teşekkürler. şunu yazabilirim. fiziki tenekelerimi degerlendirdigim kuruluş (yurt dışı).USD/TRY icin satın alma yönünde tavsiyede bulundular..bu kadar :)
Printable View
Valla benim yıllarca enflasyon altı faizle mevduat da değerlendirdiğim Tl tasarruflarımı kendi beton yandaşları döt büyütsün diye ucuz kredi olarak verip hakkı olmayan bir sürü kişiyi beton sahibi yapıp üstüne üstlük o beton alanların betonu benim paramla bende en az 2 kata daha fazla pirim yaparken iyiydi. Şimdi ben eğer sermayedar isem onlar yaptıklarının bedelini ödemesin, fakirleşmesin diye kendimi üzemeyeceğim. Eden bulur...
Devlet bütçe açığını illa para basarak veya ek vergi yolu ile kapatmak durumunda değil.
Ciddi bir Maliye bunun yerine Hazineden tahvil ihracı talep edebilir...
Yani devlet borçlanmak üzere piyasaya çıkar.
Piyasa şartlarına göre belirlenecek bir faizle tahvil ihraç eder.
Başarılı olur ya da olmaz...
Başarı dediğim nokta da bu zaten...
Bazan yanlış faiz ve dönem temelinde satamayabilir...
Tekrar dener...Zaman kaybeder...
Şirketten farkı yoktur.
Hatta bazı zamanlarda itibarlı bir şirket daha uygun koşullarda tahvil ihraç edip başarılı olabilir bile hazineden..
Bursa B.Belediye Başkanı, anlaşılan isyan bayrağını açmış, reisin arzuladığı gibi istifa etmiyor.
Görevimizin başındayız demekte...
Ne diyelim.
Başarılar.
Ha bu arada merkezi yönetim ne yapabilir bu durumda...
1.Hakkında bir soruşturma başlatıp görevden alabilir.
1.a. Bu soruşturma görevi kötüye kullanmak, rüşvet vs gibi şeylerden olabilir
1.b. Fetöden olabilir.
2. Ya da halk tepkisinden çekinip bir şey yapmaz. Ama aynen muhalefet partiden belediye başkanları gibi mamalar kesilir. Başkan şehrin kaynaklarıyla görevini sürdürür...Başarılı olursa gelecek dönemde de en büyük başkan adayı alternatifi olur.
İstifa etmemesi her halükarda AKP için bir karın ağrısıdır...