Ons diyosun kızıl surat diyosun biliyosun bu işi Ali Cemal ,[emoji28]
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Ons diyosun kızıl surat diyosun biliyosun bu işi Ali Cemal ,[emoji28]
eyÖzgürlük geçirmeye gelmiş, USD yükseldi heralde...
USD yükselişi ile, bana geçirme arasında pozitif korelasyonu bi şekilde kurdu.
Neyseki Moruk abimiz gibi hassas değil. Vicdan azabına sebep olmuyo.
Tabanca satıcısı yokmuydu, tek atımlık olsun temiz olsun...
Canan Karatay ablamız, millete ekmek yemeyin tavsiyesinde bulunuyor. Mari antuanet'in, Kuluçdaroğlu ile beraber Türkiye versiyonu.
Lam kızım milletin %40 ı sadece ekmeğe para verebiliyo, karnını anca doyuruyo. Ne diyon sen.? Bizim maalede kişi başı günde 2 ekmek alan var. Ekmek yeme diyo, o zaman kapılarını iyi kilitle, ekmek yemezse, gece senin evinde. Resmen suça teşvik.
Kuluçdaroğluda, hükümete, "senin kenan evrenden ne farkın var" demiş. Peki senin mari antuanetten ne farkın var.?
TV ve gazete soytarılarının, ülkenin durumundan ne kadar habersiz olduklarının göstergesi.
Canan ablamıza soytarı demek istemezdim ama durumu bu maalesef.
Zaten Canan ablamız yada Kuluçdaroğlu, akp li yada fetö lü olmadıından, soytarı dedim diye kapıma savcı da dayanmaz, onlara giydirebiliyoruz şimdilik.
Yarın onlarda "ben tarikata girdim" derse, kimseye giydiremeyeceğiz.
Bu günlerin keyfini çıkaralım hep beraber, haydi obaaai oturmaya gelmedik. :p
Tabanca kesmez Ali Cemal obüs patlatsan iki ayak üstüne düşerim [emoji28]
Tabanca kendimi vurup, bu şeytan işi dünyadan kurtulmak için yaw. :Sad:
Başkasına mermi sıkmanın anlamsızlığını keşfedeli 23 sene oldu. :28:
TV de çıkan KİŞİ lere mermi sıkıyorum, gazete yazarlarına, sanatçı denilenlere, topçulara, popçulara sıkıyorum. Çünki TV de çıkıyorlar, gençleri yönlendirme, ülke politikalarını belirleyip halkı yönlendirme işi yapıyorlar. Halkı yönlendirmeye bilinçli yada bilinçsiz soyunmuş kişilerin kötü yanlarını ve yanlış olduğunu düşündüğüm fikirlerini sergilemek doğal.
Siyasilere mermi sıkıyorum çünki her ay maaşımın %60 ını direk ve dolaylı vergilerle alıyorlar. Ne yapıyorsun bu parayı diye hesap sormamdan daha doğal bişey olamaz. Çoluğumun çocuğumun, torunumun rızkını alıyorlar.
Ama forumdan birine mermi sıkmak anlamsız. Olayı kişisele dökmemek lazım. Akıllı adam kişisele dökmez, efsane keçi 23 senedir dökmüyor.
Boşa efsane olmadık, Himalaya dağlarında çobanlar boşa benim hikayelerimi anlatmıyorlar, Marsa ilk ben boşa gitmedim. Boşuna oraya araç gönderiyolar, kimse yok.
TVler ekonomi yazarları, Türkiye için, abd ekonomi yorumcuları, fon patronları aylardır dünya için hep aşırı olumsuz yorumlar yapıyorlar.
Pozisyonlarını o yönde almışlar, bir an önce gerçekleşsin istiyorlar.
Bir yöne pozisyon almışsanız, o yönün gerçekleşmediği her hafta para kaybedersiniz.
sakıp sabancı denen ermeni patron aklıma geldi. kendisi makak, şempanze melezidir ve şempanze geni baskındır. Tipi ve hareketlerinden bu çıkarımı yaptım. Fotoğrafınızı koyun, sizinde baskın geninizi tipten tahmin etmeye çalışayım. Ben kendi fotomu avatara yükleyeyim bari, zamanı geldi.
