLAMINLE ,
Yine 15.6 MILYON SERMAYESI , 2.2 MILYON KÂRI ve BERKOSANIN yaklaşık 2.5 KATİ , 21.lerde FIYATI olan TGSAŞ ile
15 MILYON SERMAYESİ , 5 MILYON KÂRI , ve sadece yaklasık 8.5 larda FIYATI olan BERKOSANİ karşılastırıp kıyaslayacaklardır ! Piyasa iste o gün belirleyici olacaktır..
Evet BERKOSAN ne batık , özsermayesi erimiş bitmiş borclarını ödeyemeyen ne de birkaç masa sandalye üç bes eleman ve bir bürodan oluşan bir sırkettir..
Fabrikaları arsası arazisi üretimi ürün çeşitliliğı pazar payı ihracatı kârı büyüme potansiyeli ... olan tedarikci bir sirkettir.
Hakettiğı değerlere elbet gelecektir..ytd
Sorun ise kısa vadede Hissede SPEK ÇAKMASİ , ZÜĞÜRT , KÜÇÜKLERIN hile entrika ve oyunlarla korku ve panik yaptirarak acımasızca kuçük yatırımcının elinden hisseleri UCUZA almaya calısmalarıdır..Sattıramayıncada fiyatı düşürerek satışa zorlamalarıdır. Anlamaları gereken durakta artik satıcı kalmadıgı.. Toplamak istiyorlarsa kalanını yolda , indi bindicilerden toplamalarıdır..
Züğürtlükle pintilikle hile entrikayla üc bes küçük yatırımcının rızkına göz dikerek ZAVALLI ve KÜÇÜK hallerle bu ıs olmaz.
Bakın adamlar PIYASA AKTÖRÜ yada SPEK ne deniyorsa artık..Bırakın bir iki basamaklı 3 , 4 , 5 basamaklı fiyatlarda ki hisseleri adam gibi paşa paşa delikanlıca ve parayı basarak tavan tavan götürüyorlar.. Kaldıki onuda bekleyen yok. Sadece kapak olsun..Biraz vicdan..örnek..kıyas !.. ytd.
ÇAKALLAR işbasında ! Anlasılan daha doymamışlar ..
Bu arada satış için bir danısmanlık şirketiyle anlasma yapan bir şirketten prosedür geregı gelmesi gereken bir sonraki HABER , BİLGİLENDIRME satış içın şu kurumla fon yöneticisiyle..kişilerle görüşmelere baslanmistır HABERI olmalıdır. Bekliyoruz bakalım..
Evet ilginç bir durum var hissede . Bakalım nereye evrilecek ? Ytd
KÖRFEZ BÖLGESINDEN müsteri buldular şirkete herhalde ! ..Ac kurtlar gibi saldırdıklarına göre...Daha çok saldıracaksınız siz..YTD
EKÜRİLERI almış başını gidiyor halâ .
DNISI bile 12...lerde..O da KAPAK OLSUN SPEK CAKMASI ZÜĞÜRTLERE !..YTD.
cimsit kardes seni buldum.sana bir tsk edeyim dedim seni yesil holdingte yazarken gormustum.cok ama cok isabetli yorumlarin vardi.senin vesilenle yesilden nasiplendik.yesil sayfasindan yasmistim cevap vermedin sanirim gormedin.neyse seni burada gordum bende pazartesi az biraz berkosanci olacam senin yorumlarini okumak icin.saygilar.bol kazanclar.not.son olarak yesildeki dusuncelerini paylasirsan sevinirim.
Tesekkürler kardeşim...görmemisim yazinı yada kacırmış olabilirim kusura bakma.. Ben yeşil den yakın zamanda ayrıldım.. sessiz ayrılık olsun istedim.. Yesil de sürec uzun..SPK ya basvuru olacak. Onun kabulü ve reddi sonrasinda..Benim burada bir tek amacım var.. Bilgi ve tecrübelerimi en dogru sekilde paylasmak.. Etik adil ..herkesin yararına olacak sekilde..patron , şirket..küçük yatırımcı... tüm paydasların , güzel ulkemizin kazanacagı ....Bundan da mutlu olur , görev ve sorumlulugumuzu da kendimizce yerine getirmiş oluruz .
Evet ben herseye rağmen bu güzel ulkede güzel seylerde olduguna inanan, bu guzel ülkeyi ve bu vatanın güzel insanlarını seven ve Türk varlıklarına güvenen Türk şirketlerinin hâla degerlerinin cok altında fiyatlandığına inanan biri olarak şirketleri degerlendiriyor ve insanlarıda aydınlatmaya çalışıyorum sadece..ytd
Tşkler kardesim.Sırf seni takib etmek icin pazartesi berkosandayim.İnşaallah emeklerin boşa gitmez.iyi geceler
Selam aleyküm herkese,
Uzun zamandır yazılanları okuyorum ve bende katkıda bulunmak istedim
Yaklaşık 25 senedir borsada biri olarak berkosanın 1-2 sene içinde çok iyi yerlere geleçeğini öngörmek çok zor olmasa gerek!15 milyon sermaye 4 fabrika ve yabancı ortak hikayesi bunun için yeterli sanırım.bilançoya baktığımız zaman 9 aylıkta karda büyük bir patlama olmuş 12 aylık ta büyük ihtimal iyi gelecek ama bence 4 fabrikası olan bir işletme için bu kar rakamları çok daha iyi gelmesi gerek
Şimdi speğimiz gözlemlediğim kadarı ile ana kurum vakıftan işlem yapıyor elinde 1.200 milyon lot mal var elbette garanti iş vakıf halk ve birçok kurumda malı var
Herkesten önce speğin çok fazla acelesi yok hızlı hızlı tavana bağlayın derdi yok şu an için araya girenlere mokoko yapa yapa teknik çalışıyor
12 aylık bilanço ve yabancı ortak gerçekleşirse sanırım hızlanmak zorunda kalabilir
Benim Asıl beklentim hisse koptuktan sonra 2 ve 3 dalga yükselişler ütopya ya da buna yakında şahit oldum!
Uzun süre tutanlar bile 1-2 tabanda malları verip çıkıyor ve spek o zaman gazlamaya başlıyor
Bence böyle hisseleri alıp tutmak ya da ekrandan kaldırmak gerekir zamanı gelince çok iyi fiyattan satmak için
Herkese selamlar
acıkta bu çiçeğin balından nasiplenelim..:)
gün..
https://i.hizliresim.com/sRYr1V.jpg
geldik dirence..
https://i.hizliresim.com/6V0peX.jpg
KİMYA PLASTİK , AMBALAJ , ISI SOGUTUCU SEKTÖRÜ uçmuş yine..Hisseler akılalmaz fiyatlarda ..BERKOSAN sektörde en geride hala ! Daha DNISI nın bile % 35 gerisinde...Piyasa bu farkı görecektir en kısa zamanda ! DNISI dan çok cok daha iyi bir şirket BERKOSAN ! YTD
Yatırımcılar herhalde SATIŞ İÇİN GÖRÜŞMELERE BASLANMIŞTIR haberini bekliyorlar hala anlasılan..o haber düştüğünde BERKOSAN ı buralarda zor bulurlar.! ..Evet "Erken alkan yol alır . " ytd
BIST te sert düşüşler olmadıkça DNISI daki yükselis devam edecek gibi..Buna bağlı olarakta BERKOSAN da da haftanın ilk günlerinde tavan denemesi ve 11 üzeri fiyatlar görülebilir.. sonrasında da yine artan bir taleple...izleyip görecegız...ytd