Rapor geldi sanırım
Printable View
Rapor geldi sanırım
Rapor geldi gelmesinede ,neden Türkçesi yok biz anlamayalım diyemi yani bizim millet ille bir muamma ille bir muğlaklık yaratır ,belki haber şahane ama işte kimse anlamadı panik satışla devre kesti ,kurunun yanında yaşta yandı ,raporu şimdi alsınlar gözlerine soksunlar
Reserv miktarın 2.5 milyon ton cevher,%1.3 bakır tenörü gibi anladım...doğrumu
önemli olan çıkan sonuç ne ,bizi orası ilgilendiriyor bu rezerv çıkarmaya değermi yeterlimi ,değerse değeri ne kadardır ,kısaca iyimidir durum yoksa kötümüdür emekler boşamı gitti ,nedri durum net olarak nedir ,bunu adam gibi neden milletin anlayacağı şekilde yazmıyorlarda ingilzce yazıp yolluyorlar ,biz ingiliz şirketimiyiz ,haksızmıyım arkadaşlar ,bakın aramızda ingilizce bilenler bile anlayamıyor
Şirketi aradım ,raporun iyi olduğunu söylediler ,Türkçe açıklqamasınında yayınlanmasını istedim bakalım yönetim yaptığı hatadan vazgeçip Türlçe açıklqamasını gönderecekmi
ne beklenti bittisi ,şirketin manyaklığından taban yaptı ,bunlarda şeytanlık bir türlü bitmez ,belkide millet anlamaz ürker diye ingilizce verdiler haberi ,satsınlar bunlarda toplasın diye ,evet ingilizcede verilir haber yabancı oraklığı varsa ki gayet normaldir ama burada şirket yerli bildirim ingilizce bari türkçesinide verin ,bence kasıtlı yapıp milleti dökmeye çalıştılar ,eğer Türkçesini yayınlamazlarsa resmen çakallar .böyle şerroluk ilk defa gördüm birde ardyz patronu bunun benzeri
Özet olarak gördüğüm önemli hususlar şu şekilde:
220630 RSC AVOD Scoping Study Technical Report.pdf isimli dosya sayfa 79'da bulunan değerleme tablosundaki Vergi Öncesi Hasılat (Pre-Tax Revenue (USD M)) satırına göre projeden; kötümser senaryoya göre 466 Milyon Dolar, iyimser senaryoya göre ise 771 Milyon Dolar hasılat elde ediliyor.
Proje iki yıllık hazırlık aşamasından ve sonrasında yaklaşık 10 yıllık üretim, satış ve kapatma aşamalarından oluşuyor.
Not: Elektrikli araçların üretiminin bakır cevherinin kullanımını ve fiyatını arttırması beklendiğinden ben bu açıklanan hasılatın çok daha yüksek olabileceğini değerlendiriyorum. Yatırım tavsiyesi değildir.