Yani çocukluğunda sana ne öğretildi ise, dünya yansa, yine onu yapmaya çalışırsın.
sakıp ta 90 yaşında ölene kadar para para diye ağladı. Kuruş ta öbür dünyaya götüremedi. Solucanlar etlerini yedi bitirdi, herkesi yedikleri gibi.
Şempanze yada makaksan, mantığın yoktur, ölene kadar yaparsın ne yapıyorsan.
sakıp döneminde akbank ın %100 ü bu aileye aitti.
Kriz çıkacak diye pozisyon almışlardı.
Krizin çıkmadığı her ay, banka yüklü para kaybediyordu.
sakıp her hafta TV lere çıkıp, böyle gitmez, ülke batmak üzere diye kriz çıkması için ortalığı karıştırmaya çalışıyordu. Aylar sonra kriz çıktı ve akbank yüklü para kazandı. ilk büyük kazancını o dönem açıkladı. Ülkede milyonlar kriz yüzünden sefil oldu. 1 tanesini tanıdım, İstanbul da galerici iken krizde batmış, ailesi ile gelmiş İzmirin bir köyünde ayak işleri yaparak geçimini sağlamaya çalışıyordu.
sabancı ailesi krizde tonla para kazandı, sonra sakıp öldü.
Kriz çıkardı demiyorum, genetikten bahsediyorum. Orangutan değilsen, Kötüysen, ölene kadar kötüsündür, iyiysende iyi... değişmezsin. Anca silah zoruyla, kötülük yada iyilik yapmayı kesersin.
şempanze ve makakta akıl hep 15-17 yaş civarında kalır. Orangutan 17 iken 17 dir, 50 iken 50 dir. Gelişir. Şempanze ve makak, orangutanın 17 yaş aklına sahiptir.
Orangutan, kötü yetiştirildiyse, beyni yanlışlarla doldurulduysa 25 yaşına kadar kötülük ve yanlış işler yapar, ama 25 den sonra sorgulamaya başlar. Ne oluyor ya! der.
30-50 yaşına kadarda doğruyla, yanlışı yaklaşık öğrenmiş olur. Kötülük yapmışsa bırakır ve telafi etmeye çalışır.. Makakla, şempanzede bu yoktur. Orangutan hatasını er yada geç görür. Diğerleri görmez.
Her neyse... sakıp ı da hallettiğime göre, azcık haber okuyup işime bakayım...
Kendilerine gazeteci diyen köşe leşkerleri, sırtlanlar, seçim yaklaşırken, her biri, bir adayı parlatmaya başlamış.
Siyasetçin kötüyse, medyan iyi olamaz, medyan kötüysede siyasetçin. Birbirleri ile ikiz kardeştirler. Beraber büyüyüp serpilir, beraber olgunlaşırlar, beraber birbirlerinin seviyesini belirlerler. Çoraptan fırlayanı kesip atarlar.
Siyasetçi parlatma teşebbüslerini okudukça odunla girişeceğim geliyor. Parlattığı siyasetçi, belediye başkanı olursa, büyük avantajlar elde edecekler. Her yere girebilecekler, adamım diyebilecekler, arada gidip ya bizim şöyle bi işimiz vardı diyebilecekler... Sen diyemeyeceksin ama o diyecek. Aynı işini sen parada versen sittun sene yaptıramayacaksın ama o yaptıracak. Beraberce o il yada ilçede ne halt yiyorlarsa yiyecekler. Sen piyonsun.
Ben marsta yaşadığımdan bana bişey olmaz, akşama merküre geçeceğim hava biraz soğudu.
Asgari ücret %26 zamlandı.
Asgari ücretle çalışan alt gelir grubu vatandaşın bu yılki enflasyonu %50 nin üzerinde. Ama bunu farkedebilecek bilinçleri yok, o sebeple %26 zammı çok iyi bulacaklar.
Hesabı çok basit. Maaşını 1 yıl önce ne almaya harcıyordun, fiyatı neydi, bugün aynı şeylerin fiyatı ne.?
