Hisse portföyüm yok bende fonlardayım :)
Kızgınlığım çoban portföyünden az getiri almak sadece.
Printable View
Profesyonel olanlar her zaman daha az kazandırır. Bu normaldir.
100 milyon yatırım yapanın aldığı risk ve getirisi, 1 milyon yatırım yapanın getirisinden her zaman daha azdır. Orta-uzun vadede pro geçer. Geçemiyorsa seçilen pro yanlıştır, sektör yanlıştır vs. ve zamanında değiştirilmemiştir.
Yani tamamen haksız değilsin gerçekten kötü hisse fonları var.Fakat iyi fonlar da var.Ben fonları biraz da aracı kurumların model portföy performanslarıyla ölçüyorum.Bunlar da %100 hisseden oluşmalarına rağmen bahsettiğim fonları fazla geçemiyorlar.Hatta YF model portföyü hariç hiçbiri geçemiyor.YKY model portföy de hemen hemen aynı.Diğerleri hep geride.Halbuki fonlarda nakit yönetimi var,fon ücreti var,masraflar var,SPK kısıtları var.
Kişisel olarak genelde 30 içinden seçtiği için ben yıllardır HVS fonundaydım, çok memnunum.Yılbaşından beri HKR fonuna geçtim.Ağırlıklı olarak HKR çeşit olsun diye de GBH ve FSG ekledim.Yılbaşından beri çok tatminkar ggidiyor hisse portföyüm.Yalnız hiçbiri YF model portföyü geçemiyor.Hisse zevkimi onunla tatmin ediyorum.Bugün yine %5,2 yaptı YF.Bir inceleyin isterseniz bahsettiklerimi.
Geçmişte 31 aralık ve onu takip eden 1-2 gün eksi yazmıştı bazı ppfler.
Yani ppf'nin de eksi yazması mümkün ama çok istisna.
Tabi içindeki özel sektör bonolarından bir terslik çıkarsa eksi yazma oranı artabilir. ppflerin içindeki özel sektör bonolarına bakmakta fayda var. Bazılarında adını duymadığım şirketlerin bonoları var.
Buralardan girilir mi dememek lazım.
Şu enflasyonist ortamda bistin çökeceğini falan düşünmek hatalı bence.
Domatesin fiyatı anlamlı olarak düşerse bistte düşer.
Yani her seviyeden girilir ama kademeli kademeli.
Bu arada kış aylarında domates kg fiyat tahminim 100 TL.
İlgilenenlere duyurulur.:)
Fon için defansifler seçilmelidir , illa agresiflik isteniyorsa tabi zaman varsa direkt hisse al/sat yapılabilir , 2 seçim arası 55 TL olan kocholding 134 olmuş masallah
Rpd +3,76
rık +2,76
yas +3,83
mac +2,37
Yas'ı daha fazla beklerdim. Kendim eşit oranda koç iştiraklerine bölsem daha fazla getirirdi gibi.