Speğin biri.. yada birkaçı..Günlükte başka hesap/hesaplarından satış yapıp..sonra dönüp globalden geri alıyor.. Takas günü de.. sattığı hesaba globalden virman yapıp yerine koyuyor.. Böylece değişim görünmüyor..
Büyük ihtimal.. böyle oluyordur..
Printable View
Teşekkürler. olabilir dediğiniz. Bu neden yapılır acaba. Özellikle globalden. Globaldeki takasın çoğunluğu Yatırım holdingin piyasadan aldığı % 10. Bu kısmı tedavülden çekti Böylece % 30 sahipliğe ulaştı ilaçta. kalanda float eden kısım. Büytük ihtimal patron yan hesaplarda bir % 10 daha tutuyor diye tahmin ediyorum. Gerçek halka açıklık % 20 değil % 10 diye düşünüyorum. Yani % 90 ı bulmuş olabilir. Kottan çıkma için %95 ve ortaklıktan çıkarma için % 98 lazım. Bu çerçevede yıllardır fiyatı baskılıyor.
Neden yapılır ? ..Trade ederek.. günlükçü tokatlamak için..
Pandemi derinleşmesi,arsa işi vs gündemdeyken.. başka yerden yüksekten sat..globalden düşükten geri al...
"patron alıyor" algisi ile besle.. kısada karı cebe koy..
Amma velakin..Bu iş patrondan habersizse..patron çok kızar.
Değilse..kendi müsaade ediyordur..yapanlar da kendi adamıdır..
Fiyatı fazla zıplatmayın da..ne yaparsanız yapın demiştir.
arsa işi önemli ama yılların hikayesi bir türlü sonuçlanmadı
şuan global 2.6m lot almış durumda ve hatta hafta başından 17.6 milyon lot almış gözüküyor yav o kadar lottan 0,01 kuruş kar yazsa 175bin yapıyor ayda 1 milyon kar :) yine aynı hikaye sabahtan kurumlara virmanladığı malları yukarıdan sattırıyor aşağıdan kendi topluyor..
yok arsa yok pandemi vs bahanesi ile güzel iş çeviriyorlar..
sürpriz yaparlar mı hiç bilemem bilsem onlar gibi hareket ederim. sadece izliyoruz.
Yazdıklarım hayal ürünüdür tabi..
kağıda kimsenin inancı yok. 7,50 görüp 7,30 lara düşüyor gibi yapsa herkes dökülür. belki amaç budur. bilmiyorum.. herşeye gebe bir tahta ve tahtacı. gitse 15 olsa kimse pahalı diyemez. ama gitmiyor bi türlü.
tahta sahipleri güzel güzel kazanırken neden yükseltsinler ki..
Hoş şirketin piyasa değeri artmıyor deriz ama onların buna da ihtiyaçları yok keyifleri yerinde..
şu ana kadar global gibi al sat yapsaydım hissemin değeri 850 falandı :)
770 gör sonra 650 gör gibi...
belki bugün bizi utandırırlar :)