Geçen yıl 10 TL idi bu yıl aynı ürün 16 TL. Aradaki fark 6 TL.
Böl geçen yılki fiyata. 6/10=0,6 eder.
Yani %60 zamlanmış.
Uzmanlık isteyen ise, aldığın ürün hala aynımı değilmi onu anlamak. Aynı marka, aynı gramaj tereyağını almışsın, ama tereyağını 2 hafta beklet... ooopppalaaaa. Bazı kısımlarda siyah noktalar görünmeye başladı. Lan katkı var... Aldığım tereyağı aynı değil.
Süt. Yağı alınmış. Konserve. Gramajı düşmüş ama kutu aynı boy farkedilmesin diye... Şeker? geçen yıl gerçek şeker bu yıl sentetik şeker konmuş...
Bunları benim gibi aşırı dikkatli olanlar hesaplar. Vatandaj fiyat farkını bilse yeter.
Seçim var diye %26 zam yaptılar. Cahil asgari ücretli coşmuştur... onları suçlamıyorum, halkını kasten cahil bırakan bir devlet var. her neyse, deşersem yine yahudiye dayanacak, Moruk abim "ne diyon lan sen" dicek...
Seçim sonrası kaos.
Aslında yazmak istediğim bu değildi ama sizin zorunuzla bunları yazdım. Kötüsünüz... Tek kurşunluk canınız var, sıktımmı bi tane hepinizden tek kurşunla kurtulurum...
Her neyse... Aklı başında MUHALİF ekonomistimiz, Ege Cansen abimizin yolundan gitmiş. Onun öğretilerini tekrarlamış.
Hesap ta çok iyi niyetli, ülkeyi düşünüyor.
Ama delinin eline trafiği yönetsin diye düdük ver. İYİ NİYETİNE RAĞMEN trafiği yönetemez. Ortalığı darman duman eder. Bizim muhaliflerde böyle.
Deşersem yine yahudiye gelecek. Medyan, TVlerin vasat insanlarla dolu. Ama bazılarını süper sanıyorsun.
Olay tamamen insanın yapısı ile alakalı. Daha iyisini görene kadar mevcudu süper sanırsın.
Yaşı yetenler hatırlar, TV ler ilk çıktığında, akşam 2 saat TRT yayınından başka bişey yoktu. Herşeye bayılırdık. En baştaki 15 dakkalık TRT yazısını bile seyrederdim. Bitişte istiklal marşını dinlerdim.
İnsanın yapısı bu. Ne verilirse, daha iyisini görene kadar, onu en iyi sanırsın.
TVlerde ve gazetelerde verilen vasatı süper sanıyorsunuz.
Aşık olduğunuz sanatçıların çoğu yahudi, ermeni rum. Kendi bebelerini size süper diya kaktırıyorlar...
Yine yahudiye bağladım, ana konuya döneyim.
İşte bu süper MUHALİF köşe yazarı ekonomist... Asgari ücret 2bin olursa içverene maliyeti 3bin olur, işveren batar, bazıları Suriyeli çalıştırmaya başlar demiş.
Kafa bu kadar çalışıyor. Ege abimizde bu tür şeyleri yazar, ilk çözümü maaş artışı yapmayın olurdu.
Düşünün...
İktidar ülkeyi 20 milyon kişiyi üç kuruşluk devlet yardımına muhtaç hale getirdi... En önde duran muhalefetse garibana maaş zammını çok buluyor.
Bu ülkeden ümidiniz kalırmı. Seni kurtaracağını sandığın adamda sömürgeci. Beyin yok. öyle öğrenmiş, öyle yetiştirilmiş. İsim vermeyeyim çünki hepsi aynı. O kesimin bilinç yerlerde, bir teki değilki.
Verin ülkeyi bana, asgari ücreti 2 katına çıkarır, yinede işveren kârında kuruş eksiklik olmaz. Hemde her iki tarafta onuru ile SAYGIN yaşarlar.
Fakat Merkür yolundayım, bugün ülkeyi alamam. Yarında Merkür kaplıcalarında trans halinde olcam, öbür gün alayım.:p